Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • attila9988

  őstag

  válasz Sennalacy #6 üzenetére

  Izrael mindig megmagyarázza miért van teljesen rendben amit ők tesznek, és mindenki terrorista, meg antiszemita, aki azzal nem ért egyet. Pl ha ők legyilkolásszák a palesztin lakosságot, meg ráépítkeznek a másik nép területeire, az nem gond. De merd csak a szemükre vetni. Egyből fasiszta, antiszemita vadállat leszel.
  Ezért van kifordulva ez a világ önmagából. Nálunk már akkor is "antiszemitáznak" ha valaki állítólag valahol mondott valamit valakinek, amit azonban senki nem látott, vagy hallott. Egyből megy Áder segget nyalni. Pedig ez az eset is gyakorlatilag semmit nem jelentett, még akkor sem számítana, ha igaz lenne.

  Ez az eset is jól példálózza, hogy miről is van szó. Izraelnek csípi a szemét hogy Iránnak van földgáza, és ezért most atomprogramtól rettegős propaganda dumával nyomulnak, elfelejtve hogy nekik például bizonyítottan vannak atom fegyvereik. Arra érdekes módon nem háborodik fel a világ, de a célpont Iránnál már a gyanúra is ugranak. Vajon miért?

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz tomtyi #12 üzenetére

  Schmitt Mária ezt is említette.

  Na ezt majd végolvasom. Bár ezt a nőszemélyt nem igazán kedvelem, mert szokott mondani marhaságokat.

  [ Szerkesztve ]

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz #06658560 #26 üzenetére

  Jogilag jelenleg Izrael része az adott terület.

  Nem igazán van ez így. Nem véletlen a világban a sok vita ezzel kapcsolatban. Izrael meg mindig úgy mesterkedik, hogy ne legyen semmi baja a pofátlanságokból. A palesztinokat minden létező módon nyomorgatja. Fizikailag, és diplomáciai értelemben is. Közben meg sírnak az antiszemitizmus miatt. De egy olyan állam, ami így bánik egy másikkal, illetve nyíltan faji alapon különböztet meg népeket, az ne terjessze itt az igét az liberális maszlagról. Én azóta nem kedvelem ezt a népséget (ne tessék feledni, azt írtam hogy nem kedvelem, nem azt hogy utálom, és nem kedvelni azért még van jogom... azt hiszem :) ), amióta sok évvel ezelőtt felfigyeltem rá, hogy mennyire taktikáznak a különböző nyilatkozatokban a megítélésüket illetően. Ha épp úgy gondolják akkor "nép", ha éppen máshogy akkor "vallás". Ha helyi dolgok zavarják akkor "magyarok csak a vallásuk más", ha meg a hazának kell teljesíteni akkor meg nem magyarok. Ha meg valaki kérdez valami okosat, akkor az fasiszta, antiszemita, meg a jó ég tudja mi még.
  Na ez a baj velük. Sok minden más dolog is van még itt, ami minimum furcsa. Pl ha én nem akarom a gyerekem együtt iskolába járatni valamelyik beilleszkedni képtelen erősen pigmentált.... na hogy is volt ez Feri? :) Na szóval azokkal, akkor én egyből kirekesztő vagyok, meg szegregáció az rossz, meg náci, meg mittomén még mi.... az persze senkit sem zavar hogy ezeknek a dolgoknak van valami alapja is, az meg pláne nem, hogy Magyarországon van Zs óvoda, ahova magyar gyerek nem járhat. Na most... az nem szegregáció?

  Szóval az embereknek sok mindenen el kellene már gondolkodniuk... már az is haladás lenne, ha megértenénk mit jelentett Trianon, illetve hogy miként is váltunk ilyenné amilyenek vagyunk. Ha nem az agymosó tanterv lenne érvényben.

  Az utóbbi időben is mekkora rinya ment le azért, mert két-három író bekerült a tantervbe, akinek nem a liberális ömlengés volt a világnézete. Érdekes hogy a fene nagy demokráciában azt sem akarták megengedni, hogy a gyerekeknek megmutathassák pár nagy magyar író munkáját. Hát ennyire valódi ez a demokrácia amiben éppen élünk. Itt most eszembe jutottak olyan törvényeink is, amiket le sem merek írni, mert kb a szabad véleménynyilvánítást korlátozzák, ami szintén nem épp a demokratikus látásmódot tükrözi.

  Reméljük nem kapok bant ezekért a mondataimért, igyekeztem a közhangulatot nem túl nagy mértékben zavaró megfogalmazást használni. :)

  Bocs hogy ilyen hosszúra nyúlt. Csak pár mondatot akartam, csak aztán megszaladt a kezem...

  [ Szerkesztve ]

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz #06658560 #38 üzenetére

  Tehát minden magyar politikai elem, ami a hirtelen nagyonjobbos heroizálás ellen mutat, vagy bármi ami Mo-n történik, az az izraeli államnak köszönhetö, s ök mosnak mindenkit egybe, variálják mikor ki mit mondjon, hogy jó legyen?

  Több dologról beszéltem, ne mosd össze az egész hsz -t. Igyekeztem tagolni is, de ezek szerint nem annyira sikerült. Amit te nagyonjobbos heroizálásnak hívsz, az konkrétan csak annyi, hogy nagy magyar művészek művei is belekerültek a tantervbe. Az, hogy ebből ekkora cécó lett, pont azt igazolja, hogy nem igazán úgy működik a demokrácia, mint ahogyan azt hirdetik. Normális esetben ebből nem lett volna felhajtás, csak a nagyonbalos oldal akart ezzel villantani, és szándékosan torzítani a tényeket. A nagyonjobbos - ahogy te hívod - emberek pedig lehet hogy többet tesznek érted, mint a nagyonbalosok. Nem mondom hogy ez tény lenne, de azért ne csak az rtl hiradóból tájékozódj, mert nem biztos hogy minden úgy van ahogy ott elmondják neked. Az objektív tájékozódás a legfontosabb. ÉSSSSS..... ezért kellenek mindenképpen a tantervbe az említett nagy művészek is.

  Azt meg azt hiszem nem szabad elfelejteni, hogy ugyanez a kettős mérce működik az igazságügyben is. Gondolj csak bele. Amikor egy utolsó suttyó paraszt ügyvéd megrongálja a közvagyont, azért nem is kap szinte semmilyen büntetést. Ha te ilyet tennél valamelyik komcsi emlékművel, akkor meg sittre vágnának. Kérdem én... miért? Az egyik emlékmű megrongálásáért miért jár másféle büntetés mint a másikért? Ha egyszer engedéllyel, törvényesen került a helyére mind a kettő, akkor miért? És milyen ország az ahol egy ilyen paraszt a tévében villoghat azzal, hogy ő bizony megrongált egy ilyen szobrot?

  A másik téma volt Izrael állam, és a nyugati világra gyakorolt hatása, ami nálunk is érvényesül. Ezt nem kell teljesen összemosni a belső dolgokkal, illetve a fentiekkel, de azért valami köze ehhez is van. Nem is hinnéd mi minden történik ezen a téren. Pl mit akar nálunk az Izraeli nagykövet? Arról szövegelt, hogy a magyaoroszági ZS is magyar, csak más a vallása. Én meg azt mondom, hogy rendben. Magyarok. De akkor mi a jó élet köze van a nagykövetnek hozzájuk? Na ezt mondja el nekem valaki. Ha magyarok, akkor a magyar törvények vonatkoznak rájuk, és punktum. Ha meg nem magyarok, akkor miért állítanák azt, hogy azok?
  Másik kérdés. Miért nincs nálunk a médiában soha szó olyasmiről, ami Izraelnek kínos lenne. Ha azt mondod hogy a magyar médiához semmi közük, akkor a negatív híreknek éppúgy meg kellene jelenniük, és nem csak külföldi, illetve néhány kevésbé fősodrú magyar portálon lenne megtalálható az ilyesfajta hír. Ha tudod a korrekt választ, akkor ne tartsd vissza. :D

  [ Szerkesztve ]

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz attila9988 #42 üzenetére

  A másik nagy szívfájdalmam le sem írtam a média ekézése közben. Ez mondjuk már saját belső töketlenkedésünknek az eredménye, ami a liberális maszlag hatása részben, de végső soron akkor is a mi bénaságunk. Nevezetesen, hogy azt hisszük, hogy ha a beilleszkedni képtelen emberekről nem beszélünk, akkor a velük kapcsolatos problémák egyszer csak megszűnnek létezni...

  Így lehet az is, hogy ha egy csapat senkiházi összever egy szerencsétlen járókelőt, és kirabolja, akkor abból a hiradóban az lesz, hogy "fiatalok összevesztek" vagy valami hasonló marhaság, csak hogy ne kelljen kimondani mi is történt. És ez most miért jó? Mit oldunk meg vele? Ha meg ugye az ellenkezője történik akár sokkal finomabb formában, mondjuk valamelyik ilyen szarházi azt hiszi hogy csúnyán néztél rá, akkor persze a hiradóban a "rasszista gyűlölködő támadás" lesz, mindegy mi is történt valójában....

  Ezt se fogom megérteni soha, hogy ez most akkor miért is jó. Ahogy az ingyen lakást, meg hasonlókat se értem, ha egyszer olyat én sem kapok, pedig dolgozom, és adózom. Akkor miért kap olyan, aki semmit nem tesz semmiért, csak rinyázik, és minimális higiéniai szabályokat sem tart be?

  Na de most már befogom a szám, mert már így is túl sokat volt nyitva a mai nap... :D

  [ Szerkesztve ]

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz #06658560 #46 üzenetére

  A nagyságukról szeirntem el lehetne merengeni,

  Persze hogy ezen a téren nincs megegyezés, hiszen a művészek megítélése alapjában véve egy szubjektív dolog. Én úgy gondolom, hogy egy tanterv esetében annak kellene döntőnek lennie, hogy az adott művész hatással volt -e kora társadalmára akkora mértékben, hogy érdemes legyen külön is bevezetni a tantervbe. És ha a felsorolt írók esetében ilyesfajta érvekkel támadnának az ellenzők, azzal nem is lenne semmi gond, hiszen akkor azok szakmai érvek lennének.
  Ha ilyen érvek alapján esetleg nem kerülnének bele a tantervbe, azzal sem lenne semmi gondom.
  A gond itt az, hogy ideológiai, és politikai síkon akarták elkaszálni az említett emberek műveinek beemelését, ami viszont már egyáltalán nem helyes. Nehogy már ilyen alapon lehessen eldönteni egy állítólagos demokráciában hogy mit kell tanítani, és mit nem. Itt is elő lett szedve az antiszemita kártya, ha emlékszel erre.
  A szakmaiság döntsön, ne a politikai nézetek. Nem droidokat kell nevelni az iskolának, hanem gondolkodó embereket. Legalábbis egy normális világban.

  nincs igazolva miért nagyok, miért kellenek kötelezöen oktatandó körbe.

  Ha minden egyes jelenleg kötelező olvasmányt előveszel, és véggondolod hogy az most pontosan miért van benne a tantervben, nem biztos hogy mindegyikre azonnal találsz majd magyarázatot. A w. a. ellen tiltakozó köröknek viszont ha az a mű tetszik, akkor nem is lenne belőle ekkora cécó. Remélem érted hogy mi ezzel a gond.

  Mondjuk a dunaparti cipök, s más egyéb szobrok rongálása esetén?

  Azért az egyrészt messze nem volt akkora rongálás hogy lábakat is raktak bele, másrészt abból volt is némi média cirkusz, és nem is hagyták a tévében parádézni az elkövetőket, mint ezt a bunkó f@sz ügyvédet. Azért ez egész más. Pedig ez a normálatlan szerencsétlen barom, még komoly kárt is okozott, amit ki kellett javítani, és még büszke is volt rá, hogy egy ilyen korlátolt majom. Legalább a kamarából kidobhatnák, mert ez az egész szakma szégyene hogy ez ilyet meg mer magának engedni.

  Milyen ország az, ahol egy miniszterelnökjelölt nyilvánosan törvénysértésre szólítson fel, mondván úgysem lesz következménye?

  Jogos, ezt nem vitatom. Van mit takarítani annak a háznak a portáján is.

  Milyen ország az, ahol a másképp gondolkodókat minden következmény nélkül lehet hazaárulózni?

  Itt ha egy picit konkrétabb lennél, az sokat segítene... célozz valahogy. ;)

  Miért kéne egyáltalán Izraelröl bármilyen hírnek megjelennie nálunk?

  Mondjuk azért mert a pozitív(nak beállított) hírek időnként felbukkannak róluk. Más országokról van azért híradás olykor.

  Mi érdeke nekik pont nálunk a médiát maguk odlalára fordítani, sehol máshol a világban meg nem?

  Ki mondta hogy máshol nem? És hogy mi az értelme? Egy ilyen kis ország hogyan tudna ennyire dirigálni a világnak, ha a média nem lenne az ő oldalukon? Az egyik legfontosabb eszköz. Az usákoknál persze sokkal egyértelműbb ez a jelenség, de európában is éppen olyen fontos lehet. Szerinted hogy van az hogy az antiszemita kártya előhúzása itt is azonnal működik? Ha nem lennének meg a megfelelő hatalmi pozíciók, akkor ez nem működhetne. A legutóbb pont a fentebb említett eset történt, amikor is egy fantom mondott valamit valakikről valakinek valahol (szemmel verés bűntette :) ), és erre maga Áder lépett hogy térden csúszva vezekelhessen eme szörnyűséges tettért.... Bezzeg a magyar emberekért nem állnak ki ilyen hevesen. Pedig milyen jó is lenne....

  Mit számít az a tízmilliónyi ember egy picsányi földterületen?

  Miért ne számítana? Ha hatékonyan akarod manipulálni a tömegeket, akkor a megmaradt kis ország lakossága is számít, mert ha csak körülbástyázod, akkor az általad nem kívánatos nézetek még mindig tovább élhetnek.

  A magyarországi zsidók esetében kikröl beszélsz? A zsidó nemzetiségüekröl, vagy a zsidó vallásúakról?

  És itt van a kutya elásva. Olvass csak vissza, mert erről már írtam.

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz #06658560 #50 üzenetére

  Csányi Zsidó? viktor zsidó? matolcsy zsidó? gyurcsány zsidó? szélesgábor zsidó?

  Itt a lényeg az, hogy kiszolgálják -e azokat a hatalmakat, amik a cionista törekvéseket egyengetik, vagy sem. Egy ország "becsatornázásához" nem kell hogy minden hatalmi pozíciót elfoglalj, elég csak a kulcsfontosságúak közül néhány, és a többi már magától megy. Ez egy módszer, és elég jól működik is, csak manapság a fránya népek kicsit kevésbé befolyásolhatóak lettek. Ez persze még kevés az üdvösséghez, de alakul.

  Szerk.: másik oldal meg azonnal libsikommancs, zsidóbérenc armilyen érvelés helyett.

  Én nem mondtam ilyet, csak pár furcsa dologra hívtam fel a figyelmet.

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz gergo0007 #57 üzenetére

  Minden józan ember számára egyértelmű, hogy Izrael jelenti a legnagyobb fenyegetést a békére.

  Izrael soha nem is törekedett erre. Ezt a dumát csak azokban az országokban nyomatja, amiket könnyebb így maga mellé állítania. Ez a taktika azonban nem működik az araboknál, így ott a terroristázás, és a nagyhatalmak ellenhangolása lehet a célravezető. Ezt mindenki látja, és tudja is, aki kicsit is nyitott szemmel jár a világban. Mondjuk hogy "porszem került a gépezetbe". Elég nehéz pl beadni a világnak a "jaj emlékezzünk a háborúra hogy ti milyen szemetek voltatok és most fizessetek 100000000000 évig még jóvátételt az üküküküküküküküjunokáknak is" miközben a saját térségükben akkora mocskosságokat megengednek maguknak, ami a világ jobb érzésű felében minimum ellenérzéseket kelt.
  Főleg ha teljesen nyilvánvaló, hogy az Irán elleni balhé is egyértelműen gazdasági érdekeket szolgál, és köze nincs az atomprogramhoz, aminek létéről pont egy olyan nemzet szónokol, akinek bevallottan vannak atomfegyverei. Érdekes módon az valamiért nem jelent veszélyt a világra, még az állítólagos Iráni program, igen. Így ez az ügy annyira egyértelmű, hogy nem is tudom hogyan lehetne félreértelmezni.

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés