Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
geprombolo #32 üzenetére
nem egészen erre gondoltam, hanem hogy az internet az manapság stratégiailag is fontos eszköz. és ha mondjuk az USA úgy dönt, hogy most akkor a DNS szervereiket szűrik, akkor például Európának sem nagyon van alternatívája kiváltani őket.
-
Szep csendben...
-
geprombolo
őstag
válasz
#16820480 #31 üzenetére
Talán, mert könnyebb az embert gps-szel megfigyelni a nap 24 órájában, mint hackermódszerekkel a netezését lehallgatni. Bár mindkettőben ott a PÉNZ a háttérben. Gondolj bele: ha én tudom rólad, hogy inkább mész a 10 kilométerre lévő teszkóba, mint a sarkon lévő ósönbe, akkor nem fogom a postaládádat telerakni ósönös reklámújságokkal, hanem teszkósokkal foglak bombázni, még a neten is. Ez csak egy példa volt, vaktában, mindenki ültesse át a saját esetére és a jelenlegi témára.
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #30 üzenetére
ezt egyébként nem értem, hogy mindenki azon pörög, hogy saját GPS hálózata legyen, nem pedig azon, hogy legyen egy megfelelő méretű DNS root Európában, meg még esetleg pár helyen, pedig ez sokkal életközelibb probléma, főleg az utóbbi hetek/hónapok eseményeinek fényében, ráadásul nem is járna akkora beruházással, mint a műholdak fellövöldözése talán.
-
Rickazoid
addikt
Esetleg ott egy halom alternatív DNS root. Nem túl elterjedtek, mivel egy nagy zónát könnyebb használni, mint sok kicsit, de ha szükség lenne rá, volna mire váltani. Ráadásul az egyezés sem kizáró, elméletileg a mostani címek átültethetők lennének alternatív megoldásokra felszíni módosítás nélkül. Persze egyet kéne kijelölni hozzá és azt támogatni mindenkinek.
Magyarul az USA továbbra sem ura az internetnek, elégséges, de nem szükséges tagja csupán. Tudna káosz közeli állapotot okozni, ezt elismerem, de egyrészt nem érdeke, másrészt az elnyomás előbb-utóbb mindig visszaüt az elnyomóra. Csak ez esetben lehet mi már nem érjük meg ezt. Én például a szabad globális online piacot szeretném látni de valószínűbb, hogy a TV mintájára újraszervezett online értékesítési modellt fogom csak megérni... -
Rickazoid
addikt
Baromság, hogy csak az ARPANET kiterjesztése. Ott a TCP/IP-t fejlesztették ki, de párhuzamosan európai országok is dolgoztak a saját hálózataikon, csak a TCP/IP lett a szabvány. Aztán jöttek a tudományos célú, nem katonai hálózatok, amikkel már nem kapcsolódtak az ARPANET-re, illetve Európában is átálltak a szabványos protokollra. Aztán jött a web, aminek a részleteit egy angol illető dolgozta ki a CERN-nél, majd megalapították a W3C-t, ami amerikai, francia és japán vezetésű, de majdnem minden ország közreműködik. Eléggé nemzetközi az internet és nem igazán tulajdona senkinek. Az USA le is válhatna róla, attól még az internet maradna.
-
Psych0
őstag
válasz
Rickazoid #26 üzenetére
"Az internet nemzetközi és az emberek közti kommunikációt hivatott szolgálni országhatárok és pontosan ilyen szűrések nélkül!"
Az internet egy amerikai katonai hálózat kiterjesztése, és mint ilyen, addig szabad, amíg Amerikának olyan kedve van. Alig egy hete ruházta fel majdnem magát az amerikai kormány arra, hogy a világon akármelyik webhely elérését megakadályozza, jóformán akármilyen indokkal.
-
Rickazoid
addikt
Mi a franc baj van az emberekkel? Hogy az istenbe jutottunk idáig? Az internet nemzetközi és az emberek közti kommunikációt hivatott szolgálni országhatárok és pontosan ilyen szűrések nélkül! Erre sorra veszik rá a cégeket ilyen szűrésekre? Ha ez így megy pár év és útlevél kell majd az országhatárokon túli internetes tartalom eléréséhez, de abból is csak azt lehet majd elérni, amiről adott kormány úgy gondolja, hogy szabad?
Nem akarom megvárni hova vezet ez a nagy széthúzás. Azt se tudom egyáltalán miért kell széthúzni, a különböző kultúrák szépen megvannak egymás mellett, a törvényeket meg lehet harmonizálni. Persze könnyebb minden érintett politikai hatalom által ignorálni egy problémát és erre mindenféle idióta magyarázatot kitalálni, mint leülni és megbeszélni, de hosszú távon nagyon nem hatékony és szánalmas az egész.(#20) Narxis: szerintem sem a Google a hibás, nyilván politikai nyomásra cselekednek ők is. De ez már a nagyobbik baj.
-
geprombolo
őstag
Tökéletesen jól látod, szerintem. Ki a fene fogja megmondani nekem, mint mezei júzernek, hogy egy bizonyos infót vajon azért nem találok-e meg többé a neten, mert emberi jogokba ütközik (mondjuk), vagy azért-e, mert EGYESEK érdekeit sérti annak az infónak a megléte? Ahogy Kína szűr mindent, ami negatív rá nézve, úgy megteheti mindenki más is és meg is fogja tenni, csak esetleg nem fogják cenzúrának hívni, hanem "intelligens tartalomszűrésnek, aminek a felhasználó csak hasznát látja"
Én a kommunizmusban nőttem fel, tudom, mi a cenzúra, márpedig keményen arra hajaz a mostani tendencia nem csak netszerte, de világszerte. Nem jó, nagyon nem jó!
#23 dajkopali: amikor már rengeteg letiltott dolog lesz, nem lesz senki, aki összegezhesse a dolgokat, elszabadul a pokol! Aki meg megtenné, azt majd jól betiltják! -
Youri
veterán
válasz
dajkopali #23 üzenetére
csak ráklikkeltem az egyikre és beleolvastam...
Reported material on Twitter: Background image
Description of original work: It is a photograph of a white throw (home textile)
ez aztán az érv... ez az amit üdvözölni kell?
vagy itt egy másik:
Reported material on Twitter: Avatar
Description of original work: UFC LOGO
-
dajkopali
addikt
a twitternek van egy ilyen oldala, ahol listázzák, hogy mit és hol kellett letiltani, és a Google is közzé szokta tenni ezeket az adatokat
-
ArchElf
addikt
Az internet nem egy ország-független valami.
Kénytelenek vagyunk elfogadni (előbb vagy utóbb), hogy ahogy a határokon belül minden nemzeti fennhatóság alá esik ugyanúgy van (lesz) ez az internettel is.
El lehet játszani egy ideig még a free-internetet, de az országoknak egyre több eszközük van a nemzeti felügyeletre a hálózat odaeső részén.AE
-
Amúgy az is lehet, hogy nem volt más választásuk.
-
DJS
tag
Én örülnék egy ilyen fejlesztésnek, egy feltétellel: a mindenhol máshol az is olvasható lesz, hogy "ezt az oldalt X ország blokkolta".
Enélkül gyakorlatilag széttöredezik az internet, te nem tudod, én mit láthatok, én nem tudom, te mit látsz. Ha mindazok az országok, ahol nincs blokkolva az oldal, megkapják a blokkolók listáját, akkor legalább az egyes oldalak szempontjából két nagy táborra oszlik az internet: a szabad országokra, és a blokkolókra. Így van esély valamilyen közvélemény kialakulásának, mindenki felzúdulhat egy-egy oldal blokkolása ellen... Persze valószínűleg épp ezért nem fogják majd így csinálni.
-
Ringman
félisten
sajnos nem vicc.
nem az a legnagyobb baj, hogy te még (addig, ameddig valaki kitalálja, hogy ezek majd tv-sértőek lesznek)tudod így nézni az oldalakat, hanem a 90-95% meg nem.
+ a google adatbázisával "A belső adatmegosztást automatizálták, a felhasználókat követik, az információkban felhasználják." majd az is lehet az n+1. lépés, hogy felhasználónként szűrnek.
-
h-yle
addikt
Basszák meg, de komolyan. Nem a blogger zavar, hanem az egész mentalitás.
Most komolyan ha netezni akarok TOR-al, meg egyéb proxykkal kell mindenhova femenni?
Vicc.
-
törölt tag
eben az a gáz, hogy pont ezért vonultak ki nagy hévvel Kínából, és ezért elérhetetlen egy rakás szolgáltatás (mint a blogger is) innen, mert nem voltak hajlandóak tartalomszűrni. aztán utána szépen halkan mégis hajlandóak. ennyi erővel vissza is jöhetnének, bár már majdnem mindegy, úgysem használom azt az oldalt...
-
Cyberpunk
félisten
Szégyen. Meneküljünk, de hová?
-
Apika
addikt
"...igyekeznek megadni a lehetőséget a vélemények szabad kifejtésére"
Ez szembemegy azzal, amit csinálni akarnak...
-
Ringman
félisten
netezés külföldi proxy server-en keresztül megoldás erre?
bár erről a felhasználók 95%-a erről nem is fog tudni.
-
johnny_gold
tag
De jó, hogy a szép szabad internetet (bár lehet hogy ezt se sokáig mondhatjuk el) arra használják, hogy újabb határokat állítsanak fel és bürokráciát teremtsenek
A pokolba az egésszel!
-
Hatvan9
senior tag
Remélem a p.......a nevű ocsmány oldal is tiltásra kerül.
Mert k..vára elegem van hogy a Google képek között állandóan megtalálom, élete végéig ülni kéne az oldalnak készítőjének.Youri:urutty ezek a hiányzó betűk.
-
pschio
őstag
azt a rohadt kur......
-
Youri
veterán
Várható volt...
-
banhammer
veterán
Most húzzák fel a virtuális vasfüggönyöket.
Új hozzászólás Aktív témák
it A blogoldalak országonként azonosítható doménekre történő átirányítását már megkezdték.
- Zoli0726: 4670K delid: megérte
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Milyen routert?
- Autós topik
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fűnyíró topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest