Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
macilaci78 #24 üzenetére
"Hol vállalta a Google, hogy a legolcsóbb megoldást dobja ki mindenre?"
Sehol, viszont nem is erről van szó. Nem is értem, hogy ez hogyan jutott az eszedbe.
DRM is theft
-
bambano
titán
válasz
micafighter #22 üzenetére
"google és nagyobb app készitö cégek pl facebook szerint ez instabillá tenné a telefon müködését": ami nyilvánvalóan nem igaz, még akkor sem lenne igaz, ha ezt a kijelentésemet nem bizonyítaná az, hogy az általad emlegetett romok szerzői meg tudták oldani.
A gugli, mint a legnagyobb adathörcsög, nem szeretné, hogy keletkezzen valami adat a mobilodon, amiről ő nem tud. "akkor is van megoldás": nem szeretném ezt a nézőpontot magamévá tenni. ha a gyártó szándékosan hülyeséget csinál, akkor nem workaroundokat kell keresni, hanem a gyártónak kell rendbe tenni a dolgokat a forrásnál.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
micafighter
nagyúr
Volt már erröl szó. Az Androidban alapból azért nem lehet állitani apponként a jogosultságokat, mert google és nagyobb app készitö cégek pl facebook szerint ez instabillá tenné a telefon müködését. Egyes Android verziokban viszont a fejledztök ezt beletették,pl az emlitett ColorOS, CyanogenMod S, és ugy hallottam a MIUI is tud ilyet "gyárilag". Ha neked nem ilyen rendszer van a telodon, akkor is van megoldás, keress rá mondjuk a play storeban az App Ops alkalmazásra. De xposed modul is van erre a célra egyébként.
-
cacasz02
aktív tag
Mivel a gugli keresöje nem ad egzakt találatokat mert a saját cuccait helyezi elöre (és nem klönbözteti meg a normál találatoktól) gátolja, hátráltatja a szabad piaci versenyt (aminek normál esetben árcsökkentö harása van) megérdemli hogy meg büntessék. És tegyék ezt Minden hasonló esetben. Ez itt európa tessék megjegyezni!
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Te egy androidos telót vettél, aminek a gyártója nem törődött az ilyen dolgokkal, hanem az egységsugarú (= nem érdekelnek a személyes adataim, csak működjön) felhasználót vette alapul.
Ha fentebb szeretnél lépni, akkor olyan telefont kell találni, ahol a gyártó erre is gondolt (lásd Oppo, bár ott sem minden alkalmazás minden lehetséges hozzáférése, de a többség igen) vagy jön a mókolás/gányolás. -
dabadab
titán
"Na ezt nem fogom megérteni. Ugyanúgy ahogy a Microsoft büntetést. Ha valaki mást akar, mást telepít"
Én mondjuk azt nem értem, hogy ezen mit nem lehet megérteni, amikor ez már az MS-ügy idején is ezer topikban le volt írva: ez nem a userekről, hanem a (telefon)gyártókról szól. Ahhoz, hogy megkapd a Play Store-t, egy csomó más Google alkalmazást is kötelező telepíteni.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bambano
titán
de én egy androidos telót vettem és azt szeretném használni úgy, ahogy nekem jólesik. (értsd: nem akarom hekkelni, a telefonommal kapcsolatban az átlag hozzá nem értő readonly egységsugarú hülye júzert szeretném játszani).
de nem lehet. és nem azért, mert a csákány hegye összekarcolta a kijelzőt is (meg a teló alatt a betont...)
-
Воланд
titán
Google apologises to newspapers over 'nonsense' traffic stats in EU response
jol van, remek huzas hazugsaggal inditani a vedekezest.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nubreed
veterán
Ez így van, de a felhasználók nagy többsége úgy használja a telefonját/tabletjét/pc-jét, azokkal az alkalmazásokkal és beállításokkal (pl alapértelmezett kereső, böngésző) ahogy azt megvette.
Igazából ez az egésznek a lényege. Anno az MS Media Player nélküli Windows körüli bohóckodásban is elhangzott milliószor, hogy de hát az ember arra cseréli le amire akarja, ott is az volt a helyzet, az átlag user készen szeret használni mindent, úgy ahogy megkapta, ezért volt probléma az EU szemében ez is.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nemlehet
őstag
Mehetsz iOS-re, WP-re, BB-re és lassan már Win10-re is. Nem elég választék?
Amúgy ezt szerintem kizárólag a pénzről szól az EU részéről. Azért a google az első számú kereső mert az a legjobb. Punk tum. Próbáltam többet is, de amikor a lineáris motorra kihozza a közeli éttermek listáját a bing akkor úgy érzem kár vele foglalkozni.
Az előretelepített alkalmazások miatti hisztit sem értem. Legyünk már annyira tudatosak, hogy le bírjuk tölteni ami nekünk kell. Főleg egy okostelefonon. A microsoft megbírságolása is hülyeség volt szerintem most aztán sokkal jobb lett az életünk, hogy telepítéskor is választhatunk böngészőt, nem kell 5 perccel később "rendkívül macerásan" letöltenünk...
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
bambano
titán
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
"Sírunk mi a Microsoft Windows miatt X86, X64 alapokon?": persze, hogy sírunk, meg is büntették őket, lásd például böngésző választó screen.
ilyen alapon akkor konzekvens az eu, ha ugyanezért a guglit is megbünteti.
a poszthoz: nem kell itt futni a köröket, egyértelmű, hogy mit csinál a gugli. nekem a napokban nem sikerült úgy bekapcsolni a gps-t a telómon, hogy csak navigáljon. csak úgy lehetett volna beállítani, hogyha minden alkalmazás megkapja a helymeghatározási adatokat. de miért? adjatok valami normális alternatívát a guglival szemben mobilra, tabletre!
-
Воланд
titán
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
macilaci78
nagyúr
Ez bárki által köztudott. Google adwords a szolgáltatás neve...
Nem értem, miért baj, ha nem lehet belenyúlni az Androidba. Sírunk mi a Microsoft Windows miatt X86, X64 alapokon? Android és Android telefon között nem az oprendszer a mérvadó, hanem a vas és a dizájn. Az előtelepített app-ok meg általánosak. Előtelepít a készülék gyártója, forgalmazója, a mobilszolgáltató...
A cikk első felére: az EB eldöntötte, hogy nem objektív a google saját keresője, és a google ezt nem cáfolta, hanem minden szentnek maga felé hajlik a keze... De akkor jön a kérdés: mitől tér el az ask, bing, google találati listája egyazon keresőszóra? Aki a színházban is jobb helyet szeretne, az többe kerül...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Воланд
titán
igazabol nagyon kellene mar, hogy rendet tegyenek a google haza tajan (is), csak ennek is az lesz a vege, hogy egy ejnyebejnyevel megusszak az egeszet.
-
Gusztáv
addikt
Gondolom már alapvetően az EU bögyében voltak a "kreatív" társasági adó fizetési gyakorlatuk miatt, de pl az az USA-ban már régen tudott, hogy a keresési algoritmusukat erősen befolyásolja, hogy melyik cég fizet nekik.
Laci
-
snorbi82
senior tag
Túl sok pénz megy el az EU tagállamok támogatására, amit valahonnan fedezni kell. Nem védem a google-t sem, de lassan oda jutunk, hogy ha én kitalálok valamit ami jó, akkor azt ingyen mindenkivel megkel osztanom.
IPhone 15 Pro Max, Iphone 13
-
alevan
őstag
...illetve azt is problémásnak látják, hogy a Google előre telepített alkalmazásaival torzítja a szabad választás jogát.
Na ezt nem fogom megérteni. Ugyanúgy ahogy a Microsoft büntetést. Ha valaki mást akar, mást telepít. Erről szól az okostelefon.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
Új hozzászólás Aktív témák
it Az EB azt gyanítja, visszaélnek a keresőpiacon kialakult erőfölényükkel és saját szolgáltatásait hozzák helyzetbe.
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Futás, futópályák
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- E-roller topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok