Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arena87
aktív tag
A cégvezető szerint az elmúlt években a zenefogyasztási szokások radikálisan átalakultak. Ma legális és illegális internetes források tömege kínál ingyenesen zenéket, kezdve a YouTube-tól a torrentig. De a digitális repertoárbőségnek köszönhetően amúgy is rövidebb ideig hallgatunk egy-egy számot, melyek így nem is érnek annyit számunkra, mint korábban. Horváth Szabolcs azt mondja: a kiadók nem voltak hajlandóak a megváltozott helyzethez igazítani az árakat. „Egy drasztikus árcsökkentésre lett volna szükség, az árat még csak nem is a felére, hanem a tizedére vagy még annál is alacsonyabb szintre kellett volna leszorítani. Ma Magyarországon dalonként 5-10 forint lenne a zene reális ára: hogy egy buszjegy áráért két CD-nyi anyagot kaphassunk. Ehhez képest a legolcsóbb számok nálunk 199 forintba kerültek, amiből 70 forint ment a közös jogkezelőkhöz. Innen tudtunk indulni” – vázolta, miért volt fenntarthatatlan az üzleti modell.
Teljes mértékben igazat adok.
Amikor felmentem songo oldalára és nézem CoB 650 Huf. gondoltam kár hogy nem ismertem hamarább. Aztán lesem 2 szám 650 Huf, aztán egy album (10szám) 3800 Huf, mondom hát jó édeseteket, annyit nem adok ki ezért.
[ Szerkesztve ]
東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
-
BonFire
veterán
OMFG! 2008-ban DRM-es WMA-t árulni!!! Aztán 2009-ben kapnak észbe, hogy inkább MP3 kellett volna. Hát hol éltek ezek, vagy melyik évben járnak?
Írják ki a vásárlók a dalokat CD-re... ez vicc akar lenni? A 245 Ft-os írható lemezre gondolják?
"De a digitális repertoárbőségnek köszönhetően amúgy is rövidebb ideig hallgatunk egy-egy számot, melyek így nem is érnek annyit számunkra, mint korábban."
– Ez sem igaz például. Én a mai napig szívesen hallgatom a Rush 1974-es albumát, ami idősebb, mint én. Ez csak az ő szegénységi bizonyítványuk újabb magyarázata. A jó zene az örök. Lásd Bachot, Beethovent, Chopint és a többieket.
Az ilyen bolt dögöljön is meg. Azt mondja, pár éven belül ingyenes lesz a zene. Most újra kérdem: ők melyik évtizedbe képzelik magukat? Évek óta ingyenesen elérhető minden populáris tartalom réges-rég!
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
5h4rK
tag
Szvsz igy jo esellyel csak a minosegi zene fog maradni. A zenet tenyleg muveszek fogjak "eloallitani", nem pedig olyanok akik egyik naprol a masikra meg szeretnenek gazdagodni. Szerintem mukodhet az adomanyozas dolog. Ha nagyon tetszik egy zenekar akkor kuldhetsz nekik penzt ( pont mint sok ingyenes program eseteben ) vagy azzal is segited oket, hogy elmesz a koncertekre.
-
Penge_4
veterán
"A modell megbukott"
DRM-es wma-val nem csodálom...
"Ma Magyarországon dalonként 5-10 forint lenne a zene reális ára: hogy egy buszjegy áráért két CD-nyi anyagot kaphassunk."
Vagy talán a buszjegynek kéne olcsóbbnak lenni, elvégre a zene nem létszükséglet.
"amiből 70 forint ment a közös jogkezelőkhöz. Innen tudtunk indulni” – vázolta, miért volt fenntarthatatlan az üzleti modell."
Ezért kéne végre kivágni a sok jogvédőt az üvegpalotából.
"Csak a zeneértékesítésen még a mindig példaként felhozott iTunest üzemeltető Apple sem keres semmit. Ez a hajó már elment” – állította."
Erről ennyit. Már várom az "egész világ ingyenélő warezoló tolvaj" kommenteket.
"A zenekaroknak pedig maradnak a koncertekből és a kiegészítőkből befolyó bevételek, meg az örömzenélés."
És végre ezzel együtt eltűnik a sok gigasztár és a "sunshine számok"
-
Rive
veterán
Ime a magyarországi AV témakör alfája és omegája:
...a legolcsóbb számok nálunk 199 forintba kerültek, amiből 70 forint ment a közös jogkezelőkhöz.
Rossz környezetben nincs jó üzleti modell.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
daninet
veterán
Rengeteg egyszámos embernek lett világslágere, lehet teljesen nem értenek a zeneíráshoz, tehetségtelenek stb. de egyszer beletaláltak, és jó hallgatni. Én azt mondom nem az igényes zenei művészeké a terep, hanem az igényes zenéé!
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
DJS
tag
Abszolút nem hiszek abban, hogy három év múlva már nyílt lesz minden zene, film, stb. A kiadóknak elég sok tartaléka van, még elhúzzák egy darabig. Akkor már inkább a net-előfizetés díját emelik.
Azt sem igazán hiszem, hogy a micropayment megoldást jelent. Esetleg a világhírű zenekaroknak igen, de az új modellben eleve nagyon kevés ilyen zenekar lenne, hiszen nincs profi prodcer, nincs marketing, stb. Akkor már inkább marad a koncertezés.
-
Djuree
félisten
"Jön az ingyenes zene kora?"
már itt van rég
rengeteg legális! oldal kínál ingyen letölthető zenéket, akár a legújabbakat is. beírod hogy mondjuk alejandro.mp3 és kidobja a gugli, az első oldalon több működő találat is van ahonnan lehet tölteni, mindig így töltök le minden zenét, még torrent sem kell....és ismétlem legális! oldalak vagy legalábbis egy hülye is megtalálja őket, és mégsem szankcionálják...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Silentfrog
veterán
Én nem vagyok egy nagy zenés,ha tetsztik valami 3 perc alatt megtalálom a neten ,pedig nem vagyok benne a letöltős témában.
Ezért már a 2008 előtti forgalmukon is csodálkozok.
Aki be tudja kapcsolni a gépet,meg tudja használni a keresőt,ez megtalál mindent.Sajnos.
Mondom ezt azért mert igy nem élnek meg /???/ az előadok és az üres adathordozokra teszik rá a jogdijjat.
/pontosan minden adathordozora/[ Szerkesztve ]
-
a mindig példaként felhozott iTunest üzemeltető Apple sem keres semmit
Igen. Túl a 10biliomodik dal eladásán. Dalonként 1$-t számolva, és figyelembe véve, hogy 70/30 arányban osztoznak a kiadókkal, tényleg hihető az úr állítása, miszerint ez így nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Samus
addikt
Hmm. Az ingyenes legális zene jó. Csak nehogy az legyen, hogy kapsz 22kHz-es 96 kbites MP3-at, ha jobb minőség kell, az bizony lóvé...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
dabadab
titán
válasz Silentfrog #15 üzenetére
"Mondom ezt azért mert igy nem élnek meg /???/ az előadok"
Azért azt nem árt látni, hogy az előadó, a szerző, a kiadó meg a közös jogkezelő mind részesednek valamennyire a zeneeladásokból, viszont csekély zeneipari ismereteim szerint pont az előadó az, aki - a ritka kivételeket leszámítva - gyakorlatilag semmit sem kap.
"és az üres adathordozokra teszik rá a jogdijjat."
Azt pont a közös jogkezelő rakja rá és abból az előadók egy fityinget sem látnak, mert elvileg is csak a szerzők között osztják szét.
DRM is theft
-
priti
addikt
Ez az egyik, a másik meg hogy egyáltalán nem ördögtől való ötlet, hogy a "sztárok" kevesebb pénzt csaljanak ki az emberek zsebéből.
Jó, legyen gazdag aki sikeres, tehetséges, de hogy 8 államban legyen milliárdos villája villánként 3 luxusautóval meg golfpályával azért álljunk már meg. Mit csinál? Énekel? Jó, ügyes, oké. ...és akkor úgy kell visszakaparni az elvonón az életbe a kvázi gyermeket mert jó dolgában nem tudja mi a francot kezdjen magával. Most ennek mi értelme van?
Szedjen össze szép házra, autóra, jövőre valót, de ez így valahol nem stimmel.Hardverlesen
-
Polllen
nagyúr
Itthon is népesebb tábora van azoknak, akik inkább itunes-ból veszik a zenét (szürke importban)...
Ilyen árakkal nem is tudom, hogy mit vártak...Az mondjuk más kérdés, hogy miért is adták ilyen drágán a számokat...
Dalok.hu... 1200 huf egy album... Play.com 2-3k mp3-ban egy új album...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
Erasmus
őstag
jaja, milliárd az.
ha megfigyeled, mindig csak azt kommunikálták, hogy hány zeneszámot adtak el, azt nem, hogy abból mennyit kerestek. ez az epöl negyedéves jelentésében sem szerepel, az itunes bevételei az app store-éval és a zenelejátszó-kiegészítőkkel együtt összevonva vannak feltüntetve, és ott is csak az árbevétel.
a cég azt szokta mondani, ha kérdezik, hogy kicsivel nullszaldó felett működik a bolt.
egyébként ha csak a szimpla forgalmi adatokat nézzük: 10 milliárd számot 7 év alatt vettek a boltban. ez 10 milliárd dollár bruttó árbevétel, amiből összesen 3 milliárd a cég része, évente 430 millió dollár. ebből kell finanszírozni az elég masszív infrastruktúrát, és az üzemeltetés egyéb költségeit. sztem nem irreális, hogy ezek után nem sok marad.
-
-
addikt
Érdekes megoldás lenne ha ez venné át a vezetést.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Gusztáv
addikt
Én egy havidíjas szolgáltatást is el tudnék képzelni. Pl mint a Zune Marketplace (havi 15$ korlátlan zeneletöltés). Igazság szerint az általam szeretett magyar előadók albumait meg szoktam venni a dalok.hu-n, ha felkerülnek. A külföldi együttesek meg nem belőlem élnek, viszont ha jön közülük valaki koncertezni hozzánk, arra kimegyek.
Laci
-
Erasmus
őstag
te igen, de az epölnek ez lufac lenne. más kérdés, hogy ez is nyereség, már ha tényleg marad mondjuk 10%.
de csak az arányok kedvéért: 10 százalék mellett 7 év alatt volt 1 milliárd dollár profit, évente 143 millió dollár. na most tavaly a cég éves nyeresége 14 milliárd dollár volt, a százszorosa...
Szerk.: egy tizedesjeggyel elszámoltam
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
az apple soha sem volt karitatív szervezet. Korán felismerték, hogy a termék mellé kell szolgáltatás... hát megcsinálták.
Ha nem termelne pénzt a modell, nem foglalkoznának vele. a létezése a bizonyíték. Nyilván nem ez termelni nekik a legnagyobb profitot, de kizárt, hogy veszteséges legyen.
A cikkben szereplő társaságnak nem jött be, de ettől még nem biztos, hogy másnek nem működhet... Ráadásul soha sem fogjuk megtudni valszeg, hogy az itunes zeneértékesítés pontosan hogy áll.
Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a cégvezetésnek nagy fiaskó... Nem tudták sikerre vinni az ötletük. A nyilatkozatban simán benne lehet az "én mosom a kezeim"...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
-
Erasmus
őstag
azért, mert ezt az elméleti példát végigszámoltuk, hirtelen pénztermelő zenebolttá lett? csak a rend kedvéért: a songós ember és te is feltételezel valamit, bizonyíték nincs egyik állításra se. az a szíved joga, hogy ne hidd el, amit mond. én sem hiszem azt, hogy legalább nullszaldóval ne működne az itunes, de legalábbis elgondolkodtatónak tartom, amit mond.
-
nagyúr
Nem baj. A jogvédők beledőlnek a saját kardjukba. Ha 100-200Ft lenne egy album, a torrent meg sem jelent volna Európában vagy Észak-Amerikában.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
dabadab
titán
-
FTeR
addikt
miért kéne, h zenebolt nyereséges legyen? elég ha csak a hw eladások azok.
ez egy árukapcsolásra épülő modell, amivel sokan élnek (lásd: konzolok és azok veszteséges gyártása, vagy épp G szolgáltatásai). viszont ez egyben azt is jelenti, hogy aki nem tud mást hozzákapcsolni, annka önmagában a zenebolt nem fenntartható. -
Namelesske
addikt
Megvannak ezek huzatva, méghogy írjam ki cd-re? Na elmentek ti. Előbb keresek módot a DRM megkerülésére, mint hogy én amiatt kiírjam, mert kifizettem egyszer, és mégsem az enyém a zene.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Erasmus
őstag
válasz #40553216 #42 üzenetére
jaja, sztem is valahogy így müx (ahogy FTeR is írta). még az is segítheti az epölt, hogy az itunes infrastruktúrájára a jó eséllyel nyereségesebben működő app store-t meg újabban a könyvesboltot is ráhúzta, így költséghatékonyabb a rendszer üzemeltetése.
mondjuk van még néhány bolt azért... amazon mp3, emusic, rhapsody, napster+ stb., ami hardveres árukapcsolás nélkül müx a világ nyugatabbik felén. horváth véleménye egy a sok közül, és kelet-közép-európából... a másik oldalt viszont bajosan ismerhetjük meg, mert ezek a nagy tőzsdei cégek hasonló nyíltsággal sosem fognak beszélni a saját bizniszükről
-
őstag
"A cégvezető víziója szerint a zene 3-5 éven belül teljesen ingyenessé válik, miközben kialakulnak a terjesztésének a fogyasztók által is elfogadott csatornái. A zenekaroknak pedig maradnak a koncertekből és a kiegészítőkből befolyó bevételek, meg az örömzenélés."
bárcsak már itt tartanánk, talán eltűnnének az ingyen élő, tehetségtelen "előadok"
VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
hackeeeee
Jómunkásember
1 dolog furcsa Nekem. Külföldön a Beatport milyen hatékonyan működik, és mióta, naés, mennyien használják. Érdemes lenne elgondolkozni rajta...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
válasz Jim Tonic #37 üzenetére
Olvasd el a cikkben a UPC-s részt is, és rájössz majd, hogy tévedsz - magyar viszonylatban persze. Ha van ingyenes alternatíva (torrent), akkor 1 Ft-ot sem fognak fizetni a zenéért.
Lásd: "A szex olyan, mint a zene: néhányan fizetnek érte, de a legtöbben megkapják ingyen."
-
tdd587
őstag
Lehet, hogy egyszerű userként én igazat adnék neki. Ha nagyon erősen gondolkodom sem tudok egyetlen embert sem megnevezni, aki az elmúlt években zenét vett volna. Én még szoktam CD-t venni, lúzernek is néznek miatta.
De érdemes belegondolni, hogy baj-e ez. Kimentünk Metallica koncertre, ha jól emlékszem 16e HUF. Azaz cca. 4 külföldi CD ára. Sarkítva: a következő 4 albumukra való pénzt szedték be tőlem tavaly. Nem tudom lesz-e még egyáltalán 4 következő albumuk...
De hogy magyar példa legyen: látta valaki, hogy 10e egy Ákos koncertre a sima állójegy? Na az a következő 3 CD ára egy este alatt.
Van pénz a koncertezésben... a CD a gyűjtőknek, az mp3 meg mindenkinek. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Gusztáv
addikt
Én a dolok.hu-ról tegnap is vettem 2 albumot. Vennék többet is, csak sajnos sok minden nincs fenn.
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LED világítás a lakásban
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest