Új hozzászólás Aktív témák

  • Balrog

    tag

    válasz Pakmara #12688 üzenetére

    Az én tapasztalatom szerint, ha egyforma modulokat használsz, akkor nem hárklisak ezek az alaplapok a memóriákra. Próbálj valamelyik nevesebb gyártótól beszerezni 4 egyforma modult. Pl. Kingston, Samsung, Hynix, Corsair, Geil, OCZ. A kingmax-ot viszont kerüld szerintem. Nincs jó tapasztalatom velük.

    A processzorral kapcsolatban, egy 2 magosról 4 magosra történő váltást egyértelműen megérez az ember. Akár már böngészés közben, hogy ha sok tab van nyitva és az egyiken pl. youtube is megy, akkor a multitaszking érezhetően gördülékenyebb a négy szálason. Játékok alatt meg pláne. Az újabbak alatt óriási a különbség egy 4 és egy 2 magos processzor között. Már ha egyáltalán elindulnak egy 2 magos processzoron. Pl. Farcry 4 már nem indul és szerintem van még több is.

    A két 4 magos között, ha nem játszol, akkor szerintem nem lehet észrevenni azt a 400Mhz difit. Játékok alatt már más a helyzet, mert ott minden extra Mhz jól jön, amit még ezekből a CPU-kból kilehet sajtolni. Én neked is azt tanácsolom, hogy inkább egy E5450-t keress bele. Azzal a lappal egy lightos tuning még belefér. A chipset bírni fogja, inkább a VRM lesz limitáló tényező. Ha a tuning során 1.3V alatt maradsz, akkor nem lehet gond és még úgy is jó esélyed van, mondjuk egy 3600Mhz körüli stabil órajelre. Pláne ha E0 steppinges procit veszel.

    [ Szerkesztve ]

    Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.

Új hozzászólás Aktív témák