Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gghrtz
őstag
válasz
CsiguszMaxim #110 üzenetére
Az okostelefonok óta rohadt sok baleset van. Egyszerűen nem kell nyomkodni, ha életveszélyes. Még telefon nélkül is marha szar közlekedni, (főleg kis-hazánkban. Úgy kell kerülgetni némelyiket, mert arrébb nem menne ám!)
-
CsiguszMaxim
senior tag
Én a saját káromon tanultam meg, hogy mikor nem kell nyomkodni a telefont, és mikor mire kell odafigyelni.
Biciklizés közben, pötyögtem egy lánynak, aztán közben beleestem az árokba, a bicikli meg rám. Két nappal később a kórházban begipszelték, kifele menet szimplán telefonáltam, aztán fejbe vágott a sorompó és fordulhattam vissza összevarratni a fejem. Szóval a tanulság, hogy aki tud egyszerre sok mindenre figyelni az csinálja, aki meg nem az egyszerre csak egy dolgot.Amúgy meg ez is olyan dolog, hogy az ilyesfajta kommunikációs csatornák a felhasználótól függnek. Én szeretem ha valakivel lényegesebb dolgok megbeszélése folyamán hallom a hangját, látom az arcát a testbeszédét esetleg még meg is tudom érinteni, ha arra van szükség. A tényszerűbb dolgok megvitatásra persze szuper a chat és telefon minden formája, de ha érzelmi jellegű kommunikációról van szó, vagy olyanról ahol fontosak az egyéb emberi vetületek is akkor kell a közvetlen kontaktus.
-
edward2
addikt
válasz
Namelesske #107 üzenetére
Barátnőmön cseten már a köszönéséből tudom ha nincs jó kedve, de max 2-3 mondat és kiderül hogy és mit ír. Tehát valószínűleg neked van igazad.
-
Namelesske
addikt
válasz
DrojDtroll #46 üzenetére
Szerintem tévedsz, ha két ember igazán ismeri egymást, akkor az írásából lejön hogy valaki depressziós, ideges, vagy szomorú. Nagyon nehéz tettetni még írásban is hogy minden tökéletes. Aki eleget használja, megtanulja az apró jeleket, a probléma az, hogy ez nem egy univerzális nyelv, nem alkalmazható új emberekre, meg olyanokra akiket nem ismersz.
-
ripla
addikt
akkor sem fogok regisztrálni rá.
-
vimes
senior tag
válasz
DrojDtroll #104 üzenetére
LOL
aztán még a végén emiatt hullatnának könnyeket. Nem jó az
-
Mr X
veterán
válasz
DrojDtroll #100 üzenetére
Annyit nem értek, hogy ehhez minek kellett új account? Tiltás vsgy törlés és meg is vagy.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
petipetya #98 üzenetére
Mivel fiatal vagyok a HR-es a kollégai és a a fejvadász kizárva. Pl olyanokra gondoltam hogy ismerősöm lett az egyik van havonta kB egy ember aki bejelöl. Max. 2-3 közös ismerős. Biztos hogy soha életemben nem láttam nem is beszéltünk. Engem ez azért zavar mert face-n nagyon kevés az ismerősöm. Meguntam a sok olyan posztot ami nem nekem volt való. Gondolok itt a csöcsörtős fényképekre stb. Ezért csináltam magamnak egy uj face-t kb 30-40 ismerőssel. Akikkel tényleg sokat beszélek személyesen és a legjobb barátaim, haverjaim. És mivel ilyen zárt világot húztam fel magamnak a facebook-on belül, olyan emberekkel akiket jó kapcsolatot ápolok, ezért zavar ha teljesen ismeretlenek jelölgetnek be.
-
petipetya
nagyúr
válasz
n0tr3adY81 #84 üzenetére
Fogadás: szerintem ez egy szép gesztus olyanoktól, akikkel nem is ismerjük egymást, de kollégák, ex kollégák, ex iskolai osztálytársak ezer évvel ezelőttről stb.
Köszöntés: feltételezem, hogy ugyanezt gondolják az éppen aktuális születésnaposok. Emellett elavultnak tartom a papír alapú köszöntést (pl. képeslap) még a valóban közeli személyes ismerősök esetén is. Ennyi. A személyes köszöntés pedig nem lehetséges pontosan a születésnap alkalmával, mivel ezek általában közös sörözős köszöntések.
-
petipetya
nagyúr
válasz
DrojDtroll #88 üzenetére
Ilyenkor megnézem a közös ismerőst, és akkor kiderül a bejelölés mikéntje. Lehet az például kolléga akivel még nem is beszélt az ember, lehet az a lányismerős barátnője aki aztán adja az infókat a lányismerősnek, aki amúgy nem akarja megkérdezni a dolgokat stb. De lehet az HR-es és fejvadász ember is. A lehetőségek száma nagy.
-
Polllen
nagyúr
válasz
n0tr3adY81 #84 üzenetére
Alapjában véve ez.
Amúgy viccet félretéve fb-n azokat szoktam megköszönteni, akikkel nem tartok szoros kapcsolatot. Egy kedves gesztus régi ismerősökkel szemben.
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
#72042496 #94 üzenetére
Persze, a "futott már" C kategóriás ismerősnél ez nem is gond. Azzal van a gond, amikor valakivel napi 8 órában együtt sz...d a pontpontpont-ot, és fb-n kapod a köszöntést.
A születésnapom előtt 1 nappal töröltem magam fb-ről, pusztán kíváncsiság alapon, hány sms , hívás érkezik. Akitől vártam nem jött, akitől nem vártam jött. Tanulságos. Mindenesetre nekem azóta nincs fb-m. Sőt, azóta szívességkérés sincs tőlem fb-n
Én absolute negatív dolognak tartom már a facebookot minden szempontból.
Tipikusan a mai bulváros "2 perc hírnév" aztán süllyesztő, ami oda felkerül. Az meg a fogyasztót minősíti, ha erre van igénye. -
törölt tag
válasz
n0tr3adY81 #84 üzenetére
Szerintem sincs gond vele, számomra egyenértékű az SMS-sel. Aki fontosabb, az(t) úgyis felhív(om), a szűkebb körrel pedig megünnepeljük személyesen.
Amikor a szomszéd irodában ülő is FB-n ír, az érdekes lehet, velem ilyen nem történt.
Én mondjuk éppen emiatt tiltottam le a kommenteket a falamról. Ha valaki boldog szülinapot akar kívánni, akkor vegye a fáradtságot és írja meg levélben. Nem hiányzik az 50 darab, nyilvános egysoros a falamról.
-
edward2
addikt
válasz
FoxiestFox #11 üzenetére
Ez egy nagyon igaz komment. Főleg a vége. Röhögök, hogy ma a facebookon élő embereknek 10 perc mobilos játék kockaság.
(#12) Mr X
Sajnos nem vagyunk ugyanott, mint régen. 2007 óta rendszeresen repülök Európán belül ide-oda és el kell hogy mondjam neked nagyon nagy változás volt az elmúlt pár évben. 2007 és 2010 közt reptéren lányokkal ismerkedni kész vicc volt. Mindenki örül mert utazik valahova ezért kedve volt beszélgetni. Meg tudtad simán honnan jött merre tart meg te is elmondtad stbstb. 2010től amikor az okostelefon kezdett népszerű lenni meg a facebook is feltört mint a talajvíz azótas az emberek az ingyenwifibe vannak burkolózva. Nálam is ott a készülékem, de ha van lehetőség akkor azért én próbálok nézelődni és szépen lassan mára eljutottunk oda, hogy már egy összefutó szemkontaktust is szinte képtelenség bárkivel létesíteni a reptéren.
Persze meg van az az előnye a facebooknak, hogy összeköt távoli ismerősökkel rokonokkal csakhogy az embernek nem kell ám éjjel nappal ezzel a 10-20 emberrel csevegni. Ott van rajta kívül másik több millió akik közt ott lehet egy új potenciális barát, haver netán férj / feleség...
(#84) n0tr3adY81
Ha nem közeli az ismerős szerintem a netes felköszöntés teljesen legális út. Én csak közeli ismerősöket, családtagokat hívok fel, de őket mindig. -
vimes
senior tag
válasz
n0tr3adY81 #90 üzenetére
Igen közelebb ül, mert ott jobb a wi-fi erőssége..
lol
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
n0tr3adY81 #84 üzenetére
Akkor nem az én értékrendem van kifacsarodva, hogy ha más nem, de felhívom az illetőt és úgy köszöntöm fel.
Egyébként érdekes, hogy a napokban egy asszonyos-cimborás közös beszélgetős sörpartit tartottunk az egyik erre alkalmas könyvtárban)
Pár asztalnál 40+ korosztály : beszélgetnek, mosolyognak, jól érzik magukat.
Asztalok 80%-a, 16-26 korosztály, 6 fős asztaltársaságból 5 belebukva a mobiljába - a szerencsétlen maradék 1 meg néz maga elé.Arról nem beszélve, hogy az itt született a posztoknak a tartalma valószínűleg kimerül a "lol" "xd" "puszcsy" kommentekben. Midőn öröm és boldogság a feltöltött képet ott helyben lájkolni és kommentelni. És aztán bemenni a következő citromos vízért...
Ez a közösségépítő háló? Mert egy pár éve sajnos mindenütt ezt látni. És ezeknek a fiataloknak a *majdani* gyerekei a szüleitől fogják továbbvenni a közösségi viselkedés alapjait.. Rosszul látom, hogy vissza a barlangba? Mintha visszafele szocializálódnánk. Nem beszélve a kezdődő írástudatlanságról.
#2. : közelebb hozza őket.. Igen közelebb ül, mert ott jobb a wi-fi erőssége..
-
Mr X
veterán
válasz
DrojDtroll #88 üzenetére
Ha jó csaj, akkor jöhet, a többinek lecsó.
-
DrojDtroll
veterán
Engem az idegesít nagyon amikor olyanok jelölnek be akiket életemben nem láttam.
Erről mit gondoltok?
-
Mr X
veterán
válasz
n0tr3adY81 #84 üzenetére
Ha élőben nem megoldható, akkor engem nem nagyon zavar, hogy ott köszönt fel és nem mondjuk sms-ben.
-
törölt tag
válasz
n0tr3adY81 #84 üzenetére
Jobb, mint a semmi. Engem inkább az zavar, hogy születésnapodon jönnek a köszöntések minden puszcsy, szercsy, de aztán ebből egy pár ember az utcán nem ismer meg.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
n0tr3adY81 #84 üzenetére
Nekem jobban esik bármyelyik élő köszöntés mint az összes facebukos "Boldogat"
-
n0tr3adY81
aktív tag
És arról mi a véleményetek, hogy a szülinapi köszöntések 90%-át a tömeg facebookon tudja le?
Legyen az akár kolléga, v. szomszéd. -
Mr X
veterán
válasz
DrojDtroll #80 üzenetére
Ilyen szempontból jó ez a közösség, hogy nem nézik ki az embert, csak mert újonc.
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #80 üzenetére
+1
-
Mr X
veterán
válasz
DrojDtroll #76 üzenetére
Ha az örökkévalóságig agyalok, akkor sem ugrott volna be, hogy a rangra gondol.
A jelentését ismertem, de sosem nézegetem a nevem alatti sort.
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #76 üzenetére
Ezért is jobb kedvencnek lenni, mint függőnek.
(#78) Pollen: Már csak a jómunkásemberek hiányoznak.
-
CloZee
aktív tag
válasz
#72042496 #60 üzenetére
Nincs olyan, hogy társadalmi norma, legalábbis abban az értelemben, ahogy te használod. (Ráadásul, ahogy te használod úgy pont a facebook mellett van jelenleg a társadalmi norma, mert ez lett a természetes).
"Azért ennyiből nem kis teljesítmény népirtásra asszociálni."
Nézd csak meg az emberiség történelmét, mi történt akkor amikor egy jó szónok meg akarta mondani, mi is az igazi és mi nem. Na itt ugyan ez megy, csak kicsiben. Semmi sem úgy kezdődött, hogy egy hatalommániás kimondott pár szót és megöltek érte milliókat, el is kellett jutnia addig. Az ellenség pedig lehet bármi és bárki. A feketék, az ázsiaiak, a négerek, a zsidók, a vörös hajúak (igen, volt ilyen is), a barna szeműek, a kék szeműek, a dohányzók, a gondolkodók, a főiskolát végzettek, a facebook felhasználók, bárki mivel nem az a lényeg van-e logika mögötte, hanem az, hogy magad mögé tudsz-e állítani egy nagy buta tömeget (lásd magyar politikai pártok: Párt1 szlogen: "mocskos kommunisták!" - Párt2 szlogen: "mocskos nácik"). Egyszerűen tovább kell gondolni, hogy mi történik ha valaki a másiknak akarja megmondani, hogy mit csináljon, pusztán azért mert felsőbbrendűnek hiszi magát. -
Polllen
nagyúr
Azért nem érted, mert nem olvastad végig. Te is bedőltél a provokatív címnek.
Az új eszközökkel egyszerűbben tudják tartani a kapcsolatot az emberek, akár napközben is. A képeken nem véletlen szülők, gyerekek meg nagy szülők vannak. A cikkben egyébként egyszer van említve a facebook, mint közösségi média, meg hogy itthon a megkérdezettek többsége szerint segíti a kommunikációt.
Napközben nem tudsz személyesen beszélgetni a családoddal, barátokkal, ha tanulsz, dolgozol.
-
törölt tag
Ez is ide kapcsolódik
-
zone
őstag
Biztos sokan látták már ezt a videót, a témához kapcsolódik: [link]
-
vimes
senior tag
Ez egy f@szság, elkezdtem olvasni, de abbahagytam. Mivel vannak az emberek közelebb egymáshoz, mint ha személyesen beszélik meg a dolgokat. Persze vannak olyan helyzetek, amikor csak így lehet megoldani a kapcsolattartást, de attól ez az állítás még hazugság marad.
-
Hintalow
senior tag
Túl van ez pörgetve, aki normálisan használja, annak segítség, aki nem, annál nem ezen múlik amúgy sem.
Aki csak ismerős, de nem nagyon kommunikálok vele, azzal az utcán is max pár szót beszélnék, attól még elfér ott. -
jacint78
addikt
A heroin is összehozhatja a haverokat egy jó bulira, ettől még nem épít...
-
A Félyszbukk olyan, mint a Dallas.
Egy generációt tett tönkre.
Szó szerint.
-
Kapanyél
őstag
Ez a cikk: nemmondod b+?!
-
jozso1989
őstag
Szerintem meg, mindenki foglalkozzon a maga dolgával és ne a másikkal. Lehet szidni a Facebook-ot, az itteniek 99%-a is ugyanúgy messengerezik meg facebook-ozik egész nap. Aki azt mondja, hogy nem, az hazudik (kivéve, ha a munkája miatt nem).
De legalább egy fórumon lehet játszani az észt.
-
CloZee
aktív tag
válasz
DrojDtroll #57 üzenetére
Értelek, de mégis ki fogja megmondani, hogy mi a kulturált és mi nem? Így szoktak kezdődni a népirtások és a többi móka és kacagás
V for Vendetta
és még pár millió film szól erről. -
DrojDtroll
veterán
Nem hazudok, csak a face előtt nem ismerték egymást. Megismerték egymást elkezdtek beszélni egymással. Aztán egyre kevesebbet beszeltek személyesen egyre többet face-n mára csak face-n beszélnek.
Én csak annyit mondanék hogy inkább a face ellen vagyok mint mellette, mert nagyon nem tetszik amit a mai fiatalsággal csinált.
Jó dolog lenne ez a face, ha mindenki kulturáltan és megfelelően használná. -
CloZee
aktív tag
válasz
DrojDtroll #53 üzenetére
"Vannak akiknek a személyes beszélget szűnt meg face matt. "
Ez az ami hazugság és csak puffogtatni jó. Az ilyen ember előtte sem kommunikált face to face, vagy ha igen, akkor is csak kényszerből. Volt osztálytársam kb naponta nem szólt 2 szót, de akkoriban IRC-en meg itt ott dőlt belőle a baromság, pusztán azért mert ott nem kellett emberek közt lennie közben és nem szorongott.
Speciális példám: franciául utálok beszélni, viszont írni szeretek (gondolom mert tudom, hogy rossz a kiejtésem és látom az emberen élőben, hogy érti amit mondok, csak furcsa neki). Jelenleg 3 francia"ismerősöm" van, akikkel heti szinten beszélgetek pár órát, csak poénból. Nos, ha ismernék 3 franciát a környezetemben, valószínű nem tudnák, hogy tudok franciául, mert nem akarnék megszólalni élőben.
-
-
DrojDtroll
veterán
Csak hogy maradjak a fényképezős témánál.
Tegyük fel elmegy valaki a világ végére utazni. Biztos, hogy már többet nem jut oda vissza, és csinál fényképeket oké. Hazamegy nézegeti, örül hogy milyen jó helyen járt.
Van egy másik valaki, aki valami gyönyörű helyről 10 lépésre él. Régen minden nap elment oda. Jött a fényképező és most már nem megy el csak a fényképet nézegeti.
Valamikor nagyon jó a gép és valmikor egyátalán nem az.
Face-s beszélgetésnél is így van ez. Nagy távolság áthidalás és kapcsolattartásra olyan ismerőősökkel akikkel máshogy nem lehetne jó a face. Vannak akiknek a személyes beszélget szűnt meg face matt. Face-n nagyon beszélgetnek élőben meg egyáltalán nem. Pedig rendszeresen lenn rá alkalmuk.
-
Mr X
veterán
válasz
FoxiestFox #51 üzenetére
vok, pusza, sya?
-
Egyébként máshogy kommunikálnak az emberek Facebookon, mint akárhol máshol hasonló csatornán.
Ez egyéni észrevétel, nem tudom, más is észrevette-e.
Jó pár ismerősömmel beszélgettem msn-en, gtalkon még a Facebbok előtt, és valahogy most ezek az emberek tök máshogy írnak már. Felvették ezt a tenyérbemászó Fb-mentalitást, nem tudom szebben kifejezni -
CloZee
aktív tag
válasz
DrojDtroll #49 üzenetére
Írjon székelyül meg írjon suttogva, oldja meg. Olyan dolgon lovagolsz ami a nap legnagyobb bullshite. Most komolyan... ezzel az elgondolással, ne nézzünk meg egy darab képet sem (fényképezőgépeset), meg semmit mert sosem lesz olyan minőségű mint a valóságban. Na te ezt írtad le, csak éppen egy 5500 éves dologra kivetítve.
Saját magadnak állítasz fel egy demagóg hülyeséget, majd bebizonyítod magadnak, hogy te milyen ügyesen meg tudod mondani miért is demagóg az amit saját magadnak állítottál fel, és ezt rávetíted egy harmadik dologra, aminek semmi köze sincs hozzá.
Mint a másodfokú matekegyenlet, ahol annak örülsz, hogy megoldottad azt az értelmetlen számsort, amit saját magadnak alkottál, és semmi másra sem jó, azon kívül, hogy egy gerjesztett hibát megoldj. Másképp: azért ások gödröt, hogy betemessek a kiásott földet egy másik gödröt, majd folytatom ezzel a gödörrel.Én értem mit akarsz mondani, de ennek semmi köze sincs az adott témához, még csak halványan sem.
-
DrojDtroll
veterán
Nagyon nem ezt mondtam, csak szerintem rengeteg dolog hiányzik a face beszélgetésekből. Pl hogyan mesélj jól viccet? mert van egy ismerősöm és amikor viccet mesél és székely ember van a viccben akkor székelyesen beszél. Meg mindig a megfelelő módon. Ha suttognak benne akkor ő is suttogva mondja. és mindig sokkal jobbak így a csattanók mint face-n olvasni egy poént.
(#48) Mr X válasza DrojDtroll (#46) üzenetére
Egyetértek teljesen. Ha nem megoldható akkor persze hogy jó a netes beszélgetés. Én is így szoktam csinálni. Csak azt nem birom amikor "bff"-ek pl egy utcában laknak és 100 méter távolságból napi 4-5 órtát beszélnek face-n. -
Mr X
veterán
válasz
DrojDtroll #46 üzenetére
Nem vitatom a nonverbális kommunikáció fontosságát, sőt azt sem, hogy ez neten hiányzik. Csak azzal nem értek egyet, hogy ha nem lehet élőben kommunikálni, akkor inkább ne is beszéljünk, mert az nem olyan. Én nagyon hasznosnak tartom az online beszélgetés lehetőségét, hiába tudom, hogy nem pótolja a "hagyományost". De amikor nincs lehetőség arra, akkor marad a net, inkább, mint hogy ne kommunikáljak elvből.
A videochat engem például idegesít, rühellek úgy beszélni hangosan, hogy nem ül velem szemben senki, még ha ott is van a monitoromon az "ellenfél". Ez beidegződés nálam, ha már net, akkor inkább pötyögök.
Hozzáteszem, az is egyfajta erény, ha képesek vagyunk írásban is teljesértékűen kifejezni magunkat.
-
CloZee
aktív tag
válasz
DrojDtroll #46 üzenetére
Lefordítom amit írsz: dögöljön meg az összes sumér, amiért feltalálta 5500 éve az ékírást, mert ezzel megölte a kommunikációt.
Innentől az lenne a minimum, hogy elégetjük a világ összes írásos emlékét legyen az akármi, leromboltjuk az összes olyan építményt, amin egy betű is szerepel, és töröljük az összes olyan netes oldalt, ahol információcsere folyik, mert hát hol marad a verbalitás?
-
DrojDtroll
veterán
A kommunikációról azt mondom, hogy szerintem a verbális és nonverbális egyaránt fontos, és csak az a jó beszélgetés amelyben mindkettő megvan. Bárhol utánanézel látni fogod hogy a nonverbális menyit nyom a latba.
Akivel beszélek élőben az nekem mindig olyannak mutatja magát/az életet amilyen. Nem is nagyon lehet mást, ha valaki nagyon szomorú vagy ideges vagy hasonlók azt látni rajta. De ezek a dolgok face-n nem szoktak megjelelni.
Ha pl van valakinek 800 ismerőse és mindenkinél azt látja hogy milyen jó minden, vele meg esetleg bajok vannak, pl az élete nem úgy megy ahogy kell , könnyen lehet ettől a mű tökéletességtől depressziós.(#44) gghrtz válasza DrojDtroll (#42) üzenetére
Teljes mértékben egyet értek. Sajnos a videóchat ne mindig megoldható, de szerintem akkor is a személyes beszélgetés az igazi -
CloZee
aktív tag
mennyi sztereotip marhaságot össze tudnak hordani az fb ellenesek. Mintha külön tanulnák ezeket egy oldalon, vagy okj-s tanfolyamon.
-
gghrtz
őstag
válasz
DrojDtroll #42 üzenetére
Nyugi, facebook nelkul is elég képmutatoak az emberek. Persze ez valahol genetikailag is bennunk van, hogy ha kifele azt mutatjuk, hogy minden kiraly, akkor a kozosseg hasznos tagjai vagyunk. De azt se allitanam, hogy mindenki hazudik, mert azért soknak tenyleg jo elete van, nem csak ezt mutatja. Ha meg zavar, hogy az informacio nagy része elveszi a chat miatt, akkor irány videóchatelni. Egy biztos. Ha valakivel, akivel találkozol vagy tudnál talalkozni sokat, felesleges chatelni. Pl. baratnővel. Minek? Max. annyit, hogy vagy, meg mikor talalkozzunk, de nem ott kell élni a párkapcsolatot. De ha valakivel nem tudsz talalkozni (rendszeresen), vele simán okés a kommunikáció ezen formája.
-
Mr X
veterán
válasz
DrojDtroll #42 üzenetére
Nem tudom, ezeket a százalékokat honnan szedted, de a 3 mondatosnál komolyabb témáknál azért megnézném, hogy akár 60%-ban nonverbálisan kommunikálsz. Mielőtt idekerülne a Wikis link, felhívom a figyelmet, hogy a cél az információközlés.
Az utolsó bekezdésre, ez élőben is ugyanígy van, mindenki szebbnek akarja mutatni az életét, mint amilyen. Nem a netes kommunikáció sajátja.
-
DrojDtroll
veterán
Szerintem semmi jó hatása nincs az egésznek, bár használom kapcsolattartásra nagyon ellene vagyok. Én a fiatalság szemszögéből látom a dolgokat, elképesztő hogy mi van a felnövekvő generációval. Annyira zavart a sok csücsörítő gyerek hogy csináltam egy új face-t kb 30 ismerőssel.
Mondják hogy milyen jó az hogy tartani tudom a kapcsolatot más emberekkel. Hát nagyon jó hallod. Egy face-s beszélgetés semmit nem ér egy személyeshez képest. mondjuk a kommunikáció 65-70% nem verbális jelekkel történik pl, testtartás, hangsúly, artikuláció, stb. Na most a face meghagyja nekünk ezt a 30%-ot. De a mai fiatalok ezt a 30% is leépítik nullára a sok puszcsi lávcsival.
A másik dolog meg az embereknek az idővonala. Mit lát az ember mindenhol. Mindenki boldog. Fényképek a külföldi nyaralásról. Fényképek az alany párjáról. Mindenkinek mosolygós Élete van. Mindenki a legjobbat akarja mutatni és azt hogy milyen jó az élete meg ilyesmi, pedig ez hazugság. -
Mr X
veterán
válasz
FoxiestFox #39 üzenetére
Mondjuk én is elmondhatom, hogy az ott látottak alapján tudtam kiábrándulni a legtöbb emberből.
-
Jól van srácok.. én sokkal jobban éreztem magam nélküle. Vagyis talán inkább az kényelmetlen, hogy bár eddig is tudtam, hogy az emberek többsége gyépés, most már látom is.
-
gghrtz
őstag
válasz
FoxiestFox #34 üzenetére
Azért az kétségtelen szerintem, hogy a facebook lett az a közös platform, ami összefogta az embereket. A csak IM szolgáltatást nyújtó eszközök közel sem tudnának ennyi embert bevonzani. Persze akivel napi-heti szinten beszélek, vele facebook nélkül is megtudnám oldani a kommunikáció mikéntjét.
-
Polllen
nagyúr
válasz
FoxiestFox #34 üzenetére
Ez nem a facebook hibája... Az embereké.
Szted aki ilyen zombi most fb-n, az az fb miatt lett ilyen? Nem. Enélkül máshogy zombulna.
A facebook egyébként azt a kommunikációt könnyíti meg, amiről beszélsz...az im a legtöbb embernek fb. Mert minden egy helyen van. Barátlista, fényképalbum, chat.
Ha tenni akarsz az ellen, ami zavar, ne az fb-t szapuld, hanem tanítsd az embereket gondolkodni.
Ck.
Na ez a legkeményebb... fb-t hibáztatni, mert tönkremegy egy kapcsolat... LOL. Az az ott lévő embereké vazze. Legalább az egyiké, de általában a felelősség közös!
-
Mr X
veterán
válasz
FoxiestFox #34 üzenetére
A facebook egy nagy közös platform, amit manapság a legtöbben használnak, a legelterjedtebb, szóval de, tartom, hogy neki köszönhetem. Ez nem zárja ki, hogy maga a telekommunikáció is üdvözölve legyen, de ebbe mondjuk a telefon is beletartozna, amiről már írtam.
Az általad említett dolgokat én sem szeretem, de szerencsére erre megvan az a megoldás, hogy az ilyeneket tiltom-törlöm.
-
Ck.
addikt
Ekkora egy baromságot.
Ez a trágyarakás miatt tűnnek el régi barátságok, ismerettségek, mert ezen a tetű felületen megy már szinte csak az üzengetés, meg a rengeteg szarkavarás.
Undorító az egész, úgy ahogy van, örülök, hogy nem vagyok részese. Egy gerjesztett beteges mánia az egész. -
Szerintem erősen kevered a dolgokat (nem vagy vele egyedül a topikban, úgy látom), a kapcsolattartást távol élő ismerőseiddel, barátnőddel, etc nem a Facebooknak köszönheted, hanem az évtizedek óta működő telekommunikációnak, és azon belül is az instant messaging szolgáltatásoknak.
A Facebookkal pedig nem ebből a szempontból vannak problémák, a gond ott az agyatlan megosztósdi, lájkolósdi, butulósdi.
-
gghrtz
őstag
Ha úgy gondolja valaki, hogy a facebook szar, akkor az ismerőseivel van a baj. Persze nekem is van 800 ismerősöm, de tök frankón letiltottam azoknak a bejegyzéseit, akiktől elkap a harci ideg, hogy állandóan valami agysejtpusztító szarságot posztolnak ki. A maradék nagy része meg értelmes dolgokat oszt meg/vagy szinte semmit. Aztán ott a chat része. Tudsz beszélni azzal akivel akarsz, sőt van videó és hanghívás is. Sok hasznos dolog van, csak jól kell tudni használni. Persze ettől még az emberek ~60-70%-a fogyatékos marad.
csak pár példa, hogy lehet a jó dolgokat "rosszra" használni.
torrent - könyvek, programok, filmek, sorozatok, erre a parasztok szinte csak pornót töltenek
okostelefon és tablet - tanulás, kapcsolattartás, hírek >> facebook posztolgatás és non-stop játék
stb... -
Szatyor95
senior tag
Én ezt pont fordítva látom. Inkább rombolja a közösséget, mintsem építi. Ha például olyanokkal tartod ott a kapcsolatot, akikkel találkozhatnál is, egy idő után többnyire begolyóznak, és beküldenek ezért oda, ahol a barna medvék kifelé szoktak jönni (a p*csába). És ilyen akkor is van, ha elmondod, hogy nincs időd 2 x 30-45 perceket utazni azért, hogy mondjuk beszéljetek személyesen 20 percet. És akkor ez az "érettebb" korosztályokra igaz. 18 alatt meg ott a romboló hatás, mikor Szelfcsiikehh Marchikaa belájkolja a bff-je barinőjének a félmeztelen #swagyolo"beach"sunrisedrugsalcoholimgod tages szelfijét, amin úgy csücsörít, hogy hozzá képest Voksán Virágnak nincsenek ajkai, és ezt meglátja Marchikaa barátnőjének a bf-je, aki kiposztolja ezt az üzcsfalcsijáraa, megjelölve rajta Marchikaa barátnőjét, és hozzádob egy k*rvára de nem odaillő idézetet.* Persze lehet ezt normálisan is használni, mint már írtak rá előttem példát.
*Nem, ha agykárosodás nélkül el tudtad olvasni, akkor sem hívlak meg egy sörre.
-
törölt tag
2008-ban regisztráltam Facebookra aztán rögtön meg hívtam egy dán barátomat akit már kb 10 éve ismerek de addig még nem találkoztunk. Aztán 2-3 év múlva sikerült összehoznunk egy találkozót. Ott is lehettem náluk egy hétig.
Szóval igen, ez is a "közelebb hozásra" példa, de amikor azzal van tele a falam, hogy "Tudd meg mi az indián neved" meg bejelölnek velem együtt 140 embert egy poszton miszerint, ha idekattintok akkor piros lesz a facebook, azt nem kifejezetten nevezem értelmesnek.
Szerencsére ezekből már nincs sok mostanában.
-
Mr X
veterán
Akkor pár saját példa. Teljesen máshol nőttem fel, mint ahol jelenleg élek. Sőt, több felé is éltem az országban, szereztem barátokat. Velük így napi szinten tudom tartani a kapcsolatot, nem csak pár havonta találkozunk. Való igaz, nem olyan, mint kiülni a kertbe és dumálni, de sokkal jobb, mint a semmi.
Asszonypajtással ugyan egy városban lakunk, de a nagyon eltérő munkarendünk miatt csak hétvégén tudunk találkozni. Viszont így hét közben is bőven tudunk kommunikálni, nem kell megvárni a hétvégét, vagy súlyos pénzeket kifizetni mondjuk telefonra.
Ezeket én igenis közelebb hozásnak értelmezem. Sőt, bármilyen hihetetlen, vagyok napi kapcsolatban olyan emberekkel is, akikkel élőben még sosem találkoztam ilyen-olyan okokból kifolyólag. A netes kommunikáció nélkül őket valószínűleg nem is ismerném.
-
Möhe
addikt
Nem kell irigykedni (megbánnád), sajnos nincs annyi szabadidőnk mint amennyit te gondolsz. De azt egyeztetés után egymásra "pazaroljuk". Viszont az hogy a baráti kör helyben van ,az ne legyen már a mi hibánk.
Sajnos látok olyant hogy a gyereke az illetőnek a fészen nő fel,mert anyuci minden szart kiposztol a kölökről,a másik meg óránként helyzetjelentést ad mit vett/hol van/mit csinál.Az meg hogy az általad említett "messze lakik a többiektől" eset áll fenn, nagyon ritka,ahhoz viszonyítva amivel legtöbben szembesülünk és találkozunk ,és ami miatt sztereotípiák is kialakultak.
De egy kis szarkazmust vélek észrevenni a soraid között.De a cím azt mondja hogy közelebb hozza az embereket.
Már eleve téves a dolog,mert azok akik értelmesen használják ezt a kommunikációt azok már a meglévő kapcsolatutak ápolják,ami gondolom már elég közeli haveri/baráti szinten. Ennél közelebbi már mi lenne? -
-
törölt tag
Ez is egy "jó" példa, erre hirtelen nem is gondoltam.
Egy zsúfoltabb járaton, vagy utcán is zavaró tud lenni ha valaki nem alkalmazkodik a viszonyokhoz. Tudomást sem véve arról, hogy a legrosszabb helyen áll, még a többieknek kell vigyázni, nehogy kiverjék a kezéből a kütyüt. Illetve én a mozitermeket is leárnyékolnám. (Jó, azt talán mégsem.)
Az is gyakori, amikor több fiatal beül valahová, és mindegyik a telefonját nyomja, nem is szólnak egymáshoz. Erre nem mondanám, hogy zavar, csak furcsállom.
-
törölt tag
-
-
-
CloZee
aktív tag
válasz
FoxiestFox #15 üzenetére
"Lehet okosan használni a közösségi oldalakat, de nem szokták, úgyhogy tökmindegy."
Ez igaz a 23 ismerősödre is akkor, vagy ne mondj saját magadnak ellent
-
Mr X
veterán
válasz
FoxiestFox #13 üzenetére
Én bőven látok példát a többi általam említettre is, sőt, ha többen utaznak, akkor még beszélgetni is szoktak.
-
-
CloZee
aktív tag
válasz
FoxiestFox #11 üzenetére
"Lehet okosan használni a közösségi oldalakat, de nem szokták, úgyhogy tökmindegy."
Keress új barátokat.
"Kimegy az ember az utcára, vagy felszáll egy buszra, vonatra, az emberek fele a telefonját nyomkodja, és morog, ha valaki hozzájuk szól... én is amúgy, de én Facebook előtt is morogtam."
Ez eddig is így volt, csak eddig mást csináltak helyette. Magukba fordultak, néztek ki a fejükből, olvastak valami képregényt, snake-eztek a nokián. Ha tömegközlekedésen vagyok, én is a telefonomat vagy a tabletemet bújom, mert vagy FB-n nézem a híroldalak híreit, vagy RSS-en olvasok végig mindent. Nem értem mi ezzel a gond, ahelyett, hogy néznék magam elé és kerülném mindenki tekintetét mint régen. Hosszabb utakon (értsd 5-6 + óra) meg ma is ugyan úgy beszélgetnek, mint 100 éve, ha érdemes rá a másik társasága
-
-
Mr X
veterán
válasz
FoxiestFox #11 üzenetére
"Kimegy az ember az utcára, vagy felszáll egy buszra, vonatra, az emberek fele a telefonját nyomkodja, és morog, ha valaki hozzájuk szól..."
Ugyanott lennének, ha könyvet olvasnának, zenét hallgatnának, vagy csak nyáladzanának ki az ablakon. Nem értem, miért probléma, hogy a telefonján elolvassa az őt érdeklő dolgokat, esetleg kommunikál az amúgy üresjárati idejében az ember.
-
Lehet okosan használni a közösségi oldalakat, de nem szokták, úgyhogy tökmindegy.
Kimegy az ember az utcára, vagy felszáll egy buszra, vonatra, az emberek fele a telefonját nyomkodja, és morog, ha valaki hozzájuk szól... én is amúgy, de én Facebook előtt is morogtam.Az a másik nagyon vicces dolog, hogy képesek mai lányok engem lekockázni, mert játszom napi két órát, mikor ők Facebookon függnek minden ébren töltött idejükben...
-
zoltan6
addikt
+1
facebook a tiniknek való,megosztani a csücsörítős pucsítos képeiket,meg hogy mikor @arnak mentsruálnak.egy agy butító divatmajmozás az egész.
egy jó kis videó róla
Antifaces - Naoszt, Vótál fenn Facebookon? -
Möhe
addikt
A Facebook közelebb hozza az embereket egymáshoz
ez a cím megérne egy újratervezéstegy közös evés/ivás a barátokkal/családtagokkal ,vagy szabadidő eltöltése egy társaságban az a közösségi élet
de nem az amikor fórumon/topikban/fészen/cseten lógni és pötyögni/lájkolni "ismerősökkel" naphosszat,és épp hogy a reggeli székletminta marad csak ki a megosztások listájáról,aztán olyanok lájkolnak akik a való életben rá sem köszönnek a másikra ha szembejönnek a járdán -
Lewzke
őstag
az alkohol gyógyít vagy elpusztít? mennyiség függő ...
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy friss felmérés szerint a technológia, az internet, a közösségi oldalak a közkeletű vélekedéssel szemben nem elidegenítenek, hanem szorosabbá teszik a kapcsolatokat, ugyanis az emberek beépítik szociális viszonyaikba az új lehetőségeket.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fedezd fel a Jövőt: Gigabyte RTX 5070 ti
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest