Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  veterán

  Gondolom az Apple volt az akadály. Más video kölcsönző, tartalomszolgáltató cégek kézzel lábbal ott szeretnének lenni egy okostévé platformon. Még talán fizetnének is azért hogy bekerüljenek oda...persze ez kétirányú út. Mindkét félnek szüksége van a másikra.

  Az Apple viszont a végsőkig saját zárt megoldásokban gondolkodik, akár hardverről, akár szoftverről van szó. Azt lehet látni az elmúlt pár évben, hogy mindenhez utolsónak csatlakoznak. Amikor beismerik, hogy valamilyen területen már nem hogy nem vezetik, mutatják az irányt, hanem lassan sereghajtók lettek belőlük.

  Az iPhone sosem volt ideális filmes tartalomfogyasztásra alkalmas készülék. Az iPad már kicsit jobb, de a képaránya szintén nem filmezésre lett kitalálva, és emellett csökkennek az eladások. A Mac -es filmezés meg egyszerűen kényelmetlen. A legideálisabb erre az Apple TV mint hardver, de az értelmetlenül drága a piacon és ezért sosem futott be. Ráadásul elég buta készülék, megfelelő háttértár nélkül.

  Viszont a lényeg a filmek eladása, kölcsönzése, illetve az új Apple TV+ szolgáltatásuk, aminek az egyetlen előnye az, hogy olcsóbb mint a többi hasonló, de pont azért olcsó, mert egy teljesen üres. Belátták, hogy nagyon kevés TV mellé tudnak eladni Apple TV hardvert, és itt is aki kimarad az lemarad, de nagyon. A konkurencia, Netflix, HBO, Amazon Prime, már rég ott van minden okostévén, sőt már saját gombjuk is van a távirányítón.

  Másik App, aminek nagyon örülök, az az NFL Gamepass, ami már magyar területi beállításon is ott van. Imádom a Sport 1-2 es közvetítéseket, a kommentátorokat de kevés mérkőzést adnak le és nagyrészt azokat is késő éjjel, vagy hajnalban, vagyis vadászni kell az ismétlésekre.

  Amúgy nagyságrendekkel több app van Webos 4.5-re, mint a másik pár éves tévémen lévő WebOS 3.4-re. Lehet hogy hardver limitáció is van, de szerintem az LG szándékosan nem frissít visszamenőleg, se OS-t, se kulcs appokat, hogy új tévé vásárlásra ösztönözze a vásárlókat.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák