Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • WinPho

  senior tag

  Nokia Ashák, Nokia Ashák mindenhol! :D (Ha már Nokia is benne van.)

  I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.

 • .tnm

  addikt

  értem én, hogy hosszútávú stratégia, de azokon a helyeken, ahol az internet nagyon drága és nagyon ritka, ott jellemzően fizetőképes célcsoport sincs. (a kínai, az afrikai, az indiai szegényebb százmilliókra gondolok, pl.

  It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

 • Mr.Csizmás

  félisten

  lajkot minden ehezonek

  | CFNyP VIII | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

 • válasz Mr.Csizmás #3 üzenetére

  approved

  "Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| G604 + G613

 • stutga

  tag

  válasz Sub-ZeRo #4 üzenetére

  Az ehezes meg nem ad felmentest az internet-mega-company-knak valo profittermeles alol.

  Kungala Balunga(9) likes n0rb1 Update1 breakfast. (Y)

 • bambano

  titán

  becsatornázzák majd azt a pár milliárd éhezőt, akikről majd nem lehet tudni semmit, mert tényleg semmijük sincs, a programozók meg ott fogják vakarni a fejüket, hogy most a lehallgató programom rossz vagy tényleg nem cseteltek semmit, ami amerika ellenes lenne...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • Tapsi

  addikt

  egyrészt olcsó, de jó minőségű mobileszközökkel, illetve a szolgáltatókkal való együttműködéssel, hogy csökkentsék az adatforgalomért kiszámlázott díjakat

  Gondolom a hálózat kiépítésénék tetemes költségébe nem akarnak beszállni a tisztelt tartalomszolgáltatók. Más f@szával könnyű ám verni a csalánt.

  [ Szerkesztve ]

 • Kalamona1

  tag

  Folyamatosan bővülni akarnak egy nem bővülő bolygón. Egyszer pénz lehúzás a már amúgy is szegény régióktól. Másodszor a öld kizsigerelése olyan igazi értelmet és hasznot nem termelő termékek legyártásával ami a kutyának se kell ilyen környezetben. Volna ezer olyan dolog amit csinálhatnának és értelme volna , csak az ugye azt is jelentené hogy sok egyéb helyen konkurenciát csinálnának maguknak. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb élősködni másokon mint megoldást találni a probléma. Bár tökéletes megoldás nincs. Már rég túlnőttük ezt a bolygót.

  Mindentől féltjük azt, akit szeretünk, mert végső értelemben talán a halálra vagyunk féltékenyek. (Márai Sándor)

 • Gondolom az éhezőknek meg más vágyuk sincs,mint hogy internetezzenek. :(

  Xiaomi Redmi Note 9 pro& Galaxy A70

 • dabadab

  titán

  Ha mar egyszer ott van elottetek az internet, utana is nezhetnetek a dolgoknak, mielott itt mindenki egymasra licitalni a marhasagok gyartasaban.

  Nagyon lelkesen ismetelgeti mindenki, hogy minek az ehezoknek internet. Ezzel alapvetoen ket baj van: egyreszt ennek az otmilliard embernek ugy a 80%-a nem ehezik, masreszt meg aki igen, annak is baromi hasznos tud am lenne az informacio. Nem veletlen, hogy a mobiltelefon rendkivul nepszeru Afrikaban, pl. Etiopiaban, ahol a saccolasok szerint a nepesseg 1%-a jut internethez, minden otodik embernek van mobilja (es afrikai viszonylatban meg igy is nagyon keves mobil van arrafele, ugyanis Afrikaban 63%-os mobilpenetracio van).

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • ng0ofy

  KORREKTOR

  válasz dabadab #11 üzenetére

  Egyetértve fűzné hozzá, hogy az internet segít kitörni is az anyagi szegénységből, jobb mint a könyvtár vagy alap iskola. Persze ahhoz ésszel kell használni.

 • llaszlo

  veterán

  válasz dabadab #11 üzenetére

  Ha meg beindul valami fejlődés abban a régióban, akkor lesz munka is, ergó az éhezők is kevesebben lesznek. Bár ez kissé utópisztikus, de nincs akadálya, hogy valaki afrikából építsen fel egy jól működő honlapot vagy egyebet, vagy így tanuljon meg programozni, amire egyébként nem lenne lehetősége. Ahogy egy indiai fickó is otthonról épített fel egy vállalkozást az interneten majd több száz millió dollárért adta el végül.
  Akárhogy is ez a win to win helyzet. Persze fenntebb láthatjuk a pesszimizmus kibontakozását.

  [ Szerkesztve ]

 • Penge_4

  veterán

  "A sajtóközlemény adatai szerint jelenleg a Földön élők egyharmada, körülbelül 2,7 milliárd ember rendelkezik internet-hozzáféréssel, így az internet.org „a következő ötmilliárdra” gondol."

  Egyébként ezeket a számokat úgy hasraütésszerűen találják ki, vagy van is valami valóságalapja? Úgy értem, ahhoz, hogy csak a végpontokat pontosan mérni tudják, amelyeken aktív előfizetés található egy komoly, összehangolt, globális statisztikára lenne szükség, amiben a világ összes ISP-je részt vesz. És ez lenne a legpontosabb adat, de ezt még fel kéne szorozni, hogy adott háztartásban mennyi ember van. És még így is ott lennének a közintézmények, teleházak, stb.

  Vagy úgy mérik, hogy hány helyen van kiépítve az internethálózat és ezeken mekkora a népesség a helyi népszámlálási statisztika szerint és ebből valami korrekcióval levonnak régiónként bizonyos százalékot (pl. gettóban többet mint frekventáltabb környéken)?

  (#12) ng0ofy: "az internet segít kitörni is az anyagi szegénységből, jobb mint a könyvtár vagy alap iskola. Persze ahhoz ésszel kell használni."

  Akarod mondani, szellemi szegénységből. Anyagiból maximum akkor, ha zseninek születtél és olyan magas szintű tudást el tudsz sajátítani ingyen és a saját nyelveden (vagy nyelvet tanulni szintén ingyen olyan magas szinten, hogy olyan magas szintű tudásanyagot sajátíts el azon az idegen nyelven, amiről a saját nyelveden sincs halvány fingod sem), amit később pénzre váltasz.

  (#13) llaszlo: "Ha meg beindul valami fejlődés abban a régióban, akkor lesz munka is, ergó az éhezők is kevesebben lesznek."

  A pénz elvileg erőforrásokat szimbolizál a maga elmebeteg, inflációs-gazdaságos adósságpénz módján. Namármost, vannak ugyebár olyan dolgok a természetben, amikhez még a bankár és a politikus sem rendelkezik elegendő isteni, teremtő hatalommal, hogy létrehozza a semmiből. Ilyenek a fosszilis energiahordozók, vagy a ritkaföldfémek, vagy az ózonréteg és a globális felmelegedés, vagy az esőerdő által megtermelt oxigén és így tovább...

  Szóval ha ezt a kapitalista, pazarló életvitelt kiterjesztjük a harmadik világra, akkor végképp összeomlunk. Mert jelenleg azért tartjuk még valamelyest magunkat lassú süllyedésben, mert a bolygó jelentős része nyomorban él és éhbérért dolgozik, miközben a felemelkedő részek ellensúlyozásaként egyre növekszik a technológiai munkanélküliség a fejlett országokban, hogy a süllyedést fékezzék.

  "Ahogy egy indiai fickó is otthonról épített fel egy vállalkozást az interneten majd több száz millió dollárért adta el végül."

  Ezeknek kb. olyan a valószínűsége, mint az amerikai álomnak.

 • Depression

  veterán

  Végre chatelhetek majd egy bantuval. De ha megkérdezi, hogy milyen ízű a szomszédom, akkor arra valószínűleg nem fogok tudni válaszolni.

  Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

 • dabadab

  titán

  válasz Depression #15 üzenetére

  Szerencsere majd tudsz neki meselni, hogy milyen nyereg alatt puhitott hust enni a jurtadban :U

  DRM is theft

 • llaszlo

  veterán

  válasz Penge_4 #14 üzenetére

  Szerintem kicsit sok összesküvés elméletet néztél.

  "Ezeknek kb. olyan a valószínűsége, mint az amerikai álomnak."
  Milyen amerikai álomnak? A valószínűsége 100% ha hajlandó beletenni a munkát. Az, hogy valaki nem hajlandó megfizetni ennek az árát az más kérdés.
  Sok olyan ember van aki a nulláról a semmiből kezdte akár hajléktalanul és milliomos lett az USA-ban. Jah igen dolgozott is érte keményen és nem azzal foglalkozott, hogy akkor hogyan élt, hanem csak az érdekelte, hogy mit fog elérni.
  A Yale egyetemem is végeztek egy felmérést. Megkérdezték a végzős hallgatókat akik közül mindössze 3%-nak voltak konkrét céljaik, 10 vagy 20 év múlva ez a 3% többet keresett, mint a 97% összesen. Ők tudták, hogy mit akarnak és nem csak sodródtak az árral.

  "Akár azt gondolod, hogy meg tudod csinálni, akár azt, hogy nem mindenképp igazad van"
  Henry Ford

  A legtöbb ember az utóbbit gondolja magáról. Ennek semmi köze a valószínűséghez, ez az emberi gondolkodás következménye.
  Schwarzeneggert mindenki kinevette amikor arról beszélt, hogy Amerikába utazik és híres akcióhős lesz. Pedig egy senki volt előtte. Vagy Conrad Hiltont szintén kinevették, amikor arról beszélt, hogy neki egyszer saját szállodája lesz, pedig csak boy volt.
  Ezek az emberek tettek is azért, hogy elérjék amit el akarnak. A legtöbben meg TV-t lesnek vagy neteznek, amikor az ilyen beállítottságú emberek dolgoznak.
  Aztán meg azt kapják, hogy nekik szerencséjük volt. Aha szerencséjük, meg kidolgozták érte a belüket és tudták, hogy miért dolgoznak.

  Ez az egész pont olyan, mint a fogyókúra. Szinte már mindenkinek megfordult a fejében aki elhízott, hogy le kéne fogyni. Ebből egy részük eldönti, hogy fogyókúrába is kezd. Aztán ebből egy része eldönti, hogy sportolni is fog mellette. Aztán egy nagyon kis része végig is csinálja és tartós eredményt ér el. A legtöbben meg már ott feladják, hogy csak gondolatban csinálnak valamit, vagy amikor azt látja, hogy hát nehéz futni vagy biciklizni vagy bármi hasonlót csinálni. Inkább fogja magát és leül a TV vagy a net elé vagy elmegy sörözni a haverokkal. Vagyis ott folytatja ahol abbahagyta.

  Sajnos sok emberbe belenevelték, hogy ő nem képes valamire, meg bele ne fogjon valami újba, mert mi van ha kudarc éri.

  "Akarod mondani, szellemi szegénységből. Anyagiból maximum akkor, ha zseninek születtél és olyan magas szintű tudást el tudsz sajátítani ingyen és a saját nyelveden (vagy nyelvet tanulni szintén ingyen olyan magas szinten, hogy olyan magas szintű tudásanyagot sajátíts el azon az idegen nyelven, amiről a saját nyelveden sincs halvány fingod sem), amit később pénzre váltasz."

  Ahhoz, hogy valaki pénzt keressen nem kell feltétlen zseninek lennie, csak leleményesnek. Ehhez pedig nem kell magas iskolai végzettség. Ez a tipikus alkalmazotti gondolkodás, hogy a tudásomat és az időmet eladom egy olyan embernek akinek jobb esetben vállalkozói, vagy rosszabb esetben szintén alkalmazotti gondolkodása van és pénzt kapok érte.

  [ Szerkesztve ]

 • Penge_4

  veterán

  válasz llaszlo #17 üzenetére

  "Milyen amerikai álomnak? A valószínűsége 100% ha hajlandó beletenni a munkát. Az, hogy valaki nem hajlandó megfizetni ennek az árát az más kérdés."

  Minden sikeres vállalkozóra számolj rá +999 másikat, aki nem volt sikeres. A torz, optimista szemlélet onnan adódik, hogy aki sikeres az köztudatban van. A sok sikertelen meg széles skálán mozog az öngyilkosságtól, alkoholizmuson át a szánalmas, nyomorúságos kis csóró életének tengetéséig. De nincsenek köztudatban. Maximum ha elég magasról buktak, amikor már előtte kerültek köztudatba. De ez ritka, mert a közhelyekkel ellentétben magasról már nem lehet akkorát esni. Kivéve ha valaki nettó hülye, Darwin-díjas állat de olyan meg magasra ritkán jut, hogy lenne honnan lejjebb esnie.

  "Sok olyan ember van aki a nulláról a semmiből kezdte akár hajléktalanul és milliomos lett az USA-ban."

  Aki megszedte magát az kicsit negatívan hazudik a múltjáról, mert sokkal imponálóbb az élet minden területén a karriertől a nőkön át az egyszerű "ez azért nem semmi" vélemény kiváltásáig az, ha az előtted álló öltönyös milliárdos mélyről küzdötte fel magát, mintha azt mondja, hogy "Hát, igazából egy nyálas kis izé voltam, aztán mikor apuci elzárta a pénzcsapot kibuktam az egyetemről mert rájöttem, hogy nem csak a bulizásból áll, de addigra már én voltam ott a hivatalos arc és utána összegründoltam egy vállalkozást, jól forgattam a lapokat, jókor voltam jó helyen és tessék. Ez az eredménye."

  "Megkérdezték a végzős hallgatókat akik közül mindössze 3%-nak voltak konkrét céljaik"

  Cseszheted a konkrét céljaidat, ha nincs pénz a megvalósításukhoz, és/vagy ha egyszerűen az élet keresztülhúzza a számításaidat. Egyébként tapasztalataim szerint pont az a durva az egészben, hogy a céltalan rétegnek pont azért jön össze egy csomó minden, mert szarik bele az egész életbe és a mának él. És csak félig lehet őket irigyelni, mert hiába jön össze nekik, amikor utána el is bukják az egészet pont emiatt az életszemléletük miatt.

  Aki meg megfontolt, óvatos és nem ugrik bele minden marhaságba az kezdőtőke hiányában kúrhatja az egészet.

  "A legtöbben meg TV-t lesnek vagy neteznek, amikor az ilyen beállítottságú emberek dolgoznak."

  Conrad Hilton valószínűleg havi 47 ezer forint szorgos kuporgatása mellett vásárolta meg magának a szállodát, amit végül szállodalánccá bővített. Aha... életszerű.

  "Sajnos sok emberbe belenevelték, hogy ő nem képes valamire, meg bele ne fogjon valami újba, mert mi van ha kudarc éri."

  Ezzel egyetértek. De attól még áll, amit mondtam. Attól, hogy vannak tényleg ennyire apatikus emberek még nem fog tudni a világ legoptimistább, legelhivatottabb embere sem a szarból várat építeni. Kivéve ha
  1. Zseninek születik és képes kamatoztatni is a tehetségét. Ha Einstein vagy Tesla Bangladesben születik akkor valószínűleg nem így lenne. De akkor sem, ha napjainkban egy gettóban valahol a nyócker közepén.

  2. Valami baromi nagy lökést kap az élettől. Nem csak pénzt, lehet akár egy tanára a sok közül, aki segítségére van, vagy akár csak egy szomszéd öregember a bölcsességeivel, egy barátnő aki múzsaként szolgál, akármi. De egy világ életében szar körülmények között élő, elmebeteg emberekkel körülvett gyártósori munkás nem fog spontán megvilágosodni, ha nincs ami ezt kiváltsa benne.

  És még ha meg is történik valami kiváltó hatás által, visszakanyarodnék a sikeres-sikertelen 1:1000-hez arányához. Baromi nagy szerencse kell ahhoz, hogy valaki mélyről tényleg magas szintre emelkedjen.

  Ezért is emeli piedesztálra ezt a dolgot a társadalom és ezért is kérkedik vele sok tehetős ember, hogy ő mélyebbről jött, mint valójában.

  De ha nem fogytál még ki a demagóg hasonlatokból felhozhatod azokat az elkényeztetett gazdagokat is, akik elbukják az egész családi vagyont, de nagyon jól tudod te is, hogy aki értelmes az a gazdag gyerekének is megtanítja az alázatot és szembesíti őt a szar, hányattatott körülményekkel, máskülönben nem lesz viszonyítási alapja és tényleg csak egy kis újgazdag pöts lesz belőle.

  [ Szerkesztve ]

 • llaszlo

  veterán

  válasz Penge_4 #18 üzenetére

  Ezeket alá tudod bármivel is támasztani vagy csak a te pesszimista világképedet tükrözi?

  Ezzel az 1:1000 aránnyal azt nem cáfoltad, hogy aki dolgozik az sikeres lesz. Mert aki nem lesz sikeres az általában mind feladja, ehhez a szerencsének semmi köze nincs.

  Igen, aki gyári munkás és úgy is gondolkodik és főleg cselekszik az sosem fog kinőlni ebből. De ezzel még mindig nem támasztottad alá az 1:1000 arányt.
  Inkább azt kell megnézni, hogy az az 1000 amit te állítasz mégis mit tett meg azért, hogy sikeres legyen. A sikertelen emberek ismérve, hogy a kezdeti nehézségeknél feladják a sikeresek meg nem.
  Az meg, hogy neked mi hihető az lényegtelen. Arról, hogy Hilton honnét kezdte vagy mondjuk Chris Gardner, arról tények vannak. Tudod ők is dolgoztak és éltek előtte valahol, vagyis vannak tanúk arra, hogy ők is csórók voltak.
  Ráadásul azt feltételezni, hogy aki gazdag lett az mind hazudik hmmmm.

  A sikeres emberek mindig valami célért cselekednek.
  Elég csak megnézni egy sportolóval készített interjút, az összes elmondja, hogy szinte semmi mással nem foglalkozott csak azzal, hogy mit akar elérni minden más másodlagos volt, a sikeres emberek szintén csak azzal vannak elfoglalva amit el akarnak érni, ezt vizualizálják újra és újra és ez ösztönzi őket cselekvésre, ehhez nem kell sokdiplomásnak vagy szuperzseninek lenni csak célt kell találni. Ezt a technikát már a 70-es évek óta a sportban is alkalmazzák.
  Ha egy gyári munkás talál egy célt és ezért hajlandó tenni is, akkor nem az fogja foglalkoztatni, hogy hány kudarc éri hanem csak az, hogy elérje a célját. Az, hogy a gyári munkás nem foglalkozik ilyennel ahhoz NULLA köze van a szerencsének.
  Vannak emberek akik többször csődbe mennek, de mégis újra kezdik és újra egy nagy vállalkozást építenek fel.

  Ennek köze nincs a szerencséhez, ehhez cselekedni kell. És ez bizony nem pénz kérdése. A pénzt úgyis megszerzi ha ez kell a céljához, aki el akarja érni. Amit a sikertelen emberek nem tesznek meg az az állandó cselekvés a cél érdekében.
  Az igaz, hogy van ami kimozdítja az embereket az akkori komfortzónájukból, de ez sem szerencse kérdése, hanem azon múlik, hogy az illető hogyan gondolkodik. Azt, hogy valaki hogyan gondolkodik azt még egyelőre nem tudják korlátozni szerencsére. Lásd Gamer című film.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés