Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • sheratan

  titán

  válasz Narxis #3 üzenetére

  alapvetően minden ország olyan, hogy el kell fogadni a szabályokat, különben nem szolgáltathatnak semmit. csak más helyeken mások a szabályok, és van, ahol lehet lobbizni ellenük, vagy mellettük.
  egyébként a kétféle cenzúra nem teljesen ugyanaz, mert Kínában politikai, illetve társadalmi (népnevelő, mint pl. pornó blokkolása) okai vannak, a p2p blokkolásának meg tisztán üzleti.

  [ Szerkesztve ]

 • sheratan

  titán

  válasz sh4d0w #8 üzenetére

  ez is egy lehetőség, de azért ez elég messzemenő következtetés. így is többnyire azt kapod, amit a kormányzat jónak lát (értsd: ami törvényes), csak jelenleg úgymond többet lát jónak. illetve méginkább többet lát nem rossznak.
  tudom, hogy itt a fórumon sok az abszolutista szabadságpárti, de azért bizonyos megkötések ésszerűek is lehetnek, akár cenzroi, akár más jellegű megkötésekről beszélünk. most ettől a konkrét p2p korlátozós dologtól eltekintve, szerintem nem jó dolog a teljes sajtószabadság. tudom, hogy véres verejtékkel vívták ezt ki, de az még abban a korban volt, amikor nem lehetett tartalomszolgáltató minden utolsó vérpistikéből, és nem volt globális hálózat, ahogy korlátlanul áramolhatott volna a sok szemét. tudom, hogy ez a vesszőparipám már lassan, de szerintem a spekulációkra, pánikkeltő és manipuláló tartalmakra semmi szükség, de ugye ezt a szabadság jegyében nem lehet kordában tartani.

  itt engem az zavar, hogy akik ezt a szabályozást meg akarják hozni, azok akárhogy ideologiálják lopás elleni harcként a dolgot, igazából csak profitorientált cégek/személyek, akiknek van annyi befolyásuk, hogy beleszóljanak (közvetlenül) a törvényhozásba.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés