Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mbalint987
aktív tag
Egyre szimpatikusabb a Vodafone...
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
Béééla
őstag
válasz mbalint987 #1 üzenetére
Nekem épp nem, lassan itt az 5G, a BME laborban akkor volt kísérleti 3G LTE amikor még csak kb. fél tucat egyetemen volt elérhető. Volt hogy elhalasztottak labormérést mert a T jött mérni
A Voda Angyal pályázatuk versenyzői informatikai analfabetizmus felszámolása témakörben meg vicc...
Bélabá
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem ennek is örülni kell, de egy egyetemi laborba már én is inkább az 5G-t várnám, főleg hogy ezektől az intézményektől nem csak azt várja el az ember hogy jól oktassa a jelen és a múlt tudományát, hanem komolyan vegye ki a részt a jövőt formáló technológia fejlesztésében. Máshol ez alapvető része a felsőoktatásnak.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
őstag
Jah, ezt akartam írni ... 4G Kb. 1,5 éve "tesztelem"
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
hyperspace
őstag
Látom nem csak bennem fogalmazódott ez meg. Biztos lehet még mit tesztelni a 4G-n, de annyira már nem előremutató, mint az 5G. Mindez persze a mi országunkra igaz, sok-sok egyéb országban nincs ilyen hálózat (valamiben jók vagyunk, juhúú )
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
veterán
Bennem is felmerült, hogy nem az 5G-re kellene-e koncentrálni, de a cikk elolvasása után kiderült, hogy ez nem erről szól. Itt nem új technológiát fognak kutatni, hanem a diákok megismerkedhetnek a 4G működésével élesben is.
Hozzáteszem, hogy a 4G-ben még rengeteg potenciál van. Az 5G pedig nemigen várható 2020 előtt.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Dr.Momo
tag
Az LTE az alapja az 5G technológiának is. Arra tökéletesen alkalmas egy ilyen teszt cella hogy a diákok méréseket végezzenek rajta illetve megismerkedjenek az LTE hálózaton használt jelzéshálózati protokolokkal (S1AP, RRC). Azt nem tudom hogy a teszt eNodeB hol van végzödtetve, esetleg van-e core oldali integráció, mert az is egy érdekes témakör...
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
4G-n is lenne bőven mit fejleszteni (vagyis inkább az alkalmazásán..), nagyon jó dolog, hogy egy ekkora kereskedelmi cég beszáll az oktatás segítésébe.
Nyilván nincsenek illúzióim, egyértelmű, hogy főleg a marketing dolgozik a háttérben. De ez valahogy jobb ötletnek tűnik, mint jutubon a celebnevelés.
Viszont így akkor lehet még ráhúzok pár évet a képzésre...[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Rodi 4.80
senior tag
Ez csak reklámfogás.
-
senior tag
Ennek is örülni kell. Lehet hogy vannak még a 4G-ben is kiaknázatlan lehetőségek.
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
MaUser
addikt
-
Melyik vendortól?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
dchard
veterán
Dr.Momo:
Komplett soft core van mögötte (MME, SGW, PGW, HSS), saját programozható SIM-ekkel. A mérési feladat része ezen protokolok (plusz még S1AP, RRC, RLC, PDCP) vizsgálata, többek között. Rádiós oldalról nézve egy Cat.6-os DUT van a végén, 4x4-es csillapítómátrixon keresztül, plusz némi fix csillapítás, hogy lehessen a rádiós körülményeken 60dB-s tartományban állítani. Nem rémlik, hogy ilyen lenne a BME-n
weiss:
Huawei DBS3900 a BBU, két RRU van hozzá (1800 és 2600MHz-esek).
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
mepet
addikt
Köszi Voda!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft