Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Béééla


Béééla
(őstag)

A miniszter szerint Európa túl lassú, nem védi gazdasági érdekeit, holott a nagy versenytársak – Kína, az USA – e téren igen aktívak.
Hihetetlen :Y
Máris rájöttek két eljárás és aktatologatás között?

Bélabá

(#2) t72killer


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

A nagy hal itt ugyebár az Apple, tudtommal még nem fizettek. Erre kéne valami EU-USA-Kína összefogás, uis a delikvensek 90%-ban ezekből a piacokból élnek, de egyik helyen se fizetnek adót. USA-nak se jön jól, hogy megacégek többszáz - talán többezer Mrd $ adót nem fizetnek meg odaát.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) mjani1172 válasza t72killer (#2) üzenetére


mjani1172
(őstag)

Az Usa-t ne féltsd, az behajtja, csak Európa ilyen béna.

(#4) t72killer válasza mjani1172 (#3) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ő se hajtja, az Apple valami százmilliárd $-t bújtat előlük.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#5) cuebler


cuebler
(senior tag)

nem bújtatja, trumpék nagyon jól tudják, hol az a pénz és mennyi. csak a hülye amerikai törvények (amíg a pénz nem kerül "haza") miatt nem tudják adóztatni. azaz az amerikaiak azért nem adóztatják, mert itt a pénz (ha jól tudom, legalábbis egy része írországban), mi pedig azért nem, mert az offshore meg a mindenféle adózásra vonatkozó szabályozások lehetővé teszik... és nem hogy megpróbálnák szorosabbra vonni a hálót az efféle cégek körül inkább egymást ekézik és szankcionálgatják... eközben meg ott ülnek cupertinoban egyes források szerint 250-260 Mrd dolláron :W

"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."

(#6) gabor7th válasza t72killer (#2) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Az Apple Európában 1 millió dollár után fizet 50 dollár adót.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#7) t72killer válasza gabor7th (#6) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Én is szeretnék ilyen arányokkal jövedelem/céges profit/stb után adózni :W

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#8) adlersson


adlersson
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Pont ezt akartam kiemelni, hogy a világban mindenki által lesz*rt EU-s nyilatkozatok, szankciók után impotens vezetőink végre rájöttek, hogy lassan Kína játszóterévé evolválódik a kontinens... Tragikomédia ez.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#9) freeapro


freeapro
(senior tag)

Európán belül is megszüntethetnék, hogy máshol keletkezik a haszon és máshol adózzák le, mint ahol megtemelik. A cost-center szerű működés ugyanúgy kiszivattyúzza a hasznot egyes országokból.

(#10) t72killer válasza freeapro (#9) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Ehhez mondjuk a teljes adórendszert is harmonizálni kéne. Sok ország adórendszere szimplán alkalmatlan bizonyos tevékenységek kezelésére (extrém magas adókat vetne ki rá), így ezek eltűnnének az országból.

Az autógyártók se véletlen vannak pl Mo.-gon, ha nem kaptak volna extra adókedvezményeket, akkor már rég a távol-keleten gyártana mind, lesz@rva a behozatali vámokat. Ki kell találni egy értelmes szintet, ahol adózik is a cég, de profitja is marad/nem lesz neki 5x jövedelmezőbb Kínából működni.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#11) bambano


bambano
(Jómunkásember)

ha a franciák és a németek ezt végrehajtják, azzal gyakorlatilag halálra ítélik az eu-t, mivel az eu egyik alapeszméjét szúrják vele tökön.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#12) tha_answer


tha_answer
(kvázi-tag)

alapeszmeny alatt az eu erdekeinek leszarasat erted? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13) Picco válasza gabor7th (#6) üzenetére


Picco
(PH! addikt)

az jo...szivesen elcserelem veluk arra a 40%-ra amivel engem az angolok megvagnak mint alkalmazottat. :W

Love doesn't show up on X-Ray...but it's there!

(#14) mandarini válasza cuebler (#5) üzenetére


mandarini
(újonc)

Amig a torvenyek ezt engedik, addig hulye lenne az Apple valamit is fizetni. Miert kell oket ezert hibaztatni ? Ha neked lenne lehetoseged a torvenyek olyan alkalmazasaa, ami szamodra elonyos, akkorgondolom te is azt tenned. Senki sem ellensege sajat maganak.

(#15) -Skylake- válasza t72killer (#10) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

"Ehhez mondjuk a teljes adórendszert is harmonizálni kéne. Sok ország adórendszere szimplán alkalmatlan bizonyos tevékenységek kezelésére (extrém magas adókat vetne ki rá), így ezek eltűnnének az országból."

Ennyi. Innentol zarhato lenne a topik.

A cikkhez : erdekelne egyebkent, hogy milyen cegekrol beszelunk itt "versenyhatrany" cimszo alatt az olyan cegekkel szemben mint a cikkben emlitett Alphabet,Facebook es Amazon. Vagy esetleg van valami EU-ban mukodo ceg ami ezekre megfelelo alternativa, csak szegenykem nem tud mukodni azert, mert a gugli nem amerikaban adozik ? Mert ha van akkor lemaradtam valamirol, ha nincs akkor meg sokkal sokkal egyszerubben is le lehetne irni, hogy tobb penzt akarunk. Ugyanis ez errol szol, nem a versenyhatranyrol, mivel egyertelmuen nincs konkurejciaja sem a googlenek sem a facebooknak pl.

[ Szerkesztve ]

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#16) t72killer válasza -Skylake- (#15) üzenetére


t72killer
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Gugli: keresőmotor, térkép, hirdető és e-mail szolgáltatás. Ezekből mi nincs Európában? És bizony ha a gugli elcsalhat többtízmilliárd EUR adót, akkor unfair módon szerez brutális piaci előnyt/kebelez be a lenyúlt adópénzekből más cégeket tovább erősítve a pozícióját.

Facebook: kezdjük ott, hogy kb jelen formájában annyi szükség van rá, mint a TV-s valóságshow-kra. Persze az emberek "fizetnek érte" (az idejükkel), ahogy a valóságshowk-ért is.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) Kékes525


Kékes525
(PH! félisten)

Arra kíváncsi leszek, hogy ez hogyan fog sikerülni.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#18) Somatom válasza mandarini (#14) üzenetére


Somatom
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyszer leírtam itt, hogy miként lehet kijátszani egy topikszabályt. Az volt a válasz, hogy ezt nem kéne. Erre leírtam, hogy nem én vagyok a hibás, amiért kijátszom, hanem az, aki úgy alkotta meg, hogy kijátszható. Erre kizártak a topikból. Úgyhogy itt, a PH -n óvatosan ezzel a "tulképp ki a hibás egy jogszabály kijátszásánál" téma feszegetésével! :)

"A mamádtól még azt hallottad: nincsenek már angyalok. Ördögökről nem mesélt. Nézz rám! Én az vagyok." (Dance)

(#19) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

nekem ez a EU zóna egységesítés rész tetszik igazán, remélem a magyar adózási rátához gondolták a harmonizálást globálisan, az nagy buli lenne :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.