Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  válasz Meridian #10 üzenetére

  Drá-gáá-áák a liszenszek? What? No, majd megtanulják, a linux világban sincs ingyen a termék support... a szakember meg még drágább, és ritkább.

  Mondjuk a Linux amit használtak, és most használni fognak pont nem kerül pénzbe, ha pedig szakemberekről beszélgetünk, nem egér huszárokról, akik magukat Senior mérnöknek képzelik, de a való világban technikus is erős kifejezés lenne rájuk, akkor az az MS világban sem lesz olcsó, sőt.

  Majd sírni fognak, amikor leváltják az Outlookot Kopano-ra és napi szinten szívnak hogy baromi nehézkes a használata, hiába egy outlook utánzat...

  Végül is ha megnézem az on-premise Exchange 2019 erőforrás igényét, akkor én is elgondolkoznék a rajta, hogy akár zimbrára akár másra váltsak.

  Majd szembesülnek azzal is, hogy az eddig jól bevált makróik nem működnek az Open- vagy LibreOfficeban... és szopnak mikor filejogosultságok kezelése terén az őskorba repülnek vissza.

  Ez marketink bullshit. Elég sok állami intézmény állt át Libreoffice-ra nem váltottak vissza MS Office-ra (Na nem Magyarországon). Egyszer kell meglépni, utána ezzel nem sok gond lesz. Biztosan szükség van az MS office összes tudására? Nem biztos én is elvagyok 4- 5 éve MS Office nélkül. Pedig Doksikat rakok össze elég sokat.

  És nem, nem beszélek hülyeségeket. Én egy nagyméretű magyar cégnél dolgozom

  Hát erre nem lennék büszke, ha technológiáról van szó, Magyarország legendásan az MS utolsó fellegvárai közé tartozik, na nem azért mert az MS annyira jó lenne, inkább a Román példa miatt. Persze az MS-nek semmi köze nem volt semmihez, csak mégis.
  Ráadásul a magyar tulajdonú cégeknél érezhető a káosz, ahol a legtöbb esetben az olyan szavak mint az ITIL, vagy a CMDB, vagy a Ticketing rendszer Soros György által kitalált tömegpusztító értelmezhetetlen szójáték együttese szokott lenni. Szóval amire ki akarok ebből hozni, ez pont semmit nem jelent, mondjuk ha azt mondtad volna, hogy egy autógyárban, vagy egy gyógyszeripari cégnél dolgozol, vagy egy nemzetközi integrátornál akkor komolyan tudnám venni, amit mondasz.

  Mióta kb dolgoztam 3 - 4 nagy német autógyárban, meg a világ legnagyobb motorgyárába, meg itt ott, azóta a legtöbb állami cégről inkább a káosz, mint a cég jut az eszembe, és nem csak csak ezekről, hanem a szomorú ebben az, hogy azok a "bankok" akik azt képzelik magukról, hogy a versenyszférában vannak ,miközben ennek meg annak a lovagnak a házi kasszája, is ebbe a kategóriába esnek.

  Intő példanák meg ott volna (van) München.... is.

  Ez egy eléggé sötét ügy volt, én jobban utána olvastam nem azért váltottak vissza, mert nem működött a Linux, volt ott eléggé sok lobbi is.

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  LOGOUT blog

  válasz Meridian #10 üzenetére

  Elkerülte a figyelmedet amit írtak itt többen, hogy már így is jellemzően Linuxot használnak. Szóval valahogy mégis élnek. Nem is értem hogy lehetséges. :N

  Amúgy biztos velem van baj, de ez az Outlook - Skype for busines - Office365 trió se hozza el a megváltást. Fasza, mikor az O365-ös Excel alatt arra kell várni, hogy sok cella beillesztésénél lefusson az animáció cellánként...

  *A Müncheni példa meg a politikai érdekek és a politika bukása volt, nem a Linuxé.

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Hozzászólok Aktív témák