Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  félisten

  válasz cami][us #24 üzenetére

  ha vetted volna a fáradtságot megnézni azt a videót, amiben részletesen körbejárják pro és kontra az egész kérdést, akkor nem kérdeznéd. [link]

  A starlink műholdak akkor tűnnek fényesebbnek, amikor fellövés után éppen a pályájuk felé tartanak. Kezdetben olyan alacsonyan vannak, hogy a napelemeket maguk elé kell fordítaniuk, amelyek így a föld felé tükrözik a napot. Erre azért van szükség, mert túl nagy lenne a légellenállás és megsérülnének a panelek. Ahogy felemelkedik a normál pályára, úgy fordul be a földre merőleges irányba a panel, ami úgy már nem tükröz lefelé.

  Magának a műholdnak a színe nem sokat befolyásol, de azért próbálják azt is festéssel csökkenteni. Rendes pályán már kihívás érzékelni őket. Akkor is éppen csak a naplemente környékén az égbolt kis részén lehet őket látni, mert az alacsony pálya miatt a föld eltarkarja a napot előlük gyorsan.

  Szóval nagyrészt műbalhé az egész. Csak a szokásos hiszti, amivel ártani próbálnak a cégnek. A panaszok nagy többsége teljesen valótlan, hozzá nem értőket megtévesztő haazugság. A jogos panaszok kapcsán pedig sokkal több előnye, mint hátránya van.
  Néhány "hozzáértő" pedig lehet azért uszít ellenük, mert féltik a régi, elavult módszereket használó jelenlegi kényelmes helyüket, mivel tudják, hogy a következő években nagyságrendeket fog előrelépni az űrkutatás a spacex-nek hála, a panaszkodók meg mivel 50 évvel korábbi szinten ragadtak, ezért meg fog szűnni a nyugdíjas állásuk.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák