Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Egon

  nagyúr

  Na ja.
  Simán lehet, hogy - Abu szokásos, ritkán bejövő agymenésével ellentétben - korántsem a szerver szegmensre fáj az nV foga, hanem inkább (újra) az ultramobil szegmensbe kívánnak betörni.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Valószínűleg megmarad egy jó darabig a Mali. Egészen sok különbség van az ultramobil szintre tervezett GPU és a normál megoldások között. És jó oka van annak, hogy az ultramobil nincs áthozva asztalra például. Egyszerűen nem skálázódik addig. Az asztalról is az RDNA2 lesz az első, amit a Samsung le mer vinni ultramobil szintre, de csak a felsőházba, mert ennek is van egy skálázási minimuma, tehát hiába hozható vele a perf/watt arányban egy ultramobil szint, akkor is túl nagy a minimum konfigurációja ahhoz, hogy levidd a középkategóriába. És az RDNA2 tipikusan az a dizájn, aminek a minimum konfigurációja az asztali megoldások közül messze a legkisebb, tehát a többi dizájnt még a felsőházba sem lehetne levinni. Fizikailag túl nagyok.

  Szóval olyan nagy lehetőség itt az ultramobil szinten nincs, mert ahhoz nem jók a mai normál GPU-k minimum dizájnjai. Szerintem a Mali alapvetően még eldobva sem lesz, mert mindig tudsz majd kisebbet építeni ultramobil fókusszal.

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Aktív témák