Hirdetés

2018. szeptember 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kopi31415


Kopi31415
(PH! félisten)

A diagrammon mit mértek? Mit takarnak a számok?
Egy már eléggé telített piac mégis hogy és hova nőjön?
Mire kéne itt egyébként büszkének lenni, vagy miért kéne szégyenkezni?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#2) dajkopali válasza Kopi31415 (#1) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

jogos, ezt beírom a kép leírásába, kimaradt: száz lakosra hány előfizetés jut (széles sávú mobil)

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#3) vicze1 válasza dajkopali (#2) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Tehát arra büszkének kell lenni, ha 100 lakosra 160 előfizetés jut? :F
OK, hogy a 100/100 rendben van, de azért túlmenni, egy kicsit túlzás.

Mondjuk ez a felmérés a szolgáltatás minőségét nem ecseteli, ahogy azt se, hogy otthon lassan 100MBit az átlag, amíg én 5Mb-ért küzdök, és hogy mobillal beltérben legyen némi térerő... Nem egyedi esete vagyok... UK olyan elmaradott távközlésben, hogy sírni tudnék néha, kiköltözéskor azt éreztem, hogy visszaléptem a 2000-es évek elejei magyar viszonyokba. Az árakba meg bele se megyek...

(#4) DeltaPower válasza vicze1 (#3) üzenetére


DeltaPower
(őstag)

Ugyanez Németországra is igaz, 16Mbites net esti csúcsidőben 1-1,5-et tud teljesíteni, heti 2-3 alkalommal átlag fél-1 órás teljes kimaradással. Gyorsabb net nincs, pedig nem egy puszta közepén levő helyről beszélünk.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#5) dajkopali válasza vicze1 (#3) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

ezeket a statisztikákat nem könnyű feladat értelmezni - és ez jó, mert sok területre térnek ki, amiknek az egymáshoz való viszonyait is figyelembe kell venni
ami szerintem itt a lényeg: míg Magyarország nagyon-nagyon elöl jár mind vezetékes, mind mobilos lefedettségben, itt tényleg a világ tetején vagyunk, az alkalmazott technológiákban is (és erről én rendszeresen írok is), ez a jelentés arra mutat rá, hogy ezt nem használjuk ki - nem tudjuk, nem akarjuk, izé

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#6) vicze1 válasza dajkopali (#5) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Inkább hogy a lakosságnak van egy olyan vastag rétege, ugye tudjuk melyik, aki nem használja és már nem is fogja használni. Ez nyugaton valóban sokkal másabb, és az idősebb korosztály se tud nagyon meglenni net nélkül. Szóval az ok inkább demográfiai és nem technológiai. Sajnos elég morbid ezt írni, de ezt majd csak az idő fogja megoldani.

(#7) Feketelaszlo válasza vicze1 (#3) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

A jelentés szerzője valószínűleg az ipari fejlettség mérőszámának akarta megtenni ezt a népességszámra levetített statisztikát, mert az elvárások szerint az adat előfizetések kerülnek majd a gépek közötti kommunikáció középpontjába (pl. kamionos e-útdíj). Ha megnézed az osztrák előfizetések bontását azon látszik, hogy eléggé felfelé csal az összesítésben, hogy egy csomó ilyen előfizetést kötöttek (nem tudom, hogy valami állami támogatás vagy előírás miatt, aki tudja majd megírja), ez nem alkalmas a lakossági internethasználat mérésére. Arra inkább a vezetékes számokat érdemes figyelembe venni.

(#8) vicze1 válasza Feketelaszlo (#7) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Nálunk ezt akkor a NAV fel felhúzta akkor a online számlagépekkel? :)

(#9) Feketelaszlo válasza vicze1 (#8) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Igen, a TEK meg lehúzta a 200 ezer nem regisztrált SIM kártyával. ;]

(#10) vicze1 válasza Feketelaszlo (#9) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Ah tényleg az a hülyeség meg jól lehúzta a statisztikát. :DDD

(#11) Kopi31415 válasza dajkopali (#5) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Ezen cikk alapján az egész egyvalamire volt jó, valaki elhitette egy marék hülyével, hogy ért a gazdasághoz és a statisztikához, mert csinált pár random táblázatot és diagrammot. Ebből semmi következtetést nem lehet józan ésszel levonni a fenti mondaton kívül.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#12) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Nincs nálunk semmi baj a szélessávú nettel, csak egyrészt nagy a csóróság, másrészt meg vannak sokan, akik már nem fognak új dolgokat megtanulni és használni!

(#13) kpbendeguz válasza DeltaPower (#4) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Nemrég voltunk a német Legoland-ben, döbbenetes, hogy Németországban milyen rossz a mobilnet lefedettség. Az egy dolog, hogy a szállodában sehol nem volt rendes wifi, de a mobilnet a lejobb esetben is max. 3G volt, de az is minek, mert gyakorlatilag a 90-es évek betárcsázós modemei sebességével ment. Skype beszélgetés esélytelen volt, képeket is bent a parkban egy étteremben, közvetlenül a router alatt állva tudtam csak küldeni.

(#14) oxalisz válasza Fred23 (#12) üzenetére


oxalisz
(tag)

A "csóróság" szerintem is sajnos nagy. Ezt tetézi, hogy olyan területeken, ahol monopol helyzetben van a Telekom, ott az árak irreálisak. Pl. 5290 Ft/hó egy csupasz 50-s netért az én esetemben. Nincs minőségi kifogásom, maxon megy (D50/U23), nem szakad, de szerintem drága. (Elég csak a házon belüli "Flip"-re gondolni.)

A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.

(#15) #33907968


#33907968
(törölt tag)

Csak nekem van olyan érzésem mint a régi marketinges viccben, ahol a 2 indulós versenyben, Magyarország csak a "szégyenteljes" utolsó előtti lett, bezzeg a többi ország a dicsőséges második helyezett...

Értem én hogy bele kell rúgni az országba, de ennyire nyilvánvalóan ne toljuk már túl, amikor tőlünk nyugatabbra már edge-nek is örülni kell... (gondolom ez magyarázza hogy mindenki 3 sim kártyáról netezik, azzal se tud akkora tempót összehozni mint Magyarországon a halál f@szán a szántóföldön 1 simmel)

(#16) Robert07 válasza #33907968 (#15) üzenetére


Robert07
(fanatikus tag)

Igaz, csak azert van 2 kartyam, hogy ha az egyiken nincs terero, akkor a masikat tudjam hasznalni, az pedig egy vicc, hogy Londonban vasutvonalon bizonyos helyeken es allomasokon nincs terero. Nem csak lassu, egyszeruen nincs. Es nem csak egy halozaton tapasztaltam.

Magyarorszagon bezzeg lejon 100Mbps LTE-n keresztul is. Gyorsabb, mint az itteni kabeles internetem. :DDD

[ Szerkesztve ]

突き出る釘は打たれる。

(#17) 8th válasza #33907968 (#15) üzenetére


8th
(őstag)

Magyarok! Férfiak és asszonyok! Mindenki szégyellje a pofáját és azonnal takarodjon el minimum két új mobilinternet előfizetést kötni! De azonnal!! Nem élhetünk tovább ilyen szégyenben!

Legyünk büszkék az őseinkre, a tudományos eredményeinkre, a sportban elért sikereinkre... akármire. Az ilyen jelentéseket pedig a helyükön kell kezelni. Magyarán ballisztikus ívben telibe sz*rni.

(#18) Tigerclaw válasza oxalisz (#14) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

A 8/0,5 -ös netem is 5k körül volt a Telekomnál...sőt az se fizet sokkal kevesebbet, akinek csak 1 megabites netet tudnak csak adni.

Náluk tényleg csak az számít az árazásnál, hogy mennyire vannak monopolhelyzetben. Azon se csodálkoznék ha valakinek olcsóbban adnák a gigabites optikai netet, mint másnak az 1 megabites állandóan szakadozó hulladék ADSL-t. (persze nem ők az egyetlen ilyen ISP az országban, de ettől még bekaphatják)

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#19) bteebi válasza vicze1 (#3) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

"UK olyan elmaradott távközlésben, hogy sírni tudnék néha, kiköltözéskor azt éreztem, hogy visszaléptem a 2000-es évek elejei magyar viszonyokba. Az árakba meg bele se megyek..."

Na ez az... Én is akartam panaszkodni rájuk. Otthon gigabites net van optikai kábelen talán 3500 körüli összegért, itt meg elvben 17 megabit (aminek örülök, ha átlagban a harmadát látom...) kb. 3-4-szer annyiért. És ez még mindig jó, mert tavaly még 5 Mbit volt, ami talán szarabb volt, mint vagy 15 éve a 2,5 Mbites UPC-s kábelnetem (ami egyrészt full stabil volt, másrészt meg akkortájt baromi gyorsnak is számított a sok 128-512k-s szarDSL mellett). Fura volt, hogy egy Index címlap alkalomadtán akár egy percig is töltött... Amikor utána otthon voltam egy keveset, megdöbbentett, hogy minden kb. azonnal megvan :B. Oké, mentségére szóljon, hogy hozzám már WiFi-n jön (már amikor jön), de gyakorlatilag mindig lassú. 1 MB/s feletti letöltési sebességet szinte sohase látok, de a stabil >300 kB/s-nek már örülni szoktam... :P

De a helyzet mobil fronton se rózsás. Először a 3-nél voltam, egy csomó helyen konkrétan nem volt térereje. Az első albérletemtől kellett sétálnom vagy 30 métert, hogy tudjak telefonálni :P. Aztán váltottam giffgaffre, ott meg máshol volt szarabb a térerő, mint a 3-vel. De velük egyelőre ki vagyok békülve, mert a 7,5 fontos havi előfizetésükhöz eredetileg 500 mega mobilnet járt, azt pár hónapja először talán 750 megára, vagy kapásból 1 gigára emelték (most épp annyi), de júliustól már majd 2 giga lesz az is.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#20) clon válasza Tigerclaw (#18) üzenetére


clon
(tag)

BAZ megye Ózd: [link]
GYMS megye Győr: [link]

Bizony a keleti oldalon gyakorlatilag a net ára "arany" árban van és van 1db helyi szolgáltató. TV esetén a tányér megoldja a problémát de a vezetékes netre ez van oszt' jónapot. Az ország keleti részén bizony még "vad kelet" van net szempontjából (is) kb. 90' évek vadkapitalizmusa.
Mondjuk a gond azért ott van, hogy mindenkinek van területe és oda a másik nem köt(het) így árversen nincsen vagy nem akarnak csinálni.

(#21) vicze1 válasza clon (#20) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Aha vadkelet...
UK 9e, jó, nagyon jó esetben 5MB-ért, fél milliós város központi részén.
Komolyan a linkelt árakért és sebességekért hálát adnák az égnek. :(
Vadkelet ja, itt olyan 100%-os monopólium van, hogy az állam támogatja a hálózatfejlesztést, annak a cégnek, aminek évi 2milliárd fontos profitja van.

(#22) clon válasza vicze1 (#21) üzenetére


clon
(tag)

Az ózdi is hálát adna az égnek, ha helyben nem 100e bruttóért kellene dolgoznia.
Ne gondold, hogy csak ott van monopólium mert Magyarország sőt minden város le van osztva így ez ugyanaz mint UK esetén, a szolgáltatás szintén sokszor hullámzó mint UK estén, csak Magyarországon még áramszünet is van, hogy ne legyen probléma a net sebesség :D és ahogyan Hofi mondta "este, hogy lássák, hogy nincsen (mármint áram)".

[ Szerkesztve ]

(#23) Tanisz válasza Robert07 (#16) üzenetére


Tanisz
(senior tag)

Azért itt is van gond.
Telekom, Telenor 10-es út mentén Üröm-Solymár között egyáltalán nincs mobilnet, térerő is alig. Ami nagyon fura, mert nem indokolja semmi.

Igaz ez 1 éves infó, akkor jártam arra rendszeresen, de már évek óta ilyen.

Az igaz, hogy a mobilnet sebesség kiváló, ahol nincs hálózati gond :)

Panaszra tényleg nincs okunk, ez tény.

[ Szerkesztve ]

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#24) vicze1 válasza Tanisz (#23) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Nem értitek. Nem arról van szó, hogy egy egy vidéki folton nincs térerő. A város közepén újépítésű irodában nincs térerő 4-ből 3 szolgáltatónak, és a kolléga le kell menjen az utcára telefonálni. Arról beszélek, hogy kilépész a városból és EDGE, és 0 internet.
Voltam nyaralni, óceán közepén, szigeten, az erdő közepén, a nagy büdös semmiben 4G, ja igen több 100m-es hegyek körben, egy völgyben. UK-ben a lakásban 2 szobában nincsen térerő... Ha nem eléd át nem fel se lehet fogni, hogy milyen mocsok fusztráló. Érted nem tudnak hívni, mert rossz helyre raktam a telefont, ezért tartanak otthon vezetékest az emberek, meg otthoni mini cellát ajánl a szolgáltatópénzért. Láttál ilyet Magyarországon?
Vadkapitalizmus my ass... Itt azt is veled fizetetik meg, hogy egyáltalán térerő legyen a sajt lakásodban...

(#25) bteebi válasza clon (#20) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

Annyira azért nem gáz az ózdi net se. Ózd azért nem egy túl nagy város, de még mindig nem az igazi borsodi "vidék". Kisebb falvakban szerintem abszolút nincs kanócos net, szóval az, hogy a (papíron) 80 megás net már 6300-ért elérhető, az egyáltalán nem olyan rossz. Nekem meg a rengeteget szidott 29-es körzetben, Ecseren van egy házam, de amúgy miskolci voltam sokáig. Szerencsém van, mert Miskolcon nálunk sokáig rendes kábelTV se volt, amikor az Avason már talán 5, ha nem 10 éve is tök jól ki volt építve. A net is. Aztán szerencsére jött a UPC, és sokkal jobb lett minden. A netje nagyon jó volt (15 éve...), és akkor még a kábelTV-je is jó volt. Aztán vagy 5 éve lett Digi is (szerencsére), azóta nyilván az van. Olcsóbb és sokkal jobb, pláne a netje. Az meg külön poén, hogy Ecseren kb. akkor kötötték be a netet abba az utcába, ahol házat vettünk, amikor megvettük a házat :). Oda már 200 megás netet köttettem be, amit előbb 500 megára, majd tavaly valamikor 1 gigabitre emeltek. De előtte meg kb. semmi nem volt, és az is baromi drága volt - rosszabb volt a helyzet, mint Ózdon most. De ez persze igen erősen szerencse kérdése, lehet, hogy tőlünk pár utcányira csak gagyinet van, bár UPC talán kb. mindenhol van már, sőt a Telekom is elkezdett tavaly mozgolódni. Mondjuk - racionálisan nézve - digis utcákban kb. semmi esélye sincs egyiknek se...

#24: A beltéri térerő tényleg nagyon gáz, sok helyen nincs. És ezt már csak azért se értem, mert alig nagyobb mint Magyarország, majdnem ötszörös lakossággal, ahol még ráadásul a vásárlóerő is rendben van... Talán a Voda meg az O2 nagy általánosságban jó, vagyis hát elvben ők a legjobbak, de a maradék legalább 5 nagyobb szolgáltatóval legalább helyenként igen komoly gondok vannak... A net meg megint csak olyan, amilyen. Erősen szoktam kacagni, amikor a 38 meg 76 Mbites DSL-t úgy állítják be, mintha az lenne a netezés non-plus-ultrája. De legalább a garantált sávszél csak a töredéke az elvi maximumnak (ahogy kell), viszont cserébe tizenpár k-ba nem akciósan simán fájhat...

[ Szerkesztve ]

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#26) Tanisz válasza vicze1 (#24) üzenetére


Tanisz
(senior tag)

Értem én ezt, nem is arra írtam.
Voltam kint UK-ben és tényleg botrányosan sz@r a mobilszolgáltatás, ez tény. Valamint a vezetékes net is katasztrófa, Londonon belül :)

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#27) Somatom válasza kpbendeguz (#13) üzenetére


Somatom
(PH! addikt)

Tippelhetek? Telenoros vagy. Sehol sem lesz 4G -d Németországban, mert a Telenor ottani roaming partnerei max. 3G -t adnak a Telenoros SIM -eknek.

[ Szerkesztve ]

A Google olyan, mint a metró: "Lehetőségek állomás. Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak! Az Android "P" következik."

(#28) kpbendeguz válasza Somatom (#27) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Tényleg Telenoros vagyok, akkor ez lehetett a gond. Furcsa volt, hogy amint átment a vonat Ausztriába azonnal megvolt a 4G.

(#29) kpbendeguz válasza clon (#20) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Igazából Magyarországon a net a nagyobb vidéki városokban a legmegbízhatóbb. Bp. erősen kilóg a mezőnyből, mert teljesen random, hogy melyik szolgáltató hol elérhető. Simán előfordul, hogy a melletted lévő házban 1Gbit DIGI optika van, nálatok meg csak a T-Home arany árban, szar minőségben.
Ha meg érdeklődsz csak a vállukat vonogatják, hogy hát ilyen a kiépítettség és a következő 5 éven belül biztosan nem fog változni. Bp.-en ha rendes netet akarsz, akkor a lakásvásárlás/bérlés előtt rá kell kérdezni az elérhető szolgáltatókra, különben komoly meglepetések érhetnek.

(#30) Somatom válasza kpbendeguz (#28) üzenetére


Somatom
(PH! addikt)

Tavaly még királyság volt a Telenoros kártya, mert arra álltál rá, amire akartál. Január óta a Telekom egyáltalán nem enged fel, a Voda pedig csak 3G -ig. Az O2 és E-Plus hálók pedig a halottról jót, vagy semmit kategória.

A Google olyan, mint a metró: "Lehetőségek állomás. Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak! Az Android "P" következik."

(#31) Zalanius válasza vicze1 (#21) üzenetére


Zalanius
(lelkes újonc)

Ehhez egy példa itthonról: átszámítva 13.8e, jó esetben 10Mbitért, 2 milliós város központi részén (IX. kerület belső). Optika nincs és soha nem lesz, alternatívaként lehet egyetlen másik szolgáltató kétnaponta nem működő szolgáltatására átállni (inkább nem).

"meg otthoni mini cellát ajánl a szolgáltató jó pénzért. Láttál ilyet Magyarországon?"
Bizony, olyan elhagyatott zsákfaluban, mint Székesfehérvár, ahol egyes helyeken az LTE lefedettség mintha valami távoli jövőbeni prioritás lenne. És valahogy a mobilnet volt az egyetlen opció évekig. Szerencsére pár év után sikerült az utcába bejutni a kábelfektetőknek, különben a minicella még most is ott lenne.

szerk.
"UK-ben a lakásban 2 szobában nincsen térerő... "
Én is az ablakhoz megyek, ha hívni akarok valakit mobillal. Pedig a szomszéd 3-4 emeletes társasházakból kettőt is bontottak, nem fognak körül a tornyok.

Nem fekete-fehér ez.

[ Szerkesztve ]

--= Zalán =--

(#32) arnyekxxx válasza oxalisz (#14) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

Ezt tetézi, hogy olyan területeken, ahol monopol helyzetben van a Telekom, ott az árak irreálisak. Pl. 5290 Ft/hó egy csupasz 50-s netért az én esetemben.

Mobilnetet nem nézted? Én is 5ezret fizettem másfél éve a Tének 10megás adsl-ért mert csak az volt dróton, aztán váltottam mobilnetre így most fizetek 3800at a nálam átlagban 80/30 körül tudo korlátlan mobilnetért. És még csak dróthoz se vagyok kötve, ha elmegyek valahova egy hétre csak bedobom a routert a kocsiba (vagy a simet egy telefonba) és bárhol lesz jó netem.

Pár napja dobott be a Té valami szórólapot a csak nekem szóló fantasztikus ajánlatukról, jót mulattam rajta, hogy 6900ft/hóért kellene a 250megás netjükre előfizetem ahhoz, hogy feltöltésben hasonló nagyságrendet kaphassak mint az LTE-n. 5300ért 5megabites feltöltéssel szurnák ki a szemem.

(#33) Kopi31415 válasza kpbendeguz (#13) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Ezt gyakorló német net használóként cáfolom, Vodafone, Lycamobile, Lebara, Blau ügyfélként.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#34) vicze1 válasza Zalanius (#31) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Ígérem utoljára futok neki. :)
Még egyszer, hogy érezhető legyen a különbség.
Egyrészt megértem, hogy ilyet tapasztalni frusztráló, de szerintem azt te is belátod, hogy nem egy általános eset és, hogy pl. egy mobil szolgáltató váltás, ne oldaná meg. Illetve, hogy nem mindenhol minden egyes lakásban tapasztalod. Én is tudok otthon olyan helyet, ahol nincs vagy gyengébb a térerő,

Amiről én beszélek azok nem kirívó esetek, hanem UK-ben a normál mindennapi élet része mindenki számára. Ami a legfurcsább, hogy az itt élők, milyen hihetetlen szinten bele vannak törődve, és mintha ez lenne a legjobb, ami lehetséges. Tudnék, írni "disznóságokat", ami állami szintig megy, de nyilván felesleges.

Ezért is furcsák mindig számomra a cikkekben szereplő statisztikák, mert látszólagosan rossz képest fest a magyar mobil és vezetékes infrastruktúráról, a valóság azért sokkal árnyaltabb, mint azt a puszta számok mutatják.
A puszta számok azt mutatják, hogy abban a városban lakom, ahol egész UK-ben a legmagasabb az átlagos vezetékes internet sebesség. Csak az marad ki a statisztikából, hogy ez 1db kábel szolgáltató miatt van, aki a legelterjedtebb a városban, és drasztikusan felhúzza az átlagot, de ha ADSL-ed van csak, akkor megszívtad, az esetek többségében.

[ Szerkesztve ]

(#35) Stanlee válasza Kopi31415 (#33) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Szubjektiv erzes, hogy a nemet voda, T vagy O2 halozata szuper lenne. Ettol fuggetlenul rengeteg lefedetlen hely van mindharom szolgaltato halozataban. En T-t es O2-t hasznalok, mindegyiknek vannak olyan helyei nagyvarosban es annak vonzaskorzeteben, ahol nincs net. Ahogy az ember egyre jobban videkre megy, annal jobban erzodik, hogy vannak durvan lefedettseg nelkuli teruletek, ami a 4G miatt sem igazan valtozik. Persze telefonalni lehet, de nem 3G vagy 4G halozaton.

newsroll.net

(#36) Somatom válasza Kopi31415 (#33) üzenetére


Somatom
(PH! addikt)

Már kitárgyaltuk, hogy nála az okozta a problémát, hogy Telenoros kártyával, roamingban próbálta. A Telenor -nak "valamiért" nem sikerült olyan partneri szerződést kötnie, ami Németországban 4G elérést biztosítana ügyfeleinek. A 3G -t pedig ott sem fejlesztik, ahogy itthon sem. Ezért nagy szívás Telenorosnak lenni Németországban.

A Google olyan, mint a metró: "Lehetőségek állomás. Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak! Az Android "P" következik."

(#37) Stanlee válasza Somatom (#36) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Van valami tapasztalat, hogy a nemet O2 Mo-n roamingban csak a Voda es telenor halozatara kepes bejelentkezni? Nekem az az erzesem amikor par hete otthon voltam, hogy a voda halozatara akar a telefonom automatikusan felmenni, a Telenort meg kezi kivalasztasban engedi, a telekomot meg egyaltalannem...

newsroll.net

(#38) Somatom válasza Stanlee (#37) üzenetére


Somatom
(PH! addikt)

Nekem nincs. Van egy német AldiTalk kártyám (E-Plus, O2 háló), amivel a "nagy roaming átverés szabadság" előtt neteztem kint, de azt sohasem használtam itthon. Jött a "free roaming", és a Telenoros királyság, amit megtapasztalva berendezkedtem a hosszabb távú Telenoros roamingozásra. Majd a januárral jött a keserű pirula, amit most is rágcsálok.

[ Szerkesztve ]

A Google olyan, mint a metró: "Lehetőségek állomás. Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak! Az Android "P" következik."

(#39) csongi válasza oxalisz (#14) üzenetére


csongi
(PH! kedvence)

Ez igy is marad.
A videki regiokban is ez van. A panellakasok olcso netjet a maganhazak fizetik meg. 30-50%al olcsobban is megkaphatjak ugyan azt a szolgaltatast.
Illetve ott valoban varsenyeznek a szolgaltatok, a tobbi reszt pedig szepen felosztottak maguk kozot. A privatizacio ota igy van, igy is marad.

(#40) bteebi válasza csongi (#39) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

Azért azt tegyük hozzá, hogy fajlagosan sokkal olcsóbb kihúzni az optikát egy 40 lakásos társasházhoz, ahol lesz mondjuk 34 előfizetőjük, akiket ráadásul arányaiban kevesebb eszközzel is le tudnak fedni, mint elkezdeni egy nem túl sűrűn lakott családi házas részben random helyekre fejleszteni... A mi utcánkban az egyik szomszédunk pl. tuti UPC-s maradt (bár nem tudom, hogy mindig az van-e még nekik). Leginkább talán megszokásból, mert se jobb, se olcsóbb nem volt az ő szolgáltatásuk a Digiénél.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#41) Somatom válasza bteebi (#40) üzenetére


Somatom
(PH! addikt)

Kár, hogy a mobilszolgáltatóknak nincs elegendő kapacitásuk. Én is "netmentes" környéken laktam (Bp., Óbuda, ipari övezet, főútvonal. Vicc.) Kötöttem egy flottás szerződést korlátlan mobilnetre társkártyával és vettem egy 4G -s routert (társkártya a router -ben, főkártya a telómban). Bejött, költözés után is megtartottam. Az új lakásban van vmi Telekomos net, de semmivel sem gyorsabb, ráadásul NAT -olt. A mobilnetes routerem mögötti NAS -omat viszont bárhonnan elérem. Szóval, részemről az összes kutyaütő szolgáltató kenje a hajára a vezetékes netjét! Ha a mobilszolgáltatóknak lenne elegendő kapacitásuk nagyobb tömegek kiszolgálására, az a vezetékes szolgáltatókat is mocorgásra kényszerítené.

[ Szerkesztve ]

A Google olyan, mint a metró: "Lehetőségek állomás. Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak! Az Android "P" következik."

(#42) vicces válasza kpbendeguz (#13) üzenetére


vicces
(PH! addikt)

a külföldi sim-kártyák nem kapnak nagy sávszélességet.
én német vodafonos vagyok. 3 megyét is járok napi szinten és szinte tökéletes. van 2-3 körzet ahol az autópályán elmegy a net de ahogy halad az autóm kb fél perc és megint minden szép mikor rátalál a telóm a következő toronyra.
az otthoni kábeles/telefonos net ami drága és nem ritkán még sz@rrá is van terhelve.

(#43) csongi válasza bteebi (#40) üzenetére


csongi
(PH! kedvence)

Maximálisan egyet értek vele. Csak fajlagosan ugyan azt a szolgáltatást ne adja drágábban.
Ha fajlagosan saccolgatok, akkor a paneles bekötés olcsóbb, de akkor azon extra haszon van?
60 méter vezeték csupán és 60 lakást is felfűzhet.
60 kertes ház, meg legalább 600 méter vezeték, plusz karó bérletek meg sok más egyéb.
Akkor a végén az enyém az olcsóbb :)
Nem könnyű az biztos. A legnagyobb nehézség a felosztott piac, és így esélytelen a kertes részeken a verseny kialakulása. Az árak úgy vannak meghatározva, hogy nincs lehetőséged eltérő szolgáltatóktól összetenni az igényeknek kedvező csomagot.
PL kábeles net+ műholdas tv.
Monopol helyzet piaci területi oldalról nincs. Felhasználói fizetős oldalról meg csak van :)

(#44) kpbendeguz válasza vicces (#42) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Hát lehet, hogy csak a roamingosokat szopatják, de pl. Ausztriában ugyanolyan jó volt a roamingolt net, mint otthon, aztán ahogy Németországba értünk átment ratyiba és úgy is maradt.

(#45) Somatom válasza kpbendeguz (#44) üzenetére


Somatom
(PH! addikt)

Általában gyengébb a lefedettség Németországban, mint Magyarországon, de mint írtam, neked nem ezért volt fos neted. Gondolkodj logikusan! Itthon többé-kevésbé versenyeznek a szolgáltatók az előfizetőkért. Németországban is ugyanaz a két másik nagy szolgáltat, mint itthon. Viszont, Telenor nincs Németországban. Hogyan segíthet a német Telekom és a Voda a Magyar leányának? Úgy, hogy nem engedi normális eléréshez jutni a Telenoros ügyfeleket és így, akinek fontos a németországi net, az Magyarországon a három közül nem a Telenort fogja választani. Ha Vodás, vagy Telekomos lennél, akkor lenne normális(abb) neted Németországban.

A Google olyan, mint a metró: "Lehetőségek állomás. Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak! Az Android "P" következik."

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.