Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  válasz Meridian #13 üzenetére

  Káosz egyáltalán nincs

  Már úgy érted, hogy mivel nincs ITIL és CMDB ezért senki nem tudja mit csinál a másik, és az emberek úgy vannak értékelve mint az Orbán izé kádár rendszerben, hogy a haver haverjának a haverjának a munkásőr parancsnoka mondja meg, hogy ki kap jutalmat, mert amúgy aki eldönti is hülye a szakmához, és ebből adódóan a fluktuáció a végtelenbe tart? Hát végül is...

  A Dokumentáció kötőjelekkel 3 oldalban felsorolt 90 pont és ha a 82-edik pontnál megakad a "kolléga", akkor hívja az integrátort. és utána meg szidja az osztályvezetőnek, hogy mekkora hülyék ezek?

  Az oktatás az csak Gyűrűk urában meg a Roxfort boszorkány- és varázslóképző szakiskolában volt utoljára, mert attól rettegünk, hogy a kolléga elmegy, vagy akkor ha leszállítanak egy hardvert, és az amúgy 5 * 4 nap helyett letol gyorsan a "független" beszállító egy 4 napos hakni cap-et.... hozzáteszem anélkül is elmegy, mert a 80' éveknek vége 30 éve, csak nem otthon az állami szférában...

  Hát dolgoztam én is ebben, de remélem a rémálom nem tér vissza soha többé.

  Aztán átálltam a "sötét" oldalra, ahol ezek a szemetek értelmezhető szabályok, és pontosan fel tudják mérni a kolléga mit csinál, mikor és ehhez támogatás is jár. (Mondjuk évi 2 - 3 kötelező vendor képzés formájában... )

  Le lesz cserélve hamarosan egy normálisra - de ez már fizetős, és nem annyira olcsó amúgy...

  Csak az éppen ITIL meg CMDB nélkül pont annyit ér mint a magyar pista a lánggépgyárban, magyar is pista is meg láng is van, csak a gyár hiányzik.

  Openoffice meg egyszerűen nem működik. Itt az irodisták egy tucatnyi makrót használnak, amit a programfejlesztők írtak kifejezetten baszott nagy adathalmazok és excel táblák konvertálására, információk kigyűjtésére, adatok kigyűjtésére. Ehhez kell az MS office és a makrózások lehetőségei. Másrészt amikor valami hivatal küld egy word doksit, vagy prezentációt, az nem feltétlenül jelenik meg jól openoffice alatt (sőt szarul inkább), míg ms office alatt nincs ilyen gond. Levelezés, hát itt nem azon a szinten használnják amit a roundcube, vagy gmail és tsai tudnak nyújtani.

  Azt senki nem mondta hogy gyalog galopp lesz, de csak egyszer kell meglépni állam szinten.

  Ehhez kellene az exchange, ami nem lett, lett helyette szerencsére o365.

  Hát az új exchange-t inkább átkozzák mint szeretik, ahogy hallom. Az o365 biztos jó, de azért a legtöbben még nem annyira bíznak meg benne, legalábbis a nagyvállalatok nem annyira.

  Magyarországon valódi magyar tulajdonú informatikai szempontból nagyvállalat nincs. A káosz, fejetlenség a Kelet-Európai = gányolás, miatt feleslegesen nagyra duzzasztott informatikai infrával rendelkező cégek vannak, de ezt ne nevezzük rendes "vállalatnak" amit általában vagy az EU, vagy az adófizetők "vettek" meg...

  :(((

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz Meridian #13 üzenetére

  "Openoffice meg egyszerűen nem működik. Itt az irodisták egy tucatnyi makrót használnak, amit a programfejlesztők írtak kifejezetten baszott nagy adathalmazok és excel táblák konvertálására,"
  TEhát van egy rakás rossz megoldásotok, amire nem volt pénz, valaki jófejségből megírta, azóta nincs dokumentálva (ahogy az szokás), és inkább konzerválni kéne a rossz állapotot, mint rendesen megcsnálni.
  És mi lesz, ha a következő Offisz verzióktól nem fog menni? Mert a MS úgy alakít valamit...

  Ezt cégeknél is láttam már saokat, hogy a tákolt táblázatkezelős megoldásokkal szívnak, ahelyett, hogy rendesen adatbázis alapon megcsinálnák a munkaeszközeiket.

  ". Másrészt amikor valami hivatal küld egy word doksit, vagy prezentációt, az nem feltétlenül jelenik meg jól openoffice alatt ("
  Alapból sem wödörben kéne küldeni, inkább PDF.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hozzászólok Aktív témák