Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz julius666 #39 üzenetére

  NTSC tényleg :B

  animék ja... az első GITS BR kapcsán volt nagy anyázás, hogy mennyire gyenge lett (részletdús az nem volt, ellenben zörgött, a hangja meg még mindig ugyanaz a 2.0ás volt feldúsítva, az Akirával ellentétben nem volt komplett remaster). a GITS 2.0át én meg kicsit erősnek éreztem. ez az upconvert dolog meg gáz.

  deinterlacing hibáról én sokról nem tudok (Batle Royale, illetve az Akira második lemeze -mondjuk ott nem volt annyira baj-), rosszképarányról annál többről (kedvencem valamelyik Bud Spencer film volt, amit először lecroppoltak 4:3ra 16:9ről, majd a 4:3mast lecroppolták 16:9, így pedig a kép fele eltűnt), ócska tömörítés meg alapprobléma volt (főleg amikor pár kiadó rászokott a BR minőségének kihangyúlsozása okán a dvdk masterének lerontására).

  igen, tudom milyen a divXek és x264ek aránya:) sok embernek a divX is megfelel, sőt továbbmegyek, pár film élvezetét nem növeli meg a jobb minőség (mert pl régi). ebből természetesen nem szabad általánosítani, a Kubrick gyűjtemény DVD9ei és a Hd kiadások között akkora volt a különbség, hogy az államat keresgéltem (gondolok itt pl a Mechanikus Narancs zárójelenetére, ami a dvdn nem volt annyira élvezhető -betolnak egy hatalmas sztereot és megszólal Beethoven csodálatos kilencedikje, de teljesen laposan-, viszont a BR kiadás hangja szerintem verte a Karajan féle audio cdket hangminőségben -igen, úgy szólt, ahogy az ember elvárta-). mondjuk Kubrick ilyen szempontból nálam visszatérő elem, vele tértem át DVD9re és ő győzött meg róla menthetetlenül, hogy a HDnek van jövője.

  inkább azt akartam illusztrálni, hogy a bemegyek a boltba és megveszem az eredetit még nem jelenti azt, hogy jó minőséget is fogok kapni a pénzemért.

  Social distancing in lagom amount.

Hozzászólok Aktív témák