Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz CPT.Pirk #47 üzenetére

  " Az egész WSL és a nyitás a Linuxos közösség felé abból indult ki": az egész wsl nyitás abból indult ki, hogy a fejlesztők között általános szokás, hogy nem szeretnek különböző rendszereket használni, azt szeretik, ha olyan platformon fejlesztenek, mint ahova az éles rendszer kerül. És mivel az éles rendszer ma már többször linux, mint windows, ezért az ms betojt, hogyha a fejlesztők áttérnek linuxra a desktopjaikon, akkor az nekik azért is rossz, mert elveszítenek egy vevőt, meg azért is, mert ha sok fejlesztő kerül linuxos desktopra, akkor megcsinálják olyanra, mint amilyet szeretnének. tehát a szerver oldali háború elveszítése sanszosan vesztésbe sodorhatja az ms-t desktop oldalon is. ezért estek neki a wsl2-nek.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • btprg

  tag

  válasz CPT.Pirk #47 üzenetére

  A megosztásra meg annyit, amit írtam is. Az egész WSL és a nyitás a Linuxos közösség felé abból indult ki, hogy fejlesztők egy jelentős részének nem tudtak alternatívát mutatni Windowson. Egy egyszerű példa, hogy hogyan dolgozol fel több MB méretű txt szövegfájlokat Windowson?
  A notepad, notepad++ és Word is bedobja a töröközőt egy ilyen fájltól... Linux alatt bash-ben meg tudsz futtatni egy egrep parancsot, ami leszűri neked a számodra hasznos sorokat a fájlból. Mióta van WSL, (vagy win7-es időkben a valaki által kreált bash for windows) ezt már meg tudod tenni Windows alatt is.

  Magát az elvet értem, de ez a példa szerintem nem valami jó... Ugyanúgy lehetne írni nagy méretű szövegfájlokat is támogató Notepad programot, mint Windows-ra grep-et (1992-ben a Turbo Pascal-hoz is volt Borland GREP), minek ehhez Linux?

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

 • otapi

  tag

  válasz CPT.Pirk #47 üzenetére

  "Egy egyszerű példa, hogy hogyan dolgozol fel több MB méretű txt szövegfájlokat Windowson?"
  A TC Lister-je meglepően jól kezeli a nagyon nagy fájlokat, van benne keresés funkció is. De nem volt különösebb gondom Notepad++szal vagy a VS Code-dal sem.
  Ellenben ha rendszeresen ilyen nagy fájlokkal dolgozol egy texteditorban akkor valamit rosszul csinálsz: vagy kell egy célprogram ami beolvassa a formátumot, vagy egy általános program amivel rugalmasan fel lehet dolgozni sok fajta formátumot, pl. PowerBI. Vagy persze eleve egy adatbázisba kellene bevinni a rekordokat, nem sima text fájlba.

Hozzászólok Aktív témák