Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Hangos, drága, kicsi a felbontása.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
AAAgold
senior tag
1280×800???
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
szasanyi
félisten
Szuper, nagyon kellett egy már ilyen "remekmű". De legalább nem olcsó.
-
őstag
Ennyire drága egy nagyító lencse manapság???
-
MZperX75
addikt
Hát ennek tényleg speciális helyre van szüksége,a paraméterekből mondjuk WC-ben.
Nappaliban sehová nem tudnám tenni ,ahol jó lenne,vagy ne legyen útban.
Ára vicces,fényereje rendben van akár nappal is használhatónak tűnik,felbontása gyenge,bár engem nem zavarna.
Az én projektorom csak 2400lument tud,3m-ről vetített képét nézem,bár vagy 3 hónapja be sem kapcsoltam.
Azt eco módban használtam az elmúlt 7 évben (1024x768 natív felbontással) 1280x720-ban használom felbontása nem zavaró bár "sas" szemmel észrevenni a pixeleket.
Érdekes ,hogy lézeres és 3200lumen az az erős fényereje ennyire meg löki az árakat ,ez a rövid vetítési távolság számomra inkább hátrány,a hely praktikus kihasználása miatt.
Sokat gondolkoztam ez kinek ,és mire lenne jó?
Persze kicsi a helység akkor jó csak a felbontása szar,tehát nem jó passz ,tud valaki jobbat?
A projektorom a mennyezeten van a képe előtte lehet mászkálni ,nincs kitakarás,praktikus mert számítógépről hajtom meg 2 klikk és megy is.
2000 dollár hát ezért én jót röhögtem,menjenek a fenébe!
max 600-700dollárért is sok. -
fornettisuti
veterán
Egy nullaval elirtak az arat?
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Ren Hoek
veterán
Engem igen is zavar a projectorok felbontása, akárki akármit mond.
Pont 50 col felett kéne a nagyobb felbontás... TV-knél már 4K lesz az általános. Itt meg a FHD is jóval drágább, mint kéne...
Hiába, luxus sport ez, és ki is használják az FHD, 4K áraknál.
-
Ren Hoek
veterán
Az a baj, hogy a jóféle projectorok lassan LG OLED TV-k áraival versenyeznek. Sőt van olyan, amiből 2 db 4K-s OLED TV-t is vehetsz.
Projectort ha házimoziként használod, akkor meg a mobilitás is elveszik...
Egy helyre vennék projectort szívesen, bulikra, albérletbe stb... közös filmnézésekre, ahová cipelni kell. Vagy elmegyek egy házibuliba és elvont gifeket meg szocreál videókat vetítenék a falra Fényfestésnek is király...
-
Atocha
senior tag
Az utolsó 3 nap 3 hír jelent meg!
Valami baj van kedves Prohardver?
Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
Feketelaszlo
senior tag
Én sem mennék olyan céghez dolgozni ahol ilyen 1280x800-as 16:10 projektorral akarják kiszúrni a dolgozók szemét - néznénk a Vadangyalt prezentáció helyett és nem hogy ott az a fekete csík, de még pixeles is lenne rajta Rosárió orrszőre - az milyen gáz már.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Feketelaszlo #11 üzenetére
Ha iróniának szántad, akkor most fáradt vagyok hozzá
Viszont nálunk most épp dobják ki az ilyen felbontású projectorokat. Kell a prezentációkhoz a nagyobb felbontás. Jó elég spec terület, nagyon fontosak a helyes árnyalatok és az ábrákon lévő Rosário orrszőrök. Sajnos a mostani ezen a felbontáson nagyon pixeles, és az árnyalatok is kulák... pont egy régebbi Optoma van.
Vicces, ahogy magyarázol, és oda kell hívni a népeket a monitorhoz, hogy lássák mi van a képen valójábanSzerintem FHD-nek ma már alapnak kellene lennie a projectorokban... csak elkezdték nyomni a mantrát, hogy hát nem kell úgysem, meg jó ez is irodába'. Emiatt szartak rá, nem fejlesztettek semmit... vagy ha igen képesek gusztustalan árakon adni az 1080P sorfelbontású projikat. Nem kell 16:9, de a felbontást marhára kéne növelni...
[ Szerkesztve ]
-
Feketelaszlo
senior tag
Ezt így is lehet nézni, hogy milyen kicsi - meg a visszájáról is, hogy a lassan 10 éves NEC XGA felbontású projektoromra még ma is bátran lehet alapozni egy kistermes előadást, mert az esetek 99%-ban a vetített képen megjelenő infó kellő részletességű. Azzal mondjuk egyetértek, hogy az árak el vannak szállva (gondolom itt a rövide vetítés távolság+lézeres fényforrás lenne a pláne), de ha csak nem pár tízezer forint lenne a különbség egy ilyen Optoma meg pl. a WUXGA megfelelője között, nem hiszem hogy tömeges lenne az érdeklődés nagy felbontású üzleti projik iránt.
-
veterán
Maximálisan igazad van én szerettem volna itthon a családnak egy moziszobát csinálni ,minden adott lenne hozzá csak a projektor nincs.Na az nem is lesz mert olyan árakon adják a full hd 3d projektorokat aminek nagy a fényereje és persze nem ledes, hogy inkább veszek persze ha lesz miböl egy 70 80" LCD tévét.Sokkal olcsóbb lenne.
duree54
-
kalifa777
tag
Szerintem kicsit megtorpant a projektorok fejlesztése. Az ár sem akar csökkenni és a többi tulajdonságuk is egy helyben topog.
-
Cs1csó
félisten
válasz kalifa777 #21 üzenetére
Na igen az emberek FHD vagy nagyobb felbontású 2-3 m átlójú és olyan fényerejű projektort keresnének ami nem feltétlen teljesen sötét szobában is használható, csendes legyen ne fogyasszon sokat és sokáig bírja az izzó és persze ne milliókba kerüljön NA EZ NINCS. Lehet a LED - OLED konkurencia erős fejlődése miatt torpant meg ez a piac, lassan 2-3 m átlóban lesznek emberi áron tévék, ami okafogyottá teszi a zajos macerás szerelgetős kábelvezetős, dúrván besötétítős projektorokat.
Na majd jön valami headset megoldás és az összes tévét projektort le lehet húzni a vécén feltolod és virtuálisan kivetít eléd akárhány méternek érződő képet vagy akár azt érezheted mintha benne lennél a filmben.
[ Szerkesztve ]
-
IgnisFatuus
aktív tag
Ahogy nézem a lézer dobja meg az árat, ami otthoni felhasználásra teljesen felesleges (nincsen akkora igénybevétel, hogy megtérüljön a lézeres technológia ritkább fényforrás cseréje), ergo nem mi vagyunk a célközönség.
Gondolom 7/8 vagy 7/24-es igénybevételű helyekre lehet alkalmas....Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
Atomgeszi
veterán
Válaszolva erre, illetve a #15hsz-re:
Mennyit is fogyasztana egy 70-80" LCD TV?!
BenQ W1070-et nézd meg. 2-3 éve vettem a szobába, igaz sötétíteni kell a szobát(mondjuk ki az a hülye aki nem sötétít be egy szobába, ha akár TV-t is néz? Főleg, hogy olyan fasza egy néhány TV-nek a felülete, hogy simán visszatükröződik a pelyhes golyszi amint áztatva ülsz a fotelben és Te meg a család bámulod a többi résztvevőt a tükröződő képernyőn), de nem térnék vissza 50" TV-re.
És mennyi is volt? 250k vászonnal, kábelekkel együtt. És most nézek egy 106" FHD képet, amit 2 méterről nézve is már kristálytiszta képet ad. Nyilvánvalóan egy 480p-s butafonnal felvett videót nem ezen kell lejátszani, bár azt egy TV-n sem játszanám le.
Fogyasztása nem hiszem, hogy több lenne(250W lámpa van benne, ha jól tudom), mint egy baromi nagy TV-nek, még így UHP lámpával sem.
Nyilván, ha lenne megfelelő LED-es alternatíva Én is azt választanám, DE NINCS!
LG PF1500 lenne még talán, de az is kezdetleges megjelenítési képeségekkel rendelkezik. Mi marad? SIM2 Nero 3 ? 1,5 misi. Még mindig sok.
Viszont ezen nézünk TV-t, erről megy az Xbox is..
Viszont a szobába se cipelnék be egy 106" képátlójú TV-t, az rohadt élet.Itt meg gyakorlatilag választhatok a kézi tekerős vászontól kezdve a fixen át mindenféle vászonig.
Meg különben is, a projektorozás egy külön hobbi és életérzés, nem holmi bekapcsolom a TV-t és leülök elé.
Nyilván van egy szint ami alatt nem érdemes elkezdeni, mert csak csalódás lesz a vége.
Az a baj, hogy mindenki olcsón várja a megváltást, megrendeli ebayről, meg egyéb kínai oldalról a csilivili papíron "jó" paraméterekkel és 50$ "értékkel" bíró levélnehezéket, használja 2 alkalommal, utána köpköd mindenkit, hogy ilyen szar olyan szar a projektorozás, holott csak ennek is megvan egy szintje ami alatt kár elkezdeni.
Ha TV-t vettem volna se találtam volna számomra megfelelő minőségűt 200-250k körül 2-3 éve.
Bár aki 50 ezres TV-t vesz és nem veszi észre rajta a hibákat, annak mondjuk mindegy mi elé ülteted le.A BenQ-nak 6000(Én most járok 2800 körül) órát írnak Smart Eco módban. Ami napi 8 órával számolva is 750 nap ami 2 év, mindennap. Utána pedig ~ 50 ezer Ft-ért 2 mozdulattal cserélhető izzót kapsz, ami utána megint 2 évig nézheted napi 8 órában a FHD 106" képet. A mozizásnak, a minőségnek, a kényelemnek, a szépnek mindig ára van.
(Mielőtt félreértenéd nem személyeskedem meg semmi, csupán a tapasztalatom írtam le. )
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
azbest
félisten
válasz Atomgeszi #28 üzenetére
"Az a baj, hogy mindenki olcsón várja a megváltást, megrendeli ebayről, meg egyéb kínai oldalról a csilivili papíron "jó" paraméterekkel és 50$ "értékkel" bíró levélnehezéket"
Múltkor hasonló témában is linkelt valaki egy fhd bemenettel bíró, de 320x180 felbontásban vetítő viccet
Ami már értékelhető képt adna, annak van akkora mérete és súlya, hogy közelíti szállítási költséggel együtt az itthon is megvehető, ismert nevű dlp-s projektorok árát.Amilyen körülmények közt jellemző az otthoni mozizás, oda teljesen feleslegesek is a magas igények, amiket felsorolnak az emberek. (szoba elrendezés, fal színe, vászon...). Az otthoni moziélményt meg besötétítés után tudja hozni egy elérhető árú, ledes kompakt HD dlp projektor is.
[ Szerkesztve ]
-
gpuco
csendes tag
válasz Sebhelyes #30 üzenetére
És nagyon sok ember nem is alkalmas rá!
Vettem régebben egy LG 720P-s projektort, és annyira zavart az életérzése, hogy 1 napon belül eladtam.
Ameddig nem tudnak tűéles képet, addig, nálam felejtős.
A másik meg a fejtekergetés, hogz lásd a bal meg jobb oldalát.. Igaz közelebb is lehet tenni kisebb átmérőért.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Igen, a kis kínaiak jól értenek a marketinghez. De, mint mindenhol az ördög a részletekben rejlik.
(#30) Sebhelyes
Ha minden háztartásban projektor lenne, és a TV lenne kuriózum akkor arra is ugyanezt lehetne mondani.(#31) gpuco
"Ameddig nem tudnak tűéles képet, addig, nálam felejtős"
Tudnak, de zsebbe kell nyúlni(lásd BenQ W1070 - házimozi topikban best buyként emlegett , persze van Optoma meg más is ennyi pénzért, ami már hozza az elvárt minőséget). Ez most olyan, hogy egy 50 ezres tescos tv-nek hányás képe van egy 400 ezres Sony HDR-hez képest. Mégsem vesszük egy kalap alá az összes TV-t. Főleg, mert egy szakmai fórumon vagyunk, ahol valamilyen szinten elvárással élünk a szakmai dolgok iránt.
"A másik meg a fejtekergetés, hogz lásd a bal meg jobb oldalát.. Igaz közelebb is lehet tenni kisebb átmérőért."
Azért veszek nagy autót, mert élvezem a nagy belső teret, nem azért, hogy a csomagtartót előrehozzam a vezető ülés mögé és elvesszen a lényege az egésznek.
Amúgy meg szokás kérdése. Megvettem a 22" monitort. 2-3 napig Hú de nagy. Utána meg.. Eltudnék képzelni nagyobbat is.
Itt van a 106" vászon nálam, és csak a hely miatt nem tudok berakni nagyobbat, pedig megtenném, ha tudnám.
Anyóséknál is ott van a 46" TV. Messzebbről nézik, mint Én a vásznat és csodálkozom, hogy még élvezik nézni. Arról nem is beszélve, hogy 350 ért vették a TV-t, de olyan mosásokat csinál, hogy hányingerem van.
Ilyen helyen még egy filmet sem tartok érdemesnek elindítani, mert elmarad az élmény.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Karel2
csendes tag
Ennek a gépnek semmi keresnivalója egy lakásban. Nem arra szánták. Iskolában, interaktív táblához kiváló. A közeli vetítés miatt nem a tanárnő hátán lesz a kép, ha magyaráz és a lámpacsere is elmarad. Főnyeremény.
Az, hogy melyik magyar iskola tudja megvenni, más kérdés...- Karel -
-
veterán
válasz Atomgeszi #28 üzenetére
Gyakorlatilag igazad van ennek ellenére az izzós projektoroktól nem vagyok hasraesve,ha lenne ledes legalább 2000 lumenes persze megfizethetö áron azonnal vennék egyet mert mozizni még 60" tévén sem az igazi.(Nekem csak 47" van).Egyébként egy 70" lcd tévé 120w körül fogyaszt.Nem vettem személyeskedésnek inkább örülök, hogy valaki korrekten megosztja a tapasztalatait.
[ Szerkesztve ]
duree54
-
gpuco
csendes tag
válasz Atomgeszi #32 üzenetére
Szia,
ne viccelj a BenQ W1070 -al. Olyanom is volt, kölcsönben , nem volt sok különbség.
LG 55 colos tévém van, es ez nekem pont jó, 3 méterről, tűéles képe van, es nem kell kapkodnom a fejemet.
Nekem 4K tévében szerintem járhato még majd 70-80 colig, feltéve ha lesz ilyen méretekben.
Nem tervezek megjelenitőt váltani 5 évig.
Viszont van haverom, aki 800x480 -as projectort néz ma is, és nagyon meg van vele elégedve.
Ezért irtam a legelején , a projector megválogatja ki a barátja
Új hozzászólás Aktív témák
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Építő/felújító topik
- iPad topik
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest