Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Shad0w

  senior tag

  válasz hallador #54 üzenetére

  "miért dobálnánk ki a pénzt szoftverre, ha ingyen is lehet telepíteni"
  Aztamindenit!!! Eddig nem értettem, hogy miért nem BMW-vel járok dolgozni! De most már tudom mi a baj: nem fejlesztek ingyen programokat mindenkinek szerte a világban! Ugyanis ha tudnék ingyen programokat fejleszteni akkor az csak azért lehetne, mert nincs gondom a pénzzel.

  Tényleg minden linuxos ilyen vak?

 • Gargouille

  aktív tag

  válasz hallador #54 üzenetére

  Nekem aztán egyáltalán nem fáj ha linuxra állnak át, használják és remélem beválik nekik (a kutatás és a szakmai munka eddig is azon folyt tudtommal). Én magam is sokszor leírtam már, hogy - ms szakemberként - örülnék ha jobban eletrjedne desktopon és felzárkozna valós alternatívaként a Win mellé azokon a területeken is ahol még nincs ott, mert ezzel csak nyerne mindenki, szélesedne a paletta, az eszköztár amivel dolgozhatnánk. Sőt az lenne a legjobb ha végre valaki csinálna végre egy full új oprendszert aminek semmi köze egyik korábbihoz sem.

  Ami vicces viszont az ez a homeuser/óvodás szintű hitvita egy "szakmai" oldalon (anno scenen ment hasonló az Amiga vs. PC viszonylatban, az is nevetséges volt). Aki tényleg ezzel foglalkozik pontosan tudja, hogy mindenre azt az eszközt kell használni ami legoptimálisabb és műszakilag legjobban megfelel (ez nem érzelmi kérdés), ha a Windows akkor az, ha Linux akkor meg az, nem a gombhoz kell a kabátot igazítani. Nincs olyan, hogy az egyik sz@r a másik meg király. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai bőséggel, ha valóban ezzel foglalkozol (?) ezzel neked is tisztába kell(ene) lenned.

  Itt ráadásul pénzügyi döntés született, azt nem tudni, hogy szakmailag is megalapozott e, de ez majd úgyis kiderül idővel.

 • -Skylake-

  addikt

  válasz hallador #54 üzenetére

  "Szerintem is hagyjátok a fenébe, nem kell mindenáron betrollkodni mindenhova ahova nem kellene. Most nem az MS nyert, és reméljük egyre több ilyen lesz. mert feleslegesen miért dobálnánk ki a pénzt szoftverre, ha ingyen is lehet telepíteni és a célnak megfelel? Na erre még nem sikerült választ kapni."

  Látod ezt érted félre te is és sokan mások is. Itt mindenki kvaboldog lenne, ha a Linux elterjedne úgy, ahogy azt itt előadjátok. Szerinted itt mindenki a saját pénze ellensége ? Kifizetünk 50k-t egy OS-ért mert tul sok a fölös cash ? Vagy szerinted én mondjuk élvezem, hogy linuxon 500 DE van winen meg egyetlen egy és az úgy szar a hogy van ?

  Értsd meg, hogy itt mindenki azt akarja, hogy a linux jó legyen a mindennapokban. Csak épp nem az.
  A droid egy teljesen jó bizonyíték , hogy meg lehetne ezt csinálni. Kellene fogni egy rendszert és azt általánossá tenni, fel kellene mérni, hogy mi a piac igénye és megpróbálni annak megfelelni (itt most érthetjük a játékokat , speciális programokat mint az adobe cuccai , vagy bármit). A gond az, hogy szemmel láthatóan egyáltalán nem ebbe az irányba halad ez az egész dolog.

  Kellene EGY alap rendszer (és nem az ubuntu/debian/gentoo/arch...... rendszerek fejenként 4ezer forkkal) , kellene rá egy rendes és működő megoldás a vga használatára (mert ameddig winen tökéletesen megy egy szaros jutub 4k60fps gopro videó, azonos konfigon a linux meg szétlaggolja, addig ez nem az , hiába lehet beállítani vagy sem : winen nem kell beállítani) illetve kellene rá egy rendes megoldás a szoftverek telepítésére és megtalálására. Kellene rá egy RENDES store , ami jelenleg egyetlen disztrón sincsen.

  Ameddig nem lesz olyan szögegyszerű egy linux használata mint egy droidé , addig teljesen jogosan nem akar nekiállni senki a váltásnak. Mert ha szögegyszerű akkor gyakorlatilag a váltás megáll annyiban, hogy onnantól nem veszel ms szoftvert és csomó pénzed megmarad. A helyzet viszont egyáltalán nem ez, a linux jelenlegi formájában abszolút alkalmatlan a mindennapos desktop használatra. Persze fejlesztőknek jó, meg biztos még sok egyéb munkára tökéletes, de normál , r=1 usereknek , otthonra , szórakozásra végtelenül alkalmatlan. A linux legnagyobb esélye szerintem otthonra az, ha valaki végre tényleg nekiáll és megcsinálja értelmesen az androidot desktopra. Ez kvázi az egyetlen esély.

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés