Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Béééla


Béééla
(őstag)

Ám a mostani esetben az egyik brit reklámszövetség azzal a javaslattal állt elő, hogy javítana a helyzeten, ha a feltöltött tartalmakat a YouTube egy meghatározott időre „karanténba” helyezné, amíg a vállalat illetékesei "manuálisan" (azaz élő emberrel, nem pedig szoftveres automatizmussal) nem döntenek a sorsáról (vagyis hogy törvénysértő-e vagy nem). És Brittin most meglepő módon nem utasította ezt vissza élből, hanem átgondolt, konstruktív javaslatnak minősítette az ötletet.

Azért meghallgattam volna mit mormog a bajsza alatt.
Esetleg lehetett volna az is hogy egy csatorna X pozitív elbírálás után whitelist-re kerül, akiknek meg tele van nézhetetlen szarral annak hátrébb sorolódik az ellenőrzése. De hogy mindent cenzor bácsi nézzen végig... Hát hajrá! Majd átköltöznek a tartalomgyártók máshova.

Bélabá

(#2) smc válasza Béééla (#1) üzenetére


smc
(őstag)

Dolgozni kell egy hatékony MI-n. Több ezer ember fizetését spórolnák meg vele.

i53570-2x4GB-GTX1050TIWF2OC4><BQGW2750HM><MSSURBOOK><SZ1

(#3) waithEard válasza smc (#2) üzenetére


waithEard
(őstag)

Dolgoznak rajta. Már jó ideje. ;)

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#4) smc válasza waithEard (#3) üzenetére


smc
(őstag)

Tudom, és szinte mindent fel lehet használni hozzá. Kép- és hangfelismerés, szövegfelismerés. Minden visszavezethető a captchakra! :DDD

i53570-2x4GB-GTX1050TIWF2OC4><BQGW2750HM><MSSURBOOK><SZ1

(#5) Messen válasza Béééla (#1) üzenetére


Messen
(újonc)

Valószínűleg azt morogta, hogy mivel nőnek a költségei a cenzúrának, ezért még kevesebbet fognak kapni a reklámbevételekből a videósok. Aztán összeengedik a két bagázst, és csinálnak róla egy live-streamet youtube-on :)

"A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." - Asimov

(#6) BlackPriest


BlackPriest
(őstag)

a pénznek nincs szaga, mint tudjuk, nem mindegy honnan jön a reklám bevétel? vagy a kozmetikai céget zavarja, ha egy náci használja a dezodorát? el sem adja neki?

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#7) Euromail válasza BlackPriest (#6) üzenetére


Euromail
(fanatikus tag)

+1 :C
több nézettség=több pénz elven nekik minden mindegy lenne

Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200

(#8) Darthforce92 válasza BlackPriest (#6) üzenetére


Darthforce92
(tag)

Ez a cégek részéről a marketingről szól. Folyamatosan bizonygatják ,hogy mennyire pc-k hátha nem feszítik őket keresztre a neomarxisták azért ,mert mernek pénzt kérni a termékeikért. Aztán, hogy milyenek a valóságban az egy más kérdés.

Egyébként elég sok országban ez diszkriminációnak is minősülhet ugyanis véleménye miatt senkit nem érhet hátrány. Még ha az a vélemény társadalmilag nem is elfogadott.

(#9) bambano


bambano
(Jómunkásember)

percenként 400 órányi feltöltött videót emberi erővel átnézni teljesen esélytelen.

de ennél sokkal nagyobb probléma szerintem az, hogy ez a régi jó kis internet dolog teljesen visszájára fordult. néhány nagypofájú véleményvezér irreális dolgokat akar rákényszeríteni a cégekre, a piacra és nemritkán sikerül is. emberek élnek meg abból, hogy orbitális hülyeségeket találnak ki és terjesztenek a neten, az ostoba tömeg meg követi őket. így a cégek, akik meg irreálisan félnek attól, hogy rossz hírüket keltsék, esztelen válaszlépésre kényszerülnek.

a másik probléma, hogy az elégedett vásárló jellemzően csendben van. mert minek foglalkozna valamivel, ami neki megfelel. a cégek hírnevét meg egy elenyésző kisebbség által vert hiszti alakítja, amiről sose derül ki az igazság.

sajnos tönkreverték a netet. ez van, srácok.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#10) cigam válasza bambano (#9) üzenetére


cigam
(PH! félisten)

Ez nekem is feltűnt. Mégis hogyan képzelik?
1 perc alatt 400 óra, vagyis 24'000 perc. Ha valós idővel számolok, ez 24'000 alkalmazott, 3 műszakban 72'000 és ekkor csak folyamatosan bámulják a monitort. Nem tartanak pisi/kávészünetet, nem kérnek segítséget a bírálathoz. Ez kb 100'000 munkahely a világon elosztva, merthogy nem árt anyanyelvi szinten ismerni a feltöltött videó nyelvét

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#11) t72killer


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Most akkor mivan? A meki berágott, hogy az amúgy is bannolt kecskeporesz-videókra ment a burgerreklám:F?? Meg hol jönnek itt bárhol képbe az adófizetők, csupa magán-multicéget látok???

#9: jaja, a hálózat semmivel se lesz jobb, mint annak résztvevői, azaz a neten lógó homo sapiens.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) Tesztelo.hu válasza BlackPriest (#6) üzenetére


Tesztelo.hu
(senior tag)

Nem is ez a problémájuk, hanem az, hogy így úgy tűnik, mintha anyagilag (szponzorációval) támogatnák az adott tartalom megjelenését. Ezt pedig nem szeretnék.

(#13) Darthforce92 válasza Tesztelo.hu (#12) üzenetére


Darthforce92
(tag)

Nem az értelmi fogyatékosok szintjén kell megcélozni, hanem azokat felzárkóztatni az átlag szintjére.
Ha valaki azt hiszi ,hogy támogatják az adott tartalom megjelenését az hülye.
Szolgáltatások használatát korlátozni hitéleti alapon nem lehet.

(#14) electrodoki válasza BlackPriest (#6) üzenetére


electrodoki
(fanatikus tag)

+1 :C :C Ez ennyi...

"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/

(#15) nemlehet válasza Tesztelo.hu (#12) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Ez szerintem egy meglehetősen kifacsart belemagyarázás, de valóban ez a legvalószínűbb.
Nem az lenne amúgy a legegyszerűbb megoldás erre, hogy lenne a reklám elején egy pár mp-es üzenet, hogy a reklámozó cég semmilyen kapcsolatban nincs a videó készítőjével és semmilyen formában nem foglalkozik a videó tartalmával.

Persze akkor nem lehetne PC hírverést csinálni nyílván.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#16) BlackPriest válasza Tesztelo.hu (#12) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

kirakom a honlapomra, vagy a reklámba, vagy szerződésbe, vagy bárhová, hogy az oldal, ahol megjelentem nem a véleményem képviseli. főleg egy véletlen helyre beszúrt reklámnál. :U

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#17) bambano válasza nemlehet (#15) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

nem támogatnám azt az ötletet, hogy egy 8 másodperces reklám elé berakjanak egy 32 másodperces magyarázkodást...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#18) LorenzoHUN


LorenzoHUN
(PH! kedvence)

Be kéne vezetni az előfizetési rendszert.Jól megszűrőzné a szemétgyártókat.Mint a freediszkó vs. beugrósbuli a parasztok ellen.És egyébként se kellene bizonyos nézettség,népszerűség alatt a reklámmal foglalkozni se,mert felesleges.Már sok idő szabadul fel.A népszerűket meg jól megszedni.És illendő lenne már valamit kezdeni a sok livenyomó kis majmocskával is,abba még reklámot se tudnak tenni,és lassan boldog-boldogtalan lájvozik,iparággá nő a hülyeség.Sajnos a birkák mennek is korunk új celebjei után...
A mezei kisfelhasználót meg lehetne várólistára,reklámmentességre tenni,free.Akkor senkinek nem sérül a lehetőségi joga,sőt a tényleg kisközönséges felhasználók,ahol sem a nézettség,sem a várásidő nem számít,még örülnének is.
Jogsértő,perverz,stb.tartalmat meg nem a "nagyok" tesznek amúgysem ki,azért elég hamar kialakul az,hogy az illető neve,jóhíre fontosabbá válik annál,minthogy kockáztasson egy szaftosabb videóval párszáz plusz nézőért...

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#19) palacsa


palacsa
(fanatikus tag)

Nicsak-nocsak! A szenny kajás, elefánt ökolábnyomos meki meg az állattesztelős loreálnak csak van önérzete, ha kifele kell mutatni :W Ritka szemét bagázs. :(((

[ Szerkesztve ]

(#20) Dr. 444Hertz


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Engem nem zavar az, hogy pl. az Iszlám Állam propagandavideója előtt megjelenik a McDonald's reklámja.
Mert nem nézek ilyen videót, de ha valaki néz ilyen felvételt, az valószínűleg - ahogy a többi több milliárd ember - letolja, hogy milyen reklám jelenik meg a megnézni kívánt tartalom előtt.
De a legújabb csúcstelók bemutatásának helyszínén azonnal feltöltött videókra nem akarok​ fényéveket várni.

Soul Worker JP == IRIS MAX LEVEL ==// Tsugumi440 // guild: 幻想の華

(#21) blackrulz


blackrulz
(PH! nagyúr)

1: Times ezt de most tényleg? De komolyan? 10 sort lehet olvasni reg nélkül. Gratulálok hozzá...

2: Ki és mikor dönti el mi az extrém tartalom? Hol és ki húzza meg a határt? De most komolyan.

Egy ah-64-es hőkamerás felvétele ahogy számolatlanul fekteti a tálibokat azt mondjuk ők betilthatják? Egy podcastot amiben részben a terhességmegszakítás is téma a radikális vallási nézőpontot képviselők kérésére nem publikálnak? A politikáról nem is beszélve, mert az meg jellemzően vagy 5-6 különböző pártnak is fájhat egymástól függetlenül. Nem lehet egy véleményt mondjuk megfogalmazni úgy, hogy kisebb vagy nagyobb népcsoportokat, értelmes vagy értelmetlen élőlényeket meg ne sértsen. A lapos föld hívők majd betilthatják az extrém tartalmat amiben a nézeteiket cáfolják?

Ezer meg egy vonalat lehetne húzni, ezer meg egy necces téma van komoly vagy humoros szemszögből, ezeket objektív, számszerűsített extrém mércén elhelyezni és azt mondani hogy 8 fölött márpedig nem esélytelen.

Erre ha elég tökösek a legjobb megoldás, hogy ok. Természetesen mi mindent megteszünk hogy TI boldogok legyetek kedves hirdetők. Minden videót amiben meg fog jelenni a hirdetésetek előzetes áttekintésre megosztunk veletek. 2 órán belül panasszal élhettek, utána élesedik a feltöltő beállításának megfelelően. Ha mégis panasz lenne utána majd megnézzük mi is.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#22) dabadab válasza Darthforce92 (#13) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Ha valaki azt hiszi ,hogy támogatják az adott tartalom megjelenését"

...akkor annak tényszerűen igaza van.

DRM is theft

(#23) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

Szóval:

1. Nincs szó cenzúráról, hanem arról, hogy melyik videóhoz milyen hirdetést rakjanak.

2. A hirdetők fő aggodalma az, hogy nem akarnak mindenféle szennyet szponzorálni, ami egyébként teljesen érthető.

DRM is theft

(#24) Darthforce92 válasza dabadab (#22) üzenetére


Darthforce92
(tag)

Tévedsz! A tartalom megjelenítését a youtube így is úgyis lehetővé teszi. Azzal, hogy megjelenik rajta a reklám nem növeli se a nézőszámot se az elérhetőséget.

(#25) cigam válasza Darthforce92 (#24) üzenetére


cigam
(PH! félisten)

Persze. Mert a két szép szemedért tartja fen a YouTube-ot a Google.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#26) janos666


janos666
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én ilyenkor pozitívan meglepődöm, hogy nem is szoktam reklámokat látni youtube-on. Gondolom azért, mert csak hébe-hóba nézek meg néhány videót, nem egész nap ott lógok, illetve valószínűleg nem a legpopulárisabb feltöltéseket nézem.

(#27) Darthforce92 válasza cigam (#25) üzenetére


Darthforce92
(tag)

Rakhatsz fel privát tartalmat nem? Rakhatsz fel olyan tartalmat amin nincs bevételszerződési lehetőséged.
Ez a hír sem a videók törléséről szólt, akkor tulajdonképpen miről is beszélsz?

(#28) dajkopali válasza blackrulz (#21) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

a regisztrációra van egy megoldás - részleges, és nem minden lapnál működik, de a többségénél igen
az adott hírt a Google Newson kell megkeresni, onnan kell kattintani: egy bizonyos határig a fizetős oldalak hírei is elolvashatóak

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#29) dabadab válasza Darthforce92 (#24) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Azzal, hogy megjelenik rajta a reklám nem növeli se a nézőszámot se az elérhetőséget."

Viszont van belőle bevétel és egészen pontosan erről van szó.

DRM is theft

(#30) Darthforce92 válasza dabadab (#29) üzenetére


Darthforce92
(tag)

Az adott tartalom megjelenését ,hogy támogatja, hogy bevételt szerezhetnek ?:) Főleg a tartalom elkészülte után ?

(#31) Bluesummers


Bluesummers
(senior tag)

Miért van ettől a témától hányingerem? Elegem van már a köcsög szemüveg, tecső, pofakönyv, pillanatszövegelés, belinkelt, csiripelésekből. Esküszöm egyszer ezek miatt fogom felrobbantani a világom az összes szervert, nameg a kis tiplis kukkolók miatt (szí áj éj, ká gé bé, meg a többi kormány magánakciói). Most lassan ott tartok, hogy ha az orrom előtt lenne 1 millió dollár, akkor sem vinném el, mert alig akad olyan hely, ahol szívesen költeném el a pénzem. Mindenhol csak multik vannak, nem nagyon van választék. Mindent egységesítenek, azt itt jön a ku..a meki meh a loreál, hogy ki tud nagyobbat a másikra élvezni ... Izé ... Perelni (értsd: manapság mindenki csak perelgeti a másikat....)

[ Szerkesztve ]

(#32) BonFire válasza janos666 (#26) üzenetére


BonFire
(PH! kedvence)

„Én ilyenkor pozitívan meglepődöm, hogy nem is szoktam reklámokat látni youtube-on. Gondolom azért, mert csak hébe-hóba nézek meg néhány videót, nem egész nap ott lógok, illetve valószínűleg nem a legpopulárisabb feltöltéseket nézem.”

Egyszer felmehetnél a YouTube-ra AdBlock nélkül is, és akkor is nagyon meglepődnél!

Tudom, hogy a YouTube a sátán műve, jó érzésű ember nem nézi, hanem könyvtárba jár; kizárólag kortárs és klasszikus irodalmat olvas; szabadidejében pedig meleg ételt oszt ingyen a Blahán, és idős nyugdíjas néniket segít át az úttesten.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#33) dabadab válasza Darthforce92 (#30) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Az adott tartalom megjelenését ,hogy támogatja, hogy bevételt szerezhetnek ?:)"

Erősen remélem, hogy ezt a kérdést egyáltalán nem gondoltad végig és azért tetted fel.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#34) Darthforce92 válasza dabadab (#33) üzenetére


Darthforce92
(tag)

Feltöltötte a videót, közé tehette. Az ,hogy pénzt kap, hogyan támogatja a közzétételt ?
Ugye mennyire értelmetlen az állításod. :)

(#35) janos666 válasza BonFire (#32) üzenetére


janos666
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja, már el is felejtettem, hogy van AdBlock-om is, de most kipróbáltam és Stop-oltam (zöld lett a kéz, minden fülön és friss tab-on nyitottam a youtube-ot), rákattintottam egy videóra, amit legutóbb néztem, és elindult reklám nélkül. Szerintem vannak vagy reklámmentes videók, vagy minden bejelentkezett felhasználó megnézhet napi X videót reklám nélkül (nem tudom).

Szerk.: Ja, hogy a bezárható felugró ablak? (Most jött elő, míg gépeltem.) Ezt ismerem, de azt hittem arról van szó a cikkben, mikor a videó előtt van egy X másodpercig átugorhatatlan videó (láttam már valahol, de itthon szerintem csak szökőévente egyszer jött elő, bele is őrülnék, avagy sohasem kattintanék youtube linkre, ha rendszeresen bedobná).

[ Szerkesztve ]

(#36) Dr. 444Hertz válasza janos666 (#35) üzenetére


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Telefonon nálam 5-ből egyszer biztos bejön a videó előtt egy 5 másodperces idegesítő szr...
YT alkalmazás

[ Szerkesztve ]

Soul Worker JP == IRIS MAX LEVEL ==// Tsugumi440 // guild: 幻想の華

(#37) julius666 válasza Darthforce92 (#30) üzenetére


julius666
(PH! addikt)

Elég egyszerű. A cégek fizetnek a guglinak, a reklám megjelenik az alkoholista fotelnáci megmondóember vállalhatatlan blogja alatt, a soviniszta gyökérnek meg jön a pozitív visszacsatolás a nézettségre, kapja hó végén az adsense utalást a számlára. Tök mindegy, hogy ők nem célzottan az ilyeneket akarták támogatni, a pénzük X százalékával mégis ezt tették (ahol X jellemzően nagyon kicsi, de akkor is).

Egyébként valahol még érthető is, ha én odaszórok egy valag pénzt (meglepődnél egy videós spot mennyibe kerülhet), akkor hagy dönthessem már el, miféle tartalmat támogassanak vele. Az más kérdés, hogy technológiailag elég nehezen kivitelezhető a tartalmak kategorizálása, illetve eleve totál értelmetlen képmutatás az egész.

De mostanság amcsiban ez a divat, tök mindegy, hogy ha Ázsiában éhező gyerekekkel gyártatod a szemetedet gombokért, lecseréled a középosztálybeli dolgozóidat automatákra, tönkreteszed a környezeted és a vásárlóid egészségét, pár bugyuta látszatintézkedéssel, policyvel mindenki menő, progresszív cégnek fog tartani.

Én amúgy a fő problémát ott látom, hogy a pár hangoskodó miatt a Gugli úgyis megoldást fog erre találni, lesz opciója a reklámozóknak a céltartalom szűrésére. A kapacitása megvan rá, mást meg nem tehet, mert akkor rá fog ragadni, hogy ő támogatja a szélsőséges nézeteket. Onnantól, hogy ez a "keretrendszer" kiépül, meg a kevésbé képmutató cégek lesznek lépéskényszerben, ha nem akarják, hogy a "szélsőséges támogató" címkét rájuk süssék.

Szóval a szélsőséges részlegen senki nem fog reklámozni, aki ide bekerül valahogy (tippre nem lesz nehéz), az elvágja magát teljesen anyagilag. Így tud bármiféle központi akarat, diktatúra nélkül, "spontán" is kiépülni egy igen komoly véleménycenzúra, a saját besúgóival (flagelés), mindenestül. :)

[ Szerkesztve ]

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#38) haxiboy


haxiboy
(PH! addikt)

X gyár nem akarja támogatni Y tartalomkészítőt mert "retardált" tartalmat szolgáltat.
De ha ez fordítva lenne igaz és Y nem venné meg X termékeit pont ugyanezért fel lennének háborodva. Kicseszhetnek pár emberrel hogy kevesebb bevételük legyen youtube-n, de akkor a közösség ha csak azt nézem hogy ha pewdiepie-re szállna rá mondjuk az Oreo mert a múltkor hülye volt és "nácizott vagy mit csinált", cserébe csinálna egy videót hogy ne vegyetek Oreo-t mert csak, hányan tennék meg neki? Ha netalántán összefog jópár csatorna tulajdonos egész kis bevétel kiesést tudnának okozni 1-1 vállalatnak.

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#39) julius666 válasza haxiboy (#38) üzenetére


julius666
(PH! addikt)

Teljesen mindegy. A legnagyobb nézettségű youtubeos példádat hozva, ha bojkottra szólítana fel, mi történne? A fanbázisának max a kemény magjánál érhetne el eredményeket, ami a nézettségének töredéke csupán, és náluk sem maradandót. Mint minden viral marhaság, 1-2 hónapig tartana max. Az Oreonak lesz 1-2%-al rosszabb negyedéve, na bumm.

Másik oldalról viszont a szponzoráció megszüntetésével is keményen alávágott a Disney a gyereknek, még ha enélkül is elvan vidáman anyagilag. Ha a reklámok közül se kerülhetne mind a videói alá (=kevesebb járna neki egy megjelenítésért), azt már akár ténylegesen meg is érezheti.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#40) BlackPriest válasza julius666 (#37) üzenetére


BlackPriest
(őstag)

Mondja meg x ceg hol nem akar megjelenni es "cenzurazzon" o. Gondolom ha veszek x hely oriasplakatot es nem akarom, hogy itt vagy ott kirakjak, akkor en mondom meg, nem elkezdek rinyalni, hogy szurjek ki a nem kivanatos helyeket, jelentsen is az barmit.

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#41) hcl


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az a része még valahol érthető is, hogy nem akarnak durva dolgokhoz kapcsolódni a cégek, ha már fizetnek a reklámozásért.
De hogy ezt pl. miért nem lehet szoftveresen szűrni? A hangsávfelismerés is elég jól működik.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#42) blackrulz válasza hcl (#41) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)

Az a baj hogy szerintem elég necces a történet. Persze egyszerű a képlet említett példák alapján a cikkben, olyan feltöltőket utasítanának el, mint David Duke aki ku klux klan-os jelenleg politikával foglalkozik, extrém iszlamista vezető és társai. Ezeket nem atomfizika kiszűrni, de ezek az anyagok, vagy ezekhez nagyon hasonló tematikájú és hangvételű bármikor bárhonnan bekerülhet a kalapba. Azt hogyan szűrnéd?

Értem hogy automatikusan, de egy mondatnak ezer jelentése lehet a kontextus, hanglejtés, és ezer más okból, lehet megosztó és problémás sokak számára. Egy videó is ilyen szerintem.

Egyébként meg kezdhetnék a hirdetők a jó példával, kezdjék szűrni a vásárlóikat, és az extrém nézeteket vallók ne vásárolhassanak loreal cuccokat és mekiben se kaphassanak kaját.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#43) pigster


pigster
(senior tag)

döntenek a sorsáról (vagyis hogy törvénysértő-e vagy nem)
Melyik ország törvényeit fogják figeylembe venni? Hirdető? Tartalomfeltöltő? Néző? Youtube szerver? Vagy valami általános "erkölcsi törvény".

ez nem az aláírásom

(#44) dajkopali válasza pigster (#43) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

egyrészt a szolgáltatás felhasználási feltételeit, másrészt annak az országnak az előírásait, ahol megjelenik

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#45) pigster válasza dajkopali (#44) üzenetére


pigster
(senior tag)

annak az országnak az előírásait, ahol megjelenik
Hát ez akkor még "egyszerűbbé" teszi a dolgot.
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem lenne reklám YT-n.

[ Szerkesztve ]

ez nem az aláírásom

(#46) BonFire válasza janos666 (#35) üzenetére


BonFire
(PH! kedvence)

A Google dönti el minden esetben, milyen reklámot tesz bele. Átugorhatatlan hirdetések (csakis asztali gépen és nagyon ritkák) vagy átugorható 5 másodpercesek, vagy felugró popupok, vagy tartalom közben elsötétedik a videó, bejön a reklám, öt másodperc múlva skippeled és visszajön a tartalom.

Szerintem ennyit ki kéne bírni, ha már a videós saját anyagi erőforrásait használja, hogy tartalmat gyártson neked, hogy legyen mire kikapcsolódnod! A videósok 99%-ánál még az eszközparkja avulását sem fedezi a YouTube-bevétel, ami ráadásul bruttó, tehát még adót is fizetsz utána.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#47) julius666 válasza BlackPriest (#40) üzenetére


julius666
(PH! addikt)

Ez működik is kishazánkban, csak nem azt szűrik, hogy milyen falfelületekre kerülhessenek ki a plakátok, hanem hogy melyik reklámcég tegye ki őket. :))

De a viccet félretéve, plakátnál attól, hogy egy házra kiteszik, nem finanszírozod direkte szélsőséges nézetek terjedését, akkor sem, ha az a Ku-Klux-Klán főhadiszállása éppen. Ha viszont valami közkedvelt svéd gameplayes hülyegyerek kitesz poénból nettó náciskodást videóban, annak felpörög a nézettsége, amire utána hó végén kapja is az utalást, akkor te mint reklámozó cég a pénzed egy részét ténylegesen arra költötted, hogy ő, meg az őt majmolók azt érezzék, hogy ezt kell csinálni, mert erre jön a della. A pozitív visszacsatolást pénzeled kvázi.

Talán így jobban érthető.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#48) Tapsi válasza Darthforce92 (#34) üzenetére


Tapsi
(őstag)

A tartalom azért készült el, mert bevételt fog termelni.

(#49) Béééla válasza julius666 (#47) üzenetére


Béééla
(őstag)

De a viccet félretéve, plakátnál attól, hogy egy házra kiteszik, nem finanszírozod direkte szélsőséges nézetek terjedését, akkor sem, ha az a Ku-Klux-Klán főhadiszállása éppen
Ha a plakátoló cég bérli a háztól a felületet és éppenséggel a KKK főhadiszállása, akkor igenis kerül oda.

Pjúdiráknak pedig nem egyszerűen a YouTube mutatott fityiszt, hanem egy olyan partnere akivel külön is szerződése volt. Random reklámok ugyanúgy maradnak az oldalán.
Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor azzal kezdődik egy videó hogy "és ezt a részt a Kovács és Kovács vízvezetékszerelő támogatta két méter colos rézcsővel" és a következőkben már nem ők lesznek a támogatók.

Bélabá

(#50) Bluesummers válasza Béééla (#49) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

szerk: bocs, nem válasznak akart menni...

Régen azt hittem a reklámok teljesen, semmiféle hatással sincsenek rám.
Ha naponta 50-szer látok akár csak 1mp-re mcdonaldsos reklámot, de a sarkon van egy sokkal jobb, s akár ugyanolyan árú hamburger, akkor sem fogok róla tudni.
Ergó --> lehetne olyan reklám, ami nekem is jó, nem csak skippelnem kell ... bár ígyis elérik a céljukat. Olyan szar hamburgert legalább 1, max 2-ször eszek 1 évben, de az is sok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.