2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46) blackrulz válasza Apollyon (#45) üzenetére


blackrulz
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Pontosítsunk: a magyar jog a bűnözőket védi"

vs

"Nem láttam"

pontosítsunk akkor.

1: nem tudod hogy mi a hatályos jogszabály pl a jelen beszélgetés tárgyát képező jogos védelem változásaival kapsolatban amiket nagyon hirtelen úgy 2013 jan 1-el helyeztek hatályba, tehát alapvetően egészen ropogós még...

2: ennek ellenére masszív és pontos véleményed van ezzel kapcsolatban.

3: megszedték magukat? miből? a válaszod nem általános hanem egy önvédelmet taglaló hsz-re született. abból mégis hogy keresi magát degeszre a hazai elitt?

maradva a jogos védelem aka önvédelem témájánál a legfontosabb módosítás így hangzik:

"Nem büntetendő annak a cselekménye, aki a saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, az élet kioltására nem alkalmas védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz, feltéve, hogy a védekező mindent megtett, ami az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy az általa telepített védelmi eszköz ne okozzon sérelmet.[6]"

de ellentmond az állításodnak az is, hogy még 2011-ben "felmentették" debrecenben másodfokon szoboszlai barnát aki áramot vezetett a kerítésébe ezzel egy ember halálát okozva. Teszem hozzá teljesen jogosan, mert a tolvajok tudták, áram alatt van a kerítés, ki volt táblázva, ennek ellenére próbáltak átjutni rajta. nem sok olyan országot tudsz mondani, amiben pl erre azt mondják hogy megrovás.

nem mondom hogy minden rendben van, de a jogos védelemre jelenleg szerintem egészen korrektnek nevezhető szabályozásunk van. hogy fent ki hogy lopja gennyesre magát az megint más téma és a fórumban ezt nem igazán szeretik, úgyhogy ezt nem is feszegetném.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.