Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Jim Tonic

  nagyúr

  Hát, nem tudom. Manapság többet volt alkalmam ismerkedni a mobilinternettel. A gyorsabb helyeken is próbáltam, de szerintem továbbra sem ér semmit. A muszáj kategóriára nagyon jó, de nálam esélytelen, hogy kiváltsa a vezetékest.

  Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

 • e=mc²

  őstag

  válasz Jim Tonic #1 üzenetére

  Pontosan!

  A mobil internetet szerintem nem igazan lehet elsodleges internet elofizeteskent hasznalni. Akinek erre van igenye, o ugyis megfizeti az arat. (ez ugye fajlagosan sokkal dragabb, mint vezetekes tarsai).

  En 3 honapja hasznalok mostmar mobilkutyut, es van 3g lefedessseg. De elotte 6 evig mindig volt szelessavom, es ez igy azert nem az igazi, nekem nem elegiti ki az igenyeimet. Telefonra, vagy masodik gep melle (pl laptop, nettop) meg akar hasznos is lehet (mivel a neveben ott van az, hogy mobil).

  Ambulimax Provider

 • erdoke

  titán

  válasz Jim Tonic #1 üzenetére

  Én bő 3 éve használok (T és P) 3G netet laptopban és telefonban. Mostanában gyakrabban fordul elő, hogy lassabb az általam elvártnál, régebben szinte soha nem tapasztaltam ilyesmit. Gondolom, kezd telítetté válni a kapacitás bizonyos területeken és időszakokban.
  Eleinte egy beépített 1,8 Mbps modem volt a laptopomban, és általában maga a modem volt a korlát (kivéve Pannonnál, ott kb. a net is ezt tudta akkoriban, azóta meg nem próbáltam), tehát csúszott lefelé 200 KB/s-mal a tartalom.
  Az persze eszembe se jutott, hogy az otthoni vezetékes netet kiváltsam vele, hiszen abból 4-10e Ft-ért 30-120 Mbitet lehet birtokolni. Talán ha majd második generációs LTE tornyot tesznek ki a háztól nem messze...

  A legjobb aláírás a héten

 • Fecow

  aktív tag

  Hát én nem mondanám, hogy használhatatlan a mobilnet, illetve csak muszájból lehet használni. Persze nagyban függ az igényektől, nyilván 3DHD konferencia beszélgetéseket nem lehet rajta átvinni, de most ha eltekintünk a lefedettségi problémáktól, és a magas pingtől, lényegében beérték 4-5 évvel ezelőtti vezetékes neteket. A magas pingen elvileg jelentősen javít az LTE, a sebességen ha igazak a híresztelések, annyira nem.
  A másik gondja még a mobilnetnek az, hogy amit reklámoznak az cella sebesség és szétoszlik a felhasználók között, megfelelő sűrűséggel lefedett hálózat esetén, a felhasználóknak ebből nem sokat szabadna észre venni, ha csak börsztös adatforgalmuk van, persze ilyenből egyre kevesebb van a neten (pl torrent, youtube).
  Persze a rádiós hálózatok valószínűleg sose fogják elérni az éppen aktuális optikai hálózatok adatátviteli sávszélességét, de mérlegelve, hogy milyen szolgáltatást akar a szolgáltató nyújtani, illetve milyet akarnak az előfizetők igénybe venni, igenis valós alternatíva lehet egy modern mobilhálózat. Főleg az ilyen zöldmezős beruházásoknál ami az ilyen szegényes internetlefedettséggel rendelkező országoknál a leggyakoribb, ha a szolgáltató érdeke minél nagyobb területeket minél gyorsabban lefedni.
  Persze az LTE hálózatok sem nőnek ki a földből maguktól, de optikai hálózatokkal lefedni adott felhasználószámot, főleg ritkán lakott területeken jóval hosszabb idő lehet, és jóval nagyobb befektetést is igényel, ami ráadásul nem is feltétlenül térül meg vagy csak nagyon hosszú idő alatt, amit nyilván nem sok szolgáltató kockáztat meg magán tőkéből.

  [ Szerkesztve ]

  Nyergeld meg a nagyot

 • Csakénvagyok

  őstag

  Hálót adj, ne halat. Világhálót.

  A sablontól eltekintve, senkit sem lehet erőszakkal rávenni valamire. Ha a fejlett országok végre az esélyt is megadják a harmadik világnak, talán elindulnak ők is felfele.

 • Polllen

  nagyúr

  Sztem nem vagy-vagy a megfelelő módszer, hanem az ÉS...tiszta ivóvíz, élelmiszer ÉS távközlés ÉS stb...

  Egyébként sztem ma már egy mobil internettel el lehet böngészni, IM-zni és még némi youtube is belefér, szóval sok embernek a vezetékes alternatívája lehet. Már ha a mobilitásért megfizeted a felárat.

  Egyébként a cikk címére:

  Az amelyik hosszabb távon olcsóbb, de használható...nem xbox live-n akarnak majd játszani rajta, hanem bekapcsolódni az információáramlásba.

  [ Szerkesztve ]

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés