Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  De milyen teljesítménnyel? Azt számold bele, hogy a Mali esetében a második generációs Valhall 24 multiprocesszorig tud skálázódni, és 1 GHz-es shader órajelen, amire simán képes 768 GFLOPS-os számítási teljesítményt ad. Ez összesen kerül 2 watt fogyasztásba.
  A Xavier IGP-je 20 wattra konfigurálva 874, 30 watton pedig 1410 GLOPS-ot tud. 10 watton belül már csak 614 GFLOPS-os konfigurációja létezik, ami letiltott egységeket tartalmaz.

  Nem a gyártástechnológia a probléma, hanem a dizájn tervezése. A Mali úgy van kialakítva, hogy kis méretben hozzon nagy teljesítményt, ezt megteszi, de egyáltalán nem tud skálázódni, így például az 1 TFLOPS-ot nem is tudja elérni. Ezzel szemben az NVIDIA úgy konfigurálja a GPU-it, hogy sok-sok TFLOPS-ot tudjanak, de ennek a hátránya, hogy alacsony teljesítményre irtó szarul skálázódik vissza a rendszer.

  A kettő nem igazán átfedhető, vagy nem igazán skálázódó, de alig fogyasztó dizájnt csinálsz, vagy nagyon skálázódó nagyon fogyasztót.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Aktív témák