Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • attila9988

    őstag

    válasz attila9988 #42 üzenetére

    A másik nagy szívfájdalmam le sem írtam a média ekézése közben. Ez mondjuk már saját belső töketlenkedésünknek az eredménye, ami a liberális maszlag hatása részben, de végső soron akkor is a mi bénaságunk. Nevezetesen, hogy azt hisszük, hogy ha a beilleszkedni képtelen emberekről nem beszélünk, akkor a velük kapcsolatos problémák egyszer csak megszűnnek létezni...

    Így lehet az is, hogy ha egy csapat senkiházi összever egy szerencsétlen járókelőt, és kirabolja, akkor abból a hiradóban az lesz, hogy "fiatalok összevesztek" vagy valami hasonló marhaság, csak hogy ne kelljen kimondani mi is történt. És ez most miért jó? Mit oldunk meg vele? Ha meg ugye az ellenkezője történik akár sokkal finomabb formában, mondjuk valamelyik ilyen szarházi azt hiszi hogy csúnyán néztél rá, akkor persze a hiradóban a "rasszista gyűlölködő támadás" lesz, mindegy mi is történt valójában....

    Ezt se fogom megérteni soha, hogy ez most akkor miért is jó. Ahogy az ingyen lakást, meg hasonlókat se értem, ha egyszer olyat én sem kapok, pedig dolgozom, és adózom. Akkor miért kap olyan, aki semmit nem tesz semmiért, csak rinyázik, és minimális higiéniai szabályokat sem tart be?

    Na de most már befogom a szám, mert már így is túl sokat volt nyitva a mai nap... :D

    [ Szerkesztve ]

    „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

  • #06658560

    törölt tag

    válasz attila9988 #42 üzenetére

    A nagyságukról szeirntem el lehetne merengeni, alapvetöen nem tarttanám gondnak, hogy Wass Albert vagy más legyen benne a tantervben, csak azt nem szeretem, hogy most hirtelen lettek elökapva, hogy mekkora héroszok, s nincs igazolva miért nagyok, miért kellenek kötelezöen oktatandó körbe. S nem nagyonjobbos emberekröl beszéltem, hanem nagyonjobbos heroizálásról. kertészt is alaposan átgondolnám, hogy miképp kell beemelni, egyáltalán mely müvét, s ha beemeljük akkor z önmagában meg fogja állni a helyét, avagy sem? Kell elé más kötelezö olvasnivaló?

    Mennyi sitte vágott szoborrongálóról hallottál eddig? Mondjuk a dunaparti cipök, s más egyéb szobrok rongálása esetén?
    Milyen ország az, ahol egy miniszterelnökjelölt nyilvánosan törvénysértésre szólítson fel, mondván úgysem lesz következménye? Milyen ország az, ahol a másképp gondolkodókat minden következmény nélkül lehet hazaárulózni?

    Miért kéne egyáltalán Izraelröl bármilyen hírnek megjelennie nálunk? Miért kell, hogy a hírekben nyomassuk az országot? Mi érdeke nekik pont nálunk a médiát maguk odlalára fordítani, sehol máshol a világban meg nem? Ha meg tölünk nyugatabbra megteszik, miért kell még ezzel foglalkozniuk nálunk? Mit számít az a tízmilliónyi ember egy picsányi földterületen?

    A magyarországi zsidók esetében kikröl beszélsz? A zsidó nemzetiségüekröl, vagy a zsidó vallásúakról? A romániai magyar az román, vagy magyar? A szlovákiai magyar az szlovák, vagy magyar?

  • tomtyi

    veterán

    válasz attila9988 #42 üzenetére

    "Az egyik emlékmű megrongálásáért miért jár másféle büntetés mint a másikért?">Az a nagybüdös helyzet, hogy az Európa szerencsésebb felében (ahol nem volt kommunista diktatúra a 20. század második felében), ott az utolsó komoly konfliktus, stresszhelyzet a 2. vh volt, onnan meg nyilvánvalóan a nácizmushoz köthető jelképek, ideológiák, miegymás (amúgy érthető módon) heves reakciókat váltanak ki, persze egy kicsit azért felturbózva, mert (á la Finkelstein) vannak, akiknek ez az érdekük.
    Azonban annyi együttérzés sem szorult beléjük, hogy a 2. vh-t legalább olyan súlyosan átélő, de utána a kommunista terrort és diktatúrát a nyakukba kapó országok lelkivilágát megértsék, és a kommunizmust ugyan olyan kártékony, pusztítandó, tiltandó ideológiának tartsák. Még az jelképeit sem nyilvánították önkényuralmi jelképeknek, és a magyar államot, kormányt büntették, mert ezek viselését tiltja és bünteti. Sőt, mi több: az EU vezetésében magas szinten vannak egykor szélsőségesen baloldali nézeteket valló politikusok. Ilyen pl. Barroso, aki maoista volt. A korábban említett Schmidt-cikk (bár akkor Schmittnek írtam, utólag elnézést) is ír erről, mármint az ilyesfajta kettős mércéről, ami sajnos az EU-közgondolkodás része is. Ráadásul sajnos az is van, hogy bár mi azt hittük a kommunista rendszer alatt és után, hogy a média egyenirányítása és hazug, ferdítő propagandája csak nálunk működött, sok ember mégis igaznak vette, és a szocializáció okán most is igaznak veszi, amit a tv-ben, rádióban lát és hall, most azzal kell szembesülni, hogy az átlag, ny-európai demokráciákban felnőtt emberek is ugyan így gondolkodnak: igaznak veszik, amit a tv-ben, rádióban lát és hall. És ezzel sajnos őket is meg lehet vezetni, ha az adott médiumnak ez a célja. Márpedig mindig ez.

    乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés