Hirdetés

2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Így hátrál ki a nyugati világ az elsőszámú védőbástyája mögül egy szigorodó diktatúra határvidékén, gratulálok. Kínába nemhogy iphone-t, ivóvizet se szállítanék addig, amíg el nem ismerik TIBET és a Kínai Köztársaság szuverenítását.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

(#3) Zeus válasza t72killer (#1) üzenetére


Zeus
(újonc)

Még jó hogy kínában gyártják az iPhone-t!

[ Szerkesztve ]

(#4) t72killer válasza Zeus (#3) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Így van, rájuk van cuppanva az összes multi, mert ott lehet rabszolgákkal dolgoztatni. Többek között ezért se lenne szabad levegőt se szállítani nekik, nemhogy nyugati tőkét és tudást.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#5) azbest válasza t72killer (#1) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Szerintem a saját területi szuveneritásuk megtartását ide keverni felesleges, mert akkor ennyi erővel függetenséget a katalánoknak, meg a szerbeknek, meg az erdélyieknek meg pistabácsinak aki nem akar adót fizetni, s kikiáltotta a kocsmája függetlenségét. Legyen anarchia.

Az pedig, hogy egy állam nem ismeri el másik, nem részét képező állam függetlenségét, arra nyugaton is sok példát lehet találni. Például az usa sem ismeri el taiwan függetlenségét, de valsz se az eu, se magyarország nem ismeri el hivatalosan.

Szóval szerintem maradjunk annyiban, hogy a melyik országot kell utálni, ki a gonosz és ki a követendő, az éppen attól függ, hogy melyik érdekszférája diktálja a helyi propagandát. Minden hatalom elkövet bármit, hogy a saját érdekeit érvényesítse. Nem csak kína, az oroszok vagy az usa, de a vezető európai államok is végeztek és végeznek olyan tevékenységeket a nagyvilágban, amely de-facto emberiség ellenes bűntett, van hogy még a saját törvényeik szerint is, ami olyankor valahogy mégsem számít. Csak a hatalom számít. :(

(#4) t72killer
nekem pedig úgy tűnik, hogy jelenleg kínai a világ legkapitalistább országa, s lehet sok magyar rabszolga irigyelné sok kínai munkás helyzetét, ha tudná, hogy valójában hová fejlődött a helyzet, miközben itt megállt az idő.

[ Szerkesztve ]

(#6) t72killer válasza azbest (#5) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"lehet sok magyar rabszolga irigyelné sok kínai munkás helyzetét"

Ezt akkor se irigyelném, ha Kiskunalsószerencsétlen-ben lennék éhbérért közmunkás:

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) azbest válasza t72killer (#6) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

ó igen, a tiszta magyar levegőt szívhatják nemzetünk büszke közmunkásai. Kivéve, amikor ipar nélkül is szmog van. A szorgos kínaiaknál meg hát a munka porral jár. Szóval, nekik is azt kéne mint nekünk. Nem dolgozni és tiszta levegőt szívni :))
Vagy vehetnek sokkal olcsóbban légtisztítót, mint itthon. A világ eszközeinek többsége kínában készül, örülnének a magyar cégek, ha némi kosz árán kicsit jobban menne itthon az üzlet.

[ Szerkesztve ]

(#8) t72killer válasza azbest (#7) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Azért érdemes megnézni, hogy az a durva magyar szmog "mennyi" a kínaihoz képest. Nem rózsás a helyzet magyarisztánban, de a kínai szint katasztrófa, kb a magyar 3-400x-osa lehet.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) Béééla válasza azbest (#7) üzenetére


Béééla
(őstag)

Az ugye megvan, hogy a kínai levegőből téglát csináltak, szóval lehet mondani hogy a kínai légszennyezés olyan durva, hogy rákönyökölhetsz.

Bélabá

(#10) Fred23 válasza azbest (#5) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

"Csak a hatalom számít."

Szerintem is, viszont tippre a nyugati típusú demokráciák rosszabbak a távlati gondolkodásban, mint a kínaiak. A pillanatnyi kis haszonért feladjuk a hosszútávú előnyöket. Az egyes nyugati cégek sokkal nagyobb szabadsága, államtól való függetlensége is kedvezőtlen ilyen szempontból, ahogy az egymással szembeni versenyük is. Olyan könnyű behódolni egy kis pénzért, feladni elveket, pláne ha a részvényesekre lehet hárítani a felelősséget, és ha a cégvezetés dolga tényleg csak az, hogy legyen több pénz, vagyon! Van egy olyan érzésem, hogy a kínaiak úgy fognak dominálni 30-40 év múlva szinte mindent, hogy a nagybetűs Nyugat csak pislogni fog tudni. Tippre meg fogják osztani az elméletileg nyugati értékrendű országokat egymással, és lenyelnek keresztbe minket a kínaiak. (Pláne, ha nem lesz addig Európai Egyesült Államok.) A kínai diktatúra eddig nagyon sikeresnek tűnik, érdemes lenne alaposabban tanulmányozni a jövőben, és felismerni a saját hibáinkat!

Rövid távon biztosan rengeteg pénzt hoz, ha a fb Kínába mehet a helyi szabályok betartásával, ahogy rengeteg pénzt hozhat az Apple-nek és a többi nagyobb cégnek is az ilyen "alkalmazkodás", "rugalmasság". Viszont a céges érdekeken túl, úgy nézve a kérdést, hogy mi szolgálná jobban a nyugati típusú életmód távlati céljait... -közelgő buktának tűnik számomra ez a már általánossá váló nagyfokú alkalmazkodási kedv a rövid vagy közepes távú anyagi előnyökért cserébe. A pénz, a hatalom egy szükséges keret, egy páncél valamilyen tartalmak számára; nem lenne szabad elfelejteni sok pénzért sem a saját tartalmi álláspontjainkat! :U

(#11) azbest válasza Fred23 (#10) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Az biztos, hogy más a kultúra és sokszor az egyik oldal azért szidja a másikat, mert nem érti a különbséget, hanem magából indul ki.

Keleten úgy tűnik, hogy nyiltan kimondják, mit lehet és mit nem, mik a szabályok. Ha tetszik, ha nem. Legfeljebb félrenéznek, ha mégsem akarják betartatni.

Nyugaton (nálunk is) megy a nagy képmutatás a jóakaratról, meg a szeplőtelen életről, közben pedig sunnyogás van. Miközben megy a nagy ájtatosság, meghurcolnak embereket olyan dolgokért, amiket a meghurcolók is csinálnak. Szólni is csak addig szabad, amíg pozitívumot mondanak az emberről, mert a kritikát nem polkorrekt kimondani, azért meghurcolás jár. Mindenféle témában vannak tabuk, amelyek azért számítanak sértőnek, mert mindenki sértésre használja, miközben arról papolnak, hogy ne sértegessék őket. [link]

De amúgy remek példa erre a mostani hír. Kína nyiltan kimondja, hogy náluk tilos azt a zászlót használni, aki pedig kínába megy, annak be kell tartania a kínai törvényeket. Az apple meg sunnyogva megcsinálja a korlátozást, de titok, mert különben a képmutató vásárlók meghurcolják őket azokban az országokban, amelyek nem szintén nem ismerik el taiwan függetlenségét hivatalosan, de azért sunyiban mégis kereskednek velük is.

Ugyanerről a képmutatásról szól az is, amit a cégekről írtál. Hogy papolnak arról, hogy jaj a gonosz keletiek rabszolgaként dolgoztatják az embereiket, miközben otthon meg munkanélküliség miatt hajléktalanok fetrengenek mindenfelé az utcán. Olcsó gyártatásra törekednek keleten, miközben a célközönségnek egyre kevesebb fizetés jut, mert nem hajlandóak otthon foglalkoztatni őket, s rendesen megfizetni, hogy legyen miből vásárolni. Kamikaze.

Igazából már ma is sok nyugati cég vagy akár állam mögött is valamelyik jajdegonosznak lefestett keleti ország pénze áll. Csak a keleti átlagember is majmolja a nyugati kultúra imidzsét, s ezért megtartják a képmutató nyugati imidzset, mert a keletiek is azt veszik.

Az átlagemberek kb mindegy, hogy amcsi vagy kínai, amíg csak elvan a saját kis környezetében. Ha pedig pattog, akkor mindenütt megüti a bokáját. Nyugaton, de főleg európában a nagy képmutatás miatt már képtelenek összefogni, közös döntéseket hozni. Az amcsik is képmutatnak, de amúgy, ha kell, rögtön izomból lenyomják akár a saját lakosságukat is, ha a vezetés akar valamit. Keleten meg nem játszák el azt, hogy a kisembernek van beleszólása a nagyok dolgába, hanem nyiltan lefektetik az irányt és kész, hatékonyak. (És hiába emlegetik fel sokan a történelem idióta alakjait keleten, mert nyugatnak is megvannak az idiótái, akik sok kárt tettek.)

(#9) Béééla
ha valaha porszívóztál már, akkor tudnád, hogy ezt itthon is lehetne, legfeljebb kicsit tovább tart összegyűjteni :)

[ Szerkesztve ]

(#12) Fred23 válasza azbest (#11) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

"Nyugaton (nálunk is) megy a nagy képmutatás a jóakaratról, meg a szeplőtelen életről, közben pedig sunnyogás van."
:K

Nagy Tűzfal, millió kamera, állampolgársági pontszámok rendszere, pártállam gyártotta törvények, amik alapján 3 évig terjedő börtönt kaphat, aki a figyelt, cenzúrázott neten a társadalmi rendet megsértve nyilatkozik vagy oszt meg tartalmat, a civil szervezetek vegzálása a társadalmi bizalom érdekében, stb. Ez Kína, tényleg szörnyűnek tűnik, de nézzük meg a Nyugatot is: VAN cenzúra, csak általában finomabb, lágyabb, polkorrektebb; de ha valami nemzeti jelképet szeretnél gyalázni, inkább ne tedd, mert ugyanúgy vár a böri -vagy jobb esetben a felfüggesztett-, mint Kínában! USA mondjuk egy fokkal jobb, de ott meg a millió kamera mellett Snowden is rögtön az eszünkbe juthat. A civil szervezetek figyelése, illetve ellehetetlenítése is elő szokott fordulni Nyugaton is. Demokráciákban pedig időnként az átvert vagy ostoba többség nevében néhány erőszakos, csak a saját kiválasztottainak érdekeit néző cinikus is uralkodhat. (Szerintem egyébként a kereszténység hangoztatása és védelme a legnagyobb cinizmus emurópai politikusok szájából.) Nincs túl nagy eltérés Kelet és Nyugat között. A környezetünket már jobban védjük, igen; mert inkább teszünk tönkre jó áron másokat, tőlünk távolabb.Talán az egyetlen fontos dolog, hogy individualistább a Nyugat hagyományosan, és ez már a vérében van. Tudja tisztelni a sokfélét tágabb határok között. Ha csak ezt megtanulná a kínai vezetés, már szinte helyet is kaphatna Európában.

[ Szerkesztve ]

(#13) tomtyi válasza Béééla (#9) üzenetére


tomtyi
(PH! kedvence)

Peking sosem volt jó levegőjű város, ahogy az egész északi terület a Sárga-folyóig, de akár lejjebb is, nem véletlenül alakult ki és maradt meg máig a rettenetes köpködős szokás, mert a Góbi felől fújó szél állandóan sok finom löszport visz délre. Mikor ’90-ben ott voltunk, a terv az volt, hogy Pekingből levonatozunk Kantonba. Ez egy jegy volt, amivel akár megszakításokkal is lehetett utazni, csakhogy a légkondis, ágyneműs hálófülke csak az első leszállásig volt használható, onnantól lehetett fapados ülésen ülve utazni. Vagy rohadt sok pénzért újra venni hálófülke jegyet. Mivel harmad úton leszálltunk, hogy megnézzük a Shaolin kolostort és egyebeket, így nekünk is valamelyik lett volna a forgatókönyv. Csakhogy csóró ifjúként nem szándékoztunk pár száz dollárnyi pénzt erre elbaszni. Az egész vonatjegy első osztályú hálófülkében Ulánbátor-Peking-Kanton-Sanghaj-Peking-Ulánbátor úton kb. 8000 km-re volt 3000 Ft, ami akkor sem volt olyan nagyon drága. Sőt! Szóval, harmad úton, Csengcsouban leszálltunk, mikor mentünk volna tovább, előző este a barátom belázasodott, így nem mentünk. Viszont elmentünk , egy sráccal az ő szülővárosába, Hszi’anba akivel még Pekingben jöttünk össze. Ő magyarul tanult Pekingbe és tolmácsolt nekünk. Na, ez a vonatút rettenetes volt. Valamikor délután indultunk. Viszonylag hamar szembesültünk azzal, hogy a kínaiakat nem zavarja, ha a fülke padlója csulákkal, szétfolyó dinnyelével, miegymással van tele. A csulákat úgy „tüntették el”, hogy a padlóra köpés után szétkenték a cipőtalppal. :DDD Eljött az este, a barátom rohadt álmos lett, de a földre még a kínaiak módszerét alkalmazva, miszerint újságpapírokat terítettek a padlóra, szóval így sem akart lefeküdni. Mivel jó erős csomagtartók voltak fent, mondtam neki, másszon fel és aludjon ott. A kínaiak először csak néztek, aztán páran követték a példáját. Úgyhogy lehet, új szokást honosítottunk meg Kínában. Ha arra jártok és ilyet láttok, gondoljatok ránk. :DDD
Úgyhogy a tégla anyagának nagy része is inkább ez a lösz lehet, persze, kellemes extrákkal.

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#14) Crafter32 válasza t72killer (#1) üzenetére


Crafter32
(őstag)

Az a baj senki nem érti ezt, sőt menő ha full kínai brandet vesz, mert olcsó.

(#15) German_TD válasza azbest (#5) üzenetére


German_TD
(PH! addikt)

Például az usa sem ismeri el taiwan függetlenségét, de valsz se az eu, se magyarország nem ismeri el hivatalosan.

Így van, hazánk is az "egy Kína" elvet követi, mint a világ többsége, természetesen az EU-t is beleértve.

 iPhone 6S (32 GB, Space Grey) ¶ Ego sum via, veritas et vita. ¶ Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar! ¶

(#16) adlersson válasza German_TD (#15) üzenetére


adlersson
(tag)

A viselkedésükből, külpolitikából kiindulva szerintem Kína az egyetlen, amelyik nem követi az "Egy Kína elvét". :DDD Hiába, a kommunista pojácaság határtalan.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#17) German_TD válasza adlersson (#16) üzenetére


German_TD
(PH! addikt)

Ez az elv egy elvárás, ami a világ többi részére vonatkozik, a KNK részéről. :) Persze, teljesen értem, mire is gondoltál, ez már csak ilyen. 😀

 iPhone 6S (32 GB, Space Grey) ¶ Ego sum via, veritas et vita. ¶ Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar! ¶

(#18) t72killer válasza German_TD (#17) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egy ázsiai diktatúra csak ne akarjon tőlem semmit... A hülyegyerek-frizurájúról se tartok képet a klotyón.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#19) German_TD válasza t72killer (#18) üzenetére


German_TD
(PH! addikt)

Egy ázsiai diktatúra csak ne akarjon tőlem semmit...

...ezt akkor vesd össze azzal, hogy a világon mindössze egy vagy két tucatnyi állam ismeri el Tajvant, tehát a döntő többsége - incl. US, EU és sokan mások - meghajolnak a Kínai Kommunista Párt elvárása előtt és (saját, jól belátott érdekük szerint) követik az "egy Kína"-elvet.

[ Szerkesztve ]

 iPhone 6S (32 GB, Space Grey) ¶ Ego sum via, veritas et vita. ¶ Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar! ¶

(#20) t72killer válasza German_TD (#19) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Gyakorlatilag az 50es évek óta falaztak a kínai kommunistáknak. Egyébként 30éve egyáltalán nem volt komoly világgazdasági tényező, azóta tették azzá az odaeresztett nyugati multik.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) German_TD válasza t72killer (#20) üzenetére


German_TD
(PH! addikt)

30éve egyáltalán nem volt komoly világgazdasági tényező, azóta tették azzá az odaeresztett nyugati multik.

Pontosan ezt látom én is.

 iPhone 6S (32 GB, Space Grey) ¶ Ego sum via, veritas et vita. ¶ Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar! ¶

(#22) EmberXY


EmberXY
(PH! addikt)

Ez azért egy kicsit durva... Egyrészt az, hogy a politika beleszól, hogy az emberek mire használják a telefonjaikat, másrészt az, hogy a gyártó belement ebbe.

És az is érdekes, hogy vajon tényleg ennyire bénák az Apple programozói, vagy netán direkt hagyták benne a sebezhetőséget és készültek valamire?

Up the Irons!

(#23) adlersson válasza German_TD (#17) üzenetére


adlersson
(tag)

Mondjuk szvsz az egészet ott szúrta el a KMT, hogy miután elpicsázták őket, még egy maroknyian leállnak követelőzni a KNK területekért, ahelyett, hogy, esélyeiket felismerve, az USA szárnyai alatt létrehozták volna a Tajvani Köztársaságot.

Ezt követően Chiang Kai-shek után fel is oszlathatták volna, legalább nem mérgezné a politikát még ma is ilyen Ma Ying-jeou-féle félkegyelmű militáns horda.

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#24) t72killer válasza EmberXY (#22) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Isten hozott a diktatúrában. Mondjuk a carrier IQ-s és hasonló sztrorik után a nyugatban is elég erős kétségeim vannak, de az biztos, hogy nyugaton jóval puhábban intézik ezeket a dolgokat.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) adlersson válasza t72killer (#18) üzenetére


adlersson
(tag)

Aztán ment is a sírás, hogy "Jaj, szemét kínaiak semmilyen jogi megállapodást nem tartanak be, de sebaj, kell a nagy piac..."

Ma meg: "Jaj, a szemét kínaiak az általunk nekik átadott technológiával ütnek el minket a nemzetközi piacon, de pár éve jó volt megbízni a kommunistákban."

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#26) t72killer válasza adlersson (#25) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Piac meg ugyebár rabszolgamunkaerő. Ma se túl rózsás a kínai munkásosztály helyzete, de amikor beindították a tőkeszivattyút Ny-EU, USA irányából kínába, akkor konkrétan rabszolgamunkára alapozott rengeteg cég. Az, hogy a reálbérek* évtizedek óta nem emelkedtek nyugaton, és a gini index a nyugati demokráciákban is elszállt, legnagyobb részben ennek köszönhető.

*nem az az összeg, amiből eldobandó elektroszart (tv, telefon, stb) veszünk, hanem pl amiből INGATLANT. Meg lehet nézni, hogy a 60-as években hány évet kellett egy amerikainak, németnek, magyarnak egy kertes jó helyen lévő ingatlanért dolgoznia és mennyit kell ugyanazért most.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.