Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Meridian

  aktív tag

  Drá-gáá-áák a liszenszek? What? No, majd megtanulják, a linux világban sincs ingyen a termék support... a szakember meg még drágább, és ritkább.

  Majd sírni fognak, amikor leváltják az Outlookot Kopano-ra és napi szinten szívnak hogy baromi nehézkes a használata, hiába egy outlook utánzat...
  Majd szembesülnek azzal is, hogy az eddig jól bevált makróik nem működnek az Open- vagy LibreOfficeban... és szopnak mikor filejogosultságok kezelése terén az őskorba repülnek vissza.

  És nem, nem beszélek hülyeségeket. Én egy nagyméretű magyar cégnél dolgozom, de titoktartási kötelezettség miatt nem írhatom ide, de valszeg mindenki jól ismeri, aki nem tömegközlekedve jár pl munkába, és itt olyan orbitális szívások vannak ezzel a linux-olcsósított rendszerrel, hogy az elképesztő. Most már Office365-re váltottunk, na de ez sem hozott megváltást.

  Intő példanák meg ott volna (van) München.... is.

  [ Szerkesztve ]

  http://www.taxierden.hu

 • Meridian

  aktív tag

  válasz hallador #11 üzenetére

  Az indulás is egy lobbi volt... 2003-as cikk.
  https://www.origo.hu/techbazis/20030529linuxra.html

  Autógyár? Majdnem ráhibáztál.

  "magyar tulajdonú cégeknél érezhető a káosz, ahol a legtöbb esetben az olyan szavak mint az ITIL, vagy a CMDB, vagy a Ticketing rendszer"

  Káosz egyáltalán nincs, viszont van helyette az, hogy erre nem adunk pénzt. ITIL az nincs, nem is lesz sohasem (ilyenre nem baszunk ki pénzt felkiáltással) CMDB-t nem tudom mi, de ticketing az van, és az is egy hulladék, RT (request tracker) alapú, ami szintén "opensource". Le lesz cserélve hamarosan egy normálisra - de ez már fizetős, és nem annyira olcsó amúgy...

  Openoffice meg egyszerűen nem működik. Itt az irodisták egy tucatnyi makrót használnak, amit a programfejlesztők írtak kifejezetten baszott nagy adathalmazok és excel táblák konvertálására, információk kigyűjtésére, adatok kigyűjtésére. Ehhez kell az MS office és a makrózások lehetőségei. Másrészt amikor valami hivatal küld egy word doksit, vagy prezentációt, az nem feltétlenül jelenik meg jól openoffice alatt (sőt szarul inkább), míg ms office alatt nincs ilyen gond. Levelezés, hát itt nem azon a szinten használnják amit a roundcube, vagy gmail és tsai tudnak nyújtani. Ehhez kellene az exchange, ami nem lett, lett helyette szerencsére o365. Az átállás egy horrorsztori, de egyszer majdcsak vége lesz. Addig meg van kihívás napi szinten ezerrel. Adatbázis vicces, de mysql. Azért vicces, mert kurva profik a programozók, így nem omlott össze a napi 100K+ tranzakció alatt még. Sőt egész jól teljesít! Bár igaz, működési anomáliák egyre gyakrabban vannak.

  [ Szerkesztve ]

  http://www.taxierden.hu

 • Meridian

  aktív tag

  válasz CPT.Pirk #12 üzenetére

  "A Müncheni példa meg a politikai érdekek és a politika bukása volt, nem a Linuxé."

  2003 óta figyelemmel követtem a híreket. Sosem volt egy sikersztori, függetlenül attól, hogy éppen ki milyen irányban lobbizott. A fentebb linkelt cikk is arról szólt, hogy az MS ajánlatával szemben az indulás 3millió €-val magasabb volt, de arra hivatkozva döntöttek így, hogy nem akartak egy beszállítótól függeni. Hát nem függtek, inkább szívtak. Persze, na igen, az MS rendszerekkel is lehet szívni, ezt sem tagadom. Csak éppen ha azt nézzük az MS egy irányban tud haladni, míg az opensource 100 felé, míg hirtelen rádöbbenek, hogy amíg azon civakodtak mi lenne a jó vagy jobb, elment melletük az ipar, és ezek után késve elkezdenek a de facto szabványok után loholni. Lsd pl Samba.

  [ Szerkesztve ]

  http://www.taxierden.hu

 • Meridian

  aktív tag

  válasz CPT.Pirk #15 üzenetére

  Pedig egy irányba tart az MS. Az hogy a GUI hogy néz ki azon mindig vannak ötletelések. De alatta mi van?

  Amúgy meg linux rendszereknél mindig nagyra vannak hogy így linux meg úgy, és nagy guruk építenek rendszert, nos én is egy ilyet látok nap mint nap... egy nagy rakás hulladék az egész. Rendes AD helyett tákolmány van, cisco helyett dlink van (omlik össze az egész időnként, és hadd ne mondjam kik nézik, és vakarják a fejüket és nem tudják miért), egy plusz telefonmellék beüzemelése is nagy problémákat okoz, mert az egész egy mindenféle ingyenes szoftverekből összetákolt halmaz. Amúgy ja, persze külön-külön, kisebb méretekben biztosan faszántosan működne mindegyik alrendszer, csak együtt nem, és nagy méretben.

  http://www.taxierden.hu

Hozzászólok Aktív témák