Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hunluki

  senior tag

  válasz redgreg #100 üzenetére

  egy játékprogram hívőknek, programozóknak, és windows gyűlölőknek,

  What? Akkor ezt megmondom a szomszéd néninek aki 3 éve mintet használ mert a W10-hez már gyenge volt a gépe. Vagy megmondom nagymamámnak hogy nem jól keresi a recepteket, illetve nagypapámnak hogy rosszul jútúbozik.

  Átlag mezei júzernek kell egy böngésző, talán egy skype (ha már a fenti nagyszülős példánál vagyunk), egy VLC meg talán egy torrent progi és kalap. Átlag mezei júzernek tök elég a LO is, akkor lehet gond ha teljes MSO kompatibilitás kell. Játék is egyre több van linuxra, nyilván nem annyi mint ablakra de szépen nő a számuk.

  Javasolnék legalább egy Vboxban való (másfél óránál csöppet jobban elhúzódó) ismerkedést valamelyik up2date disztróval mielőtt valótlan dolgokat kezdesz el magyarázni.

 • hunluki

  senior tag

  válasz redgreg #103 üzenetére

  Én nem is akarok, sőt ha megnézel egy átlag merítést hogy ki mire használja manapság a gépét azt simán fedi egy linux is. Lásd a lenti példa, böngésző/vlc/torrentprogi. Nem kell az eredményt elmondani, de szerintem te is fel tudsz sorolni jó pár ismerőst akinek itt meg is áll a számítógép, minden másra ott a telefonja kb.

  Ha specifikus dolog van amit csinálsz a gépeden és megszoktad a hozzá tartozó workflow-t akkor persze hogy kellemetlen mert valamit újra meg kell tanulni ami már évek óta berögzült, újat meg ritkán tanul az ember, inkább panaszkodik.

  HC gamernek meg videószerkesztő adobe huszárnak nyilván nem lesz megoldás (bááár davinci resolve azért elég korrekt, na meg a vulkan/proton se rossz irány), viszont mezei netezős letöltős kicsit játszós gépre hibátlan.

 • hunluki

  senior tag

  válasz redgreg #106 üzenetére

  Windows se fenékig tejfel kategória játék terén se, siránkozásomat lásd itt: [link]
  Na most akkor a win alkalmatlan a játékra? Saját korábbi verziós cuccukkal tök jól ment, most pedig nem tudok vele játszani mert 20 perc után random kifagy, pedig szívesen megnézném a legós kalandot.

  Semmi bajom a winnel, azzal van bajom ha olyat állítanak ami nem igaz, és jelenleg te ezt állítod hogy egy mezei linux nem alkalmas egy átlagos júzernek, holott de. Hidd el, meglepően kevesen használják ki a windows előnyeit, leginkább azért van elterjedve mert ezt szokták meg. PS júzerek jelentős százaléka is meg tudná oldani a képei átméretezését/retusálását egyszerűbb programmal, de minek feszüljön ha ott van torrenten 3 kattintásnyira tőle, nyilván nem a profikról beszélek de belőlük sokkal kevesebb is van. WinMo témakört én is sajnálom mert nagyon szurkoltam az MS-nek hogy legyen egy harmadik erő is a telefonpiacon, de sajna nem jött be.

 • hunluki

  senior tag

  válasz niof #134 üzenetére

  Mókás amúgy ilyenkor belegondolni hogy ide a fórumra járnak olyan kockák is akik úgy vélik hogy értenek a számítógéphez, holott csak a windowshoz értenek.

  Manapság már nagyon nem win only helyzet van, főleg nem fejlesztők körében.

  Persze nem erőszak a disznótor, ha te szeretnél egy HTPC-ért win licenszet fizetni lelked rajta, az enyém évek óta üzemel nem kevés load-al és szavam nincs rá, mindent megcsinál amit win alatt csak fizetős szoftokkal tudtam volna megcsinálni.

  [ Szerkesztve ]

 • hunluki

  senior tag

  válasz hcl #160 üzenetére

  Pontosan, de ez már oktatási gond. Nem excelt kéne tanítani hanem táblázatkezelést, nem wörd-öt hanem szövegszerkesztést, nem windowst hanem OS használatot, stb.

  Akinek van egy kis sütnivalója simán eligazodik bármelyik OS-en, főleg manapság, aki meg nem annak nem is kéne erőltetni, maradjon csak egy butított telefonos OS-en a saját kis limitjeinek megfelőlen, ő is örül hogy nem cseszi el, akik meg rendes OS-t akarnak használni annak nem kell keresztbe pakolni mindenféle hülyejúzerbiztosítással. Pl a W10 szokásos MS hozzáállással természetesen a robosztus asztali OS-ét butítja bikóz divelopersz divelopersz divelopersz...

 • hunluki

  senior tag

  válasz otapi #217 üzenetére

  Ez amúgy fordítva is "működik", próbálj meg egy szanaszét formázott régi doc-ot behúzni egy friss wördbe, lesz meglepi bőven :)

  MSO leginkább csak saját magával kompatibilis, de van hogy még úgy sem. Nekem pl simán szilánkokra esett a 2007-es word-el formázott doksi 2010 alatt, ellenben a középsuliban írt writer doksijaim még anno OO-val születtek és csont nélkül nyitja a legújabb libre.

 • hunluki

  senior tag

  válasz otapi #220 üzenetére

  Dátum alapján be tudod lőni hogy régi sztori, de ott is friss doksik voltak, annyi hogy pont update hullám közepén volt a cég, valakinél még 2007, valakinél már 2010, ügyfeleknél még volt 2003 is talán. Egészen konkrétan pontosan ugyanaz zajlott le mintha LO-ra váltottunk volna, ugyanúgy újra kellett formázni raklap doksit, ipari anyázás volt belőle meg raklap túlóra amíg mindent "átmigráltak" az új verzió alá. Közel 3 hónapos mélytorokról beszélgetünk, plusz a coex időszakban történő hangulatingadozások se voltak elhanyagolhatóak.

  A lenti kommenttel arra akartam célozni hogy ha már belefeccölnek x időt akkor már inkább olyanra formázzák ami nyílt, esetleg ezáltal elkerülhető lesz a 2016-os office rolloutjakor várható b.zmegolás. Helyette úgy oldották meg hogy "na akkor most új designt vezetünk be", ezáltal új sablon is lett, innentől kezdve meg így is úgy is előről ment minden. Szerencsére engem nem érintett, adminiszratív részre ott az OKJ-s Mancika részleg :)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés