Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog (1)

  válasz BigManus #17 üzenetére

  jelzem, hogy az, hogy felhívom a figyelmet egy tévedésre, nem kötekedés, még azzal szemben sem, aki a tévedést elkövette.

  Te írtál először nekem, mégpedig ezt: "Bambano, egy bank frissítsen rendesen. Teszteljen, erre külön informatikai csoport van, majd a friss verzióval működjön tovább. Az szintén probléma, hogy downgrade-elni kell."

  Ami téves, mert egy olyan programról van szó, amit a bank letölt az ügyfél gépére. A banknak nyilvánvalóan sem lehetősége, sem erőforrása nincs arra, hogy minden ügyfél minden gépén teszteljen. Az ügyfélnek pedig sok esetben nem a bank elvárásai az elsők, mert gyakran van ott fontosabb, nagyobb értékű saját fejlesztés is, amivel ütközhet a bank.

  Tehát azt javasolni, hogy a bank teszteljen, majd erőltesse rá az ügyfélre a saját ötleteit, nem életszerű. Most arról nem beszéltem, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a legutolsó 7-es jáva biztonságosabb, mint a 6-os, vagyis semmi garancia nincs arra, hogyha frissítenék 7-esre a banki cuccot, attól biztonságosabb lenne a rendszer.

  Teljesen téves felfogás, ha valaki ilyen helyen nem komplex rendszerben gondolkodik, amely rendszernek a banki cucc csak egy pirinyó része. Ezt a hibát követted el te is, a poszt szerzője is, meg még sokan mások, és az, hogy erre én felhívtam a figyelmet, nem kötözködés, hanem szakmai ellenvélemény.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák