Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • cami][us

  senior tag

  válasz Shad0w #43 üzenetére

  A magyar felsőoktatás utolérhetetlen.

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Shad0w #43 üzenetére

  Valamit nagyon elkeféltek akkor, ha programokat kellett fordítgatni, meg kernelt vadászni. 2008-ban raktam fel az első disztrót magamnak, az Ubuntu 8.04-et, ami kulcsra készen települt fel. Akkoriban még nem volt 1 kattintásos csomagkezelő, de a jól bevált Synaptic már bőven és amit akartál felraktál belőle és ment.

  A fősulin nálunk Suse Linux volt, az akkori KDE3-al. Pikk-pakk működött minden.

  A megosztásra meg annyit, amit írtam is. Az egész WSL és a nyitás a Linuxos közösség felé abból indult ki, hogy fejlesztők egy jelentős részének nem tudtak alternatívát mutatni Windowson. Egy egyszerű példa, hogy hogyan dolgozol fel több MB méretű txt szövegfájlokat Windowson?
  A notepad, notepad++ és Word is bedobja a töröközőt egy ilyen fájltól... Linux alatt bash-ben meg tudsz futtatni egy egrep parancsot, ami leszűri neked a számodra hasznos sorokat a fájlból. Mióta van WSL, (vagy win7-es időkben a valaki által kreált bash for windows) ezt már meg tudod tenni Windows alatt is.
  Ezek a dolgok mind mind azért kerültek be a Windowsba, hogy a Linuxos eszközökhöz szokott embereket is át tudják csábítani magukhoz, így felszalámizva és beolvasztva a Linuxos népet.

  #45: az itt olvasottak szerint a tudósok jelenleg is többnyire nem MS oprendszert használnak a Cern-ben, így nem kifejezetten őket érinti a váltás.

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Hozzászólok Aktív témák