Hozzászólok Aktív témák

 • kpbendeguz

  senior tag

  Az Apple TV egy gyűjtő alkalmazás, egyszerre tud kezelni egy csomó stream szolgáltatást egy szoftver alól (Netflix kivételével). Nem összekeverendő az Apple TV+-al az apple saját stream szolgáltatásával, amiben minimális a tartalomkínálat és sokkal inkább a beetetést segíti, mint hogy az előfizetésekből keressenek.
  A streaming piac kezd egyre jobban széttöredezni, ahhoz hogy mindent meg tudj nézni ma már kell Netflix, Amazon, HBOGo, Disney+, stb. előfizetés és ez így együtt nyilván túl sok.
  Az Apple TV egyelőre annyiban segít csak, hogy legalább nem kell mindegyikhez külön alkalmazást is letölteni és azok között váltogatni.
  A nem titkolt hosszú távú cél az, hogy amolyan iTunes modellre fejlesszék, hogy előfizetés helyett darab áron nézhesd a tartalmat.
  Így ha mondjuk ráfüggsz egy HBO-s sorozatra, de csak amiatt nem fizetnél elő a HBO GO-ra, akkor megveszed csak azt az egy sorozatot AppleTV-n, ha érdekel a többi HBO-s tartalom is, akkor előfizetsz a GO-ra, hozzáadod az Apple TV-hez az accountodat és onnantól a többit már (olcsóbban) arról nézed.
  Így továbbra is megmarad a tartalomfejlesztők közötti verseny, de nem tudnak exkluzív tartalmakkal magukhoz kötni: ha érdekel egy-egy dolguk megveszed, ha a többire is kiváncsi vagy előfizetsz, de azzal nem kell lemondanod más szolgáltatók tartalmairól (vagy mindre előfizetni).

Hozzászólok Aktív témák