Hirdetés
- eBay
- A mesterséges intelligencia már jobb, mint az ügyvédek
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Excel topic
- Linux Mint
- JavaScript topic
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Felszabadítja a munkaidőt a Microsoft, az AI gyártja a tartalmakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve_Brown
aktív tag
Akkor gyerünk, bányásszon mindenki bitcoin-t, gyorsan kössük ki a bojlert, kapcsoljuk ki Ica néni TV-jét és mehet a menet 10-20 riget minden háztartásba.
AMD Instinct Mi8 enthusiastic
-
Televan74
nagyúr
És akkor ilyen hülyeségek is megtalálhatók a neten,hogy a Crypto pénzek oldják meg a globális felmelegedést! Ekkora fogyasztás melltett kéltem.
Ki öl bele ennyi pénzt? Talán ebbe a szabályozatlan megoldásba szállingóznak az internetes és egyéb piszkos,eltitkolt jövedelmek?
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
Yany
addikt
Variance-on elég jók az utóbbi cikkek, ha valaki képbe akarna kerülni, mi is várható már a közeljövőben is. Mindenesetre ezt az "alvilág pénze" nótát nem fújják azok, akik picit jobban tájékozottabbak már a témában.
Hunluki: tavaly a lábamat egy hősugárzó melegítette egész télen. Szégyenszemre. Ha már akkor ismertem volna ezt a világot, biztos, hogy a mostani bányagépem dolgozott volna már a lábamnál.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
hunluki
senior tag
Én speckó egy fillért se öltem bele, alapból vettem egy 6 gigás 1060-at mert játszani akartam vele. Viszont ha dolgozom/nem vagyok gépnél akkor hagyom had tekerjen. Mostani steam salen pl bitcoinból vettem játékokat, 1 hónapja jár a masina és 38 eurót megtermelt ennyi idő alatt. Plusz kellemes melegen tartotta a lábamat amikor dolgoztam és nem játszottam
-
Meg is válaszoltad a kérdést.
Üzleti szempontból érdemes belefektetni, mert jelenleg kevés befektetés hoz ekkora hasznot. Hogy nagy a rizikó? Ez minden magas hozamot biztosító befektetésnél így van. Ennek a lényege viszont az, hogy láthatatlan jövedelem. Egy tőzsdei befektetést fel kell tüntetned az adóbevallásodban, de azt, hogy hány bitcoinod van, azt nem. Nem csak nálunk nem, máshol sem igazán.
A pénzügyi világ és az országok pénzügyi felügyeletei pedig továbbra se tudnak mit kezdeni a virtuális valutákkal. Szabályozni nem tudják, tiltani értelmetlen lenne, tehát annyi a választásuk, hogy támogatják/elismerik, avagy fejüket a homokba dugva igyekeznek nem tudomást venni róla.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
nyisziati
veterán
Tudtam én, hogy miattuk ilyen magas a villanyszámla...
-
Bici
félisten
Piaci rés: olcsó fitneszterem sok biciklivel, amik áramot termelnek, és a pinyóban erről megy a bányászat.
Fel kell találni a súlyzók helyett az elektromágneses úton működő kondigépeket, amik edzés közben szintén termelnek. Könnyű, kisebb helyet foglal, és még pénzt is hoz. Ráadásul mindkét irányban lehetne edzeni vele az azmokat, nem csak a gravitáció ellenében. Finoman szbályozható lehetne, akár a fáradtsági szintet, pulzust, stb. figyelembe véve, "okos" módon.
[ Szerkesztve ]
The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.
-
Televan74
nagyúr
És visszatérhetünk a régi nótára ! Te adózol a bányában megtermelt jövedelmed után?
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
Parson
addikt
Ezt kiegésziteni még egy két zöld megoldással, ami a villamos energiatermelést jelenti, és valóban egy nem csak független, önellátó, de még extra pénzügyi nyereséget termelö környezetet is teremtene, egy amolyan energia boom helyett egy financiális boom-ot eredményezve. Kiváncsi leszek, mikor durran ki ez a gazdasági lufi.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Yany
addikt
Amint jövedelmem van belőle, nyilván. De etherben még nem tudok bevallási opcióról. De miért érdekel ez téged? Nem értem. Ha bármilyen projektem van, amiből megélek, miért érdekelne bárkit is, hogy leadózom-e, a NAV-on kívül? A projekt az érdekes, az adóimat meg intézi a könyvelőm, meg a nav. A hír és a topic sem erről szól, szóval tényleg nem vágom.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz
-=RelakS=- #14 üzenetére
A 1070esek az egyik legjobb perf/watt kártyák. Ld. aláírásomban.
Janesz: jaja, én azt vágom. Ezért is írtam, hogy ma már, akik picit is jobban képben vannak, már rég túlléptek ezen, mert ennél ez sokkal, de sokkal többről szól.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
válasz
-=RelakS=- #14 üzenetére
Persze, semmi extra. Nicehash minert használok és bitpay pénztárcát (steam ezt használja).
Giga WF2 2 ventis kártya, OC módban turbo hűtéssel 75-77 fokon megy, este pedig leveszem silent módra, ilyenkor 82 fokon beáll a kártya throttling miatt és kicsit esik a számítási kapacitás is, de legalább csendben van.
Amúgy erről kérdezni is szeretnék aki tapasztaltabb:
Ez a tartósan magas hőmérséklet mennyire árt a kártyának? Gépem amúgy hűvös, házban olyan 40-45 fok van, ha leállítom a minert akkor kb 15-20 másodperc alatt úgy lehűl a kártya hogy a ventilátort is kikapcsolja magán. Általában évente egyszer szétkapom a szerkezetet csavarokra, újrapasztázom, kifújkálok minden port belőle, így egész jól elvan. -
Pipó
őstag
Olyan Unortodox fílingje van a dolognak. Tudja valaki, hogy az MNB alatt van-e valami háborúból visszamaradt bunkeregyüttes?
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
cskamacska
addikt
Mondták az NSDAP tagok 1930-ban.
Pedig tényleg nincs változás évek óta. Nem azért bányászol vagy veszel kriptapénzt, hogy kifizesd a számlát, vegyél érte ágyat, vagy elrakd nehéz időkre. Ezért bányászol vagy veszel kriptapénzt hogy vegyél érte lopott bankkártya adatot, eldugj 3 Oroszországnyi olajvagyont, vagy 100k befektetéssel várd azt az időt, mikor kilophatod a kincses szigetet Sir Richard Branson alól.
Hogy az utóbbiból népsport lett, az nem változtat semmin, nem világot és a netes fizetést jobbá tenni szándékozó libertariánus geekek és a gyíkemberektől függetlenedni vágyó anarcho kapitalisták futtatták fel a eletronikus tulipánhagymákat(azok ugyanis pizzát vettek belőle
), hanem a Maf fia lánya és minden hozzátartozója ill a dollár szemű belefekvők.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
hunluki
senior tag
válasz
s7evcsenko #22 üzenetére
Miner
Hash sebesség
GPU órajel
Venti fordulat
Load alatti hőmérséklet
Idle hőmérséklet amire max 20mp alatt visszaáll ha kilövöm a minert
Task managerMinden tuning és beállítás a giga gyári cuccaival van belőve.
#21: Mostanában volt szabadidőm, witcher 3-ba 180 óra, most nagyon megy a rocket league, ingyenes watch dogsba is pörög a perc, fallout 4, rise of the tomb raider, borderlands 2, farcry 4/primal...
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
-
nyisziati
veterán
válasz
cskamacska #24 üzenetére
+1
Remekül összefoglaltad. -
hunluki
senior tag
válasz
cskamacska #24 üzenetére
Vagy játékot veszek belőle, bár lehet én vagyok a kisebbség
[ Szerkesztve ]
-
Magánszemélyeknek most már nem igazán éri meg ezzel foglalkozni. Nagyon sok pénzt és időt vesz el.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bkercso
nagyúr
2k-t írt, vagyis hatoda annak, amit keresett. Nekem a gép amortizációja jutott eszembe, de úgyis gyorsabban fejlődnek a gépek, minthogy el tudnád használni.
-20% AKCIÓ - bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0
-
hunluki
senior tag
Én fizetem
Egyelőre úgy fest hogy megéri, de csak azért mert hideg van és fázna a lábam ha nem menne
Nyáron tuti nem járatnám az biztos. Napi másfél eurót hoz, eddig egy számlám volt az pedig 2k környékével volt magasabb a megszokottnál. Aztán lehet hogy majd a következő számla lesz olyan hogy a hajam égnek áll
A koncepció működőképes, kalkulátor szerint is érdemes járatni a kártyát.
Nem azt mondom hogy a világ legjobb biznisze, de amire én használom arra jónak tűnik eddig.
-
brd
nagyúr
Igazából nem az a lényeg, hogy hány BTC-je van valakinek, hanem az, hogy amikor átváltja fiatra, akkor bevallja-e, mert ott keletkezik a jövedelem (legalábbis jelenleg jövedelemként vallható be). Millió más módon lehet láthatatlan jövedelme az embernek, csak aztán a NAV-os ügyeseknek meg kell tudni magyarázni, ha nem vagyunk hatalmon lévő politikus(haver)ok, hogy honnan horvát ingatlan az átlagfizuból elérhető jövedelem mellett.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
Az ennyire magas nem igazán (max. a kondiknak, főleg, ha van rajta folyékony elektrolitos, de valszeg' nincs), ezt simán bírják a félvezetők. Ami igazán árt, az inkább az ingadozás (lemegy 40-45 °C-re, vagy még lejjebb - pl. kikapcsolt gép - majd vissza 8x-re), az nem használ neki, megjelenhetnek tőle mikrorepedések a kártyán.
The only real valuable thing is intuition.
-
cskamacska
addikt
Pedig ez erősen kontraproduktív a jelenlegi szemlélet szerint. Most képzeld el hogy ez a Steamen elvert 35 euró holnapra, 50, jövő héten 5000, egy év múlva 5000000 lesz. Márpedig a kriptabányászok ebben reménykednek, meg persze abban, hogy akkorára fújják a dotkom lufit, hogy beállnak mögé a bankok és az államok is, hogy monopoly pénz mögött legyen valós gazdaság is ami csődbe tud jutni.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
hunluki
senior tag
válasz
cskamacska #37 üzenetére
Engem annyira nem érdekel a dolog, nem szándékozom ebből meggazdagodni
Csak gondoltam befogom a gépemet ha már nagyrészt üresbe van és úgyis megvettem a kártyát, gondoltam leírom a tapasztalataimat.
-
gabber01
addikt
Ennél kártékonyabb dolgot mint a kryptopénzek még nem találtak fel...
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
snecy20
veterán
Ha ennyien ekkora bizniszt látnak a bányászatban, akkor kérdem én, dó'gozni azt ki fog?
Mert pénzt azt hoz, csak létrehozás, értékteremtés nincs a dolog mögött.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
OgreImre
senior tag
Emlékszem anno 3-4 éve kicsit belekóstoltam a bitcoin bányászatba egy ATI 7950-el. Egy mining pool-hoz csatlakoztam (van még ilyen?) csináltam kb. 2 hónapig, de ennyi idő alatt csak annyi btc-t termeltem ami még nem érte el a mining pool által egyáltalán átküldhető legkisebb mennyiséget. Talán 0.001 volt ez az érték. Aztán hagytam a fenébe az egészet, most meg úgy vagyok vele hogy költse gyógyszerre most az a pool a bennmaradt bitcoinomat.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
bkercso
nagyúr
Nem lesz ennél sokkal több a számlád szerintem, számold ki. Egy kWh 40Ft körül van. Amikor fraktált generáltattam éjjel-nappal, akkor se volt hajmeresztő összeg a villany.
-20% AKCIÓ - bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0
-
Penge_4
veterán
A végén még kiderül, hogy Mészáros Lőrinc is azt bányászik.
(#35) brd: "a NAV-os ügyeseknek meg kell tudni magyarázni, ha nem vagyunk hatalmon lévő politikus(haver)ok, hogy honnan horvát ingatlan az átlagfizuból elérhető jövedelem mellett."
Libertariánus jóbarátom nem ajándékozhat nekem karitatív szívjóságból 20 milliós piaci értékű ingatlant ingyért? Az ajándékozási illetéket elkerülendő, legjobb, ha nőnemű az eladó, mert akkor feleségül veszem, felvesszük a 24 havi friss házas adókedvezményt, majd elválunk és széttrollkodjuk az állami bürokráciát.
-
Penge_4
veterán
Senki, hiszen szükségtelen. A cél, hogy ne dögöljön éhen az,
aki nem tőkés családba született: Technological unemployment][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Paks már rég nem bírná ellátni árammal a bányászokat, akik kétszer annyi energiát fogyasztanak, mint az atomerőmű kapacitása.
- Marvel Snap
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A51 - kamera által homályosan
- Formula-1 humoros
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Apple Iphone 14 PLUS BLUE 128GB MIDNIGTHT!AKKU 100%PATIKA,HAJSZALKARCMENTES!!!GARIS január 23, 2024!
- Sony INZONE H9 WH-G900NW Gaming fejhallgató, Zajszűrős,Wireless, Bluetooth
- - ( Új, Bontatlan ) - LG OLED65C22LB, Ha másfajta kéne, írj!
- Canon 2000D + 18-55mm + 70-300mm objektívek + sok szűrő, doboz, WiFi -újszerű-
- Be Quiet Dark Power 750W (Gold)
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest