• gabor7th

  őstag

  Kérdés, hogy igazából fel lehet-e készülni. Hisz most is még a legjobban védett rendszerek is feltörik a hackerek és ezek a dolgok biztos célponjai lesznek pl. a titkosszolgálatoknak.

  Szerintem a biztonsági problémákat nem fog sikerülni megoldani és éppenezért sok ilyen dolog amit most reklámoznak mint jövő technológiája kiderül majd, hogy zsákutca.

  "700 szakember figyelmeztet: egyre erősebben támadják a hackerek a nemzeti közműveket"

  "A világ hat országának 700 kiberbiztonsági szakembere válaszolt arra a kérdőívre, ami arra volt kíváncsi, mennyire támadják a nemzeti közműszolgáltatókat és cégeket a hackerek. Az eredmény ijesztő."

  "Még március közepén jelentette be a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója, hogy kibertámadás érte a céget, aminek kivédésébe a norvég kormány is beszállt. A végeredmény egy igen súlyos anyagi veszteség lett. Az ilyen támadások azonban egyáltalán nem egyediek, sőt, a nemzeti infrastruktúrák igen komoly veszélynek vannak kitéve."

  "A több mint 700 szakember bevonásával zajló felmérésből kiderül, 10-ből kilencen azt állítják, a cég, ahol dolgoznak, az elmúlt két évben már szenvedett el legalább egy sikeres kibertámadást, de a legtöbb helyen 3-6 ilyen eseményről beszélnek.

  A sikeres támadások fele valamilyen kritikus rendszer leállásához vezetett."

  "Egész országokat kapcsolhatnak le, ha bejönnek a tervek"

  "Szóba került a kiberbiztonság is az Abu-Dzabiban megrendezésre került olajipari (ADIPEC) konferencián, ahol az iparági szakértők azzal riogattak, hogy a kiberbűnözés már túlmutat azon, hogy olajcégeket támadnak meg. Egész országok lettek a célpontok."

  "Korábban a hackerek megelégedtek a gyors pénzszerzéssel, csak egy kis pénzt akartak keresni azzal, hogy néhány személyes adatot elloptak. De most már egész csoportok vannak, akik azzal foglalkoznak, hogy kreatív módszereket találjanak ki arra, hogy teljes országokat lekapcsoljanak
  - mondták el szakértők."

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu