Hozzászólok Aktív témák

 • csaabz

  őstag

  Ennek a 4G/LTE szolgáltatásnak milyen le/feltöltési sebessége van?
  Megér ennyi pénzt?

  https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/

 • csernak75

  senior tag

  válasz csaabz #1 üzenetére

  Hát még kicsit drága de csak az újdonság miatt.

  Le: 60Mbit/s, Fel:20Mbit/s (elméleti max értékek)

  Bővebben:[link]

  [ Szerkesztve ]

 • fednick

  csendes tag

  válasz csernak75 #2 üzenetére

  Azt nem tudom, hogy at-mobile-nál mennyi a mostani hálózat max sebessége, de a szabvány szerinti letöltési sebesség maximum 100mbit/s, illetve később lehet ennél sokkal több is.

  i need money, he's a mute.

 • csernak75

  senior tag

  válasz fednick #3 üzenetére

  Én a t-mobil-os max sebességet írtam, amúgy a szabvány szerint lehetne akár 1 Gbit/s is.

 • Sofian

  őstag

  válasz fednick #3 üzenetére

  A T mostani eszközeivel, ha jól tudom max 100Mbitet tudnak...

 • Nagy Gábor

  tag

  T-Mobilos dugóim vannak (a családban hármat is fizetek, a magamén kívül a gyerekeimét is), de amikor Badacsonyban nyaralunk/dolgozunk, mint most is, felemás érzéseim vannak.

  Ha jó napja van, vagy inkább jó percei, akkor a kezelőszoftver által kiírt sebesség egy időre akár a 4000 kbit/sec sebességet is eléri, de azután gyorsan visszazuhan 20-30-ra.

  A keszthelyiek biztos örülnek az új fejlesztéseknek, ám ez engem kevéssé vigasztal, amikor a munkahelyi email fiókomba csak 3-4 perc alatt tudok bejelentkezni, és egy a kollégák által átküldött pár megás Word vagy Excel fájl letöltése/megnyitása is hosszú percekbe telik.

  Nem lenne rossz tehát, ha a lefedettségen is javítanának, és valamivel egyenletesebb lenne a sebesség eloszlása a nap folyamán.

  dr. Nagy Gábor

 • Sofian

  őstag

  válasz Nagy Gábor #6 üzenetére

  Távol van torony... szvsz cellalélegzés miatt néha kikerülsz a hatótávból...

 • ZxZ

  tag

  ..lehet a neve akár 14g is, akkor is egy szar..
  ..és direkt nem lesz jobb, mindig csak egy hangyaf@sznyival, hogy legyen mivel etetni a népet és aztán jól lehúzni..
  ..ennyi erővel már fullra le lehetett volna fedni az országot normális wifi-vel..
  ..de az nem jó, mert akkor használható internet lenne....

  ZZs

 • csernak75

  senior tag

  válasz ZxZ #8 üzenetére

  Hát igen borzasztó ezt nézd meg és nem is 4G csak HSPA+ ugye nem is olyan sz@r:

  T-mobile nál 4G vel haverom 40-50 Mbit/s ot is mért már, ugye milyen borzasztó?

 • ZxZ

  tag

  válasz csernak75 #9 üzenetére

  ..ahha..
  ..és mindig, mindenhol, mindenkinek ilyen..
  ..egyébként a 35-ös ping az jó szted..?

  ..az én ismeretségi körömben meg legtöbbször használhatatlan a mobilnet..
  ..éppen tegnap írta nekem ismerősöm, akinek weboldalt csináltam:
  "Mobilnetet használok beírom admin.xxxx.hu bejelentkező felület ismeretlen próbálja meg újra vagy ellenőrizze, hogy helyesen adta meg a címet. Minden hibátlan mégis van, hogy 6-8 alkalom kell mire beenged lépni a rendszer"

  ..és még sorolhatnám százával, aki problémákat jelzett mobillal...

  [ Szerkesztve ]

  ZZs

 • csernak75

  senior tag

  válasz ZxZ #10 üzenetére

  Mobilnetnél szerintem egész jó ez a ping az itteni vezetékesnél 20-25 szokott lenni (Borsod m. Putnok) Vezetékesről váltottam mobil netre (Telenor) jobban megéri mint az itteni 5000Ft 3Mbit/s ért.

  Amúgy ha Vodafone-os vagy 90%-ban van HSPA+ az országban 900mHz- en.
  Az is tud 6-12 Mbit/s ot.

  Itt amúgy is 4G ről van szó parancsolj:

  [ Szerkesztve ]

 • ZxZ

  tag

  válasz csernak75 #11 üzenetére

  ..ha neked mindig jó, akkor a kevés "szerencsés" emberek egyike vagy.. : )

  ZZs

 • dchard

  veterán

  válasz ZxZ #10 üzenetére

  Igen, a 35-ös ping egy elosztott rádiós hálózaton kifejezetten jó, ennél ahogyan az a linkelt eredémnyeken is látszik, az LTE sem tud sokkal jobbat. Ennek persze műszaki okai vannak, dehát az emberek hajlamosak a fizika korlátait figyelmen kívül hagyni...

  Ez a wfifiel lefedni az országot és akkor minden fasza lenne téma meg egyértelműen a két technológia nem ismeréséből fakad a részedről. A tudatlanság persze nem bűn, de hülyeségeket beszélni és terjeszteni talán nem kellene...

  1. A WIFIben nincs mobility management, nem ismert a handover fogalma.
  2. Nincs benne power control.
  3. 2400MHZ-en országos lefedettség?
  4. Borzasztóan fejletlen OAM.

  és még hosszasan sorolhatnám. Még a Wimax is csak korlátozottan a második szabványkiterjesztés után rendelkezeik a mobilhálózat szempontjából fontos tulajdonságokkal, nem véletlen, hogy nem használja szinte senki még a Wimaxot sem.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • Gicz

  őstag

  mielőtt bárhova lte-t viszenk, megcsinálhatnák a nagyvárosok 20 kmes körzetében a 3g-t....

  pl nekem Győrújbaráton, Győr belvárosától 13, szélétől 6 km-re 0 3G-m van.

  [ Szerkesztve ]

 • bopeti98

  őstag

  válasz csernak75 #9 üzenetére

  Ez neked melyik csomag a Telenornál? Csak mert tervezek előfizetni a Hipernet 21-re és nem igazán tudom milyen a sebessége. Esetleg nem tudja valaki hogy a T-Mobile hogy teljesít HSPA+ hálózaton?

 • ZxZ

  tag

  válasz dchard #13 üzenetére

  ..ahha, értem.. szóval ha van a telód közelében szabad és stabil wifi kapcsolat, akkor is inkább a mobil-szolgáltatód drága és instabil internetkapcsolatát használod, mert "szakértő" vagy.. : )

  ..sztem meg akkor is kb. olyan, mint ha a régi betárcsázós, telefonost használnád a szélessávú, kábeles helyett..

  ..nyílván két teljesen különböző technológia.. de nem mindegy, hogy 1800 vagy 2400MHz?.stb.
  ..amiket felsoroltál, azokra magasról tesz egy felhasználó, akit az érdekel, hogy legyen olcsó, stabil és mindenhol elérhető szélessávú internet-kapcsolata, amit tud használni akár telefonnal, tablettel vagy notebookkal is..
  ..és persze, hogy nem fogja tudni megcsinálni senki (más) soha, mert akkor miből dőzsölnének a kapzsi vérszívók.. vagy éppen minek csinálna jobbat (az), ha a régi rendszerrel is ki tudja zsákmányolni az embereket..stb.

  [ Szerkesztve ]

  ZZs

 • dchard

  veterán

  válasz ZxZ #16 üzenetére

  Nem kezdek el neked magyarázni, mivel a hozzászólásodból az derül ki, hogy nincs elég technológiai ismeredet ahhoz, hogy egyáltalán legyen miről beszélgetnünk.

  Szakértő pedig azért vagyok, mert veled ellentétben van 10 év távközlési tapasztalatom, és nem fordítva. A pH-s adminok pedig úgy gondolták hogy kijár. Azt gondolom van alpja, letettem én már elég sok mindent itt az asztalra távközlési témákban, ajánlom figyelmedbe a cikkeimet, amiket írtam.

  "de nem mindegy, hogy 1800 vagy 2400MHz?.stb."

  Hát nem, mivel sem 2400-on sem 1800-on nem lehet országos lefedettséget építeni.

  "..amiket felsoroltál, azokra magasról tesz egy felhasználó"

  Azért mert te nem tudod értelmezni, amiket mondtam, mindegyiknek elég súlyos gyakorlati jelentőssége van:

  1. Ugye te sem szeretnél úgy telefonálni, hogy mondjuk a körúton a villaomoson vagy autóban ülve 100 méterenként megszakadna a kapcsolat? Akkor talán mégis csak fontos a handover és a mobility managemnet. WIFIben egyik sincs.

  2. Ugye szeretnéd, ha a balaton parttól a metrón át a belvároson és minden faluban is lenne szolgáltatás? Naugye hogy ez nem megy wifivel.

  3. Ugye szeretnéd, ha a rendelkezésreállás a lehető legnagyobb lenne? Akkor nem árt, ha a használt technkának fejlett hibajelző és távfelügyeleti képességei vannak. Ilyen a wifiben nincs, hogy is lenne, hiszen nem erre találták ki. A licenszelt frekvenciák is ezt szolgálják a WIFI ISM sávjával szemben ahol bárki agyatlanul zavart okozhat (ez meg is történik).

  4. Ugye szeretnéd, hogy mondjuk a segélyhívások minden körülmények között működjenek, hogy az adatkapcsolatok megfelelő titkosítással legyenek ellátva, hogy ha drágább csomagot veszel akkor prioritással kezeljenek stb? A wifi egyiket sem tudja.

  És a lista végtelen hosszú.

  Egy távközlési hálózat építése nem úgy működik, hogy fogok egy 4000 Forintos ADSL-t és rárakok a végére egy 4000 Forintos TP-linket. Ha tudnád, hogy ehhez a 8.000 Forinthoz képest mibe kerül egy bázisállomás megépítése (elárulom: 3 nagyságrend a különbség), akkor nem járatnád itt olyan témában a pici szádat, amihez nem értesz.

  "szóval ha van a telód közelében szabad és stabil wifi kapcsolat, akkor is inkább a mobil-szolgáltatód drága és instabil internetkapcsolatát használod, mert "szakértő" vagy."

  Én arra és akkor használom a mobilnetet, amire való. Otthon drótos netem van, a wifimet a vendégeim szokták használni. Egyébként amikor mondjuk telóról utalok, akkor lehet tőlem 50 ingyen hotspot is a közeleben, soha nem használnám őket, nem biztonságosak.

  Egyébként nem tudom milyen rossz tapasztalatod lehet mobilinternettel, de én elég sokfelé járok az országban, és különösen mióta a voda bekapcsolta az oszrágos 900MHz-en szórt 3G-t, azóta a Pilis szlotákiai oldalát kivéve még a libalegelőn is volt 3G-m, és megfelelő sebességgel működött is (nem úgy, mint pl.: az IC kocsikba telepített WIFI).

  Jellemző egyébként, hogy azok panaszkodnak a szolgáltatásra, akik nem tudják, hogy mire való, ezért olyan igényeket támasztanak, amiket nem hogy gazdaságosan, de fizikaliag sem lehet kielégíteni.

  Az utolsó bekezdésed nettó trollkodás, nem minősítem és nem is kommentálom.

  Dchard

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • ZxZ

  tag

  válasz dchard #17 üzenetére

  ..100 méterenként a mobil-net is váltogat 4g, 3g ..stb
  ..de tökmind1 miről van szó, toldozgatott-foltozgatott az egész..

  ..spec. én egyáltalán nem használok mobilnetet és nem is fogok...
  ..de akiket ismerek és használják, mind panaszkodnak rá.. és ha már 100 ember mondja, hogy szar, csak van benne valami főleg, ha épp nem tudok rendesen kommunikálni velük emiatt...

  ..a lényeg, hogy amennyit belefeccölnek, de főleg amennyit felmarkolnak egyesek, abból már rég meg lehetett volna oldani valami használhatóbb és jobb minőségű internet elérést.. ezzel kezdtem és iróniával... írhattam volna, hogy ennyi erővel minden utcasarokra tehetnének már utp csatlakozót is..stb.

  ..a szabad vélemény nyilvánítás meg nem trollkodás.. de ez is trendi dolog.. mást trollozni..

  [ Szerkesztve ]

  ZZs

 • dchard

  veterán

  válasz ZxZ #18 üzenetére

  "100 méterenként a mobil-net is váltogat 4g, 3g ..stb"

  Nem váltogat 100 méterenként, arról nem beszélve, hogy amikor cellát vált, abból te semmit nem érzékelsz, pont ez az, amit handovernek és MM-nek neveznek. A WIFI amikor AP-t vált, teljesen elbomlik, megszakad minden nemű kapcsolat, majd ha talál másik AP-t (ha talál) akkor újra felépül. Ez percekig is eltart és ezalatt se kép se hang. Nem hinném, hogy bárki is erre vágyna.

  "de tökmind1 miről van szó, toldozgatott-foltozgatott az egész.."

  Te így fogalmazod meg azt, hogy valami visszafelé kompatibilis? Egyébként a 3 rádiós technológia (2G, 3G, 4G) teljesen különbözik egymástól, nincs toldozgatva, majdnem nulláról csinálták meg mind a hármat. Portokol szinten pedig az átjárhatóság meg van oldva. Ezeket évekig fejleszti rengeteg kiváló mérnök, mielőtt szabvány, és utána használható technológia lesz belőle. Dehát nyilván mind hülye...

  "de ez is trendi dolog.. mást trollozni.."

  Mint ahogy az alap nélküli fikázás is. Tudnád hány olyan ügyfélpanaszt láttam, ahol kamuzott a kedves előfizető, csak hogy a hűségét bontásk, de nem bontották. De a legegyszerűb: dobd el a mobilodat és felejtsd el az egészet. Ugye nincs mobilod egyáltalán? Mert az pont ugyanazon a hálózaton működik, mintha adatoznál. Ja hogy annyira mégsem szar, hogy ne legyen. Értem már.

  "spec. én egyáltalán nem használok mobilnetet és nem is fogok.."

  Így nyilván rengeteg gyakorlati tapasztalatod van arról, milyen szar is mobilnet.

  "..a szabad vélemény nyilvánítás meg nem trollkodás"

  A szilárdan megálló érvek nélküli vagdalkozás, tartalom nélküli fikázás nagyon is az. És egyre többen csinálják.

  Dchard

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • ZxZ

  tag

  válasz dchard #19 üzenetére

  ..amiket a technológiákról írtál, azzal mind tisztában voltam eddig is, az eredeti mondanivalóm lényege nem is erről szólt...
  ..a gyakorlati tapasztalatomról (még ha részben közvetett is) is írtam..
  ..nyilvánvalóan látható, hogy vmiért érdeked védeni a szolgáltatást a "kedves előfizetővel" szemben... : )
  ..már az is gusztustalan dolog, hogy "hűség".....
  ..de inkább nem trollkodok.. : ))

  ZZs

 • dchard

  veterán

  válasz ZxZ #20 üzenetére

  "..amiket a technológiákról írtál, azzal mind tisztában voltam eddig is"

  Ezen sírva fakadtam. Ez eddig általad leírtakból az derül ki, hogy a WIFI működésével sem vagy tisztában, a mobilhálózati technológiákéval meg aztán végképp nem.

  "..nyilvánvalóan látható, hogy vmiért érdeked védeni a szolgáltatást a "kedves előfizetővel" szemben"

  Én az előfizetőt (aki én is vagyok) védem egy olyan technológiától, ami nem alkalmas arra, amire szerinted használni kéne. Leírtam a műszaki érveimet, egyiket sem sikerült megcáfolnod, igazából reagálásra sem méltatod, arra sem válaszoltál, hogy tényleg olyan tulajdonságokkal rendelkező hálózatot szeretnél-e amit a WIFI nyújtani tud, nem válaszoltál egyetlen feltett kérdésemre sem.

  "..már az is gusztustalan dolog, hogy "hűség"....."

  Ennek semmi köze az eredeti kérdéshez, amit én tisztán műszaki szempontból vizsgáltam. Én is azt gondolom, hogy inkább máshogy kellene elérni, hogy az előfizető sokáig partner maradjon, de ha nem lenne hűség, akkor sem WIFI-t használnának a szolgáltatók.

  Az első hozzászólásodnál láttam, hogy ez parttalan vita lesz, de bízom abban, hogy akit műszakilag érdekelt a kérdés, az most jobb rálátást kapott arra, hogy miért nem használ a világon senki WIFI technológiát mobilhálózathoz.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • ZxZ

  tag

  válasz dchard #21 üzenetére

  ..mindenáron össze akarod hasonlítani a wifi-t a mobil-szolgáltatók által használt technológiákkal, holott ez eszem ágában sem volt, nincs is értelme..
  ..és bármilyen rádiós adatátvitelről beszélünk, az nyilván sosem lesz olyan minőségű, mint egy vezetékes..
  ..de az eredeti utópisztikus felvetésemhez visszatérve, milyen technikai akadálya lenne lefedni egy többezer négyzetkilóméteres területet például wifi-vel..?
  ..nekem egy szaros, 5e Ft-os ap-vel és egy saját készítésű erősítővel és antennával, majd 1km-es körben használható a hálóm..
  ..de most mind1 milyen adatátviteli technológiáról beszélünk, lehet fejleszteni bármit és persze, hogy alacsonyabb freki, annál jobb és már így is antennaerdő..stb.

  ..a lényeg számomra még mindig az, hogy horror áron adnak szart, bármelyik szolgáltatóról is legyen szó..
  ..és amíg lesznek birkák, addig birkanyírók (sőt tenyésztők) is lesznek és marad ilyen a világ..
  ..ennyi..

  ZZs

 • dchard

  veterán

  válasz ZxZ #22 üzenetére

  "..mindenáron össze akarod hasonlítani a wifi-t a mobil-szolgáltatók által használt technológiákkal"

  Tévedésben vagy. Te akarod mindenáron bebizonyítani, hogy itt mindenki hülye, hiszen miért nem fedik le WIFI-vel az egész országot. És annak ellenére, hogy elmondtam milyen műszaki akadályai vannak, dovábbra sem vagy hajlandó a száraz tényekkel foglalkozni, meg olyan utópisztikus dolgokkal mint a fizika alapszabályai, ehelyett szidod a szolgáltatókat.

  "milyen technikai akadálya lenne lefedni egy többezer négyzetkilóméteres területet például wifi-vel..?"

  Már milliót felsoroltam. Miért nem olvasod el őket?

  "..nekem egy szaros, 5e Ft-os ap-vel és egy saját készítésű erősítővel és antennával, majd 1km-es körben használható a hálóm.."

  Ezzel csak annyit értél el, hogy megsérted a hírközlési törvényt, és ezen túl szétinterferálod a szabadon elérhető spektrum egy jelentős részét, így a szomszédaid kapcsolatát is rontod, tönkreteszed. Arról nem beszélve, hogy ki tudja a házilag épített erősítőd a saját sávján túl még hová szór be. Kimérted? Úgy értem rendes műszerrel. Nem valószínű, mivel ezek az eszközök több millióba kerülnek. Neked halovány fogalmad sincs arról, hogy a WIFI-nél miért van 100mW adóteljesítmény korlát ugye?

  "..a lényeg számomra még mindig az, hogy horror áron adnak szart"

  Remélem már lehúztad a SIM kártyádat a klotyón, hiszen a WIFI-hez nincsen rá szükség.

  De beszéljünk már konkrétumokról is, mert eddig semmi nem hangzott el a részedről azt leszámítva, hogy neked ugye nincsen, de minden szar, kategórikusan.

  Ki a szolgáltatód, milyen csomagban vagy, hol tapasztaltál hibát, bejelentetted az ügyfélszolgálaton, milyen szolgáltatást érintett a hiba, mit mondott az ÜFSZ, milyen telefonod van? A fórumokon keresztül történő szidalmazáson túl vajon tettél-e bármit is, hogy jobb legyen? Merthogy ez az előfizetőn is múlik. Nincs gondolatolvasás: ha nem jelented a hibát, megoldva sem lesz.

  Ezekre válaszolj, különben az egész üres locsogás, fikázás.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • ZxZ

  tag

  válasz dchard #23 üzenetére

  ..még mindig nem érted a lényeget és csak a wifi-n lovagolsz és be akarod bizonyítani, hogy én bármit is be akarok bizonyítani... : )

  ..örülj neki, hogy te már kiválasztottad a hozzád illő csomagot.. : ))

  ZZs

 • Beri

  addikt

  válasz dchard #19 üzenetére

  A WIFI amikor AP-t vált, teljesen elbomlik, megszakad minden nemű kapcsolat, majd ha talál másik AP-t (ha talál) akkor újra felépül. Ez percekig is eltart és ezalatt se kép se hang.
  Igazából ha tudnak egymásról az AP-k (egy üszöknagy WDS, esetleg tisztességes módon radius serverrel), akkor működik olyan szinten a roaming, hogy nem dob vissza timeoutot a ping (másodpercenkénti méréskor), sőt, igazából meg sem szalad felfelé a pingidő.

  Az általad felsorolt problémák közül mindegyik kezelhető, megoldható, csak SOKKAL többe kerülne, SOKKAL több eszközre lenne szükség hozzá és SOKKAL nehezebb lenne menedzselni. Ezért nem lesz országos összefüggő wifi hálózat (a jelenlegi szabvány mellett legalábbis).

  eladó Aromamizer RDTA V1

 • dchard

  veterán

  válasz Beri #25 üzenetére

  Szia Beri,

  Végre valaki, akinek köze van a témához. :)

  "Igazából ha tudnak egymásról az AP-k"

  Ha tudnának, nem lenne gond. Ez a mobilhálózatokban szomszédsági listák megadásával működik, ami néhány extrém esettől, vagy tervezési hibától eltekintve elég jól működik. (lásd: NMHH-nak kötelezően megküldött hívássikerességi mutatók). Ilyen a WIFI-nél nincsen sajnos.

  "üszöknagy WDS"

  Kíváncsi lennék rá, vajon mennyire lenne működőképes egy 6-8000 elemű WDS, és akkor még keveset mondtam, ugyanis kb. ennyi site-ra van szükség egy országos fedéshez, de nem 2400-on, és még csak nem is szektorizáltam :)

  Valóban van egy-két gyártó, aki felismerte, hogy fontos lenne ezt a problémát megoldani, de tutdtommal ezek egyrészt gyártó és sokszor ezsköz specifikusak, nem tudnak együtt működni, ezen túl nem szabványosítottak, mint ahogy a WDS-t sem fogadta el a WIFI Aliance szabványos megoldásként. Arról nem beszélve, hogy egy ekkora WDS-ben az összes sávszél az egymással való állomási kommunikációra menne el, no meg újraküldésre a folyamatos torlódás és keretvesztés miatt, de akkor mi marad a usernek? :)

  "megoldható, csak SOKKAL többe kerülne, SOKKAL több eszközre lenne szükség hozzá és SOKKAL nehezebb lenne menedzselni."

  Így van.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • Beri

  addikt

  válasz dchard #26 üzenetére

  Ha tudnának, nem lenne gond. Ez a mobilhálózatokban szomszédsági listák megadásával működik, ami néhány extrém esettől, vagy tervezési hibától eltekintve elég jól működik. (lásd: NMHH-nak kötelezően megküldött hívássikerességi mutatók). Ilyen a WIFI-nél nincsen sajnos.
  Ezért használnak nagyobb hálózatok létrehozására, menedzselésére wireless controllereket.

  Lehet nagy területeket lefedni wifivel, de egy egész országot (még ha ilyen kicsi is) egyetlen összefüggő hálózatba kötni esélytelen. Egyszerűen nem erre való a wifi a jelenlegi formájában.

  Kíváncsi lennék rá, vajon mennyire lenne működőképes egy 6-8000 elemű WDS
  Én is szívesen megnézném, bár az így felépített hálózatnak sok haszna nem lenne. Bedobálni a lefedett területre pártízezer klienst, hadd zsizsegjen a levegő :DDD
  Annyira lenne jó a háló, hogy mindenki látna egy SSID-t az egész országban. Nem akármilyen teljesítmény, kéremszépen :DDD

  egy ekkora WDS-ben az összes sávszél az egymással való állomási kommunikációra menne el, no meg újraküldésre a folyamatos torlódás és keretvesztés miatt, de akkor mi marad a usernek?
  Húzunk alá tízgigás üveget is! ;]

  eladó Aromamizer RDTA V1

 • dchard

  veterán

  válasz Beri #27 üzenetére

  "Ezért használnak nagyobb hálózatok létrehozására, menedzselésére wireless controllereket."

  Így van. 2G-nél BSC, 3G-nél RNC, LTE-nél MME. De a wifinél nincs ilyen berendezés, és a szabvány maga sincs felkészítve egy ilyen entitás felhasználására.

  "Húzunk alá tízgigás üveget is! "

  Jó ötlet, de az interferi problémát ezzel nem odlottad meg :DDD Ráadásul olcsónak sem éppen nevezném. :)

  "Annyira lenne jó a háló, hogy mindenki látna egy SSID-t az egész országban. Nem akármilyen teljesítmény, kéremszépen "

  Az biztos, sok pénzért lenne hálózatunk, ami arra jó, hogy van térerő, meg látjuk az "operátor logót" de telefonálni már nem tudunk. Nem is értem, miért nem ezt használták :DD

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • Beri

  addikt

  válasz dchard #28 üzenetére

  Így van. 2G-nél BSC, 3G-nél RNC, LTE-nél MME. De a wifinél nincs ilyen berendezés, és a szabvány maga sincs felkészítve egy ilyen entitás felhasználására.
  Ó dehogynem. A cickónak is vannak ilyen megoldásai: [link]

  Jó ötlet, de az interferi problémát ezzel nem odlottad meg Ráadásul olcsónak sem éppen nevezném.
  Nem számít! De van vájfáj mindenhol!!!négy!4!!! :))

  eladó Aromamizer RDTA V1

Hozzászólok Aktív témák