Hirdetés

Keresés
 • gabor7th

  PH! addikt

  Az amerikai nagykövet szerint igencsak hatalmi tényező lesz, bár inkább nyilván a szerinte köré kiépülő dolgokra gondolt ( pl. Ipar 4.0, önvezető autók ).

  Ezt mondta azzal kapcsolatban, hogy Orbán a kínaiakat preferálná:

  "miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

  Rá is hajtottak egyből a cégre ami Zalaegerszegen építette ki az 5G-t:

  "Mészáros Lőrinc jobbkeze kiszáll a birodalom tőzsdei cégeiből, hogy a Telekom-üzletre koncentrálhasson"

  "De nem is ezért igazán érdekes Jászai pozícióváltása, hanem mert néhány napja kormánybarát és kritikus lapok egyaránt arról cikkeznek, hogy a 4IG ajánlatot tehet a Deutsche Telekomnak a Magyar Telekom vállalati infokommunikációs leánycége, a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlására."

  [ Szerkesztve ]

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • gabor7th

  PH! addikt

  Kérdés, hogy igazából fel lehet-e készülni. Hisz most is még a legjobban védett rendszerek is feltörik a hackerek és ezek a dolgok biztos célponjai lesznek pl. a titkosszolgálatoknak.

  Szerintem a biztonsági problémákat nem fog sikerülni megoldani és éppenezért sok ilyen dolog amit most reklámoznak mint jövő technológiája kiderül majd, hogy zsákutca.

  "700 szakember figyelmeztet: egyre erősebben támadják a hackerek a nemzeti közműveket"

  "A világ hat országának 700 kiberbiztonsági szakembere válaszolt arra a kérdőívre, ami arra volt kíváncsi, mennyire támadják a nemzeti közműszolgáltatókat és cégeket a hackerek. Az eredmény ijesztő."

  "Még március közepén jelentette be a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója, hogy kibertámadás érte a céget, aminek kivédésébe a norvég kormány is beszállt. A végeredmény egy igen súlyos anyagi veszteség lett. Az ilyen támadások azonban egyáltalán nem egyediek, sőt, a nemzeti infrastruktúrák igen komoly veszélynek vannak kitéve."

  "A több mint 700 szakember bevonásával zajló felmérésből kiderül, 10-ből kilencen azt állítják, a cég, ahol dolgoznak, az elmúlt két évben már szenvedett el legalább egy sikeres kibertámadást, de a legtöbb helyen 3-6 ilyen eseményről beszélnek.

  A sikeres támadások fele valamilyen kritikus rendszer leállásához vezetett."

  "Egész országokat kapcsolhatnak le, ha bejönnek a tervek"

  "Szóba került a kiberbiztonság is az Abu-Dzabiban megrendezésre került olajipari (ADIPEC) konferencián, ahol az iparági szakértők azzal riogattak, hogy a kiberbűnözés már túlmutat azon, hogy olajcégeket támadnak meg. Egész országok lettek a célpontok."

  "Korábban a hackerek megelégedtek a gyors pénzszerzéssel, csak egy kis pénzt akartak keresni azzal, hogy néhány személyes adatot elloptak. De most már egész csoportok vannak, akik azzal foglalkoznak, hogy kreatív módszereket találjanak ki arra, hogy teljes országokat lekapcsoljanak
  - mondták el szakértők."

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • gabor7th

  PH! addikt

  Az 5G-t az Ipar 4.0, meg pl. az okosautók használják.

  Van külömbség, aközött, hogy az okostelefonod vágják tönkre, meg aközött, hogy az ország iparát, ami majd állítólag mind neten lesz, meg felhőkből vezérelve ha beköszönt az Ipar 4.0.. Vagy mondjuk az ország teljes közlekedését, hisz 5G-n keresztül kommunikálnak majd az okosautók tervek szerint.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu