Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Rickazoid

  addikt

  Veszélyes precedent teremthet ez. Egy Google meg egy Apple nem fogja megérezni, de, ha ezután törvényes lesz adóztatni bárkit, aki valamiféle szolgáltatást nyújt online, mi biztosítja, hogy ez nem fog elnyomni bármit és bárkit, ami és aki nem képes fizetni? Hol húzzák meg a határt, hogy mi és ki adóztatható és mi alapján számolják ki? Dinamikus lesz-e vagy fix? Függ-e attól, hogy egy adott szolgáltatás használata mennyire terheli átlagosan az országos hálózatot? Ha igen, változni fog-e az adó, ha a terhelés mértéke nem a szolgáltatás igénybevételének esése, hanem a hálózat fejlesztése okozza? Mi lesz, ha nem lesz elég a pénz, csak megemelik az adót? Mi lesz, ha másra is kell pénz, hozzácsapnak még több adót, hogy azt is fedezhessék?

  Én nagyon nem vagyok híve ennek az "adóztassuk az internetes forgalmat" ötletnek, főleg, ha elterjed egész Európában. Nem lehet abszolútan megfogalmazni, hogy csak xyz adózzon, és bár ma még csak a Google meg az Apple adózna ilyen címen, de megváltozik a széljárás és holnap már az átlagember is, ha akar magának egy weboldalt, megint megváltozik a széljárás és máris van egy eszköz, amivel el lehet nyomni bármilyen szolgáltatást, ide értve minden online kommunikációs formát is, ami nem tetszik a politikai elitnek. Főleg, ha a decentralizált szolgáltatások sem mentesülnek a törvény hatálya alól.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • Fred23

  veterán

  válasz Rickazoid #1 üzenetére

  "megváltozik a széljárás és holnap már az átlagember is"

  Ezt nem hinném, de persze teljesen nem zárható ki. Az EU azt csinálja majd/már, amit nálunk a kormány: egyes cégekre hoz törvényt, úgy fogalmaznak, hogy biztosan csak azt a néhány lehúzásra kiszemelt hatalmas vállalatot érintse a sarc. Egyedül, egy ország szerintem kevés, csak szélmalomharc lesz, ha valami extrára gondolnak a spanyolok. Itt egységes EU-s fellépés kell, és külön-külön nem jó, ha ugrálnak az országok.

  [ Szerkesztve ]

 • Robert_F

  tag

  Ha mar nekunk spanyoloknak sehogy sem megy a talpraallas akkor keressunk kulfoldi fejosteheneket es eloskodjunk rajtuk... A Google nem viheti at a spanyol reszleget szamvitel es adozas tekinteteben mashova? Biztosan rengeteg modja van ilyen olyan "optimalizalasra". Ha a helyukben lennek en biztosan megprobalnam ezt a xxxxsagot kivedeni. Ilyen alapon minden toketlen bejelentkezhetne, hogy neki kell meg egy kis guba mert nem tudja maga eloteremteni...

  ... minden reggel jusson eszedbe: ... ma van hátralévö életed elsö napja ... anonymous

 • Penge_4

  veterán

  válasz Rickazoid #1 üzenetére

  Bár nagyon messze áll tőlem a nagy multik védelme, hiszen ultrakommunista, anarchista, radikális elmebeteg vagyok, de ezzel nem értek egyet.

  Az Apple managementjét bármikor sortűz elé állítanám és kijelölnék számukra egy Elon Musk kaliberű vezért, aki méltó arra, hogy ekkora tőke és hatalom felett diszponáljon, a Google-vel apróbb gondok vannak, de egyelőre még mindig a legkorrektebb "wannabe-világura" cég.

  Viszont a nyugdíjrendszer... a felosztó-kirovó változat... Azt tűzzel-vassal irtani kéne, ahogy azt a nézetet is, hogy alanyi jogon járjon bárkinek, aki elér egy adott kort. Mindenki gyűjtsön magának és abból éljen a jövőben. Felejtsük már el végre ezt az állami piramisjátékot.

  Úgyhogy én ezen cégek helyében Spanyolból kivonulnék, legyen nekik Blackberry meg butafon, meg Baidu kereső meg DuckDuckGo, aztán 2 hét után sírva, térden csúszva könyörögnének, hogy "Bocsánat. nem úgy gondoltuk!". Egy 99%-os államadóssággal rendelkező, léhűtőkből álló mediterrán ország gondolkozzon már el, hogy hol a helye! Meg egyébként is, a náthán kívül kapott a világ tőlük bármi nevezeteset? ;]

  [ Szerkesztve ]

 • pereces

  tag

  válasz Penge_4 #4 üzenetére

  Ultrakommunista ?? - "Mindenki gyűjtsön magának és abból éljen a jövőben."
  Mi a következő? szüntessük meg a tűzoltóságot mert én nem szeretném fizetni az adóból a fenntartásukat, egy hanyag ember gondatlanságga legyen a saját baja és fizesse ki a privát oltó brigádot mikor ég a háza :DDD

 • Penge_4

  veterán

  válasz pereces #5 üzenetére

  A tűzoltóság töredékét jelenti annak a költségnek, amit az állam adó formájában beszed. A legnagyobb mennyiség a jóléti kiadás.

  Ez így egy kollektív téveszme. A matematikai, elvitathatatlan tény, hogy az ország azért tart itt, mert az emberek arra szavaznak, aki magas nyugdíjakat, meg CSOK-ot, meg segélyeket ad nekik és ezzel le is fedtük a szavazóképes lakosság 70%-át.

  Csak sokkal jobb gumicsont Mészáros Lőrincen meg ilyen apróságokon vergődni, hogy akkor mi lesz a közvilágítással meg az utakkal meg a többivel. Ezek töredékét teszik ki az emberek adójának. A nagy pénzek a jóléti kiadásokra (segély, családtámogatás, stb.) oktatásra, egészségügyre és nyugdíjakra mennek.

  Egészségügyre szükség van (igaz, nem az önpusztító emberek sokmilliós életmentő műtéteire).
  Oktatásra is szükség van (ott sem a genderológia meg egyiptológia büfészakokra, hanem mondjuk IT-ra, orvosira és hasonlóra).
  Segélyekre tényleg csak indokolt esetben és többszörösen átvilágítva az ilyesmiért folyamodó embernek még azt a bizonyos testrészét is... (nem csak papíron).
  Gyereket lehet előre tervezni, csak az csináljon, akinek van is rá pénze. Amíg Afrikában a szegénységben tudnak 8-10-et, addig ne fogják az alacsony szaporodási rátára azt, hogy itt azért fogy a magyar, mert nincs elég támogatás. Ló...t! Azért fogy, mert mint minden fejlett világban, itt is 10 emberélet és 1 milliárd forint kevés lenne mindent megtapasztalni, amit egy világra nyitott ember szeretne, ergo: senkinek nem hiányzik a gyereksírás, pelenkázás és a többi, és 20-30 között keveseknek van annyi pénze vagy olyan gazdag családja, hogy megengedhesse magának a dadust, amíg ő utazgat a világban a párjával vagy egyedül. Meg olyan párt sem egyszerű találni kompromisszumok nélkül (mert azt megint nem akar a fejlett világbéli kötni), akivel legalább 18 évre összeköti az életét a gyerek kapcsán. Ezt semmilyen állami belepofázással nem lehet megváltoztatni, maximum diktatúrával, de az meg visszájára fordul. Ezért nem kéne ebbe (sem) az államnak beleugatni.
  Nyugdíjakra is mindenki tud spórolni saját maga. Kell egy átmeneti időszak, mert az tényleg gáz, hogy olyantól vesszük el, aki befizetett már 30-40 évnyi járulékot (amikor még járulék volt) és semmit nem kap, de vezessük ki minél gyorsabban.

 • azbest

  félisten

  Meg kell nézni, hogy az usa hogy tud 50 tagállammal működni és az értelmes megoldásokat átvenni. Ott is vannak jogi hülyeségek, amit tűzzel vassal írtani kéne. De az is nonszensz, hogy az EU-ban mindenki mindenkit át akar verni, hogy csak a saját hasznát keresse.

  Amíg nincs egy valódi európai egyesült államok, szövettségi adó és hatóság, addig tagállam szinten mindig meg a sunyiskodás. Persze, amíg némelyik tagállamban a beszedett adót és az eu támogatás sem elegendő a normális működéshez, mert túl magas a lopás, addig nem lesz belőle semmi. Ha más nem azért, mert megvétózhatja egy semmirekelló suttyó tagország.

 • Penge_4

  veterán

  válasz azbest #7 üzenetére

  A migránsok előtt se ment volna az egységes EU az emberi hülyeség, korlátoltság, természettudományos hiányosságok, tévhitek, babonák, vallások és eltérő anyanyelvek miatt.

  A migránsok óta pedig még esélytelenebb.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés