H​i​r​d​eté​s​

2018. április 22., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mbalint987


mbalint987
(fanatikus tag)

A Firefox egyre inkább életképes alternatívának tűnik a Chrome mellett.

A memóriahasználat összehasonlítása viszont egyre kevésbé fogja szerintem a felhasználókat érdekelni, hisz ahogy egyre inkább nő a memória mennyisége a gépekben, úgy lesz egyre kevésbé probléma a böngésző magasabb memóriahasználata (feltéve azt, hogy egyébként más különösen memóriaigényes alkalmazást nem használ).
Az én példámból kiindulva én nem bánom, hogy ha a Chrome a 8 GB memóriából megeszik 2-4 GB-ot, mert a maradék memória legöbbször mindenre elég (kivéve persze virtuális gépek futtatásánál, ahol alap, hogy minden más alkalmazást bezárok).

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#2) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Tovább? A chromehoz képest szerintem lassú mint a tetű. Végülis magához képest lehet hogy gyorsult. :DD

[ Szerkesztve ]

(#3) qrr


qrr
(újonc)

Nem tudom, hogy mi az a borzasztó kemény kihívás, aminek nem képesek a fejlesztők megfelelni, nekem 54-es verzióban is továbbra is egy szál van, mert a kiegészítők letiltották.
Oh, vajh' a sötét skin (ff deep dark) vagy az adblock az, ami oly' nagy kihívást jelent, hogy képtelenek legyőzni?

Minden esetre, én maradok a Vivaldinál, ott is vannak kiegészítők, mégsem okoz neki problémát, és amióta ezt használom, nincs szükség alternatívákra. Azért van persze pár böngésző még a gépemen, de jellemzően az EDGE az egyetlen, amit még megnyitok néha napján és csak azért, hogy ismerkedjek vele.

(#4) Sinisi


Sinisi
(őstag)

Hajrá FF :-)

(#5) KAMI911 válasza qrr (#3) üzenetére


KAMI911
(fanatikus tag)

Milyen kiterjesztések vannak?

Az about:config-ban kipróbálnád ezt?

extensions.e10sBlockedByAddons;false

A kiterjesztések legacy kódon alapulnak, ezért nem olyan egyszerű a többszálú megvalósítás. Sem a böngészőben magában sem a régi kiterjesztésekben.

(#6) KAMI911 válasza Lauda (#2) üzenetére


KAMI911
(fanatikus tag)

Szerintem baromi gyors, a Chorme-mal összehasonlítva is. A Linuxos gépeken is. Windowson egy gépen találkozok olyannal, hogy érdemes naponta egyszer újraindítani, mert valahol memória szivárgás van. Talán egy kiegészítő, de még nem volt időm lekövetni pontosan.

(#7) zoltanz


zoltanz
(PH! nagyúr)

Valami jó reklám blokkolót építhetnének be alapból.

C2QXeon Debian Hackintosh OrangePi @mlogic

(#8) KAMI911 válasza zoltanz (#7) üzenetére


KAMI911
(fanatikus tag)

Na ne már! Éhen hal az itcafe.hu és a prohardver is :/

(#9) dabadab válasza mbalint987 (#1) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"A memóriahasználat összehasonlítása viszont egyre kevésbé fogja szerintem a felhasználókat érdekelni"

Elnézve a memóriaárak alakulását, egy darabig még pont annyira fogja őket zavarni, mint két-három évvel ezelőtt, sőt, még jobban.

DRM is theft

(#10) myke01


myke01
(senior tag)

A RAM használathoz lenne mit hozzáfűzni :K , eszi ez rendesen , ahogy kell :D , főleg amióta több-szálon fut. A Chrome néha kevesebbel is beéri ugyanazokat az oldalakat megnyitva.

A sebességről annyit ,tény hogy gyorsult ,de ez még mindig (egyik kedves fórumtársamat idézve) "1 nyugdíjas ólomteve" :)) .

(#11) tzimash válasza Lauda (#2) üzenetére


tzimash
(őstag)

+1

Pár hete váltottam chrome-ra mert elviselhetetlenül lassúnak tűnt már az FF... a Chrome gyorsabbnak tűnik.

Persze amit lehetett megtettem az FF-fel uninstall előtt, de nem igazán segített rajta.

(#12) gabor.79


gabor.79
(fanatikus tag)

"Zökkenőmentes böngészés"

Ez önmagában egy elég dilettáns megfogalmazás, és abból adódik, hogy a szoftver olyan, mint a gáz: mindig kitölti a rendelkezésre álló helyet. Négy szálat kezel az új Firefox? A fejlesztők rövid időn belül gondoskodni fognak arról, hogy mind a négy száz százalékos kihasználtsággal menjen.

Ez analóg azzal, hogy a mobiltelefonokba ész nélkül építik a többezer milliamperórás akkumulátorokat, az üzemidő mégsem nőtt arányosan - a kedves programozók annyi új szolgáltatást tesznek bele az operációs rendszerekbe, programokba, hogy a kezdeti előny elég gyorsan elolvad.

Az átlag webfejlesztő (99,99999%) olyan ostoba, hogy mutogatni kéne emberkertben, nem véletlenül jött létre a Google AMP projekt, hogy korlátozza az erőforrások ész nélküli fogyasztását.

(#13) Lenry válasza tzimash (#11) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ugyanez a helyzet nálam is.
az otthoni gépemen gyors a FF (i7-2600K, 16GB RAM), a céges gépemen (Q8300, 8GB RAM) és a laptopomon (T7300, 4GB RAM) viszont elviselhetetlenül lassú volt. sokáig azt hittem, hogy a gépek túl öregek, aztán indítottam egy Chrome-ot, és azóta is lobogtatja a hajam a menetszél.

szóval kíváncsi leszek erre az e10s-re, de valaminek nagyon neki kellene feszülniük a Mozillánál, mert most ég és föld a Chrome-hoz képest

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#14) KAMI911 válasza tzimash (#11) üzenetére


KAMI911
(fanatikus tag)

Ezt a verziót esetleg próbáld ki, először üres profillal, majd lakd be kedved szerint. Az E10s működött?

[ Szerkesztve ]

(#15) mbalint987 válasza gabor.79 (#12) üzenetére


mbalint987
(fanatikus tag)

Az utolsó bekezdést aláírom, egy normálisan megírt weboldal (lehetőség szerint nem 100+ folyamatosan futó JS szkripttel) nem fog lehetőséget adni a böngészőnek a nagy CPU és memóriahasználathoz.

(#9) dabadab: Sajnos ez a helyzet, bár ahogy látom, a 8 GB RAM egyre több helyen alap, az árátől függetlenül is.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#16) ddekany


ddekany
(PH! kedvence)

Egy inkompatibilis addon (Google Translator for Firefox) letiltása után valóban megy több szálon az 54. Viszont nálam 1-re választotta a dom.ipc.processCount-ot (nem tudom figyelembe veszi-e, de amúgy 4 magos CPU-m van).

Maga a megoldás kicsit furcsa stabilitás/izoláció szempontjából. Ha egy fül "lerohad", azaz folyamatosan fut benne a JS, akkor már valóban nem fagy le az egész FireFox, működik a menü, meg váltani is tudok a fülek közt. De, az a fűl, ami ugyan abba a folyamatba (process) esik mint ami lerohadt, ugyan megjelenik meg görgethető (de csak ha már be volt töltve), de nem reagál kattintásra meg egyéb interakciókra. Aztán mikor a problémás fül végez a JS-el vagy lelövöm, akkor hirtelen minden korábbi kattintásom végrehajtódik. Ha a dom.ipc.processCount 1, mint nálam alapból volt, akkor minden fül ilyen félig fagyott, ha 4 process van, akkor kb. minden negyedik.

Szóval ez ilyen böngészős multitasaking, ami a füleket illeti, hogy akik véletlenül egy folyamatba esnek, továbbra is akasztják egymást. (Elsősorban Java-s/szerver oldali fejlesztőként (ahol természetes egy egy process-ben fut rengeteg szál) nekem ez ilyen WTF, meg eleve az is, hogy miért kell erre több process, és miért nem lehet minden fül egy külön szál egyetlen process-en belül. De nyilván valami gáz van a gyökereknél, mert a többi böngésző is hasonló hákokkal megy. Furcsa.)

[ Szerkesztve ]

(#17) Cifu válasza ddekany (#16) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Pro és kontra vannak érvek.

Én megrögzött fülező vagyok, az otthoni gépemen az FF 254 megnyitott ablakkal bírt például tegnap este (és dühít, hogy a multi-row tab továbbra is csak Tab Plus Mix-el megoldható), természetesen elmentve a session, tehát a következő megnyitásnál ugyan ennyi lesz.

Na most ezt próbáld megcsinálni Chrome-al...

Oké, én egy speciális eset vagyok, de azért lehet látni, hogy korántsem mindenkinek jó a Chrome-féle megközelítés.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#18) colomb2


colomb2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A regi jo dolgokbol nem marad semmi.

Vigyázat, csalok!

(#19) DanielLong


DanielLong
(fanatikus tag)

A Firefox nálam még mindig első a böngészők között, de meg kell mondjam, hogy vannak vele problémáim. Pl az utóbbi egy évben valamiért nem hajlandó emlékezni a régi előzményeimre, amikor gépelek az URL barba. Ha manuálisan megnyitom az előzményeket, akkor érdekes mód rögtön megtalálja. Legalább 5 évnyi előzményem van és gyakran térek vissza valami régi oldalra, így ez sokszor zavar. Aztán érdekes mód azokat az oldalakat meg egyáltalán nem javasolja az URL barban, amiket először egy másik gépen nyitottam meg. Természetesen a sync megy, minden más gyönyörűen szinkronizálódik is. A sebességgel nálam is vannak bajok néha, pedig a hardvernek elégnek kéne lennie. Hogy a konkurenseket is szidjam: a Chrome-nak kétszer futottam neki, mindkétszer kb fél napig bírta, mert szanaszét fagyott. Pedig nem is importáltam sem könyvjelzőket, sem előzményeket és nem is online flash játékokat futtatok 20 lapon.

(#20) Lenry válasza Cifu (#17) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kötekedés nélkül kérdem, hogy egyébként miért nyitsz meg 254 fület? mármint értem, hogy igazából bezárni nem szoktad, és idővel felgyűlik, de valahogy azt érzem, hogy úgyis csak az utolsó 20-30-at használod, a többihez meg soha nem fogsz visszatérni

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#21) Cifu válasza Lenry (#20) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Csak félig, de tévedés. Azért szoktam nyitva hagyni a füleket, mert (ha van időm), akkor végigfutom azokat az oldalakat az újdonságok miatt, amik érdekelnek. Ez 25-30 haditechnikai és 10-12 űrhajózással/űrkutatással foglalkozó oldal, plusz pár "hagyományos" híroldal és a Gmail / Facebook esténként. Ez már önmagában közel 50 fül. Aztán ha valamit nekiállok írni, akkor a források keresése közben találok oldalakat, amikre valóban nincs minden nap szükségem, de így is "csoportosítva" megvannak nyitva pár hétig / hónapig, néha az ilyesmik önmagukban 100-150 megnyitott fület is takarhatnak (most két nagyobb anyag miatt inkább 150 körül van). Ezekre inkább csak hétvégén van időm.

A harmadik csoport az, ami tényleg csak spóradikusan nyitok meg, mikor szükségem van rá, mint a webbank, UPC, E.ON, stb., illetve olyan oldalak, amelyek amúgy nagyon érdekesek, de inkább csak akkor foglalkozok vele, amikor olyan hangulat kap el (pl. Atomic Rocket, Steam, Ubuntu-specifikus oldalak, stb.)

Sokkal gyorsabban tudom elérni az oldalakat, ha meg vannak nyitva lapokon (és csak a lapra kell rákattintani), mintha nekiállnék a könyvjelzőkből mazsolázni.

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#22) ddekany válasza Cifu (#17) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

Nem is a Chrome féle megoldást akartam dicsőíteni. Ellenkezőleg, reméltem, hogy folyamatok helyett tisztán szálakkal fogják megoldani (mármint nem úgy, hogy indítanak egy folyamatot, csak, hogy legyen benne egyetlen egy szál...), de úgy látszik ez itt sem volt megvalósítható.

Én "csak" 30-40 fülig szoktam felmenni. Ott a "Tree Style Tabs"-al (oldalra rakja a füleket egymás alá) még kiférek mindenféle tördelés/görgetés nélkül. Mellékesen azt is még kombinálom Tab Mix Plus-al színezéshez. Az alap fülkezelése a böngészőknek kb. Opera (és talán Vivaldi - nem próbáltam) kivételével felejtős. (Ez is érdekes dolog amúgy, hogy ezt 4-ből 3 esetben nem érzik fontosnak egy böngészőkben.)

(#23) colomb2 válasza Cifu (#21) üzenetére


colomb2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elso bekezdes, ezert talaltak ki az RSS-t.

Egyebkent ilyen hasznalatra volt nagyon jo volt tab group lehetoseg FF-ben, de hat fajlodunk igy ki kell venni a jo megoldasokat.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#24) DanielLong válasza Cifu (#21) üzenetére


DanielLong
(fanatikus tag)

Mondjuk ebben az esetben nekem logikusnak tűnne csoportosan menteni az oldalakat könyvjelzőbe, ugye ilyenkor egy mappába kerülnek, aminek a neve lehet pl. Project X. Utána a mappában lévő összes tabot meg tudod nyitni egy kattintásra. Számomra ez lenne az átlátható, mert az tuti, hogy 250 lap között megőrülnék kimazsolázni az épp szükséges 50-et, ami a forrásomat tartalmazza, hát még az ugrálás közöttük... Persze ízlésekről vitának nincs értelme, pusztán csak a saját meglátásomat közöltem. :)

(#25) Razak válasza KAMI911 (#5) üzenetére


Razak
(újonc)

Nálam se működik még a többszálú futás.
De úgy vagyok vele, hogy amíg magától be nem kapcsolja, addig én nem merek semmit buherálni. Biztos megvan az oka, hogy nem aktiválódott nálam.

De azért nem is hőbörgök, mert van olyan kiterjesztés, ami nem "hivatalos".

Kiegészítők listája:
AdBlock Plus
CacheViewer
Gmail Watcher (ez nincsen az addons.mozilla.org oldalon)
Greasemonkey
New Add-on Bar
Page Shot
Print selected text (Ezt miért nem rakják bele gyárilag???)
Pulse
Test pilot
Video DownloadHelper
Wayback Machine
YouTube mp3

(#26) dajkopali


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

holnap reggel jön a Vivaldi 1.1 :)
mint a számozásból látszik, eget verő újdonságok nem lesznek, de ott is lehet folytatni :)

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#27) 8th válasza Lauda (#2) üzenetére


8th
(őstag)

Egy kutya. Fent van ez is, az is.

Karcmentes független Moto G5 tartalék tokkal + fóliával, ~2év garival: 28.000.-

(#28) Tamás88


Tamás88
(őstag)
LOGOUT blog

A FF már rég életképes, gyors, szabadon kezelhető, nincs gond vele (vagyis majdnem).

Nekem is 8 GB ramom van, amin tök jól elvan, de ha Youtube-ra videót töltesz fel, akkor jaj neked, mert simán megzabbantja a memóriát.

Akinek nem megy a többszálas mód, az töltse le a "Add-on Compatibility Reporter"-t és az megmutatja, hogy mi miatt nem megy. Ami nem megy, azt le kell cserélni, vagy erőszakosan engedélyezni kell.

(#29) Fred23


Fred23
(PH! addikt)

Feltettem kipróbálni, egész gyors!

(#30) Visormail válasza Tamás88 (#28) üzenetére


Visormail
(PH! addikt)

A kiegészítőim kisebb részére írja, hogy kompatibilis, több mint a fele nem...

(#31) pomorski


pomorski
(őstag)

Úgy látszik ideje lesz feltenni megint egy firefoxot.

(#32) attila9988 válasza Lauda (#2) üzenetére


attila9988
(PH! addikt)

Én nem tudom ezt a lassúságot mire értitek. Nekem valahogy mindig jó... Nem, nem banchmark -olok, csak használom. De a 130 tabom ellenére, semmi gondja nincs soha. Se winen, se linux -on...

„Csak a kis titkokat kell rejtegetni, a nagyok titokban maradásának biztosítéka a köznép hitetlensége” (Marschall McLuhon)

(#33) attila9988 válasza qrr (#3) üzenetére


attila9988
(PH! addikt)

A kiegészítők api -ját még ezer éve írták, így a kiegészítők egy részénél problémás lehet az új, többszálas működés. Ez bizony kihívás. Ezért inkább letiltják a multithread -et, mint ha összeomlassza a kiegészítő a böngészőt, mert azzal kevésbé lennél elégedett, (és szídnád a fox -ot) mint ha egy szálon maradsz.

„Csak a kis titkokat kell rejtegetni, a nagyok titokban maradásának biztosítéka a köznép hitetlensége” (Marschall McLuhon)

(#34) zsolti1debre válasza zoltanz (#7) üzenetére


zsolti1debre
(tag)

Vagy inkabb egy megjobb reklam-generatort.

(#35) attila9988 válasza zoltanz (#7) üzenetére


attila9988
(PH! addikt)

ubolck origin

„Csak a kis titkokat kell rejtegetni, a nagyok titokban maradásának biztosítéka a köznép hitetlensége” (Marschall McLuhon)

(#36) attila9988 válasza mbalint987 (#15) üzenetére


attila9988
(PH! addikt)

Sajnos a js túlhasználat épp iparági betegség. Fejlesztői oldalról nézve hasznos dolog mindenféle eye candy varázslattal telebombázni az oldalt, valamint amit csak lehet, kiszervezni kliensre, aminek a legjobb módja jelenleg a js. Sajnos rengeteg kismillió soros framework -öt is szoktak erre használni, amivel könnyebb gányolni, de még több meló a gépednek.

Az értelmesebbek azért elkezdték már használni a js -nek szánt feladatok egy részére az évek óta minden böngésző által natívan támogatott, (tehát a böngészőmotor c -ben megírt eljárásokkal rendereli) technológiákat, mint pl a css animációkat, vagy épp a html5 -ös form validációt...

Így legalább ezen feladatok egy részéhez már nem kell millió soros js -el szenvedni a gépednek, ami még akkor is lassú, ha figyelembe vesszük az elmúlt évek törekvéseit a jobb sebesség elérése érdekében.

És persze ne felejtsük el a tengernyi reklámot, és analitikai szoftware -t, amik szintén tengernyi plusz, és felesleges js kódot jelentenek. Egy prohardware -en ezek száma elenyésző az átlaghoz képest.

Szóval elindultunk a jó irányba. Ha a js "bytecode -ja", az új webassembly is beérik, akkor talán már nem lesz annyi gond ezzel sem. De majd kiderül. Ezek a problémák böngészőtől függetlenül azok. Egy kazal hírportált tudok említeni, ami minden böngészőben szar.

„Csak a kis titkokat kell rejtegetni, a nagyok titokban maradásának biztosítéka a köznép hitetlensége” (Marschall McLuhon)

(#37) attila9988 válasza ddekany (#16) üzenetére


attila9988
(PH! addikt)

A fox azért szól ha "érzi" hogy problémás egy fül, és megkérdez, hogy mit várni akarsz -e rá... Legalábbis nálam ezt teszi. :D

„Csak a kis titkokat kell rejtegetni, a nagyok titokban maradásának biztosítéka a köznép hitetlensége” (Marschall McLuhon)

(#38) csako válasza Cifu (#17) üzenetére


csako
(PH! addikt)

Érdemes lehet feltenned az 55-ös bétát, van a sok fülre vonatkozó javítás benne. "Browsing sessions with a high number of tabs are now restored in an instant"

Viszont a profil mappát mentsd le előtte, mert az esetleges visszatérés 54-re gondot okoz(hat).
"Breaking profile changes - do not downgrade Firefox and use a profile that has been opened with Firefox 55+."

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#39) Ba cy lus válasza ddekany (#22) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Én "csak" 30-40 fülig szoktam felmenni.

Én kb. 5-6-ig maximum (de általában inkább a 2-3 a szokásos nálam), én meg megrögzött fülbezáró vagyok. ;] Inkább szokásom a könyvjelzők gyártása. Ez a 254 megnyitott fül egy kicsit szíven ütött. :DDD

Legtöbb dologra mellesleg mai napig IE-t használok (bár ez nem teljesen pontos így, igazából mikor Windows Phone-om lett, akkor szoktam rá a szinkronizáció miatt, előtte utoljára kb. az ezredforduló környékén használtam). Ha valamit nem jelenít meg, azt megnyitom más böngészővel, de alapvetően nincs gondom vele. Kár, hogy meg vannak számlálva a napjai, helyette ott a felhasználói szempontból full fapados Edge.

[ Szerkesztve ]

(#40) csako válasza Ba cy lus (#39) üzenetére


csako
(PH! addikt)

Fül számban ugyanolyan vagyok, mint te, 2-3, max 5-6 :D sok könyvjelzővel
De az IE és Edge felőlem nyugodtan mehet a kukába ;]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#41) hcl


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De akkor miért tetű egy krómhoz képest? Nemrég muszáj volt krómra váltani, mert egy T410+8GB RAM+SSD+Kubuntu kombón 8-10 tabnál már használhatatlanul lassú volt, a króm meg megy rendesen.

És @13 Lenry , hasonlóláppen.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#42) Kékes525 válasza ddekany (#16) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

+(#25) Razak

Nekem több inkompatibilis addonom van (Add-on Compatibility Reporter szerint, ezek FEBE, S3.Google Translator, Screengrab, Speed Dail [FVD], Thumbnail Zoom Plus) és most kipróbáltam rendesen müködik a "Több folyamatú ablakok", ha bekapcsolom. Persze még tesztelem. Egyedül a Screengrab néhány funkciója nem müködik rendesen.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#43) Cifu válasza csako (#38) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Köszi, majd megpróbálom. ;)

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#44) Nyugis


Nyugis
(fanatikus tag)

Üdv

Jó ez a tűz roka.
Én még is az opera-ra váltottam.
Gyors stabil.
A memória használatot meg nem értem. Manapság minimum 4giga van a gépekben. De jellemzöen inkább a 8 és 16giga ram.
Az hogy mennyit használ a böngésző mit számít? Használjon annyit amennyi jól esik! 😆
Éljen a netes p**o!😗

(#45) dabadab válasza Nyugis (#44) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ez egészen addig nem probléma, amíg csak egyetlen egy böngésző fut az egész gépen.

DRM is theft

(#46) colomb2 válasza Nyugis (#44) üzenetére


colomb2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha bongeszesen kivul mast is akarok csinalni akkor mi van? zarjam be a bongeszot?
8gb ramot konnyen felhasznalok bongeszo nelkul is, nem kell hogy meg ez is elvigye a felet.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#47) Kékes525 válasza dabadab (#45) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Mihez kell egyszerre két böngészőt használni?

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#48) dabadab válasza Kékes525 (#47) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

:U

Nem csak böngészőt lehet futtatni egy számítógépn.

DRM is theft

(#49) Cifu válasza Kékes525 (#47) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Mondjuk például amiatt, mert a céges programok (pl. Citrix alatti) csak Internet Explorerrel futnak, és közben azért egy valóban használható böngésző is nyitva van a többi célra? ;)

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#50) Kékes525 válasza dabadab (#48) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

+(#49) Cifu

Ha egyszerre több program futására van szükség, akkor megfelelő mennyiségű RAM-ot kell a gépbe tenni. Aztán van lapozó fájl is, ha nincs több RAM-ra pénz. Az is megoldja, ha lassabb is. Amúgy elég kevés gépen van 4gigánál kevesebb.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.