Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
válasz parandroid #45 üzenetére
Nem tartom egyformának a két embert, de az emberölés akkoris emberölés még ha jogi személy, vagy bűnöző végzi. Az hogy a jogi személy vagy a bűnöző hogy számol el a lelkiismeretével vagy hogy dolgozza föl az életben a saját egyéni baja. Te voltál már kivégző? Esetleg öltél már embert? Oké hogy tök más dolog egy büntetésvégrehajtás a hóhérnak, meg egy szándékos előre kitervelt emberölés a bűnöző részére ezt értem. De nem lennék hóhér semmi pénzér, vagy ha úgytetszik büntetésvégrehajtó.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Rive
veterán
válasz Cathfaern #48 üzenetére
Speciel egy csomó 'normális' embert ismerek, aki ha már egyszer erőszakhoz folyamodik, akkor rendszeresen túllő az eredeti céljain, és jó darabig nem is zökken vissza saját magához. Nem gondolom, hogy az erőszak ilyen egyszerű logikával megérthető dolog lenne.
Még csak azt se gondolom, hogy itt kifejezetten a játék lett volna hibás. Ténylegesen csak két (és fél) dolog mászkál az agyamban. Egyik, hogy a játékok fejlődése/fejlesztése a minél nagyobb hatás felé irányul. Másik, hogy az embereknél nincs éles határvonal, hogy ki normális meg ki nem - ez inkább egy skála két végtartománya csupán. Feledik, hogy a felelősséget nem szokás egyértelműen, egyoldalúan ide vagy oda ítélni ilyen kérdésekben.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Cathfaern
nagyúr
Korábban írta valaki, 11 késszúrással ölte le a taxist... ha az lett volna, hogy megöl egy késszúrással egy embert, s utána pánikba esik, s elrohan, vagy shokkot kap és összeesik, ledermed, feljelenti magát, stb., akkor azt mondom, igen, bekattant a játéktól és azért csinálta ezt. Viszont ez olyan mértékű hidegvérre vall (a rendőrök előli menekülés is), ami egyértelműen azt mutatja, hogy nem volt már alapból se ép az elméje.
-
Narxis
nagyúr
Egyetértek, igazából ezek a játékok egy löketet adnak a gyereknek. De nem a játék a hibás! Legalábbis teljes mértékben nem. Én úgy gondolom, hogy a jó játék olyan mint a jó sör, csak mértékkel szabad fogyasztani. Aki egész nap kockul az nem szocializálódik rendesen, főleg ha amúgy is zárkozott egyéniség. A sok sör meg tudjuk mire képes..
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Rive
veterán
...a srác sosem volt teljesen normális, csak most bukott ki.
Az a baj, hogy 'eljesen normális' nem létezik. Nincs határvonal. Van, aki kevéstől is bekattan: van, akinek több kell: van, aki csak speciális körülmények között: van, akit nehéz belekergetni... De olyan, hogy 'normális', igazából nincs./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
parandroid
félisten
válasz Mr.Grincs #44 üzenetére
Ezzel a hozzászólásoddal egyenlőségjelet teszel egy pszichopata gyilkos és a közé az ember közé, aki a munkáját végezve végrehajt egy jogi rendszer felelősségteljes és alapos munkája alapján született ítéletet. Utóbbinak nem mellesleg jelentős társadalmi szerepe és elfogadottsága van, és éppen a te életedet hivatott védeni a pszichopatáktól.
Gratulálok.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz #64791808 #43 üzenetére
Ott mi a hivatalos halálbüntetés? És aki megnyomja a gombot, hogy menjen be a méreg a testébe és ölje meg a gyilkost az nem gyilkos?? Vagy húzza meg a kart a villamoszéknek vagy az akasztófának? Állítom, hogy annak is van ugyanúgy lelkiismeretfurdalása. A kígyó megharpta a saját farkát.....Game Over
A filmet nem tiltják be, de példát statuálnak, hogy ha nem vagy százas és ölsz akkor felkasztunk mint őt aki megölt ennyi embert...[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
törölt tag
Egyébként egy másik dolog. Ha én kinyírom a fél falut, elkapnak, és azt mondom, hogy egy második világháborús filmben láttam, és amiatt csináltam, akkor a filmet be fogják tiltani?
A srác beteg, és egy gyógymód van: korai gyors halál. Ahogy elnézem, meg is fogja kapni.
-
parandroid
félisten
válasz VladimirR #27 üzenetére
"csak a hasonlatodban erzek nemi hibat"
A hasonlatban ott volt a hiba, hogy nem emelte ki azt a körülményt, hogy indokolatlanul, szórakozásból. Mert aki ezen megfontolásokból pusztít el bármit, vagy bárkit, az beteg. Ide jöhetnek még esetleg a feszültséglevezetésből, vagy a dühből indokok is, de az sem kevésbé beteg, aki ezekre hivatkozik.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Mr.Grincs
veterán
Ebbe a témakörbe sorolhatók az állatkínzók is és az idegbeteg BKV ellenőrök....Ők is elmeroggyantak, hogy nem a megfelelő emberi partnerrel kötekednek, hanem a gyengébb véttelen állatokon, töltik ki a hatlmaskodó pusztító, vágyaikat.
Ismerek egy srácot személyesen 17 éves, de még mindig kardozik, meg hasonló dolgokat művel, és nem is nagyon lehet megírni, hogy milyen mert tök normális, de néha rájön az ötperc és előveszi a fegyverét, beöltözik indiánnak és idézőjelben mindenkit kiírt az utcában.
Semmi nem érdekli csak a játék, meg a pc játék, azon kívül, a tvből tanult meg németül és angolul. A történethez az is hozzátartozik, hogy apukája meghalt, és valószínű a lelki trauma miatt rekedt meg sajnos.
Mindenképpen múltbéli traumára utalnak ezek a dolgok amik kiváltják nálük a " gyilkolás őrülten funkciót".[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az a helyzet, hogy amikor valaki nem képes elválasztani a fejében a valóságot és a fikciót, az beteg. Innen kezdve, hogy egy szellemileg sérült ember gyilkolásának mi köze egy számítógépes játékhoz...
-
WonderCSabo
félisten
Érdekes, ha egy ember ilyet csinál, akkor rögtön a játék a hibás. Ennyi erővel az alkoholt is be lehetne tiltani, sztem amiatt sokkal többen ölnek...
-
VladimirR
nagyúr
vadaszkent, elelemforraskent, onvedelembol (szunyogok tobbnyire ^^)...tobbnyire
es igen, naposcsibet is, azt "kegyelembol" (eltorik neha a laba egy-kettonek, azokat par oiran belul agyontaposna a tobbi)p.s.: juteszembe, macskat is oltem mar, az baleset volt (kb ket meterre voltam a kocsival, mikor ugy dontott, hogy elemurik - pislogni nem volt idom, nem hogy fekezni)
[ Szerkesztve ]
-
Madárpók
aktív tag
A gyerek(?) alapból nem volt normális, normális ember játszon akármivel nem fog megölni csak úgy valakit. Két hasonló elmebeteg az USA-ban elhatározta hogy megcsinál a valóságban egy filmjelenetet, fogtak pár AK-t, 100 töltényes dobtárakkal, páncéltörő lövedékekkel, tetőtől talpig aramidba öltöztek(rendkívül erős műanyag, adott esetben golyóálló), mellkastájékon még pár acéllemzzel megspékelve, berontottak egy bankba, majd a kiérkező rendőröket igencsak heves tűz alá vették, a rendőrök pisztolyai pedig nem ütötték át a gondosan elkészített páncélzatukat, ellenben az ő lövedékeik simán átmentek egy autón vagy a rendőrök mellényén.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
Ez nagyon durva. Mindig is voltak erre hajlamos emberek, ezután is lesznek. Nem kell ezen annyira meglepődni. Az sem normális aki a gyerekét azért éhezteti és saját magát hogy "napfényt ehesen". Vagy az a sztori is ismert a felvilágosításról hogy a kislány megkérdezi, hogy lesz a gyerek apa, apa mondja marhaokosan hogy káposztából...Amikor jött a teherautó káposztával, egy pár db leesett, a kisgyerek kirohant az útra megmenteni a "csemtéket", aztán el csapta az autó....
Nemhiszem hogy bármit is elérnének a játéktermi szigorítással, épp elnkezőleg, akkor sutyiban nyomják máshol. És akkor mégjobban bekattannak, ha valóban attól kattannak be amit nem nagyon hiszek, hanem az csak hab a tortára, az egyébként is nagyon labilis idegrendszerű gyerekre. A problémát a neveltetésben és akkorül kell keresni.[ Szerkesztve ]
-
-
OkosTibiKing
tag
Látszik, hogy a föld népesége gyorsan nöl és a gyártási "hülyék" is nagyobb számban élik túl, igy ez egyre gyakoribb lesz
meg a szülök felelösége is részben, ha csak 1 kicsit is de vmi tünete kezdhetett volna lenni és talán tudtak volna segiteni.Okos Vok.
-
-
blunt
aktív tag
inkább fel kellett volna nevelni rendesen azt a k**va kölyköt.
ebből is látszik, hogy nem csak amerikában vannak "hülyék". -
-
Apollyon
Korrektor
Na ne, én nem pontosan erre gondoltam. Azért tök más, ha elmegy az ember egy idegen helyre és pénzért "megkér" egy idegent hogy nyújtson neki szolgáltatásokat, mint az hogy esténként szeretkezünk a barátnőnkkel.
Kicsit úgy lehetett ezt most érteni, mintha az írtad volna hogy azért d*g velem a csajom, mert néha fizetem a kóláját, vagy ő az enyémet. Itt a dolog 100%-ig kölcsönös, a másik esetben nem éppen...Amúgy meg az internetkávézókban külön konzol is van hogy azon is lehessen játszani? Inkább megvenném részletre, nem?
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ősember
őstag
kit a szülei udvarias, szorgalmas fiúnak mondanak - az udvariast lehet visszahuzodonak, akár zárkozottnak is érteni, mert ugye a szülök a saját gyerekükröl szinte csak jot mondanak, ami ugye több gyilkosnál szinte már alapjelenség én is osztom a többség véleményét, a srác sosem volt teljesen normális, csak most bukott ki.
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
VladimirR
nagyúr
hat, en oltem mar rovarokat mertek nelkul, halat, csirket (naposcsibetol kezdve), kacsat, nyulat (ezek egy reszet meg is pucoltam), asszisztaltam kecskenel, disznonal, de valahogya taxisokat eddig kihagytam, s ketlem, hogy a jovoben ez lenyegesen valtozna
ezzel nem azt mondom, hogy minden rendben volt a sraccal, csak a hasonlatodban erzek nemi hibat
-
Peet210
őstag
Kicsi a világ és egyre több az idióta ember.
Ez csak egy újabb példa volt.Egy dolog beleélni magát az embernek egy játékba filmbe vagy bármi hasonlóba, mint megtenni ezeket a való életben. Ha valaki ilyet tesz akkor valami baj van a fejében, mert amit csinált nem normális és talán ha nem ez hát más hatott volna a srácra (és talán nem is most).
Today's record, is tomorrow's motivation
-
Loha
veterán
A *urvázást meg felejtsétek el, az a másik szánalmas dolog amikor egy természetes dologért fizetni kell. Ez nem flém akar lenni, csak a véleményem.
Kenyérért is fizetni kell, meg a hajvágásért, sőt van aki a takarításért is fizet, ha megteheti, aki nem az az idejével fizet ezekért, kenyeret süt, kitakarít maga után stb.
Egyébként mindenhogyan fizetsz a *ináért már elnézést, csak nem feltétlenül pénzzel, de sztem bolond aki azt hiszi, hogy manapság vmit ingyen megkaphat... -
finest
addikt
"rovarokat szinte mindenki, csak nem mindegy mennyit, hogyan, meg hogy meddig tart – másrészről van aki vadászik, mégis kiegyensúlyozott." Ja, akkor gondolom a sintérek és rovarirtók között statisztikailag több a gyilkos...hentesekről nem is beszélve!
"Belegondolt valaki komolyan milyen valakit tucatnyi késszúrással megölni? Közvetlen közelről? Látni a szemét, minden csupa vér, utána a halottat még arrébb is kell rakni. Ő meg csak úgy kipróbálta, mert kiváncsi volt... vagy hazudik, vagy totál pszichopata..." Ez a nem semmi, nagyon igazad van, egészen más lenyesni valakit közvetlen közelről, full brutális, mert szembesül az elkövető a tettével. Hülyeség rákenni egy játékra, filmre az ilyet. totál pszicho lehet a gyerek.
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem már ott szánalmas a dolog, hogy arra költi a pénzét hogy egy internet caféban játszhasson. Inkább gyűjtött volna egy gépre meg játékra és otthon nyomta volna. A *urvázást meg felejtsétek el, az a másik szánalmas dolog amikor egy természetes dologért fizetni kell. Ez nem flém akar lenni, csak a véleményem.
A GTA IV-et meg minél előbb be kellene szerezni, nehogy betiltsák az egész világon...
...Na még az is lehet ez volt a cél..
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bullseye
addikt
rovarokat szinte mindenki, csak nem mindegy mennyit, hogyan, meg hogy meddig tart – másrészről van aki vadászik, mégis kiegyensúlyozott. A verekedés meg más, mint a kisebbek terrorizálása. És ezek csak jelek, de intő jelek, előre is. És amilyen könnyű utólag észrevenni, olyan könnyű a játékokra is ráfogni, sőt.
Belegondolt valaki komolyan milyen valakit tucatnyi késszúrással megölni? Közvetlen közelről? Látni a szemét, minden csupa vér, utána a halottat még arrébb is kell rakni. Ő meg csak úgy kipróbálta, mert kiváncsi volt... vagy hazudik, vagy totál pszichopata...
az öngyilkos hullám meg úgy jön ide, hogy lám, a nemes irodalom is mikre rávett embereket.
A kedvencem amúgy Kőhalmi sztorija a hívő keresztény házaspárról, akik odafigyeltek a történetek nemességére, tiltották az agresszív filmeket, stb. – a gyerekeik meg egymást feszítgették keresztre a homokozóban. Ahogy Terminátor barátom is mondta, a vérünkben van az (ön)pusztítás. Szeretünk erről hallani sztorikat, nézni filmeket, játszani játékokat, és van aki élőben is szereti kipróbálni...
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
adalbert1
veterán
Ehhh, kb. a szokásos hozzáállás. Régebben is megpróbálták az ilyeneket mindenre rákenni : rockzene, filmek, régebbi videójátékok.
De ha valaki ennyire könnyen ilyet tesz egy játék hatására, akkor az vajon nem tette volna meg bármi más hatására ugyanezt (tegyük fel hogy nem lenne GTA IV, de akkor meg simán másolhatott volna egy filmet vagy bármi mást)???
Kicsit unalmas, hogy ilyen esetekben mindig rá akarják fogni valamire a dolgot, ahelyett hogy elgondolkoznának a szülők és a közvetlen környezet felelőségén hogy ilyen embert neveltek valakiből.
-
Khan13
senior tag
Amennyi kisgyerek gyilkol rovarokat (esetleg más állatokat) és mennyiből lesz gyilkos? Ez nem hiszem hogy jel, bár kor és állatfaj függő. Aki mondjuk gerinceseket kínoz/öl az már tényleg nem komplett (ezt ne úgy értsd hogy mást lehet, csak viszonyítás).
A szülők általában elnézőek a gyerekkel, sokmindent megengednek ("majd kinövi" és hasonlók), de azért mindent nem lehet a szülőkre fogni. Szerinted minden gyereket zárjanak a szülők a pincébe akinél valami felmerül? Gondolom Te is öltél már bogarakat vagy csigákat, gilisztákat stb élőlényt, Te is verekedtél (játék szinten legalább), akkor ez is jel valamire? Max arra hogy felfedezted a világot mint gyerek, utánoztad a felnőtteket meg amit a tv-ben és egyéb helyeken láttál. Persze, az esetek többségében vannak előjelek, ezt nem tagadom, de ezeket könnyebb az események megtörténte után észrevenni(/ráfogni, mert az jó).
Az öngyilkos hullámokat ne keverjük ide, azért az picit más. -
bullseye
addikt
Szerintem viszont nem kattanhat be a legnyugodtabb gyerek is csak úgy. Aki ilyen lazán gyilkol, az könynen lehet, hogy próbálgatta már rovarokon, esetleg madarakon, kisállatokon is... vagy verte a kisebbeket, stb. ált. vannak jelek bőven, csak a szülői szeretet elnézővé tesz.
Ettől még van, aki tényleg túlsággal beleéli magát az ilyesmibe. Egyrészt az is megfigyelhető, másrészt, hú, ha eszembejutna mely könyvekről hallottam már, hogy öngyilkossági hullámot okoztak... Goethe Werterje ugrik be hírtelen, de mintha lett volna több is...'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Protezis
őstag
Ahelyett, hogy a megtakaritott penzet prostitualtra koltotte volna. Thaifoldon ilyet (nem) tenni...
Mod: latom mas is ezen a velemenyen van
[ Szerkesztve ]
-
copin
őstag
taxi drivers
Fogd rá a nyuszira kategória. -
KrAt
veterán
Sztem hülyeség, h a játék.. Én is megszállott gta fanatikus vagyok, de eszembe nem jutna ölni.. Pont az ellenkező oldalon állok..
-
Gonosz15
aktív tag
A taxisofőrt sajnálom
Ha a gyereknek lett volna egy csepp sütnivalója, elmegy csajozni Thaiföldön vannak jó nők.."Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
Khan13
senior tag
Lehet védeni az ilyen elmebeteg játékokat nyugodtan, dughatjuk a fejünket a homokba és stb... Lehet hogy x-re, y-ra és z-re nem hat így egy játék, de k-ra már igen. Annó a Dragon ball és a előtte a Mortal kombat filmek/mesék miatt is voltak ilyen esetek, vagy épp olyan amikor a gyerek az egyik szereplőnek képzelte magát és belehalt valami hülyeségbe. Ezek a játékok, az ilyen filmek igenis rossz hatással vannak az emberekre! Az már emberfüggő hogy ki hogy tudja lekezelni a dolgot. Hogy mennyire a szülő hibája? Igen is, meg nem is. Pénzt ad rá, tehát mondhatni igen, illetve nem tudhatjuk hogy nevelte a gyerekét, de (és ez egy fontos DE) a legcsendesebb, legnyugodtabb, legnormálisabb gyerek is "bekattanhat" a szavaitokkal élve egy ilyentől; továbbá például egy 19 éves "felnőtt" embernél már nem annyira befolyásló tényező a szülő (vannak kivételek), mert az ifjú felnőtt kialakult értékrenddel és nézetekkel rendelkezik, amit nem csak a szülők ráhatása alakít ki.
Én személy szerint szigorú korhatár rendszert vezetnék be a világon. Tudom hogy már sok országban létezik, de ki az aki betartja, de most őszintén?! A másik pedig a cikk által is említett, korlátozott játékidő. Kellenek ezek, sajnos hogy kellenek, bár ne tartanánk itt! Nem vagyok naiv, pénz beszél, kutya meg vau vau...
Aki elolvasta ezt, és elgondolkodik rajta annak köszönöm. A hosszúságért pedig elnézést. -
Lenry
félisten
Ha bűnösnek találják, halálbüntetést is kaphat. - E helyen lett egy eb eltemetve... ha ráfogja, hogy mentálisan beszámíthatatlan, máris megúszta
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Shad0w
senior tag
Nem tudom, hogy Thaiföldön milyenek a szokások. De amikor több milliós játék táborból egy retardált akad aki a játék miatt öl, az vagy a szülők hibája vagy a gyerek súlyos pszichológiai problémákkal küzd. Vagy csak nem jutott más eszébe amikor megkérdezték tőle, hogy miért is tette.
De tipikusan a szülők ilyenkor semmit nem tudnak és meglepődnek, hogy az ő pici fiuk mikre nem képes... Ez is mutatja sztm, hogy mennyire nem ismerik a saját gyereküket.De ahogy az előttem szóló is mondotta, ha nem lenne GTA akkor lenne vmi más.
[ Szerkesztve ]
-
Én sokat CS-zek. Mégsem viszek painball pályára éles AK-t... Alapból elmeroggyant lehetett a gyerek, gondolom a társas kapcsolatai a béka segge alatt volt, tipikus szobakocka.
A taxist nagyon sajnálom, nyugodjék békében!
-
bullseye
addikt
a szokott farokság. A srácnak ezek szerint 1 mp nem kellett morális megfontolásra, a tett elkövetése után se nagyon kapott sokkott.
Ha meg nincs ilyen játék, akkor a filmek hibája lenne, amiben ilyen történik (pl Collateral..), ha meg az sem, akkor a híradóé, amiben pár éve volt két kiscsaj akik kb így öltek meg egy taxist, vagy a regényeké, vagy közösségi mesedélutánoké.
Ja, és még nem is szóltunk a biológiakönyvekről, amiből kiderül, hogy a szív és érrendszer milyen sérülékeny... És egyáltalán miért lehet kést kapni?
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Rive
veterán
Egy játék akkor sikeres, ha minél inkább leköti a játékos érzékeit. Minél fejlettebb technikával, minél nagyobb tapasztalati háttérrel teszi ezt, annál sikeresebb. Ennek fejlődéséről szól a játékipar történelme.
Minél 'jobb' egy játék, annál kevesebb saját gond elég ahhoz, hogy valaki belekattanjon.
Kíváncsi vagyok, mikor lesz az a pont, amikor már végképp tarthatatlanná válik a 'minden a szülők hibája' érvelés.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
törölt tag
Ilyen összeesküvéseket azért nem gyártanék, könnyen elképzelhető, hogy tényleg az történt, amit a cikk is ír - annyi elmeroggyant szaladgál az utcán. Vagy ül a gép előtt.
Poént félretéve, a szülőket azért sajnálom, elkézelhető, hogy az ő hibájukon kívül kattant meg a fiú.
-
törölt tag
Szerencsétlen taxis...
"Ha bűnösnek találják, halálbüntetést is kaphat."
Helyes. Az viszont már kevésbé, hogy az ilyen vadbarmok ámokfutását sokszor a játékokra - jelen esetben a GTA-ra - kenik.
[ Szerkesztve ]
-
Shad0w
senior tag
Persze a szülők nem hibásak, mert ilyen nevelést adtak a kölküknek...
-
Pukkancs
aktív tag
Várható volt, hogy valaki erre a játékra fogja fogni az ámokfutását...
Új hozzászólás Aktív témák
- 10db bontatlan, 1M Ft-os gép - Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 érintő
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia