Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Már 10 éve úgy élem meg, hogy a linux robbanás nemsokára bekövetkezik..."
Tegyuk hozza: a desktopon. Mert amugy mar egy ideje a Linux kb. a vilag legnagyobb operacios rendszere, ami tulajdonkeppen szinte mindenhol (a kis beagyazott rendszerektol a szuperszamitogepekig) vagy nagyon komoly szereplo vagy eppen a legnagyobb, kiveve az egyetlen desktopot.
-
kymco
veterán
Már 10 éve úgy élem meg, hogy a linux robbanás nemsokára bekövetkezik... de a kritikus tömeg soha nem áll össze, és a robbanás bár közelinek látszik de soha nem következik be. Most is ez az érzésem... de a tíz éves tapasztalatom szkeptikussá tett.
Nekem nincs bajom az MS rendszereivel. Most is ezen dolgozom, otthon is ez van, de szimpatikus a linux. Várom, hogy legyen komoly versenytársa az egyeduralkodónak. -
törölt tag
-
kymco
veterán
-
MageRG
addikt
válasz
#16820480 #58 üzenetére
Ettol meg van mas lehetoseged meg az operacios rendszerek piacan is.
Jaj, ne kezdjük már megint. Persze hogy van. Linux is van, MacOS is van, NetBSD is van.
Kár, hogy nagy, nemzetközi gyártók tojnak rájuk magasról a hardvertámogatásban.
Kár hogy alkalmazásfejlesztő cégek garmadái rá se bagóznak a multiplatformra.
A bónuszt még nem is volt: állami intézmények is ezt csinálják! Windows van, meg IE, meg MS Word, és kuss. Mit válogat itt a paraszt...Ez a felfogás nagyon lassan változik a desktop rendszereknél.
Persze ez nem érv a warez mellett, csak szeretném megmutatni hogy az általad emlegetett választási lehetőség nagy része illúzió. -
Alborosie
aktív tag
válasz
mrhitoshi #60 üzenetére
Ebben csak az a mókás, hogy a műsorok esetében van egy szerkesztő, akinek az lenne a dolga, hogy tartalmas és egyben értelmes műsor legyen. Legalábbis a médiaszakon ilyesmit oktatnak... Erre nem!
Aztán eltelik X év és jön az ORTT bírsága.A játékfejlesztő cégek kidobnak egy demo-t. Abban kipróbálhatsz egy epizódot, amiben hiba nem lesz. Majd, ha a demora nincs panasz, mehet RTM-be és röppenhet a polcokra.
Egyes játékgyártóknak külön tesztcsapatuk van. Mégis kienged hibás játékot...
Nem egy játék van amihez 4-8 patch is megjelent.Anno vettem nem egy játékot eredetibe. Aztán amikor a sokadik patch oldotta meg a problémám, akkor megfogadtam, hogy marad a letöltés. Ha nem tetszik a gyártóknak, akkor pereljenek be... Ha megcsinálnak valamit relatíve jól, még a patchért is fizetnék. De így?
Szerencsére kinőttem a gamer időszakomat, így még PC-n se játszok már.
A TV pedig nem érint különösebben, mivel benyomom este a Comedy-t, elduruzsol a Family Guy és ebben ki is merült a napi TV nézésem.Azóta töltök le filmeket is, mióta a kétórás filmben egy óra a reklám, megvágják a filmeket, más a szinkron és még sorolhatnám...
-
mrhitoshi
veterán
Csodálkozunk ?
A mai fiatalok értelmi szintje konvergál a 0-hoz, és nem csak azért mert "fiatalok". Ott van a TV-ben a példa: Valóvilág, Tények, Aktív meg társaik. Nem lepődök meg ezek után semmin se.A másik meg, hogy azért a cégek felől sem tiszta dolog ez. PC-n mindig is csak szívtam a játékokkal, és eredetik. 2 hónap múlva persze jön a patch, és ?? miért nem lehet normálisan megcsinálni elsőre ?
Vagy ott vannak az 1 napos DLC-k. Elmehetnek ezek után a játék kiadók a fenébe.
Vagy ott van a mozi. Bemegyek, azt mondják 15:00-kor kezdődik az adás, erre 15 perc elmegy a hülye reklámokra, és nem olcsó egy mozijegy, akkor mi a fenéért nem kezdődhet 15:00-kor a film ?
És lehetne sorolni. -
bambano
titán
Te ismersz olyan létező, működő céget, hogy napos kisrendszerek?
A mekk az amcsiban jó ellenpélda lehetne, nálunk nem az.
A winfanok kedvenc dumája pedig a linuxos desktopok piaci részesedése, ami 1% alatt van.Tehát az az állítás, hogy egy desktop gyártó van, nem igaz, de ilyet nem is állítottam. Az az állítás viszont, amit valóban állítottam, hogy GYAKORLATILAG egy gyártó van, igaz.
Mondjuk mióta a sun nem cde-t hanem gnome-ot adott desktopnak, nem venném külön a linuxos disztróktól.
-
Sn[4k3]
senior tag
He
Nem csak a Microsoft létezik a világon... kapásból monok neked két céget (Sun Microsystems - Solaris, Apple - MacOS) akik pénzért adják tovább oprendszereiket, továbbá rahedli ingyen biztosítót (Canonical - Ubuntu, SuSE Inc. - SuSE Linux, Google - Chrome OS/Chromium OS, lassan Android, Red Hat Inc. - Fedora, stb.). Vegyük már le a szemellenzöt...
-
bambano
titán
kicsit off:
anno a digital a vax/vms szoftvereknél szétválasztotta a használati jogot (=licensz) és a telepítő készletet. A licenszért, ami egy nyomtatott papír közepén egy böszme hexa szám volt, fizettél egy lavór pénzt, utána meg eldöntötted, hogy honnan lesznek meg a bitek, te dolgod volt.Ezt nyugodtan csinálhatná az ms is, mint ahogy bizonyos fokig a nagyvállalati licenszelésben csinálja is.
-
-
_Atesz
addikt
-
MacCaine
őstag
"A Microsoft versenyt hirdetett annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a szerzői jog fogalmát és a hamisítás veszélyeit."
A skywiper óta az erősen megcsappant a bizalmam az eredeti m$ szoftverekben is...
-
Gyula84
veterán
Én nem azt mondtam, hogy mind az, de nagyrészben az és persze, hogy nem a torrent, hanem a megosztott tartalom.
(#18) =Mentor=
Mindegy, hogy csavarod engem is idegesít a sok reklám az elején meg az ára is, de attól még az marad a legális, ha megveszed boltban és nem éppenséggel letöltőd. -
dabadab
titán
"MS szoftvereket is teljesen szabadon lehet letölteni bármely torrent oldalról is"
Meg mielott barki elhinne: nem, nem szabad, tiltja a szerzoi jogi torveny.
"Amit letöltesz, azt pedig tisztázhatod az adott jogvédő szervnél"
Mivel a film/zene letoltese szabad felhasznalasnak minosul, ezert nincs mit tisztazni.
Tudom, hogy hosszu meg neha kacifantosan fogalmazott a szerzoi jogi torveny, de egyszer erdemes vegigolvasni, hogy az ember ne csak mindenfele masodkezbol szarmazo infora tamaszkodjon.
-
Khan13
senior tag
Én is azt mondtam, hogy érvényes licensz kell, de ettől még a beszerzés forrása továbbra is lényegtelen, mert nem a szoftvert veszed meg. A másolásvédelem meg egy olyan dolog, hogy az egyedi rendelésre készült szoftvereken kívül szinte minden elérhető a gyártó weboldalán. Azt leszeded, mint próbaverzió és feltöltöd egy torrent oldalra. Ez így az illegalitás határa. Törnöd nem szabad, illetve törést használnod.
Az értelmetlen személyeskedést és kötözködést pedig kérlek fejezd be.FlekkeN:
Onnan töltesz le, ahonnan akarsz, amennyiben nem módosított programról van szó. Ha te letöltöd a Win7 Ultimate x64 -et akárhonnan, és ott figyel mellette egy crack, de te nem használod, hanem veszel licenszet bármely hivatalos forgalmazótól, akkor van egy legális Win7 Ultimate x64-ed. A kutya nem fogja mondani, hogy mutasd a lemezt. Szerződést pedig kapsz online vásárlás esetén is. Ha törsz, az illegális. Torrentet pedig két kattintás beállítani, hogy ne seedeljen.
-
törölt tag
A több évtizedes "ha már lopják..." beetetés után nehéz lesz a le- ill. átszoktatás. Ráadásul nem is érdek. Az MS részéről olyan az, mint az nVidia részéről a Linux támogatása. Szóban megvan, gyakorlatban meg tesznek rá. Ez van.
-
wetomi
aktív tag
Ha már MS támogatású volt a pályázat, akkor vajon meddig juthatott volna egy csapat, aki teljesen szabad szoftverek segítségével mutatja be, hogy milyen is az a "tiszta szoftver" és, hogy lehet élni tisztán mindenféle fizetős licence nélkül.
Valahol meg lehet nézni nézni a pályázatokat? Volt olyan csapat, aki próbálkozott ilyennel?(vagy szűrték a trollokat?)
-
jerry311
nagyúr
És?
Írtam én azt, bárhol is, hogy a torrentről letöltött kalóztermék használata legális? Nem. Hoppááá-------------------------------------------------------------------------
Mellesleg szeretném látni a kérdőívet is. Hogyan is volt feltéve az a kérdés? Valahogy nem tudok hinni ezeknek pénzéhes gyártóknak meg a jogvédő maffiának.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #31 üzenetére
lehet majd államilag támogatott felvilágosító programokat csinálni a jogvédő szervezeteknek pl. iskolákba, vagy nem lehet elég korán kezdeni: óvodákba, a kakaóbiztos számítógépeken bemutatva, az illegális szofferhasználat rossz, éééértem? a jogdíj mellé kis mellékesnek jól jön az.
-
törölt tag
persze, de egy ilyen helyen szerintem sokan megpróbálnának visszaélni vele, ahogy az általánydíjas sms csomagokkal is ezt tették (fizetős sms szerver), és ez is visszatart sok céget, hogy errefelé terjeszkedjen. amíg mondjuk a németeknél vagy franciáknál vagy angoloknál viszonylag kicsi azok száma, akik egy kis összegért/haszonért cserébe megpróbálja kijátszani a szabályokat, addig errefelé ez szinte alap.
például a szolgáltatónál előfizetéssel kapható telefonok is azért drágák, és vannak rájuk jó kemény megkötések, mert ha nem így lenne, akkor mennének tömegével a hajléktalanok személyiével telefont venni az emberek, aztán jó felárral eladni Romániába meg Ukrajnába, ahol az itteni hálózati feketelista nem érvényes.
a legalapvetőbb dolgoknál is még sajnos a bliccelés, csalás a divatos és menő, így nehéz kedvezményeket adni. -
Vadmeggy
aktív tag
válasz
#16820480 #35 üzenetére
Az a baj, hogy a nemzetközi cégek általában az amerikai, vagy nyugateurópai fizetéshez árazzák be a termékeiket. Persze egy telefonnál, vagy egy hardwarenél nem nagyon lehet megcsinálni, hogy bizonyos országokban olcsóbban adják ki, de egy softwarenél ez kivitelezhető.
Ha értelmes árakon adnák a filmeket, vagy lenne magyarországon egy olyan tartalommegosztó, mint amerikában a netflix vagy hulu, a kalózkodást vissza lehetne szorítani. Szerintem sok ember fizetne havi 4-5-6 ezer forintot, hogy korlátlanul nézhessen sorozatokat/filmeket. -
törölt tag
pofátlanul drágán adni illegális? ne viccelj már! kapitalizmus van, az pont arról szól, hogy annyiért adod, amennyiért akarod és tudod. ha illegális lenne pofátlanul drágán árulni, akkor rég bilincsben vitték volna el a Gucci meg Armani meg hasonló cégek vezetőségét. ellenben a legtöbb ország hatályos jogszabályai szerint fizetős szoftverek feltört (kalóz) verzióinak beszerzése illegális.
-
jerry311
nagyúr
Torrentről letölteni valamit, pont annyira legális, mint a gyártó weblapjáról megtenni ugyanezt.
-
Tikakukac
titán
Jahj, már megint a felmérés és torrent meg a társaik. Élek a gyanúperrel, hogy itt valakinek ez nagyon jó lesz.
-
krystman
őstag
És az tudja valaki, hogy ez mennyire hivatalos ez a kutatás amit itt közzé tettek? Mert inkább szerintem ezt a MS találta ki.
-
Alborosie
aktív tag
A torrent egy filecserélő alkalmazás. Tehát az még önmagában nem illegális!
Ennyi erővel minden downloader programot be lehetne tiltani...
A letöltés zenékre és filmekre legális, magáncélú lefele irányuló letöltés esetében!
Filmeket, zenéket, szoftvereket, stb. szellemi terméket illegális megosztani engedély nélkül!Ingyenes szoftvereket, s ez lehet free, demo, stb. legális letölteni. Azokon viszont nem lehet végrehajtani olyan módosításokat melyre a készítő fél nem adott engedélyt!
Vagyis a crackelés máris illegális!
-
defi
tag
-
Specter
tag
Azt nem értem amúgy,hogy miért olyan nagy gond ez.
Tipikusan olyan cégek sírnak akiknek a szoftverük több száz ezer forint!
Több száz ezer forint!
Ergó akik legálisan megvették azok milliárd $-okat tettek már a zsebükbe.
Most ha van egy cég aminek van 100.000.000.000 milliárd $-ja, annak most nem mind1,hogy Pityuka xy.000 Ft-os kárt okoz pl?Azonkívül Magyarországon majdnem,hogy 1 cég összbevétele egy-egy normálisabb szoftver.
Igazából szerintem diákok véleményével nincs gond.
Miért ne lehetne otthon hülyülni esetleg Photoshoppal vagy bármilyen ilyesmi szoftverrel?Főleg,ha ugye a szakmába olyan szoftver ismereteket követelnek amik megvéve több száz ezrek. Akkor esetleg az ember először ruházzon be 15-18 évesen 750.000 Ft-os szoftverbe,hogy utána megtanulja azt x-y évig,hogy utána eljárjon melózni havi 120k-ért?
Persze,hogy elfogadott dolog a kalózkodás.
Az más,hogy ha valaki már felnőtt, javába dolgozik esetleg valami olyan szoftverrel mint mittudomén valami zene készítéssel kapcsolatos cucc és hangmérnök vagy mi egyéb témában dolgozik, akkor persze,hogy megveszi az illető.
Mivel ebből él + jól tudja,hogy még 20 éven át legalább ezt fogja használni!De egy diák? Persze,hogy nem hülye a diák. Miért zárná el magát a tudástól?
Hozzájuthat. Elsájithatja a szoftvereket,nagyobb látásteret kap.
Nem fogja magát eltiltani a tudástól és gyűjteni 40 éven át egy túl árazott szoftverre.
Azért,hogy egy öltönyös bácsi most azért mert megvette ezért havi plusz 75 milliárd $-t tesz el zsebbe és azt se tudja már lassan,hogy mire költse csak "még kell a pénz! rofl lol 'm so rich lulz".Katasztrófa az egész rendszer.
A rendszer szülte a letöltéseket. Nem az ember hibája.Megoldás:
Ne 790.000 Ft legyen az a mocskos szoftver,úgyis már 96milliárd havija van a cégvezetőnek,hanem mondjuk megfizethető ár!
És egyből sokkal,de sokkal több ember venné meg! Sokkal jobban terjedne!Megtehetnék. Ez egy reális megoldás egy globális problémára.
De a gond az,hogy NEM teszik meg. Rá se mernek gondolni !!Ezek után nem tudom miért téma a legális-illegális dolog.
-
_Atesz
addikt
válasz
mazsi1911 #14 üzenetére
Az általad linkelt kép tartalmát akkor tartanám elfogadhatónak, ha lenne egy olcsóbb verzió, ami persze reklámokat is tartalmaz.
Így én se tartom elfogadhatónak a dolgot, fizetek és még megnézem a rakás szemetet... Moziban főleg idegesítő, mert még ki se tudok menni a tartama alatt a hűtőig..Az meg a másik, hogy egy nyugati fizetésből lazán meg lehet venni a legális op rendszert, filmeket, stb, na de mi van a szegény 90%-al? Országokhoz kellene igazítani az árakat. Itthon pl. egy win7 legyen 6-7 ezer ft és ne 25...
Szóval részemről is tehetnek egy szívességet..
-
Psychonaut
veterán
Mondjuk a cim eleg rosszul van megfogalmazva, torrentrol valoban legalis a szoftverbeszerzes (lasd ubuntu vagy barmely mas Linux disztro, illetve tobb letoltooldal ad trial programokhoz torrentet direktlink helyett, stb.).
-
Youri
veterán
Na ja, csak ha érvényes liszensz nélkül használod a legálisan letorrentezett szoftvert, az már nem legális. Mellesleg sok a másolásvédelem, aminek megkerülése sem legális, viszont másképp hogy kerülnének fel torrent oldalra a működő imagek... ez amit most te leírtál teljesen értelmetlen és témaidegen kötözködés
-
FlekkeN
aktív tag
A cikkben nincs, hogy a diákok a "torrentezés" szót használták volna. A szoftverek torrentről és internetről való letöltéséről van szó. Szerintük elég ha letöltik a szoftvert és kész ennyi volt. Tehát rosszul mondják hogy legális, mert még meg kell venni a szoftvert. Csak ők erről nem tudnak, mert a szerzői jogokat nem ismerik. Továbbá meg sem oszthatod, azaz ha torrent használata közben visszatöltöd bármely részét már törvényt szegtél.
-
=Mentor=
őstag
Terrentről leszedni pont annyira illegális, mint pofátlanul drágán adni... Ráadásul ha veszel egy eredeti DVD-t, Blu-ray-t akkor percekig bámulhatod a figyelmeztető logókat, szüvegeket hogy a kalózkodás mekkora bűn stb Ha meg letöltöm torrentről akkor minden ilyen szutyok le van pucolva róla,,, Ennyit erről
-
wolfman
veterán
válasz
mazsi1911 #14 üzenetére
Azért az utolsó 3 kép már a film maga!
Én azt tartom röhelyesnek, hogy kijön egy film felújított Blu-Ray kiadása NEM EREDETI SZINKRONNAL, hanem utángyártott 5.1-es szarral, aztán ezért csodálkoznak, hogy a sok ember majd a homemade-t tölti le, ahol belerakják az eredeti hangot! Vagy ki se adják idehaza az adott filmet szinkronnal!
-
Khan13
senior tag
Legjobb tudomásom szerint a torrent teljesen legális. Pl Blizzard a játékait is így terjeszti online. MS szoftvereket is teljesen szabadon lehet letölteni bármely torrent oldalról is (csak hogy a szervezőt említsük). Sokan odáig nem jutnak el, hogy nem a lemezt veszed meg lényegében és a programot, hanem a használati jogot. (Vannak ettől persze eltérő esetek is)
Tehát a diákok nagyon jól mondják, hogy a torrentezés legális.
Mellesleg ha már fel lett hozva szórakoztató ipar, legálisan tölthetsz le Magyarországon filmeket és zenéket, csak nem oszthatod meg. Amit letöltesz, azt pedig tisztázhatod az adott jogvédő szervnél és onnantól ugyanolyan, mintha megvetted volna. -
Taragas
aktív tag
válasz
mazsi1911 #14 üzenetére
mazsi1911: Amúgy ebben teljesen egyet értek, mert miért rakják rá egy lemezre, hogy ne lopj, ha azt te úgy is megvetted, de ha meg letöltöd, akkor rippelők többsége kiveszi a film elől(rendes dvd lemez), ripp esetén meg eleve ott sincs. Ezt sose értettem meg.... Csak az élvezetet rontja...
-
ng0ofy
KORREKTOR
10 ből nyolc bevallotta, hogy torrentről tölti a szoftvereket. Akkor mit nem mernek? A cikk rosszul lett megfogalmazva, mármint az eredeti. Így eléggé microsoft propaganda és az derül ki, hogy a szinte felnőtt középiskolás kölykök hülyék. Viszont az igazság az, elolvasva az eredeti cikket kiderül, hogy nagyon is észnél vannak és még a microsoft háziversenyén is bátorkodnak a nagy cég orra alá dörgölni, hogy bizony, ha kell valami nem a boltba szaladnak érte, hanem szépen lewarezolják. Olyan válaszlehetőség, hogy mindezt azért, mert pofátlanul drágák a szoftverek eleve és erre még jön a magyar fizetőképesség pedig valószínűleg nem volt. Diákokról leszállni, nem buták, csak őszinték!
-
kymco
veterán
Ez nagyon tetszik....
Hát úgy tűnik ennyit ér a nagy szoftvercégek "tiszta szoftver" kampánya és fenyegetése, ennyit érnek a telepítési kulcsok, aktiválások...
-
wolfman
veterán
Mertek volna mást mondani azok a diákok!
Nyílvánvalóan majd azt mondja mind egy stábnak, hogy "jah, aha, ém minden nap torrentezem, sz@rok én a szerzői jogokra. Minden drága, jóhogy letöltök mindent!"
Maksa Zoltán szavaival élve: Az illegális szoftverek ingyenesek, legalább olyan jók mint az eredeti, tehát ezeket egyáltalán nem ajánlom!
-
leslieke
Jómunkásember
Ennyi naiv diákot.
-
xxSanchez
őstag
Ha nem ilyen brutális árakon mennének a szoftverek akkor talán nem is kéne ilyen kutatást tartani...
-
Specter
tag
f*ck the szerzői jog!
-
juliabrilke
veterán
Miért? Nem az?
-
Gyula84
veterán
Általános iskolába járnak ezek a diákok? mert egyszerűen nem hiszem el, hogy azon felül nincs annyi eszük, hogy ne tudnák a torrent oldalakon általában minden illegális.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Microsoft versenyt hirdetett annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a szerzői jog fogalmát és a hamisítás veszélyeit.
- Vicces képek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Opel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest