Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 10
- Rendszergazda topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bajban van Európa nagy akkumulátorgyártója
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Vírusirtó topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Youri
veterán
Vagy csak szeretne egy új Nexus készüléket a Bamba Vezető
RTX ON
-
-
fordfairlane
veterán
Hát pedig nagyon is elképzelhető, hogy Észak-Koreában is a Kínaihoz hasonló gazdasági nyitást akarnak keresztülvinni, erre utalhat Kim Dzsong Un nyilatkozata, miszerint egyesíteni akarja a két (fél-)Koreát. Nem a Google vezért látogatása érdekes, hanem az Új Mexikói kormányzóé. Ez majdhogynem nyilvánvalóvá teszi, hogy nem humanitárius látogatás.
x gon' give it to ya
-
ng0ofy
KORREKTOR
Mindenesetre "forintosítani" biztosan nem fogja az üzletet, bármi is legyen az, annyira nem "Bamba Vezető" ez az Eric Nem szoktam nagyon foglalkozni vele, hogy milyen szólásmondások vannak a cikkekben, de ezen jót röhögtem
Biztos, hogy nyitni akarnak Északon is, mert egyébként éhen halnak és nem fognak kapni segélyszállítmányokat, ha nem tesznek valamit lassan. Az utóbbi években az atomprogramjukkal kissé felizgatták gondolom a környékbeli országokat és nem hinném, hogy a pont az IT iparág miatt nagyon fejlődésben lévő, erősödő Dél-Korea és ott érdekelt pénzügyi szereplők hagynák, hogy valami hülye játékban felrobbanjon ott vmi atomcucc
-
big-J
őstag
A google internet, titkosszolgálati és cenzúra nagyhatalom, a kínaiaknak is saját szelektív google-t adtak, nem nehéz elképzelni miért barátkoznak velük Kim-ék.
-
törölt tag
válasz fordfairlane #4 üzenetére
a nyitást illetv a majdani újraegyesülést én úgy hallottam, hogy a déliek is fontolgatják már egy ideje, de kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle, és mi közük lesz ehhez (is) az amerikaiaknak...
-
Glenda
addikt
Ment tanulni egy-két dolgot
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
cellpeti
veterán
hogy megtanulja mi az a rend és szigor
Tigris, tigris, csóvafény...
-
gzbotii
veterán
Hat nem tudom..de nekem a Kim vezer koreai betukel leirt nevere (ami itt a cikkben van) ezeket a keptalatokat adta a google: [link]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Lenry
félisten
olvastam egy gazdasági elemzést erről, és ott az volt a vége, hogy nagyon óvatosan és fokozatosan kell majd csinálni, mert akkora a két ország közt a különbség, hogy ha túl gyorsan próbálják északot emelni, abba beleroppanhat a déli gazdaság
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
törölt tag
válasz fordfairlane #14 üzenetére
mondjuk az utóbbi időben úgy tudom küldtek megfigyelőket Németországba, hogy tanulmányozzák az ottani egyesülést. biztosan őket is vissza fogja vetni, ha meglépik, de ez nem is rövid távú befektetés. én annak örlnék, ha saját maguk meg tudnák (újabb háború nélkül) oldani ezt a dolgot, és nem kellene már ebbe is belepofázzon az Egyesült Államok.
Lenry: jelenleg is jelentősen támogatják a déliek északot, olyat is hallottam, bár ezt nem tudom mennyire megbízható szám, hogy kb a segélyek 80%-a onnan jön.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz #16820480 #15 üzenetére
én annak örlnék, ha saját maguk meg tudnák (újabb háború nélkül) oldani ezt a dolgot, és nem kellene már ebbe is belepofázzon az Egyesült Államok.
Én arra számítok, hogy a hidegháború valamilyen formában újraszületik, csak nem Oroszország lesz az ellenpólus. Ha Észak Korea a nyugati érdekszférához fog tartozni azáltal, hogy az Usa lesz mögötte (nem csak a diplomáciára gondolok, Észak Koreának valószínűleg egy Marshall segély szintű pénzinjekcióra is szüksége lesz ahhoz, hogy ne forradalom törjön ki), az nekünk jó.
x gon' give it to ya
-
törölt tag
válasz fordfairlane #16 üzenetére
nekünk szerintem nagyjából tök mindegy itt Európának ezen a felén. de mivel mostanában Shanghai-ban lakom az év nagy részében, nem örülnék neki, ha a tenger túloldalán lövöldöznének. de igazából annak sem örülök, hogy nagy mellénnyel felsorakozik oda az USA, bármi van, amir eugrani lehet... amiatt a hülye sziget miatt is már kezdtek mozgolódni.
-
fordfairlane
veterán
válasz #16820480 #17 üzenetére
Félreértés ne essék, nem vágyam a kiélezett helyzet. Sőt, amikor azt mondom, hogy hidegháború, optimista vagyok (szerintem). Mások atomháborút, melegháborút, kataklizmát vízionálnak. Mindenesetre az Usa centrumú hatalmi monopólus helyzet szerintem, és sokan mások szerint is, átmeneti állapot.
x gon' give it to ya
-
törölt tag
válasz fordfairlane #18 üzenetére
mondjuk az ázsiai régió az Usa közreműködése nélkül is elég problémás, hogy csak a Japán-Kína ellentétet említsem. gyakorlatilag amióta a japánok ki tudnak lépni a saját szigeteikről, azóta aggresszorként vannak jelen a térségben, de hasonló egója van a kínaiaknak is. igazából az a jó, hogy jelenleg nem éri meg egyik félnek sem igazán egy háború, mert egyikük sem a hadiparra építi a gazdaságát (szemben az Usával, ahol ez húzóágazat már idétlen idők óta).
Lenry: nem vagyok benne biztos, hogy jobban el vannak maradva, mint egyes afrikai országok, de valóban nem lesz egyszerű felhúzni a gazdaságukat. viszont ha valami olyasmit visznek végbe ott is, mint amit a déli rész élt meg az elmúlt évtizedekben, akkor szerintem meg lehet oldani. gyakorlatilag a koreai háborútól a 90-es évekig eltelt időben olyan változáson ment át az orság, amit talán csak Japán tudott produkálni rajtuk kívül a világon.
-
Mister_X
nagyúr
válasz #16820480 #20 üzenetére
Az USA-val az a helyzet, hogy beképzeltek. Azt hiszik, hogy ők a világ közepe és ebben az a legundorítóbb, hogy mindenhova háborút visznek, ahova ők jónak látják... Csak lapozzunk fel egy huszadik századdal foglalkozó történelemkönyvet.
A két Korea egyesülése necces, több szempontból is. Gazdaságilag észak el van maradva, nincsen kellő infrakstruktúra, egészségügy, oktatási rendszer, ipar, mezőgazdaság... semmi. Társadalmilag, politikailag is kvázi kivitelezhetetlen. A legkézenfekvőbb az lenne, ha (egyelőre) maradna a két ország külön, de elkezdenék fejleszteni északot: privatizálni, hogy cégek települjenek be, az ipar ezzel fejlődni fog, javítani kell a mezőgazdaságot és a többi fentebb felsorolt hiányosságot.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
fordfairlane
veterán
válasz #16820480 #20 üzenetére
mondjuk az ázsiai régió az Usa közreműködése nélkül is elég problémás, hogy csak a Japán-Kína ellentétet említsem.
Ettől az Usa még közvetíthet, illetve pénzelhet egy esetleges közeledést. De ne szaladjunk ennyire előre. Észak Koreával még diplomáciai kapcsolata sincs az Usának...
x gon' give it to ya
-
törölt tag
válasz fordfairlane #23 üzenetére
az, hogy nincs diplomáciai kapcsolata, nem azt jelenti, hogy nem kommunikálnak. Taiwan-nal sincs diplomáciai kapcsolata, ha jól tudom, ahogy a bolygón nagyjából senkinek nincs, bár ez kicsit más történet, de a lényeg, hogy ettől még biztosan folyik kommunikáció köztük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen