Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  válasz vicze1 #59 üzenetére

  A Mali-G78 a legfrissebb licencelhető dizájn. A Mali-G77 nagyon régi.

  Nem tudom, hogy honnan jönnek a leírt TFLOPS-ok, de egy multiprocesszor 16 FMA operációt tud órajelenként. nem fogsz tudni ezzel 1 TFLOPS fölé kerülni.
  Adrenóval meg pláne nem, a
  z még mindig nagyon régi 1+1+1+1 co-issue dizájn, gyakorlatilag az R600 leszármazottja. Ez a legfőbb előnye, és a Samsung egy rakás pénzt költ arra, hogy olyan shadereket kapjon, amit jól tud végrehajtani, de ez a legfőbb hátránya is, mert igen specifikus optimalizálás nélkül sokkal gyengébben tud teljesíteni, mint bármi. A Mali sokkal konzisztensebb architektúra, nem szükséges egy rakás pénzt ülni a szoftveres háttérbe, hogy működni tudjon. A Samsungnak addig lesz értelme életben tartania a pénzelést, és az Adrenóra való optimalizálást, amíg nem hozzák be az RDNA2-t. Utána leszarhatják, mehet pusztán a Valhall és RDNA2 optimalizáció, és ezek amúgy sokban hasonlítanak, tehát ugyanúgy is kell rájuk dolgozni.
  A Qualcomm nem véletlenül gyúr rá most a driverekre, mert a hardverük VLIW dizájn, nagyon nehezen tud működni szoftveres háttér nélkül, és a Samsungnak nem lesz örökké szüksége rá, hogy öntse bele a pénzt.

  (#62) Tigerclaw: Azok se skálázódnak igazán jól. Elviheted 10 wattig, de fölé nem nagyon. Itt a nagyságrendi különbség a lényeg. Sosem tudsz majd egy Mali vagy PowerVR dizájnból 200 wattos gyorsítót kihozni, nem erre tervezték őket, de ugyanakkor egy 200 wattra kialakított gyorsítóarchitektúrából sem tudsz majd akkora teljesítményt kiszenvedni 1-2 wattban, amennyit a Mali és a PowerVR ad. Ha ezt meg lehetne tenni, akkor a Samsung a teljes termékskálán leváltana mindent RDNA2-re, de ezt a dizájnt maximum a felsőházig tudják leskálázni. Ez is sokkal több, mint ameddig jellemzően el szoktak jutni egy nem ultramobil szintre tervezett GPU-val.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Hozzászólok Aktív témák