Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Shad0w

  senior tag

  válasz hcl #212 üzenetére

  https://pcforum.hu/hirek/19915/mar-nagyon-szegyelli-a-linux-ra-valtas-kiserletet-munchen
  https://pcforum.hu/hirek/14563/43-millio-eurot-dobott-ki-az-ablakon-munchen-a-linux-ra-valtassal

  https://www.theregister.co.uk/2018/01/04/munich_linux_costs_ownership/

  Volt még egy cikk ahol leírták, hogy mennyi pénzt költöttek csak a nyomtató driverekre, de azt most valamiért nem találom. A HP-s tanulmány eredményét valszeg megszorozták picit, de ha ugyanannyira is jött volna ki már felesleges volt az átállás.
  De pl. kiderül, hogy megtartották a Microsoft Exchange servert a levelezésre, ezzel is csak szopatták magukat. Egy másik zsák pénzbe került átvinni MS office doksikat OpenOffice-ba. Plusz saját Linux distrot csináltak amire ofcoz saját zsebből kellett fizetniük a karbantartást/fejlesztést.
  Ha valamelyik lépésnél még zsebbre is tettek a project pénzből azért jól látszik az is, hogy eleve sok dolog nem volt ingyen.

  Nincsen "vagy" az OS és a szoftverek között. Ellenben "és", ha váltasz OS-t váltanod kell szoftvereket is.

  Valóban nem állítom, hogy rossz a Linux, irodai környezetben sztm nem alternatíva. Windowsról váltani egy irodában Linuxra rohadt nehéz. Egy Outlook kenterbe veri az összes többi levelezőt, a oneDrive-ra feltöltött fájlokat szimultán tudja írni több ember is és realtime látjuk mit ír a másik. Fájl megosztásnál konkrét embereket tudunk beállítani egyedi jogokkal, nem csak 1 group-ot. Ezek nálunk hasznos funkciók. Ha van is ebből bármi Linuxra akkor oké, még soha nem ástam bele magam, általában csak greppelek meg sed-ezek, meg néha tcpdumpolok. Arra tökéletes (és még sok más célra is, de nem irodában)

  Egyik Linux disztribúció sincs monopolhelyzetben és ezért nem tud visszaélni vele. Egyébként sztm az is probléma a Linuxban, hogy sok program ingyenes, nincs mögötte senki és ha gondod van akkor így jártál. CPT.Pirk is megírta, ha munkára használsz valamit akkor sokszor fizetned kell érte és akkor kezelik a problémáidat is. De ez nem OS függő, az összesen így van.

  Diploma munkámat kötelező volt OpenOffice-ban írni (windows verzió). Én vért hugyoztam mire kész lett, mert nem lehetett random formázásokat csinálni, helyette volt egyetlen egy sorrend ami működött. Végül amikor kész lett akkor töröltem minden formázást és megcsináltam egyszerre az egészet újra, hogy megfeleljen annak amit elvártak. Irodába nem való Linux. Ha más nem, fogadjátok el, hogy nekem ilyen tapasztalataim vannak.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák