Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kcsa

  veterán

  válasz #06658560 #46 üzenetére

  szívemből szóltál. Ja apró mellékszál hogy én fordítva gondolom, mint amit te mondani szerettél volna.

  Ha Kertészt be lehetett hipp-hopp emelni tantervbe (mert valljuk be őszintén, nem sokan ismerték munkásságát a Nobel díja előtt, igazából nem is volt a tanterv része - hogy miért kapta, azt pedig nem vizsgáljuk), akkor Wass Albertet miért nem lehet? Picit demagóg dolog ez...

  A "hazaáruló" jelzőt én speciel olyan "másképp gondolkozók" esetén olvastam idáig (bár nem vagyok nagy szélsőjobbos sajtófogyasztó) mint egykori köztársasági elnökünk leánya, aki feltűnően azon dolgozik több esetben, hogy kis hazánkat elítéljék mindenféle random okokból. Jogi aspektusból ez nem hazaárulás, de mindenki érti miért alkalmazzák a jelzőt.

  Ha pedig annak a bizonyos országnak a befolyását, illetve annak okát keresed itthon, gondolkodj el azon, hogy a kommunista eszmék alapjait kik fektették le, és kik erőltették évekig ezt itthon is. Ja hogy nem a nyugati világ volt ez? Nyilván ezek inkább "megérzések" bár nálam tájékozottabb emberek alá is tudják támasztani egy-két elhallgatott érvvel. Ezt a gondolatot tovább fonva, sejtheted hogy a mai magyar gazdasági élet irányítása honnan történik zömében (zömében persze áttétesen).

  A magyarországi zsidók pedig mindig éppen annak tüntetik fel magukat, aminek látszani szeretnének: "üldözött" népnek, vagy egy sima vallásnak. Ami éppen jobban jön.

 • attila9988

  őstag

  válasz #06658560 #46 üzenetére

  A nagyságukról szeirntem el lehetne merengeni,

  Persze hogy ezen a téren nincs megegyezés, hiszen a művészek megítélése alapjában véve egy szubjektív dolog. Én úgy gondolom, hogy egy tanterv esetében annak kellene döntőnek lennie, hogy az adott művész hatással volt -e kora társadalmára akkora mértékben, hogy érdemes legyen külön is bevezetni a tantervbe. És ha a felsorolt írók esetében ilyesfajta érvekkel támadnának az ellenzők, azzal nem is lenne semmi gond, hiszen akkor azok szakmai érvek lennének.
  Ha ilyen érvek alapján esetleg nem kerülnének bele a tantervbe, azzal sem lenne semmi gondom.
  A gond itt az, hogy ideológiai, és politikai síkon akarták elkaszálni az említett emberek műveinek beemelését, ami viszont már egyáltalán nem helyes. Nehogy már ilyen alapon lehessen eldönteni egy állítólagos demokráciában hogy mit kell tanítani, és mit nem. Itt is elő lett szedve az antiszemita kártya, ha emlékszel erre.
  A szakmaiság döntsön, ne a politikai nézetek. Nem droidokat kell nevelni az iskolának, hanem gondolkodó embereket. Legalábbis egy normális világban.

  nincs igazolva miért nagyok, miért kellenek kötelezöen oktatandó körbe.

  Ha minden egyes jelenleg kötelező olvasmányt előveszel, és véggondolod hogy az most pontosan miért van benne a tantervben, nem biztos hogy mindegyikre azonnal találsz majd magyarázatot. A w. a. ellen tiltakozó köröknek viszont ha az a mű tetszik, akkor nem is lenne belőle ekkora cécó. Remélem érted hogy mi ezzel a gond.

  Mondjuk a dunaparti cipök, s más egyéb szobrok rongálása esetén?

  Azért az egyrészt messze nem volt akkora rongálás hogy lábakat is raktak bele, másrészt abból volt is némi média cirkusz, és nem is hagyták a tévében parádézni az elkövetőket, mint ezt a bunkó f@sz ügyvédet. Azért ez egész más. Pedig ez a normálatlan szerencsétlen barom, még komoly kárt is okozott, amit ki kellett javítani, és még büszke is volt rá, hogy egy ilyen korlátolt majom. Legalább a kamarából kidobhatnák, mert ez az egész szakma szégyene hogy ez ilyet meg mer magának engedni.

  Milyen ország az, ahol egy miniszterelnökjelölt nyilvánosan törvénysértésre szólítson fel, mondván úgysem lesz következménye?

  Jogos, ezt nem vitatom. Van mit takarítani annak a háznak a portáján is.

  Milyen ország az, ahol a másképp gondolkodókat minden következmény nélkül lehet hazaárulózni?

  Itt ha egy picit konkrétabb lennél, az sokat segítene... célozz valahogy. ;)

  Miért kéne egyáltalán Izraelröl bármilyen hírnek megjelennie nálunk?

  Mondjuk azért mert a pozitív(nak beállított) hírek időnként felbukkannak róluk. Más országokról van azért híradás olykor.

  Mi érdeke nekik pont nálunk a médiát maguk odlalára fordítani, sehol máshol a világban meg nem?

  Ki mondta hogy máshol nem? És hogy mi az értelme? Egy ilyen kis ország hogyan tudna ennyire dirigálni a világnak, ha a média nem lenne az ő oldalukon? Az egyik legfontosabb eszköz. Az usákoknál persze sokkal egyértelműbb ez a jelenség, de európában is éppen olyen fontos lehet. Szerinted hogy van az hogy az antiszemita kártya előhúzása itt is azonnal működik? Ha nem lennének meg a megfelelő hatalmi pozíciók, akkor ez nem működhetne. A legutóbb pont a fentebb említett eset történt, amikor is egy fantom mondott valamit valakikről valakinek valahol (szemmel verés bűntette :) ), és erre maga Áder lépett hogy térden csúszva vezekelhessen eme szörnyűséges tettért.... Bezzeg a magyar emberekért nem állnak ki ilyen hevesen. Pedig milyen jó is lenne....

  Mit számít az a tízmilliónyi ember egy picsányi földterületen?

  Miért ne számítana? Ha hatékonyan akarod manipulálni a tömegeket, akkor a megmaradt kis ország lakossága is számít, mert ha csak körülbástyázod, akkor az általad nem kívánatos nézetek még mindig tovább élhetnek.

  A magyarországi zsidók esetében kikröl beszélsz? A zsidó nemzetiségüekröl, vagy a zsidó vallásúakról?

  És itt van a kutya elásva. Olvass csak vissza, mert erről már írtam.

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

Hozzászólok Aktív témák