Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
>-48-<
aktív tag
válasz
blueMerle #173 üzenetére
"Amennyiben nincsenek szövegértési gondjaid..."
vannak. Leggyakrabban olyan cikkeknél, amiket tükörfordítanak valamely idegennyelvről.
De ez most nem ide tartozik.
Apropó szövegértés:
"hogy a Buzz első használatakor a szoftver automatikusan létrehoz egy kapcsolati hálót a Gmailben található információk alapján,"
"szándékosan kapcsolta be az automatikus megosztást, "A kapcsolati hálót valóban automatikusan hozta létre, ezt nem vitattam eddig sem. De ezt csak azután tette, miután elindította a Buzz-t. A kérdés a gmailba lépéskor mindenkinek ott volt, hogy akarja-e használni vagy nem.
Továbbá értem, hogy van akit kellemetlenül érint a kapcsolati hálójának kiteregetése, jogos a bocsánatkérés Google részéről. Van miért.
De itt néhányan dokumentumok, levelek kéretlen megosztásáról beszéltek, ami nem történt meg, kivéve, ha szándékosan meg nem osztotta a user buzz-on keresztül. Ez teljesen nyílvánvaló lenne számukra is, ha vették volna a fáradtságot a szolgáltatás kipróbálására.
Adatvédelmi baki? Valószínűleg. Számomra a baki túllihegése nevetséges. Ugyanis az egyre népszerűbb social networking úgy ahogy van egy "privátadatkánaán", ott azt is elmondják magukról az emberek, amire a kutya sem kiváncsi és ugyanezek az emberek verik most a palávert.
Azért nem kell ugye bemutatnom az embereket? Amint egy hiba nyílvánosságra kerül, tucatjával jelennek meg az "áldozatok". Ide a véres bökőt, hogy ha a Google helyesen járt volna el és alapból paraméterezhetően indítja el a szolgáltatást, akkor a most leghangosabban kajabálók öt percen belül bekapcsolták volna és azóta is vígan buzz-ognának.
-
blueMerle
veterán
Sajnos vagy nem sajnos, nem ülök 24/7 a gép előtt, dolgoznom is kell néha. Így csak most tudok válaszolni.
Akkor néhány idézet:
[link]
Kezdődött azzal, hogy gyakorlatilag a megjelenés után azonnal megindult a levéláradat a vállalathoz, százával születtek a bejegyzések arról, hogy a Buzz első használatakor a szoftver automatikusan létrehoz egy kapcsolati hálót a Gmailben található információk alapján, majd az ugyancsak automatikusan beállított követési rendszer adatait alapértelmezésben nyilvánossá is teszi. Ez azt jelenti, hogy személyes adatokat (kivel levelez, chatel stb. a felhasználó leggyakrabban) tettek a felhasználó hozzájárulása nélkül bárki számára elérhetővé.[link]
A Google, mint kiderült, szándékosan kapcsolta be az automatikus megosztást, feltételezve, hogy ez segíti új kapcsolatok kiépülését másokkal. A cég beismerte, hogy hibázott, és szolgáltatást újonnan használatba vevő felhasználóktól megkérdezi, szeretnék-e automatikusan közzé tenni követőik listáját.Amennyiben nincsenek szövegértési gondjaid, és biztos vagyok benne hogy nincsenek akkor rájösz, hogy tévedsz. A Google szinte azonnal kikapcsolta az automatikus megosztást ezért jött neked már elő az a kérdés, de így is több ezer ember személyes adatai, ha úgy tetszik kapcsolat-hálója lett nyilvános. Ha ez neked nem komoly adatvédelmi baki....
Ettől függetlenül én nagyon szeretem használni a Google termékeit és továbbra is ugyanúgy fogom, mint eddig
Aki pedig egy ingyenes szolgáltatáson folytat bizalmas, hivatalos levelezést, már elnézést de az meg is érdemli.
-
>-48-<
aktív tag
"Kérlek add meg a forrást, ahol tájékozódhatok, mert a saját tapasztalataim alapján ezt sikerült csak a témához hozzáfűznöm."
Furák vagytok. A saját tapasztalatunk (mert voltunk egy páran akik az alapján formáltak véleményt) irreleváns, de egy állítólagos tengerentúli hölgy drámája cikket érdemlő tény...
Hát akkor tényleg eltévedtem. Bocs a zavarásért. -
WN31RD
addikt
Szerencséd volt. Másnak meg nem.
Nem tudom, miért kell feltételezni, hogy egy ilyen óriási elosztott rendszer minden egyes felhasználó számára pontosan ugyanúgy működik. Főleg, hogy a beszámolókból egyértelműen látszik, hogy nem... A te egyéni tapasztalataid nem sokat jelentenek önmagukban.
-
>-48-<
aktív tag
válasz
blueMerle #158 üzenetére
Gmail-t használok. Naponta kismilliószor lépek be és ki. A buzz bevezetésének reggelén még simán beléptem és használtam a buzz mentes rendszert, pár órával később mikor ismét ezt szándékoztam tenni, egy teljesen érthető kérdést kaptam a bejelentkező képernyőn. Önként indítottam el és egyik ismerősömről és rólam sem tett közzé semmit azon kívül, hogy ki kit követ. Nem látta a levelezéseim tartalmát senki, nem osztotta meg a googledocsban lévő táblázataimat, nem hozta nyílvánosságra a csatolt képeimet.
Kérlek add meg a forrást, ahol tájékozódhatok, mert a saját tapasztalataim alapján ezt sikerült csak a témához hozzáfűznöm.
A nőről meg továbbra is az a véleményem, hogy hülyeség ellen nincsen gyógyszer. A férj helyében örültem volna, hogy megszabadulok tőle...
-
julius666
addikt
válasz
#16820480 #164 üzenetére
nem azért modnom, de nem úgy volt, hogy eddig csak félig publikus teszt fázisban van a wave?
De, de arra tuti azzal jött volna valaki (tulajdonképpen jogosan), hogy gugliéknál minden béta. Én mindenesetre arra számítottam, hogy nagyobb porverés lesz körülötte még bétafázisban is.
majd valamikor idén akarják bevezetni élesben is a dolgot.
Erre már nem emlékszem, de úgy legyen!
Én nagyon örülnék ha beindulna a cucc rendesen. -
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #164 üzenetére
Én akkor úgy saccoltam, hogy a Chrome OS-sel egy időben jön majd, mert abban integrálni akarják, mint egy szolgáltatást, de a jelenlegi erőforrás igényét figyelembe véve, ez nem valószínű, hisz az OS-t netbookokra szánják, azok meg nem bírkóznának meg vele...
Kíváncsian várom mi lesz vele, mert a koncepció jó, csak a megvalósítással vannak problémák. -
törölt tag
válasz
julius666 #163 üzenetére
nem azért modnom, de nem úgy volt, hogy eddig csak félig publikus teszt fázisban van a wave? gondolom azért nem akarták teljesen szabaddá tenni a feljelentkezést, mert nem tudtak/akartak akkora erőforrást dedikálni egy ilyen bétateszthez, amit a több százezer/millió user igényelt volna.
úgy emlékszem, hogy a bemutatóban azt mondák, hogy 2009-ben még csak ilyen részlegesen nyitott tesztet folytatnak, és majd valamikor idén akarják bevezetni élesben is a dolgot. -
julius666
addikt
Ha nagyon puritánul, röviden akarom megfogalmazni, egy átlaguser szempontjából egy real-time fórum. Tulajdonképpen az e-mail, msn és fórum-alapú kommunikáció egybegyúrva.
Az igazi poén az lett volna, hogyha beindul, hogy különböző plugineken keresztül a twitter, e-mail, facebook PM-eket, stb. is be lehetett volna kötni a wave-be (pontosabban mindent, ami biztosít vmi API-t), ergo egy kényelmes felületről kezelhetted volna az összes kommunikációs csatornád. Ajánlom a promciós videójukat, kicsit hosszú (~1 óra), de nagyon érdekes (itcafén is volt hírben, most lusta vagyok rákeresni).Az, hogy a dolog behalt nem azért van, mert szar a koncepció (szvsz zseniális), hanem mert egyrészt nem "nyomta" annyira a gugli marketinggel (most lehet fújolni rám, de ha összehasonlítjátok teszem azt a szar zümmel, amit alapból beépített gmail-be, mindjárt érthető mit akarok mondani), másrészt ez a meghívós buziskodás nagyon sokakat kiszorított, akik egyébként használták volna. Illetve a felület se olyan jó, mint a promóciós videó alapján gondoltam volna, nem melleseg iszonyat lassú, erőforrásigényes lett.
-
julius666
addikt
Egyébként a wave szerintem sokkal nagyobb bukta, na, az tényleg egy rakás szar
A zümm jó de a wave szar? Már megbocsáss, de az hogy számodra az on-line kommunikációs funkciók iránti igény kimerül abban hogy zümm-be/twitterbe beböföghesd épp hol fingottál, vagy msn-en két helókittis szmájli között beírhass egy 'lol'-t valakinek, az nem a wave-t minősíti.
A wave nagyon jól lett kitalálva, az hogy a felülete szar lett, illetve jóformán nincs fent rajta senki, az nem a wave hibája, hanem a guglié/felhasználóké.
Egyébként blueMerle-nek (#158) teljesen igaza van. Itt most arról van szó, amit ő írt.
-
blueMerle
veterán
Nagyon jó lenne, ha tájékozódnál mielött köbe vésed az igét és fröcsögésről beszélsz.
Amikor elindult nem kérdezett, azt csak _utána_ pakolták bele. Így egy kicsit mindjárt más a leányzó fekvése, nem gondolod?
Az adatvédelemröl. Közelítsük meg máshonnan a dolgot. Tegyük fel, naiv user vagy, és fenn vannak számodra igencsak kínos dolgok egy virtuális tárhelyen, legyenek azok dokumentumok, képek vagy bármi más. Amikor regisztráltál, a feltételek közt szerepelt hogy az adataid biztos helyen vannak, sosem lesznek nyilvánosak, atombiztos helyen őrzik, blablabla... Ám egyik reggel arra ébredsz hogy a munkába érve mindenki rajtad röhög, a főnököd a kirúgást is fontolóra veszi a kínos dokumentumok miatt. Ugyanis a szolgáltató gondolt egyet és kipakolta féltve őrzött titkaid. Ja, mert elindította a Wrumm nevű, fantasztikus fájlmegosztó közösségi szolgáltatást. Mert ez neked majd milyen jó lesz, ugye?
Igen, ez egy sarkított példa, Igen, valószinüleg nem veled történne meg. Mégis, gondolj bele kérlek.
-
Dyingsoul
veterán
Én mikor megláttam, hogy google züm és felajánlta az integrálást a google, első gondolatom az volt, hogy ilyen idétlen nevű akármit nem akarok használni... jók a megérzéseim..
-
ntomka
nagyúr
Amúgy erről a zümmről mindig ez jut eszembe.
-
>-48-<
aktív tag
Nekem megkérdezte, hogy akarom-e kipróbálni. Igennel válaszoltam.
Nem jöttem rá, hogy ez miért is jó nekem ezért kikapcsoltam. Nagyon bonyolult volt...Dolgoztam lízing cégnél. Ha a szerződésre hivatkoztam sokszor kaptam válaszul, hogy "Hát én azt nem olvastam!!!". Hát bazz. Erről tényleg én tehetek, akkor visszaadom az autót...
Ez egy műbalhé, a csaj meg mint már írtam, egy tipikus adatvédelmi "anekdota főszereplője". Ha meg tényleg létezik, akkor nem a Google, hanem önnmaga a legfőbb ellensége. Szerintem rendezzünk neki gyűjtést...
"F*ck you Google" ezekszerint a brutális férj annyira nem verte meg, hogy ne tudjon hülyeségeket írogatni a virtuális térbe.
Nem kötelező regelni a nagy G-hez. Fröcsögni rájuk account annélkül is lehet. Sőt úgy csak igazán! -
Integra
titán
nálam már ment a levesbe
-
mrlujoak
veterán
Én speciel töröltem a zümm profilom.
A zümm egy jó, ennek ellenére meggondolatlan próbálkozás volt a google részéről...
mrlujoak
-
eami
veterán
szerintem tök felesleges ez a sok szájtépés... nem tetszik? lehet törölni a google accountokat....
-
BiP
nagyúr
Ha az arcomba tolja, hogy akarom-e vagy nem akarom, és CSAK UTÁNA történik bármi változás, akkor aszondom az én felelősségem.
De most itt nem pont arról volt szó, hogy megváltoztatták, nyilvános lett, aztán a sok nyavalygás miatt módosítottak a szabályokon? Vagy én értettem félre?"persze, hogy a default az lett, hogy minden nyilvanos nekik ez az erdekuk": pont ettől kell megvédeni a felhasználókat. (az említett példákban is a simliskedőknek az volt az érdekük...)
Csak akkor tegyen nyilvánossá ilyen adatokat, levelezéseket ha én azt mondom, hogy mehet. És persze arról tájékoztassan kellőképpen, hogy a feldobott válaszok közül mi mivel jár. (Ha csak annyi, hogy akarsz-e csatlakozni - igen-nem, (közben meg kiadja a levelezésemet) az nem elég)Persze az itt fórumozók többsége körültekintőbb az ilyenekkel kapcsolatban, de az átlag user nem biztos, hogy könnyen felméri/utánajár, minek mi a következménye.
És ezt az átlag hanyagságot kihasználva kiszolgáltatni az említett adatokat ugyanolyan simlizés. -
ddekany
veterán
Na, ha valóban akarnák ezek a cégek, ez megoldható lenne... de nem akarják nagyon. A megoldás pedig az, hogy van valami dialógus, aminek az alján muszáj két dolog közül választanod, addig nem léphetsz tovább. És nem OK/Mégsem, hanem "Mindenki lássa, kivel tartok kapcsolatot" ill. "Ne lássa senki, hogy kivel tartok kapcsolatot". Persze akkor csomóan a 2.-at nyomnák, és akkor nem épül eléggé a szociális háló... talán ez itt a gond az üzemeltetők szemszögéből.
-
shev7
veterán
de pont olyan peldakat emlitesz ahol simliskednek. A felteteleket az ufgyfelek/felhasznalok/etc elol megprobaljak elrejteni, vagy a tudtukon kivul valtoztatjak meg. Itt azert eleg egyertelmu volt...
ugyanez a dolog lement a facebook-kal is. Ott valtoztak a feltetelek (persze, hogy a default az lett, hogy minden nyilvanos nekik ez az erdekuk) a valtozas utani kov belepesnel az arcodba tolta, hogy allitsd be a privacy-t. De az emberek nem privacy-t akarnak allitani, hanem facebookozni, ezert kinyomtak, aztan meg sirtak.... tudatosabbnak kene kicsit lenni...
-
BiP
nagyúr
De hogy on is legyek: ha olyan informaciokrol van szo aminek a kontrollja a te kezedben van, es letilthatod, akkor miert van siras, hogy uristen szemelyisegi jogok?
Mert nem mindegy, mi az alapértelmezett. Megosztják, de letilthatod vagy titkos marad, de engedélyezheted.
Lásd még hasonló jellegű problémák, ahol aktív tiltakozás kell (csak a közismertebb problémák közül): PPO botrány, emeltdíjas SMS fogadás, egyoldalú szerződésmódosítások, stb.És nem (csak) azért kell megvédeni az embereket az ilyenektől, mert hülyék, hanem mert a többségük nem végzi el a szükséges lépéseket (pl. fiókot átállítani tiltásra). Ez lehet azért, mert lusta vagy nem érdekli vagy nem ért hozzá vagy nem is értesül róla. (lásd windows háttér, a gépek 90%-án az alapértelmezett beállítás van).
-
shev7
veterán
válasz
#27441408 #135 üzenetére
tenyleg nem ez a tema... de ha mar szobahoztad londont.
"inkább biztonságba érzik magukat az emberek ha tudják hogyha megtámadják őket és látja a kamera 2 perc és ott a segítség..."
jol hangzik, csak nem ez az igazsag. Persze, ezzel a marketing szoveggel adtak be az embereknek, de nem erzik nagyobb biztonsagban magukat, nem er ki ket perc alatt a segitseg, mert amennyi kamerat szetszortak arra nincs eleg eroforras hogy folyamatosan figyelje valaki oket (sot jo ha 10%at nezi eppen valaki), es statisztikak szerint visszatarto ereje sincs.
Repteri biztonsag meg megmutatta mire kepes. Az uditomet elveszik ha felulok a gepre, de bombat, fegyvert barki fel tud vinni, ezt bizonyitottak ujsagirok es terroristak is.
De ugye ez ellen ne szolal fel senki, mert terrorizmus elleni harc, hurra, ilyenkor nem erdekesek a szemelyes adataid, meg a jogaid.
De hogy on is legyek: ha olyan informaciokrol van szo aminek a kontrollja a te kezedben van, es letilthatod, akkor miert van siras, hogy uristen szemelyisegi jogok?
-
törölt tag
ez nem az a téma eltévedtél. De ha már... érdekes a nyugati nagyvárosokba inkább biztonságba érzik magukat az emberek ha tudják hogyha megtámadják őket és látja a kamera 2 perc és ott a segítség...(igazad van tiszta marhaság) .. úgyhogy nem tudom neked ebbe milyen jogod sérül.... londonban ez teljesen természetes. a reptéren meg igenis kell a szigor . a buszok bekamerázása ellen is csak a magyar ombudsman képes rinyálni ,,,, new yorkba meg londonba is be vannak kamerázva a buszok. (!)
-
WN31RD
addikt
Jelentem, nemrég az egyik Gmail fiókomban automatikusan bekapcsolódott ez a szar, és elkezdett "követni" embereket, vagy mi (de szerencsére az a fiók semmilyen kritikus információt nem tartalmazott). Pedig egészen biztosan abszolúte semmire nem kattintottam rá, nem engedélyeztem semmit, én mindig elolvasom az apró betűt is, kizárt, hogy bármi ilyesmi elkerülte volna a figyelmemet. Be sem léptem abba a fiókba a web felületről akkor már jó ideje.
Szóval volt ilyen is...
-
P100
senior tag
Miért nem veszi már meg a Google a Twittert? Mi van a Googleval, én nem értem?!
-
dajkopali
addikt
válasz
Konflikt #129 üzenetére
"A Google azóta bejelentette, hogy igyekeznek még tovább finomítani a rendszert, ám mivel ilyen katasztrofális volt a rajt, illetve a Zümm által nyújtott szolgáltatások jelen állapotukban egyáltalán nem meggyőzőek (pontos felmérések természetesen nem készülhettek még, de valószínűleg csak azoknak egy töredéke használja, akik már eddig is használták például a Google Readert), így könnyen megtörténhet, hogy az egész projekt a süllyesztőbe kerül, s a Facebookkal folyatott reklámháborúban a Google-nak új módszereket kell keresnie."
-
Konflikt
addikt
válasz
dajkopali #121 üzenetére
megis mit mondjon neketek, a sajtonak? talan ezt kellett volna (valszeg kb. ezt gondoljak), de sajnos ez igy ebben a formaban nem lett volna tul jo huzas.
"bocs sracok, de van egyket idiota, aki ossze vissza kattintgat, annelkul h kicsit is megnezne micsinal, majd haborog, es minket csesztet, h ti sajto tudjatok rajt csamcsogni. mi kerunk elnezest h van 1-2 ilyen idiota"
eddig is ottvolt az opcio a google profil oldalon, es eddig is megtalalhato volt a buzz-ban a proflinak a linkje. az nem allitotta at aki nem akarta, akit nem zavart.
a cikk utolso bekezdesehez meg illene odailleszteni egy "szerintem"-et minimum, mert azok nem tenyek, (lasd. #112) hanem max a velemenyed tukrozik. a google readeres tippelesed pedig egyszeruen nem igaz.
-
ddekany
veterán
Én fentebb lényegében azt firtattam, hogy média balhétól eltekintve is, miért nem jobb, ha az az alapértelmezés, ami biztonságosabb. (Nyilván a Google előre megfontolt szándékkal választotta ezt a rámenősebb alapértelmezést, azaz annak tudtában, arra építve, hogy ezt sokan "úgy felejtik". De a dolog vízhangját tekintve, úgy látszik, elszámították magukat.)
-
dajkopali
addikt
jogos, a facebookot is nagyon meg kéne nézni, hiszen ellenük is folynak már eljárások
p.s. Érdekes módon épp e két cég vezetője mondta a közelmúltban, hogy felejtsük már el a privát szféra hagyományos védelmét - pedig az egyik egy harcedzett, sokat látott menedzser (Eric Schmidt), a másik egy még mindig taknyos, de már sokat tanult és tapasztalt üzletember (Zuckerberg).
-
ArchElf
addikt
válasz
dajkopali #121 üzenetére
Hihetetlen. A Facebook tolja a furábbnál furább privátszférát feszegető változásait, erre a Google is azt gondolja, hogy beáll a sorba.
Mondjuk a felhasználók ész nélkül aktiválják a Buzz-t és utána meg meglepődnek. Valahol ez is jellemző az Internet-felhasználó társadalomra.AE
-
-
shev7
veterán
válasz
dajkopali #114 üzenetére
"önhittség kockamagaslatból azt gondolni, hogy a Gmail 170 millió felhasználója majd elolvasgatja a felhasználási feltételeket, a faq-ot stb."
De ez hol a google hibaja? Nem arrol van szo, hogy ledugtak, aprobetu, titokban megvaltoztattak stb... Ha nem olvasol el egy szerzodest alairas elott akkor sem mondhatod azt, hogy hat en nem tudtam hogy ez igy van benne...
-
ntomka
nagyúr
válasz
Konflikt #117 üzenetére
Pedig látod. Az usában előbb kattintanak, aztán olvasnak, majd hőbörögnek. Én is felhívtam egyik ismerősöm figyelmét, aki egy szép magyar káromkodó szóval indította élete első zümmögését, hogy figyu, van egy olyan funkció megosztásnál, hogy nyílvános legyen-e, avagy nem. Azóta nem káromkodik.
Szóval előbb olvasni kéne az embernek, hogy mire kattint, ebben teljesen igazad van. -
Konflikt
addikt
válasz
Kalandor #116 üzenetére
es #114) dajkopali :
nem kell tulozni "it biztonsagi szakertos" es egyeb kisbetus "hasonlatokkal", mert errol szo sincs. annyirol van szo csupan, amit a 109-es hsz-ben is leirtam, a kov. 2 dolog elso belepeskor 5 perc:
-kit kovetsz/kik kovetnek. ha vmi nemtetszik block (amugy is be lehet allitani h csak bizonyos groupoknak menyjen a buzz, ill. a tobbi csatolt szolgaltatas streamje, igy tenyleg csak azok latjak akiknek engeded.)
-a google profilod oldalan (aminek a linkje a buzzban virit, - nemtudom ezt mert nem lehet megtalalni, kiszurja az ember szemet. ezert kellett am egy uj buzz full a settings ala..) szval a google profil oldalan kiszedni a pipat a fenti ket lista megjelenitese elol, amennyiben ezt nem akarod a vilag ele tarni.nemhinnem, hogy ehhez a 2 dologhoz "IT Biztonsági Szakértő"-nek kene lenni, es "kisbetű kisbetűjét"-t v netan licenceket kene kene olvasgatni..
az a nagyon szelsoseges pelda amivel itt dobaloztok az emberi hulyeseg, es nemtorodomseg peldaja. nem haborogni kene, meg "fuck you googlezni" hanem megnezni mire kattingatok (ugyebar a try buzzra..)
es igen, azert valtoztat a google, mert van 1-2 ilyen idiota, akit a media felkap, es terjed mint a futotuz.
@(#115) dajkopali: sajnos nemszamolom.
-
dajkopali
addikt
ez alaptézis, legalábbis finomabb formában, de az is, hogy a fogyasztóvédelem meg azért van, hogy megvédje azoktól a cégektől az embereket, akik ezt ki akarják használni (lásd apróbetű, elrejtett feltételek, félrevezető reklámok stb.)
önhittség kockamagaslatból azt gondolni, hogy a Gmail 170 millió felhasználója majd elolvasgatja a felhasználási feltételeket, a faq-ot stb. -
shev7
veterán
válasz
dajkopali #111 üzenetére
azt hittem, hogy az alaptezis, hogy a felhasznalo hulye. Ha nem lenne hulye, nem lennenek botnetek....
de nezzuk tenyszeruen:
1. rakattintott a try buzz-ra anelkul, hogy tudta volna mi ez es mivel jar? igen
2. followolt olyanokat, vagy engedte hogy followoljak olyanok akikrol nem akarja, hogy masok tudjanak? igen3. vetett egy pillantast is profile settingsre, hogy beallitsa mi lathato rola, mi nem? Valoszinuleg nem.
Igen lehet, hogy nem kellett volna alapbol elerhetove tenni ezeket az infokat. De amint beleptem a buzzba, lattam hogy nez ki valaki profileja, es egybol be tudtam allitani a sajatomat ugy ahogy nekem tetszik.
-
Konflikt
addikt
es megvalami, ez a cikk szerzojenek szol:
A Google azóta bejelentette, hogy igyekeznek még tovább finomítani a rendszert, ám mivel ilyen katasztrofális volt a rajt, illetve a Zümm által nyújtott szolgáltatások jelen állapotukban egyáltalán nem meggyőzőek (pontos felmérések természetesen nem készülhettek még, de valószínűleg csak azoknak egy töredéke használja, akik már eddig is használták például a Google Readert), így könnyen megtörténhet, hogy az egész projekt a süllyesztőbe kerül, s a Facebookkal folyatott reklámháborúban a Google-nak új módszereket kell keresnie.
kinek nem meggyozoek? ne vicceljunk mar. en hasznalom aktivan a kezdetektol fogva, es erdekes sokkal tobben hasznaljak a readert a buzz ota, tobbek kozott azok a gmailos kontaktjaim, de eddig azt sem tudtak miaz a reader. szval nem a greaderesek toredeke hasznalja, (kb az osszes greaderes hasznalja) hanem annal joval tobben. (ez szigoruan sajat, es a kornyezetem tapasztalata, de azthiszem hasznalom annyi ideje a readert, h merjek leszruni ilyen konkluziot)
az utolso tagmondat meg bulvarosabbra nem is sikerulhetett volna, ehhez kulon gratulalni tudok. (csak zarojelben az elso 2 nap alatt 9 millio buzz szuletett, bizos "sullyesztobe kerul a projekt")
-
dajkopali
addikt
Na és persze a Google az elmúlt héten azért dolgozott annyit, azért változtatták meg a feltételeket, azért kértek többször bocsánatot, mert a felhasználó a hülye, ugye?
-
""Nem akart Buzzolni, és nem akart senkivel adatokat megosztani. Levelezni akart." Akkor miert nyomott a try buzz gombra?"
Mert hülye.Meg aztán, a try buzz előtt lehetett volna olvasni is arról hogy mi is az a buzz.
Mondjuk én nem sokat látom a Gaymail webfelületét, szóval előbb tudtam a Buzzról, mint hogy megjelent volna, hogy try. -
Konflikt
addikt
erdekes, azert mert van egy idiota amerika p.csa, mar bocs, azert az egesz szolgaltatas egy sz.r?
en, es erdekes sokan masok kepesek voltak kb 5 percet raforditani, h atnezzek ki koveti, kit kovet, es kiszedni a pipat a fent emlitett 2 lista kozzetetele elott az elso belepeskor. aztan jott a balhe masnap h a 2 lista rejtese mert nem default...
ha mar ranyomunk a try buzz-ra akkor legyen mar 5 percunk legalabb megnezni h mi is ez az ize, es vegigfutni minimum a privacy beallitasokat..
-
8nemesis8
veterán
Választható opciónak kellett volna lennie, de már azonnal jelentkeztek is a gondok.
Ritkán nyúl mellé a google szerintem, de ez tipikusan így lett. -
shev7
veterán
válasz
Kalandor #104 üzenetére
nem teljesen jogos a felhaborodas. Nem KELLETT rakattintani a try buzz gombra. El is lehet elotte olvasni a T&C-t. Foleg ha ilyen helyzetben vagy hogy felted magad. Aztan emlekeim szerint belepes utan ki lehetett valasztani kit akarsz "kovetni" nem lett volna kotelezo kivalasztani sem neki a munkahelyi cimet, sem engedelyezni a munkahelyi cimnek hogy "kovesse" ot.
Nekem is megjelent egy hot idegen csaj, aki nagyon buzz lazban eghetett, mert 17859 embert "kovetett" akkor mar. Siman nyomtam neki egy block-ot. Nem volt elrejtve a funkcio.
"Nem akart Buzzolni, és nem akart senkivel adatokat megosztani. Levelezni akart." Akkor miert nyomott a try buzz gombra?
-
Syl
nagyúr
válasz
dajkopali #103 üzenetére
Kalandor és dajkopali
Én értem a ti meséteket, de ti értitek az enyémet? Én használtam ezt a bűzt! És senkinek a kapcsolatait nem hozta nekem be!!! Akivel üzeneteket váltottunk a bűzben (vele elég sok emailt is cserélünk), nem láttam a kapcsolatait! És elmondása szerint ő sem az enyéimet.
-
dajkopali
addikt
Nem érted a problémát.
Arról van szó, hogy ennek a nőnek volt gmail-fiókja. A volt férj feltehetően tudta ezt a címet (esetleg lehettek még közös ügyeik). Amint a Buzz megjelent, az ex meg tudta nézni a volt nej kapcsolatait. Rátalált például arra munkahelyi gmailre, mivel oda gyakran írt leveleket, ahol a nő dolgozott, ezzel már meg is volt a város, és megvolt a munkahely. Ilyen egyszerű. (és félelmetes)
Nem fért hozzá semmi máshoz, csak a kapcsolati hálóhoz, de ez épp elég volt a céljához. -
Syl
nagyúr
válasz
Kalandor #101 üzenetére
Látom te sem tudod felfogni, hogy más képes felfogni. Nem facebookozott, de a bűzön közösségibe beírt üzenetek ugyanolyanok. Hogyhogy nálam senki nem került bele, amíg meg nem hívtam? És én sem kerültem bele más beszélgetésébe. Más kérdés, hogy volt annyi eszem, hogy egy fél óra nézegetés után kikapcsoltam.
-
Devid_81
félisten
Szegeny google, remelem kibirjak a csalodast
3 amerikai ismerosom van, termeszetesen ok harman voltak azok akik mar az indulas napjan ide zummogtek nekem, ugyhogy torlesre kerult a szutyok zummogo
Biztos csak veletlen, de hazai ismeroseim nincsenek fenn a zumin -
atike
nagyúr
Ez elzümmögött...
-
Hunter2
addikt
még jó hogy nem használok gmailt.
-
julius666
addikt
Na én kvázi "google-barátnak" számítok, de ezt szerintem is elk*rták. Nem kicsit, nagyon.
Szvsz eleve a koncepciója szar volt, úgy tűnik a megvalósítás is.
Meg is érdemelnék hogy ekkora baklövésért jól seggberúgják őket, de akkor már rúgják seggbe a jóféle f*szbúkos játékok készítőit is, amik szintén hordják szanaszét az infót.Ezen ajánlom a nagy összeesküvés-elmélet hívőknek amúgy, hogy csámcsogjanak kicsit el amikor legközelebb belépnek farmville-be, cafeworld-be meg az egyéb szarokba. Ott ugyanis még azt se tudni kinek a kezében landol az összehalászott információ, nem hogy mit csinálnak vele. A guglinál az egyiket legalább általában tudni.
-
Lenry
félisten
nem kifejezetten értem, hogy pontosan mire is jó ez a Buzz?
-
Fortissimus
őstag
kiraly, van vagy 10 gmail-es accom, kezdhetem kikpcsolni mindben ezt a szrt
-
YAS-dude
őstag
válasz
WonderCSabo #67 üzenetére
Nem, írja hogy a google accountodat nem törli, csak ezt a buzz profilt.
-
-
Jézusom, mit lehet ennyit hisztizni egy üzenőfalon...
Nekem semmi félnivalóm nincs tőle
Ellenben komoly helyeken meg nem használnak ilyesmit.
Okos ember letiltja azokat, akikkel nem akar kapcsolatban lenni.De amúgy nem hülyeség, hogy kikapcsolható
@P100 : Teljesen jól gondolod. Az ismertséget nem lehet erőltetni, vagy megvenni (csak a Twitterrel együt).
Amúgy sztem a Twitter is egy marhaság.
-
gabor85
őstag
postagalamb ugyanmár. környezetszennyező dög
nem használok gmailt. a meghívásos időszakban regeltem. nem tetszett, nem használom.
iwiwre, fészbúkra csak olyat raktam ki, amit bátran felvállalok.
fogjátok már fel hogy ezek azért közösségi hálózatok mert a nyomorult közösség vagy akivel megosztod, az(t) LÁTJA hogy mit írtál/töltöttél fel, stb. EZEKRŐL TE DÖNTÖTTÉL.
Kugli meg úgy gondolta hogy majd ő azt szabályozza. A népnek ez nem tetszett. Szokja már meg ez a majom vállalat hogy nem ő dönt a felhasználói szokásokról.Hullámzó kudarc ez.
-
villamos
őstag
Mi az a twitter?
Egyszer kaptam meghívót az ivivre. Kipróbáltam, de aztán rájöttem, hogy ez az egész hülyeség, nem kell ez nekem. Akiket ismerek, azokkal nap mint nap beszélek, akivel meg csak egyszer-egyszer találkoztam, azt meg minek jelöljem meg?
Ha akarnék se nagyon tudnék felmenni rá (de nem akarok), elfelejtettem a jelszót. -
P100
senior tag
Nem csak, hogy a legnagyobb bukása "lehet" a Googlenek a Zümm, hanem az is, a Wave-val együtt. Mind a kettő hülyeség, ugyanis a Twitter mindkettőt felülmúlja. A Twitter egy olyan ismert valami, hogy azt sem a Google, sem más cég nem tudja felülmúlni. A Googlenek az egyetlen megoldás a Twitter felvásárlása lenne és számomra teljesen érthetetlen, hogy ezt eddig miért nem tette meg, kerüljön is bármennyibe, hiszen hatalmas potenciális reklámfelületek vannak benne.
-
Syl
nagyúr
válasz
WonderCSabo #67 üzenetére
Csak a nyilvános adataidat törli, ami általában csak a regisztrációkor megadott neved. A gatyaszín rejtett marad
-
Syl
nagyúr
válasz
remington2 #70 üzenetére
Azokat érinti akik beleírtak ebbe a bűz-be
Ha semmit nem írtál bele, akkor semmi nem derült ki rólad.
-
remington2
senior tag
Javítsatok ki, ha tévedek, de ez az egész hajcihő "csak" azokat érinti, akiknek van nyílvános google fiókja?
-
Johnny Cage
addikt
Az adatok publikussá tétele egy fájdalmasan bugyuta baklövés volt a Google-től. Ettől függetlenül is úgy érzem, hogy ez az egész (mű)balhé egy felfújt lufi, nagyobb a füstje, mint a lángja.
-
Syl
nagyúr
Persze hogy olvastam és felfogtam
Viszont ha valaki a közösbe ír, utána ne panaszkodjon hogy hoppácska! Iwiw-en, facebookon, twitteren senkit nem zavar hogy látható miket irkál?
Persze elqrták, hogy alapos bemutatás nélkül vetették be, de azért ez a kereszteshadjárat ami ellenük folyik, szánalmas. Szánalmasabb mint ami a kilencvenes években a microsoft ellen folyt.
Aki parázik a google-től, miért használja a szolgáltatásait? Kötelezi rá valaki? Lehet menni: freemail, hotmail, saját mail server, postagalamb stb. -
WonderCSabo
félisten
Csak úgy tudom törölni, ha a jelenlegi Google profilomat is törlöm? Azt nem szeretném, mert az összes Google oldalon azzal vagyok regisztrálva.
-
atkahun
tag
Ha meg ilyesmit akar a google, akkor csináljon ilyen közösségi oldalt.
Bár úgyse rúgna labdába a myspace, facebook stb. mellet. -
atkahun
tag
Ha az emberek akarják, úgyis megosztják adataikat, nem kellene ellopni.
-
wardred
tag
Szánalmas próbálkozás volt ez, csak örülni tudok, hogy ilyen sorsra jutott. Jöhet a facebook és t.sai is.
-
Syl
nagyúr
Maximálisan egyet értek. Az emberek mindenhol megosztják az adataikat, iwiw, facebook, msn, live, az új mobil windows pedig ezen technikák kicsúcsosodása, mégis mindenki a googleba rúg. Ez valami divat lehet.
Akinek pedig fenntartásai vannak a guglival kapcsolatban, az ne használja. Nem kötelező.
Szerintem. -
tlac
nagyúr
Megcsináltam a Google Zümm teljes kikapcsolását, de ennek ellenére teljesen nem irtja ki. Közzétett elemek nem lesznek, de ha rámegyek a beállításoknál a "A Google Zümm megjelenítése a Gmail szolgáltatásban" opcióra, ugyanúgy ott maradtak a rendszeres olvasóim...
-
>-48-<
aktív tag
Hát különösebben nem izgat ez a kapcsolati hálós dolog.
Nem vagyok fészbúkon, de ha jól tudom, ott is kitereget egynéhány adatot magáról az átlag jóember. Nem tudom, miért pont a guglira kell emmiatt kiakadni.
Legtöbb helyen a valódi nevemmel jelenek meg. Abszolult nem zavar, ha valaki becsekkol iwiwen. Fura is lenne, egy állásra John Smith néven jelentkezni...
Az eltűnt nő meg egy tipikus adatvédelmi anekdóta, ahány cégnél csak megfordultam, mindnek volt egy hasonló sztorija, hogy miért kell ügyelnünk az adatbázisunk sérthetetlenségére.
Ezek a webkettes kitárulkozós dolgok csak megkönnyítik a kíváncsiskodók dolgát, de a kíváncsiskodók ígyis úgyis hozzájutnak a kívánt adatokhoz.
Google én veled vagyok(a fizetést a számlaszámomra kérem, amit nyílván úgyis ismertek)! -
zUlU53
tag
válasz
D4rkAv3ng3r #52 üzenetére
Ez mind rendben van, egy szóval nem vitatom a hasznosságát, és egyáltalán, amiket felsoroltál mind-mind igaz, vitán felül áll.
Csak ne tűnjön már az baromarcúnak, aki nem akar felkeveredni. Most mindegy, hogy azért mert szimplán nem szeretne, nem érdekli, megfájdul tőle a bal lábán a bütyke, vagy mert éppen bujkáló terrorPista. Csak ennyit akartam kihozni belőle.
-
The Bachelor
tag
Nah végre meg tudtam szabadulni ettől a rettenettől!
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
#31757056 #53 üzenetére
Ez igaz lenne, de iwiw-en csak a valódi név + lakóhely van megadva amit telefonkönyvből is megtudnak nézni, sokra nem mennek velük.
Napiszar gyanus képeket nem töltök fel, nem írok adatlapon olyat le ami rám nézve visszaüthet később. A zenei ízlésemet mondjuk megtudhatják azzal sem mennek sokra.
A többiben igazad van, de hiába jár el sok szolgáltató korrekten, ha egy informatikában jártasabb ember feltöri az egész kócerájt 5 perc alatt.
Ezért igen azzal is egyetéretk, hogy lassan a Google-t jobb is ha egyre több szervezet seggberúgja mielőtt tényleg túl nagy gond nem származik a monopóliumokból.
szerk.: Ha John Doe néven lennék fent nem sok ismerős találna meg, főleg a távoli rokonok.
Többi regisztrációköteles helyen úgy találsz meg. /Bár myvip-en van egy ál-accom./
-
törölt tag
válasz
D4rkAv3ng3r #48 üzenetére
Azok a fogalmak, hogy valaki jóhiszemű, vagy hülye, nem azonosak. Akárhogy is, az internetes közösségi szolgáltatást nyújtó cég felelőssége, hogy valakinek a személyes adatait kéretlenül nem adja ki, ezért nehogy már magát az user-t hibáztassuk!!??
Bevallásod szerint fent vagy az iwiw-en is, valószínűleg ott helyes adatokat adtál meg magadról, biztosan nem úgy vagy fent, hogy John Doe és NY van bejelölve. (Bár aztán ki tudja, lehet, hogy mégis, mert az iwiw-en a kereső kidob 4 oldalnyi találatot, ha beírom, hogy John Doe.)
Viszont ha a helyes adataidat adtad meg, nem tudom mit szólnál hozzá, ha egy szép reggelen egy óvatlan, jóhiszemű kattintás után az iwiw kiadná minden ismerősöd számára például azt az információt, hogy mikor és melyik csajszi adatlapját nézegetted, vagy éppen kivel levelezel, chatelsz, beszélgetsz a legsűrűbben. Pláne ha még barátnőd is van, akkor aztán magyarázkodhatnál.
Nem hinném, hogy egy ilyen esemény után elkezdenéd saját magadat szidni, hogy mekkora barom voltál, hogy rosszul használtál egy szolgáltatást, aztán sűrű elnézések közepette megköszönöd az iwiw fejlesztőinek a szíves lehetőséget...
ui.: Most már úgy gondolom, hogy tényleg nem John Doe néven vagy fent az iwiw-en mert eddig tartott, hogy most a hozzászólás-szerkesztési idő alatt kikeresselek rajta
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Én örülök, hogy iwiw-en majd mindeki fent van. Sokkal egyszerűbb egy csajt lecsekkolni, hogy van-e barátja iwiw-en kersztül, mint cikis helyzetbe kerülni de ez tényleg off ...
szerk.: Azért is jó mert a régen nem látott vagy távol élő ismikkel is tudom mi van velük. Azt én is baromságnak tartom, hogy jelöljünk be ismeretlen embereket, hogy 1000 fölött legyenek az ismerősök száma.
-
Talán ez az eset egy kicsit visszaszorítja a közösségi mániát. Már a mobilokat is úgy fejlesztik, hogy legyél fenn facebookon 0-24h (és persze a mobil gps-én keresztül oszd meg, merre jársz, külön appba írd bele, milyen alsóneműt hordasz stb).
Ja, és az önkéntességről: ha nem vagy fenn, akkor megy a "milyengázmán, nem oszt meg magáról mindent" duma... A barátait/családját meg mégsem ez alapján választja az ember (még...)
-
törölt tag
mert már elég elterjedt ennyí.....
múltkor én is kérdezem msn-emen v-kitől fönn van e azt mondja nem nem is érdekli semmi ilyen (szerintem kicsit parázott is hogy jajj nyílvános blablaí...) szóval én is elcsodálkoztam. Ettől persze azt csinál amit akar ha nem hát nem.
D4rkAv3ng3r
Mi ez a story meséljétek már el nekem is köszi.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Erre csak egyet tudok mondani: az a hülye aki megadja a valós adatait.
Szerinted én GMail regisztrációkor valós adatokat adtam meg? John Doe néven vagyok NY-i lakos.Más topikban is leírtam, sok ember fél az adatai védelme miatt holott majd' mindenki önként adja az ki azokat különböző közösségi oldalakon.* Komolyan az iwiw és társai jobb adatbázisok mint egy rendőrségi nyilvántartás.
Szóval kár sírni adjon meg mindneki fiktív adatokat és ennyi a történet.
*Amikor nem működik az iwiw akkor valaki épp' feltörte, volt már rá számos alkalommal példa ...
#6: Az a nő már meg ne haragudj de hülye volt, mint a föld. Ha rejtőzködik akkor az lett volna a minimális elővigyázatosság, hogy sehol sem adja ki a valós adatait! Én nem rejtőzködöm senki elől sem, mégsem adom ki a valós adataim regisztrációkor. Nem vagyok paranoiás, csupán nem érzem szükségét annak, hogy azért, hogy tudjak e-mailezni azért ki kelljen adnom az adataimat. Senkinek nincsen hozzá semmi köze.
-
attila9988
őstag
No tessék... A google meg az adatbiztonság. Szép új cloud világ viharfelhővel.
De jó is az ha mindenki adata egyetlen nagyvállalatnál van.... csak így tovább. Hogy is magyarázta legutóbb az a biztonságtechnikai szakember? "A google adatközpontjába nagyobb biztonságban vannak az adataink". Hát persze.. Éppen csak azt tesznek vele amit akarnak..
Én nem kérek a nagy G fantasztikus levelező szolgáltatásából.... -
dajkopali
addikt
Többeknek: a nyilvános profil nem azonos a Gmail-fiókkal, ez egy általános profil, amit a különféle szolgáltatásokban nyilvánosan megmutatsz magadról
Éppúgy külön kell létrehozni, mint a többit, és külön is kell menedzselni, bár természetesen - nyilvános lévén - több gugli-szolgáltatáshoz is hozzákapcsolják, ha már van.
(A Readerre vonatkozó megjegyzés törölve, mert mégsem értettem jól. Mondjuk nem könnyű...) -
törölt tag
Ez a végleges profiltörlésre vonatkozó megvezető szöveg is undorító... Az user-t direkt beijesztik ezzel, aki azt hiszi, hogy a leveleit is kukázzák, ha megteszi ezt a lépést, majd ennek okán nem meri törölni a zümmögő baromságukat! Még az itteni fórumozók is sorba meghökkennek, mit szóljon akkor egy totál átlag user, aki minden változtatástól fél a saját számítógépén?
Google
-
zUlU53
tag
"Az tetszik még mikor megkérdezik, hogy fent vagyok-e iwiwen...mondom nem, aztán úgy néznek rám mint egy leprásra."
Ezzel az egy mondatoddal végtelenül egyetértek, rám is úgy néznek, mintha legalábbis nem erről a bolygóról származnék... "Miazhogynemvagyfennivivien?!" Mert anélkül már létezni sem szabad.
Nade ez tényleg off.
-
biker
nagyúr
én már ott idegbeteg lettem, hogy mindig a google.com-on léptem be, nem a .hu-n, mert a .com oldalon ott a google fiók elérése, a .hu oldalon nincs, és ha iggole-be lépek, akkor sincs
erre tán 2 hete már ha beledöglök is, akkor is átirányítja a .com-ot a .hu-rael kellett mentsem a manage accounts lapot könyvjelzőbe, hogy kezelhessem az összes szolgáltatást egyben
-
Eszleny
aktív tag
Erőből próbálták lenyomni a Facebookot, erre pofán vágta őket a lengőajtó. Remélem tanulnak annyit belőle, hogy legközelebb a választást a felhasználóra bízzák.
-
-
Raymond
titán
Az a helyzet hogy meg enyi nap utan sem vilagos pontosan hogy mi tortent es mi nem. nekem csak gmail fiokom van. Semmi mas szolgaltatast nem hasznalok, profilom sincs. Amikor megkerdezte akarom a latni mi az a buzz azt mondtam nem. De azert meg mindig ott volt a menuben. Csak a "buzz off"-al kapcsoltam ki ott alul, de persze a cikkek alapjan ez nem csinal/csinalt semmit csak eltuntette a linket. Akkor most a fentiek alapjan kovetik egymast vagy engem vagy barkit esetleg linkelve vannak a gmail kontaktjaim vagy nem? Profil hijan hogy tudom egyaltalan megnezni?
-
Quar
csendes tag
most ezt nem értem.
ha törölni akarom magamat a buzz-ról törlni akarja a gmail acc-omat is?
legalábbis nekem ezt kérdezi. nem mertem rányomni a yes-re, még a végén törli a levelezésem, doksijaim, stb..."
Biztosan törli Google-profilját és a Google Zümm szolgáltatásban közzétett elemeit?Ön úgy döntött, hogy törölni fogja nyilvános profilját, beleértve a Zümm szolgáltatás segítségével közzétett elemeit, valamint a kapcsolódó webhelyek beállításait. Személyes profiljának adatai véglegesen eltávolításra kerülnek rendszerünkből. Kérjük, ne feledje, hogy nyilvános profiljának törlése nem érinti Google Fiókjának állapotát. További információ
A rendszeres olvasás megszüntetése a Google Zümm és a Google Olvasó szolgáltatásban, illetve más Google-termékekben rendszeresen olvasott felhasználók részéről is.
Ez a művelet nem vonható vissza
" -
erdoke
titán
Nade miért kérdezi meg, hogy akarod-e törölni a Google account-od, ha ki szeretnéd kapcsolni a zümmögőt?
-
törölt tag
Ezt nagyon durván elbaltázták
A mai világban talán a diszkréció ami az egyik legértékesebb dolog, és ennek most csúnyán ellene mentek. Ennek a cikknek hála, szerencsére még én is időben töröltem! Én nem is tudtam, hogy ilyen beállításokat alkalmaz, mert meg se néztem mi ez. Az első két belépésnél amikor ezt bevezették, ezzel a zümm-mel fogadott a gmail a leveleim helyett, de kinyomtam, el se olvastam mi ez, de láttam, hogy ott van a mappák között. ezek szerint napokig engem is le lehetett követni?
-
Hányingerem van az összes ilyen webkettes, közösségi hülyeségtől. Twitter, facebook, myspace,iwiw,myvip mindet kitörölném a francba. Egyik magyar informatikai oldalon a facebook lett kirakva főoldalra és vadidegen emberek képei-akik "követik az oldalt"- vigyorognak rám. Fogtam Firefox-ban és Element Hiding Helper-rel eltüntettem az egészet.
Aztán van egy ingyenes műsorújság program, magyar fejlesztésű, zzEPG a neve, twitter támogatást kapott a legújabb verzióban. Remek program, de tényleg ez olyan fontos?
Úgyhogy örülök is, hogy bukás ez a Zümm.
Az tetszik még mikor megkérdezik, hogy fent vagyok-e iwiwen...mondom nem, aztán úgy néznek rám mint egy leprásra.
-
biker
nagyúr
én weben nem használom a gmailt, csak pop/imap, ma beléptem, és ott volt a gmail fiók bal sávban a beérkező levelek alatt a zümm, és ki kellett kapcsoljam a beállításoknál.
soha nem mondhattam, hogy kérem, ha nem is léptem be.
ennyi -
PH-User
addikt
Ez valóban egy f0s, egyből tiltottam, mikor láttam, hogy megint valami újdonság van.
-
Yany
addikt
Hát igen. Azért azt jó tudni, hogy bármilyen nyomot is hagysz a google rendszerében, azt egy hülye ötlettől vezérelt mérnöki csapat a világ elé tárhatja bármelyik pillanatban. Ez már az a szint, ahol nem kell "galádságot" sem csinálj, hogy kellemetlen helyzetbe kerülj, egyszerűen nem is értem hogy ebben a koncepcióban hogy tudtak megállapodni egymás közt, hogy akivel a legtöbbet levelezel, azzal osztod meg a személyes adataid. Ha a főnökömmel levelezek gyakran, akkor miért lássa mindazt, amit munkán kívül művelek? De még ezer példát lehetne sorolni...
-
-
Az eddigi véleménnyel szemben nekem bejön a Buzz (persze szigorúan angolul
). Egyébként is használtam Twittert, ez meg sok szempontból praktikusabb annál.
-
remélem vissza se jön.
dell, megvolt.
egy ilyen cégtől nem ezt várná az ember.... -
orbano
félisten
válasz
Namelesske #9 üzenetére
azért azt ugye érzed, hogy egy közösségi szolgáltatás beindítása némileg fontosabb nekik, mint a böngészőjük magyarított nyelvi ellenőrzése...
-
GegeWarrior
senior tag
Zümm zümm lelőve
Remélem soha többé nem lehet visszahozni
-
rudi
nagyúr
Szerintem ugyanúgy esélyük nincs a facebook ellen, mint ahogyan a konkurenseknek a google keresője elle. El kellene könyvelni, hogy a közösségi oldalasdiba késve fogtak bele, és tovább kellene lépni ezen.
-
hemaka
nagyúr
Meg sem néztem mi az, mert nem érdekel. Ezután sem fogom, le is tiltom akkor...
-
Namelesske
addikt
azt nem vágom, miért fejlesztenek ennyi dolgot, mikor lehetne mást is tökéletesíteni, mert mondjuk a google chrome ban még most sincs magyar nyelvi ellenőrzés.
Szerk: Email Klienst használok, pont emiatt, mert lassú a netes felület, és nincs mindig kedvem megnyitni a böngészőt
-
Lirion
addikt
Még szerencse, hogy ritkán e-mailezek, inkább telefonálok vagy msn skype az ilyen zümmös baromságokat meg végképp hanyagolom.
-
orbano
félisten
bizony, ezzel óriásit bukhatnak. bár ennek még nem örülök, előbb kicsit gyötörjék meg a M$-t, ráérnek azután ennyire beégni.
egyébként a google technológiáival nincsen nagy bajom, amíg a megfelelő célra vannak használva az adatok: azért az ilyen szintű adatbányászatnak óriási előnyei is lehetnek a jövőben (persze nyilván ugyanekkora hátrányai is). de alapvetően a világ ilyen szintű digitalizálása, és az összefüggések rendszerezése egy egésszé gyúrása nekem szimpatikus. -
Egyszerűen nevetséges, kémprogram szintjére süllyesztették a gmailt, ráadásul olyanra, amit bárki kihasználhat (és mint láttuk, rögtön az első nap ki is használt).
Ha ÖNKÉNTES lett vna a belépés, akkor tényleg sikere lett volna, de így komolyan megüthetik a bokájukat (főleg a volt férje által lenyomozott nő, és hasonló esetek miatt). Azért, hogy az amerikai állam eljátssza a nagy testvért, az még korántsem biztos, hogy ezt megengedi a cégeknek és az embereknek. (cégként a g. már régóta játtssza, lásd az email-tartalomra hajazó hirdetéseket)
-
amadeus11
senior tag
Rettent korrekt módon kezeli a Gugli a felhasználok személyes adatait .
Nem hiába ódzkodnak annyian a Google termékektől . Viszont a keresőjük a legjobb a piacon , nem nagyon lehet megkerülni , ahogy a You Tube-ot sem . Ez a Zümmös húzás már csak hab a tortán . Amúgy tényleg jó a Gmail , könnyen kezelhető , átlátható , gyors . Csakhát....
-
Fryskitt
addikt
Szép dolgok ezek. Olyan "Nagy Testvér figyel téged" ízű a dolog.
-
cstom
aktív tag
A mail szolgáltatás legyen mail szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
it Tegnap óta a magyar Gmail beállításaiban is le lehet tiltani a közzétételt, illetve el is lehet távolítani a kéretlenül megjelent szolgáltatást.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5421 i7-11850H/16GB RAM/512SSD/MX 450 VGA/300 nit display
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Xiaomi Mi9 SE 64GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5700G 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest