Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ddekany

  addikt

  Nem értem. A new.google.com lényegében egy kereső, azaz csak úgy lehet elolvasni a hírt, ha valaki átmegy onnan a hírt megjelenítő oldalra. Tehát miért lesz ettől hírdetési kiesése az híroldalaknak? Mert nem az ő nyitóoldalukon kersztül vergődtem el a hírig? (Ha valami para, az inkább az, hogy technikailag itt a Google dönti el egyedül, hogy melyik hír fontos, vagy egyáltalán megtalálható, de ez most nem erről a vonatkozásról szól.)

 • ddekany

  addikt

  Tehát jelenleg, a hírdetőnek foglalkozina kell azzal, hogy hol hírdet, és ebből adódóan előfordulhat, hogy a kisbúsnál nem hírdet, mert nem éri meg vele vacakolni. Szemben azzal, hogy a látogatottságuk arányban részesülnek az oldalak, valami általánosabb hírdető platformon keresztűl. A Google Ads kb erről is szólna, csak gondolom túl sokat tesznek el maguknak. De ha egyszerűen "technikalilag" ez a hatékony megközelítés, akkor nem tűnik megkerülhetőnek hosszú távon. Mi lenne a valódi megoldás?

 • ddekany

  addikt

  Értem, de a megfogalmazást furcsállom. Azt írja, "osszák meg a tartalomgyártókkal azokat a reklámjövedelmeket, melyekre a hírek felhasználásával tesznek szert". Először azt hittem, a news.google.com-ra gondolnak, ami kifejezetten hír aggregáló, de nem. Hanem, ha a sima Google keresőben megjelennek találatok amik egy híroldalra vezetnek, az már a hír felhasználásának számít, és akkor fizessen a Google nekik. Átkattintási szám alapján? Meg mi számítana hír oldalnak?

 • ddekany

  addikt

  Az előfizetés nekem már csak azért sem hangzik reális megoldásnak a legtöbb oldal esetén, mert szinte soha sem egy adott orgánumnál keresem a nekem szükséges információt, hanem az összesen egyszerre. Amiket így megtalálok egy-egy oldalt, azoknál nyilván nem lesz előfizetésem. Egyszerűen nem igazodik ez a megoldás ahhoz a rugalmassághoz ami a web egyik fő erénye.

  Ha az előfizetés nem reális, akkor jelenleg marad a reklám. De az is nagyon gáz, mert miért kell nekem a reklámosokat etetni ahhoz, hogy azoknak is cseppenjen valami, akik a nekem hasznos munkát végezték? Lényegében másokon élősködőnek, és nem hogy nem hasznosak nekem, kifejezetten idegesítenek is a reklámok.

  Az jut eszembe, hogy legyen valami mérés a saját gépemen, hogy hol jártam az utóbbi hónapban, és aztán az alapján havonta eldönthessem, hogy ki mennyit kap egy havi fix adó jellegű összegből. (Lehet, hogy csak OK-t nyomok rá, hogy nem érdekel, ossza el a statisztika alapján.) Kb. mint valami közüzemi díj. Nyilván ebben sok hibát lehet találni, de azért elég sok más dolog van, ahol nem lehet a hasznos teljesítménnyel arányos bevételt termelni, és az ilyesmit általában az állam simítja ki. Persze, ez valamiféle nemzetközi szabályozást is igényelne, szóval tudom, hogy nem túl reális. De ennél, ami most van, sok minden jobb lehet...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák