2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pamutbojt


pamutbojt
(újonc)

Több okból is furcsa, hogy eddig egy mayar kérést sem teljesítettek. Érdekes lenne megtudni, hogy mit kértek a magyar hatóságok, és milyen okkal utasította el a Google. És hogy az eddigi tendenciák ellenére miért próbálkoznak még mindig :) (vagy '13-ban ők is átgondolták ezt, aztán tavaly megint?)

(#2) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Helyes.

(#3) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Erre mit mondjon az ember? Konkrét, más forrásból már bizonyított bűncselekménnyel összefüggő adatok továbbítása érthető (pl merénylők, visszaesés-gyanús elítéltek levelezését teljes mértékben átnézni). Viszont pont magyarországgal kapcsolatban kérdéses, hogy a politika nem akar-e ezzel visszaélni és ellenzéki újságírókat-politikusokat kompromittálni?

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) azbest válasza pamutbojt (#1) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

lehet tüntetés után kérték volna ki a résztvevők beszélgetéseit :U

hallani olyan pletykákat, hogy pár éve egy beszélgetésre is lehetőséget adó magyar app készítőinél megjelentek fekete autók és kérték az adatokat, mivel állítólag azon át szervezkedtek. Pesze lehet, hogy csak hoax, de nem lenne meglepő.

(#5) Narxis válasza azbest (#4) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Bármi kitelik ezektől, ezért is írtam, hogy helyes.

(#6) cami][us


cami][us
(senior tag)

Ha nem megy, akkor minek erőltetik? :N

I'm ayy lmaoing @ your life

(#7) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Végre egy szimpatikus dolog a Google részéről!

(#8) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

Ez vajon csak a gmail-re vonatkozik, vagy a hangouts-ra is?

A zukkeréktől nincs ilyen jelentés? Kíváncsi lennék, hogy a messengerbe és a whatsappba mennyire bejáratosak a hazai szervek.

Words cannot express how much i don't care

(#9) dajkopali válasza Syl (#8) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

facebook
microsoft

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#10) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Helyes? Wat? Szomorú, hogy a hatóságoknak ma semmi megbecsülése nincs, bár hozzáteszem: sajnos sok esetben jogosan. :(

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#11) sad_Vamp válasza lezso6 (#10) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

simán el tudnám képzelni, hogy a kért dolgok 3/4-ed pl. valami NAV-os f&#ság.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#12) t72killer válasza lezso6 (#10) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Snowden óta az IT-ügyekben kicsit is tájékozott ember bizalmát teljesen elveszítették a 3betűsök. 50éve is átvilágították/felbontották az ember leveleit, ha nagyon kíváncsiak voltak a tartalomra, de akkoriban max pár sornyi szaftos szöveget nyúltak le a magánszféránkból. A manapság szokásos gép/kütyühasználat mellett már a gondolatrendőrség szintjét éljük...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#13) szunyika


szunyika
(tag)

ezért kell a kétes ügyekhez létrehozni egy újabb gmail-es fiókot :-)

(#14) Syl válasza dajkopali (#9) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

:R

Words cannot express how much i don't care

(#15) azbest válasza lezso6 (#10) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Ezesetben gondolom a különböző törvények is lehetnek okok a megtagadásra. Mint ahogy némelyik magyar tartalmú weblaptot itthon azonnal bezárnának, ezért amerikai szerveren üzemeltetik, mivel az ottani törvények szerint a tartalom belefér a szólásszabadságba.

(#16) lezso6
A sütiket a nagyotmondó vírusírtók hypeolták fel ennyire.
Más kérdés, hogy ma már simán megtehetem, hogy ha megnézed az oldalamat, akkor kifejezetten számodra készített, csak neked megjelenő hirdetéseimet lásd az interneten mindenfelé ;]

[ Szerkesztve ]

(#16) lezso6 válasza t72killer (#12) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Csak jelenleg már átestünk a ló túlsó oldalára. Akkora lufi lett a privacy, mint a fene. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a személyes adatok védelme ne lenne fontos, s egy orwelli világban szeretnék élni. De elég pl megnézni az Windows 10 körüli felhajtást, szerintem az igencsak túl van lihegve. Vagy a sütikkel kapcsolatos rengeteg tévhit, aminek következménye a semmit nem érő EU szabályozás lett.

Elsősorban nem azt kéne csinálni, hogy semmit se adunk ki senkinek. Ha pl a PH nem adná ki a rendőrségnek a csalók adatait, akkor sokkal kevesebbet lehetne megfogni. Persze itt a Mo. szabályokkal és annak betartatásaival is probléma van, de ezt most ne keverjük ide, mert nem privacy téme. A hatóságokat kellene valahogy felelősségre vonni, hogy ne élhessenek vissza az adatokkal. Pl az NSA takarodjon az EU-ból.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#17) Ixion77 válasza lezso6 (#16) üzenetére


Ixion77
(senior tag)

Ez nem (csak) privacy kérdés. Szvsz ennek a fórumnak a hozzászólásai és általános hangulata fájó pontosságal mutatja, hogy milyen az amikor a lakosság úgy érzi, hogy az országban a hatalmi pozícióban levők jellemzően nem a köz szolgálatában tevékenykednek. Ez egy nagyon-nagyon mély és súlyos probléma, borzasztó követkeményekkel: jelentősen akadályoz bárminden társadalmi szintű fejlődést.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#18) sad_Vamp válasza lezso6 (#16) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

"Windows 10 körüli felhajtást" - felhajtás.... persze.... most még "mindegy" mert vannak alternatívák (pl win7) amikor majd nem lesz, akkor majd hirtelen elkezd még több embert aggasztani, nem aggódom emiatt. Elég, hogy csak 1x törjön ki a balhé valami telemetriának köszönhető szivárgás, vagy beazonosítás miatt.

Ixion77: nagyon nagy +1!

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#19) Narxis válasza Ixion77 (#17) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Nagyon egyetértek! :R

(#20) lezso6 válasza Ixion77 (#17) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Én is ezt mondom, csak erre nem az a megoldás, hogy nem adunk ki senkinek semmit.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#21) pengwin


pengwin
(PH! addikt)

"Magyarországról 72 fiókot illetően összesen 59 kérés érkezett (ez harmada a rekordnak számító – 166 – előző félévinek), melyek közül a Google egyet sem teljesített"

- Ezt én úgy értelmeztem, hogy a magyar kormányzattól politikai motivációjú kérések érkeztek, nem pedig nemzetbiztonsági eredetűek. :(((

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#22) dajkopali válasza pengwin (#21) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

bár összefoglalóan "kormányzatinak" jellemzik a kéréseket, de ez valójában azt jelenti, hogy a kormányzat összes szerve beleértendő, így a rendőrség is - a kérések többsége (általában) bűnügyek nyomozóitól vagy a bíróságokról érkezik (igaz, ez problematikus, hogy nem adnak ki ilyen statisztikákat, pedig szeretnének, vagyis, hogy milyen szervek, hatóságok, milyen típusú ügyekhez kértek adatokat, ám ez az USA-ban - is - törvényi és politikai akadályokba ütközik)

[ Szerkesztve ]

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#23) pengwin válasza dajkopali (#22) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Nyilván én sem arra gondoltam kormányzati kérés alatt, hogy a miniszterelnök vagy valamelyik kormánytag kérvényez adatokat...
Ilyen jellegű kérés nyilván csak bűnüldözési, igazságszolgáltatási vagy nemzetbiztonsági szervektől eredhet, de ezek valószínüsítem nem közvetlenül kérvényezik az adatokat, hanem valami központi szerven (külügy vagy igazságügy) esetleg amerikai megfelelőjükön keresztül.
De ez még egyáltalán nem zárja ki a politikai eredetű indítékokat: bíróság, rendőrség, ügyészség, de akár még nemzetbiztonsági szervek is kerülhetnek politikai nyomás miatt kényszerhelyzetbe.
Sőt, még csak kényszerhelyzet sem kell, bőven elég, ha kormányzati sugallatra a korrupciót, nepotizmust csak egyoldalúan kezdik el feltárni, a parlamenti patkó bal oldalán: biztos találnának igazi bűncselekményt a vizsgálódás alatt, teljesen jogos lehet az adatkiadási kérelem, annak ellenére, hogy politikai célokat szolgálhat.

És ez szerintem nagyon káros, tekintve, hogy a fent említett szervek javarészt nem strómanokból, hanem szakemberekből állnak, és a tevékenységük is többnyire a közjót szolgálja. Ennek a tevékenységnek pedig komolyan árt, ha nemzetközileg úgy tekintenek a magyar állam ezen szerveire, hogy azok politikai célra felhasználhatóak, mert még a jogos, független kéréseiket is szkepticizmussal fogják vizsgálni.

Nyilván ebből az egy-két számból nem tudhatjuk, hogy mekkora hülyeséget írtam itt le, de a jelenlegi magyar közállapotokat figyelembe véve nekem a fenti helyzet nagyon is elképzelhetőnek tűnik.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#24) #79335424 válasza Ixion77 (#17) üzenetére


#79335424
(törölt tag)

+1
Ugyanez történhet itt is. A PH addig bástyázza körül magát tilalomfákkal, amíg a felhasználói hangulat megteremti az eszközt, és a PH -val kapcsolatos kommunikáció átkerül olyan szerverre, amire a PH -nak semmilyen ráhatása nincs.

(#25) lezso6 válasza #79335424 (#24) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Te mi a fenéről beszélsz? :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#26) #79335424 válasza lezso6 (#25) üzenetére


#79335424
(törölt tag)

Ügyes keresztkérdés, de sajnos, már rutinosabb vagyok attól, hogy ilyennek bedőljek. :D Ha megírnám, akkor az minimum törölve lenne, de sokkal valószínűbb ismét vmi fincsi bünti az alapelvek kitugggyahányszázadik paragrafusának megsértése miatt. Persze, ha kérdezném a bünti pontos okát a megfelelő topikban, akkor az ottani, "hivatalos" választ sem lehetne közkincsé tenni mások okulására, mivel annak a topiknak a hsz. -ei privát üzenetnek minősülnek. Ez is egy ilyen bástya, és ügyes, nagyon ügyes!

[ Szerkesztve ]

(#27) hcl válasza lezso6 (#20) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Alapvetően az a gond, hogy nem lehetsz biztos benne, ki és miért jut hozzá.
Emberi gyarlóság.
Azzal semmi bajom nem lenne, ha a titkosszolgálatok bűnmegelőzési céllal hozzáférnek. De sajnos még ez is sántít, és ez nagy gond.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#28) lezso6 válasza hcl (#27) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Valószínűleg a Google tudja, hogy ki kéri ki. Hogy miért azt már nem, de pl ha a magyar rendőrség kér adatokat, akkor elég valószínű, hogy valamilyen bűncselekmény vagy szabálysértés miatt. Pl ha ezen múlik egy HA-s csaló elkapása, akkor azért az az érdekünkben állna, nem? S ez így már nem arról szól, hogy "nincs titkolni valóm", hanem arról, hogy "nem vagyok bűnöző". :)

Nekem a Google hozzállása inkább azt sugallja, hogy telibetojnak mindenkit és alkalmazkodnak a mai kor trendjéhez, hogy privacy mindenek felett. S utóbbi különösen vicces annak tudatában, hogy a Google a nagytestvér, azaz ez rohadt nagy álszentség, egyesek pedig még tapsolnak is neki. :(

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#29) pengwin válasza lezso6 (#28) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

ezzel csak az a probléma, hogy így egy magáncéget helyezel az államib szervek fölé, döntési pozícióba, hatóságként.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#30) lezso6 válasza pengwin (#29) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Hát ez az... Ha házkutatási parancs van az ingatlanodhoz, akkor nem mondhatod azt, hogy "bocsi, de nem szeretnék rendetlenséget". Csak persze ez a probléma ennél összetettebb, hisz a hatóság és a cég más országban van.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#31) kpityu2


kpityu2
(senior tag)

Ha a kocsmában mondom el a véleményemet Mészáros Lőrincről, mindenki röhög egy jót és kér még egy kör felest. Ha egy fórumon, lehet, hogy 10 év múlva nem kap állást a gyerekem emiatt.

[ Szerkesztve ]

Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál.

(#32) #79335424 válasza lezso6 (#28) üzenetére


#79335424
(törölt tag)

A jelentésnek ez a része egy fricska a Google -től. Az USA -ban rendeletben kötelezték erre az átláthatósági jelentésre. Persze, a szervek egyáltalán nem a saját kíváncsiskodásukat akarták kiteregetni, de a Google azt mondta, hogy ha nektek átláthatóság kell, akkor abban ez is benne van.
Hasonló eset a jogvédőké. Kötelezték a Google -t, hogy törölje a keresőből a jogosulatlan tartalmakat, és tegye közzé a törlés okát. Erre a Google pontosan közzétett mindent, beleértve a tiltott anyag szerver elérését is. A torrentoldalak meg pont ezt használták fel. Később a jogvédők kérték a Google -t, hogy inkább mégse tegye közzé a törléseket, de arra már beintett a Google azzal, hogy késő bánat, ti akartátok.
Szóval, ha a Nagytestvérnél van egy kívánságod, akkor jól gondold meg, hogy mi legyen az!

[ Szerkesztve ]

(#33) hcl válasza lezso6 (#28) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

" pl ha a magyar rendőrség kér adatokat, akkor elég valószínű, hogy valamilyen bűncselekmény vagy szabálysértés miatt. "
A közelmúlt politikai eseményei alapján ez már egyáltalán nem olyan biztos, sajnos. És ez az igazi gond.
A többiben igazad van.
És mondom, pont az a baj, hogy nagyon nehezen fog a társadalom megbízni olyan szervezetekben, amik egyszer visszaéltek a hatalmukkal. Még nagyobb baj, hogy erre a hatalomra szükség is lenne amúgy, pont a jó célok érdekében.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#34) pamutbojt válasza lezso6 (#28) üzenetére


pamutbojt
(újonc)

S ez így már nem arról szól, hogy "nincs titkolni valóm", hanem arról, hogy "nem vagyok bűnöző"
Nemár, hogy a személyes adataikra érzékenyek már ne csak paranoidok legyenek, hanem egyenesen bűnözők!

Egyébként pont az a zavaró a helyzetben, hogy nem lehet eldönteni, hogy ki is a rosszfiú. A jelenlegi statisztika csak arra jó, hogy mindkét fél a saját magának kedvező álláspontot alátámaszthassa (Google: mi nagyon vigyázunk a felhasználó adataira; állam: a google még bűnüldözéshez szüksges adatokat sem adja ki).

(#35) hcl válasza pamutbojt (#34) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Na ezzel akartam még továbbfűzni. Az 1984-ben sem az a legnagyobb paráztatás, hogy mindenkit figyelnek, hanem hogy minden információ változtatható a hatalom által, a hatalom kezében van a múlt is. Na ennek az egyik kezdeménye az, ha nem bízhatsz meg abban, hogy az állam mindig a köz érdekében cselekszik.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#36) lezso6 válasza pamutbojt (#34) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Jajj, ha nem megy, akkor ne próbálj a sorok között olvasni. :D

A magyar hatóságokat azért nem kéne összemosni egy NSA és társaival. Nem mintha itthon szentek lennének, de azért eléggé más kategória. Ha elvek nélkül állunk hozzá mindenhez, s felülünk a hype vonatra, akkor cseszhetjük. Ugyanezzel a logikával, ha valaki komoly kárt okoz nekem, akkor nem fordulok hatósághoz, hanem saját kézzel ölöm meg. :U

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#37) lezso6 válasza hcl (#35) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

"Na ennek az egyik kezdeménye az, ha nem bízhatsz meg abban, hogy az állam mindig a köz érdekében cselekszik."

Ha ezt most általánosan értetted, akkor az nagyon rossz következtetés. A probléma a diktatúrával van és ez magával hozza a hatalommal való visszaélést. Természetesen látunk ma is orwelli dolgokat, nincs kétség, csak már megint ott tartunk, hogy pár összetett problémát leegyszerűsítünk arra, hogy 1984 van, az állam pedig rossz és gonosz.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#38) hcl válasza lezso6 (#37) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Nem általánosan értettem, de nagyon sok esetben fennáll a gyanú, itthoni, és külföldi szervezetekkel szemben is. Márpedig az államszervezetekkel kapcsolatban a gyanú is nagyon nagy baj.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#39) lezso6 válasza hcl (#38) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Igen, ebben sajnos válság van. :(

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#40) #82729984 válasza hcl (#33) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

"A közelmúlt politikai eseményei alapján ez már egyáltalán nem olyan biztos, sajnos. És ez az igazi gond."

Miért milyen politikai események történtek a közelmúltban? (persze ha valaki mindenhol mumust akar látni akkor minden mumus lesz).

A valóságban ha az adatokat nézzük, akkor Magyarországról összesen 59 kérés érkezett a google felé.
Mig a mindössze 8x akkora lakossággal rendelkező Németországból meg majdnem 10 ezer kérés és ezek több mint felét _nem_ teljesítette a google.

De ha megnézzük a szomszédokat:
szlovákia: 57 kérés 0 teljesült
szlovénia: 17 kérés 29% teljesült
horvátország: 1, 0 teljesült
stb

Szóval ha pusztán a számokat nézzük akkor Németországban sokkal nagyobb diktatúra van, mig M.o nem lóg ki a kelet európai társai közül.

A valóságban maradva pedig, tökre felesleges olyan dolgokat belelátni a számokba amik nincsenek ott.

Persze mivel a cikket D.P. írta nem meglepő a címválasztás, mennyivel rosszabbul hangozna hogy Németországban 2 év alatt 3 ezerről 9 ezerre nőtt a lekérések száma...

(#41) hcl válasza #82729984 (#40) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Nem az 59 kéréssel volt bajom, már csak arról volt szó, hogy meg lehet-e bízni abban, hogy mindig azért történik egy-egy adatkérés, vagy megfigyelés, mert valamilyen rossz szándékot kell megfékezni. És ez az NSA botrányok óta kérdéses, ráadásul mostanában itthon is vannak olyan esetek, amik után nem egyértelmű.
És akkor én még nem is vagyok a privacy-náci :D

Ha rosszmájú akarok lenni, csak azért 59 itthonról, mert nem tudják, mi az a google :DDD

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#42) #79335424 válasza hcl (#41) üzenetére


#79335424
(törölt tag)

Vagy, a GDP -nk fele arra ment el, hogy a kormány lefizette a Google -t, hogy csak 59 -et írjon. :)

[ Szerkesztve ]

(#43) #82729984 válasza #79335424 (#42) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Azt mondod a Google is kap egy szeletet a Paks2 projektből? :)

hcl:
"hogy meg lehet-e bízni abban, hogy mindig azért történik egy-egy adatkérés, vagy megfigyelés, mert valamilyen rossz szándékot kell megfékezni."

Sosem lehet teljesen. De ez mindig is egy kényes egyensúlyi helyzet volt és egyik véglet sem szerencsés.

A számokra visszatérve, én csak azt akartam mondani hogy túl sokat nem kell ezekbe belelátni.
Elég biztos vagyok benne hogy ezeket egy algoritmus "elemzi" és dobja vissza automatikusan és csak akkor foglalkoznak egy kéréssel, ha kitartóan kérik vagy whitelisten lévő országról van szó (pl. az USA-ban 80%-os a teljesülési ráta, aminek nyilván az az oka hogy ott komolyan megüthetik a bokájukat ha leszarják a hatóság kérését)

(#44) hcl válasza #82729984 (#43) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

USA-ban törvény van rá. Meg ugye amcsi cég.
Hogy soha nem lehetsz benne biztos, az oké, de jelenleg pontosan tudod, hogy nem mindig jó célokat szolgál.

@Somatom : :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#45) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Ha választanom kéne, hogy a Google vezetése kövesse minden lépésemet, tudjon rólam mindent, vagy ilyesmi emberek, egy percig se haboznék a választással, azonnal tudnék dönteni. :D :O

(#46) azbest válasza lezso6 (#28) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Nono... a google jogászai az alapján döntenek, hogy egy kérést teljesítenek-e vagy sem, hogy miért kérik. Ezt más kommentedből is éreztem: mintha azt hinnéd, hogy csak annyi lenne, hogy kérem - adom vagy nem adom. Nem úgy megy ez, hogy pénzfeldobással dönt, hogy fifty-fifty választ, hogy most épp kiadja-e az aktiális ember adatait kompromisszum jegyében.

Mivel ők az usa jog szerint döntenek, nem a magyar leányvállalat (ha van egyáltalán) kezeli, üzemelteti a szolgáltatásokat, így lehet, hogy a magyar hatóság olyan okot mind, ami itthon még belefér, de ott már inkább a személy jogainak megsértése lenne a kiadása.

A statisztika alapján az itthoni kérések az usa jog szerint megalapozatlanok voltak. Míg egy magyar céget megfélemlíthetnek vagy mindenféle hatóság által megszállhatnak és kamu indokokkal átnyálazhatják az összes adatukat, addig a külföldi céget védi az, hogy nincs közvetlen hatalmuk felette. A nemzetközi egyezményekkel megpróbálhatnak hivatalos úton nyomást gyakorolni, de a külföldi hatóság is elküldi a hal farkára a hatalmával éppen visszaélni kívánó itthoni szerveket. :U

Sajnos sokan tapasztalták már, hogy átlagos piti ügyekben meg sem próbál a hatóság élni a különböző adat kikérési jogkörével. Ellenben, ha valakinek a valakije tüsszent egyet, akkor pénz nem számít, mindent felforgatnak miatta és a jog nem számít.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.