- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Rendszergazda topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux Mint
- DIGI internet
- Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
- Finn kísérlet: kijelző helyett könyvet a diákoknak
- Bajban az Apple, nincs kereslet az iPhone 16 Pro mobilokra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
ez már büdzsé VGA?
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
Duddi
aktív tag
A hát ez is pont olyan nesze semmi fogd meg jól előre lépés lett mint 4060Ti esetében. De legalább ez olcsóbb MSRP ben mint az elődje. Szóval egy Nyehh díjat megérdemel.
-
nagyúr
Köszi a tesztet. A kártya ugyanolyan meh, mint a 4060 Ti - nyers teljesítményben gyenge, a 8GB RAM miatt a jövőállósága kérdéses. Sőt, annyival rosszabb a helyzet, hogy itt még új szolgáltatások sem jönnek, szóval az előző generációs, valamivel drágább 12GB-os kártyák (3060 és 6700XT) jobb vételnek tűnnek.
"... and with your wicked wishes we will rise again"
-
cucka
addikt
Szóval ha jól értelmezem, ez nagyjából ott van teljesítményben, ahova a sima 4060 is várható. És az nvidia a plusz 30 dollárért ad (majd) dlss-t, frame gen-t és alacsonyabb fogyasztást. (És jobb RT teljesítményt, amit kb. kenhetsz a hajadra)
Végül is tök jó, hogy vevőként van (lesz) ilyen választási lehetőségem.
De azért én nem fostam le a bokám ettől a kártyától, ez ugyanannyira langyi, mint a 4060 release, csak piros színben.[ Szerkesztve ]
-
Duddi
aktív tag
Elvileg megkapott minden újítást amit a 7000 res széria többi tagja is.
64 AI gyorsító, AV1 enkóder és dekóder , Displayport 2.1.
És egyszer csak kijön az FSR 3.0 is (talán még idén)
De valahogy mindkét gyártó kártyáiból hiányzik a NEXT Gen, 1000$ alatti kártyák olyanok mint egy év közepi frissítése az előző szériának -
opr
veterán
Keszultem az idegrangasra a cimet olvasva, hogy hogy lehet ilyen retard az AMD is, hogy pont most, amikor ugy igazan tokon tudna rugni az NV-t egy teljesen elkefelt 4060Ti utan, elkoveti ugyan azt a hibat es csak 8GB-ot ad, aztan lattam az arat. Na, igy viszont mar nem 4060Ti az ellenfel, hanem gyakorlatilag csak az intel ARC a770 (ami amugy 16GB, es ha pont a legendasan fillerbaszo intelnek siman sikerult ratenni az extra 8GB-ot, akkor nem ertem, mit baszakodik a ket nagy de mindegy), szoval meglatjuk.
Ezen az arszinten (hihetetlen, de) a mai piacon elfogadhato, ha csak az FHD megy, es az se feltetlen ultran. Marmint, eljutottunk oda, hogy ~270 euros VGA a bundzse kartya, nincs lejjebb, nincs olcsobb.Na, akkor a fenti eszmefuttatas utan lassuk a tesztet, kivancsi vagyok, mennyire lottem melle.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
wjbhbdux
veterán
2023-ban 720p-re árulnak kártyát százezer felett, gratulálhatunk a hardver piac minden szereplőjének
/s
-
cucka
addikt
Ja és egy kérdés a gépházhoz.
Az miért van, hogy a grafikonokon pont a kártya közvetlen konkurrensei hiányoznak?Az tök jó, hogy kiderül, mit tud ez a budget kártya egy 7900xtx-hez képest. Az viszont nem derül ki, hogy mit tud mondjuk egy 3060-hoz képest, ami talán pont releváns lenne.
-
Duddi
aktív tag
Amikor a az Nvidia az RTX szériával behozta a DLSS-t már akkor mondogattam, hogy az lesz a vége, hogy olyan kártyákat fognak eladni nekünk amik még akár visszalépés is teljesítményben de az ár növekszik, és mindenki arra fog mutogatni, hogy dehát ha felscaleled akkor jól fog futni 1080p ben is.
Erre mindenki azt mondta hogy hülye vagyok, mert ez sosem válik majd a kártyák hátrányára, ez mindig csak plusz lesz sosem követelmény.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez is egy kalap szar lett.
Ismét lett volna lehetőség a versenyre, de az AMD ismét nemet mondott erre.
Pont úgy ahogy a 4080 és 4090 után a 7900xt és xtx párossal.És most még annyi se szól az AMD mellett ,hogy több rajta a ram (ahogy az előző gen-nél).
6700-on ott a 12GB ahogy a 3060-ason is.
4060Ti és 4060 meg ugyanúgy 8GB.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Raymond
félisten
"Na, igy viszont mar nem 4060Ti az ellenfel, hanem gyakorlatilag csak az intel ARC a770"
Nem igazan. Ennek a 299EUR-os kartyanak hazon belul per pillanat a 272-289EUR-os 6650XT [link] es a 339EUR-os 6700 10GB [link] az ellenfele. A masik taborbol pedig a 319-329EUR-os 3060 12GB [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
arnoldito
senior tag
Először is köszönjük a tesztet, a grafikonokon a kártyák is végre teljesítmény szerint sorban vannak, így jobb az átláthatóság. Kíváncsi lennék arra, hogy AMD driverén belül egy automata UV és egy 50% ventilátor beállítás mit javít a hőmérsékleten illetve a zajt miképp befolyásolja.
-
Duck663
őstag
Ajáááánloooott? Mégis mi ajánlott ezen a kártyán? 8GB kevés lesz. A fogyasztásától nem vagyok elájulva, ahogy a teljesítményétől sem. Jóval 150W alatt és a 6700XT teljesítményszintjén, hasonlóan 12GB VRAM mellett jó is lehetne.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
addikt
Az NVIDIA oldaláról az árakat nézve versenytársként szóba jöhet a GeForce RTX 3060, melyen szintén 8 GB VRAM-mal találkozhatunk.
Itt 12GB kéne ,hogy legyen a VRAM,.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
hahakocka
senior tag
2 nap kèt rossz kàrtya. Ez is fos kártya lett de legalâbb hamarosan 100e alatt is talàn kapható lesz bár annyit se èr talàn.
A 7900 xt sokkal jobb vètel a 4070ti nèl erősebb is S ott a 20 GB Vram S nyáron az FSR3.
7900xtx is +8 GB vram S 5-10% al erősebb. Ezenkívül 100-150e közt olcsóbb. Mi a baj velük? A 7900xt is van 320e referencia S 335,e Sapphire pulse VGA a 4070ti meg a jó kiadásúak 380-400e. Rt ben gyengèbbek kb a 4070-4070 ti közt hoznak. A baj itt az alsó kategben van de nagyon. Minden szar eddig ami kijött kb. A 4070 is 5-8 FPS el jobb a 208e Ft os 6800 hoz kèpest S csak 12 GB vrammal. A 16 GB os 7700-7800xt ket ennyire remèlem nem nerfelik.... Computexen jövő hèten bejelentik è vajon az Amd show N?[ Szerkesztve ]
-
elder troll
senior tag
Elfogult amd szurkolóként is felmerül a kérdés, hogy ennek mi értelme van?
Ha a 6600XT-re raknak kicsit jobb ramokat, akkor kb itt lennének. Várjunk csak, azt már eljátszották a 6650XT-nél...
Nyilván nem véletlenül nem került bele a tesztbe, de akkor is felfoghatatlan, hogy erre dollárban milliókat költöttek teljesen értelmetlenül, amikor egy olcsóbb gyártástechnológián ezt már rég kihozták hasonló fogyasztásból. Ennél agyatlanabb erőforrás pazarlást ritkán látni.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz elder troll #22 üzenetére
Olcsóbb gyártaniuk, mint a 6650XT-t
-
félisten
Pont a legnagyobb konkurenciája a 12 GB RTX 3060 nincs a tesztben. Egy az egyben azt hozza csak azon FHD-n QHD-na 3060 gyorsabb. Azon 12 GB Vram van és RT ben gyorsabb .
Jobb vétel a 3060, itt az RX 6650, felesleges kártya volt ez.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
100..120k-ért 6700XT -t kapni az aprón 12GB rammal, nem is egyet. 6600XT-t meg 90k alatt minden mennyiségben.
Ezt a 7600-at újonnan megvenni egyszerűen nem éri meg. De legalább van, ahol a 6600XT is lenyomja.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
Az AV1 oké, arról az aspektusról el is feledkeztem őszintén szólva, de a másik kettővel pont kitörölhetjük. Ill. akinek csak gamingre kell, az az AV1-gyel is. Az FSR 3.0 meg ugye majd (TM) kategória - majd egyszer lesz, és majd egyszer látni fogjuk, mire jó.
A 4060-aknak legalább ott van a DLSS3 frame gen - elég kétélű, de legalább van olyan helyzet, amikor hasznos."... and with your wicked wishes we will rise again"
-
elder troll
senior tag
Ezt a részt olvastam a cikkben is, de:
szerintem jobb a kihozatali arány a már zen2 óta használt 7nm-en (~4 évnyi tapasztalat),
korábban azt olvastam, hogy milliós nagyságrend egy új chip tervezése,
azaz soha nem térül meg a befektetett pénzmag és mérnöki óraszám.
Gyakorlatilag mérési hibahatár közeli teljesítménybeli különbség van a 6650XT és 7600 között, és hangyafaxnyi fogyasztásbeli különbséggel sem lettel előrébb.Az általam feltételezett rosszabb kihozatali arány és drágább gyártástechnológia nálam nem azt jelenti, hogy olcsóbb lenne. Vagyis a logika azt diktálná, hogy egy régóta használt gyártástechnológia használata esetén kevesebb a selejt, de konkrét számokat nem találtam gyors guglizással.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Egyet is értek, meg nem is. Az RT szerintem nem előny, főleg nem ebben a kategóriában, inkább a DLSS és főleg a +4GB VRAM. Techpowerup szerint viszont 15%-al gyengébb és drágább is (árukereső szerint, 144-től indul). A 3060 annyi, mint a 6700 XT, ami azért jóval erősebb (20-30%-al).
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
envagyok
veterán
Most robbanthatott volna az AMD, ha 12-16 GB rammal és 200 usd/eur áron adta volna.
Egyik gyártó hülyébb mint a másik, ezekkel az utolsó genes kártyákkal.
Remélem idővel belátják, hogy ennek így nincs értelme, és leszállnak a földre. -
Armagedown
őstag
Megnéztem volna egy részletesebb fogyasztásmérést is, ahol az is le van mérve, hogy mennyit fogyaszt videolejátszás közben, ez a mostani AMD kártyáknál túl magas.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
addikt
Ahogy emeled a felbontást, elfogy a 7600. 4K-ban már egál van.
Oké, a 3060 se egy 4K kártya, viszont magasabb felbontásokon segít a legtöbbet a DLSS.
4060Ti esetében meg a frame gen (ha nem bánja a user ,hogy az input lag ugyanaz marad).Ez a 4060Ti-nál alig jobb ár/érték arány egy igazi fail. Mert a körítés meg nincs ott.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
hahakocka
senior tag
A 7600as azèrt 9-10 FPS el gyorsabb a teszteken átlag FHD Ben persze game függő. Akit èrdekel.azvAV1 codec max mèg ami előrelèpès. Sajnos szar mindkèt új VGA. A 3060 12 GB vramja egy dologban jó viszont a min 1%lowok âltali akadàs megszűnik. A kártya ettől nem lesz csak erősebb. S Rt 3060 Alak eddig szegènyes volt az Rt 1-2 GB vramot is eszik mondjuk ebben is segítthet a 12 GB vramja. 4070 7700 S 7800xt lesz sokaknak a nyerő. FSR2 is lett késve de lett, nyárra igèrik a 3 at, the de igen elèg kètèlű ez a technika.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz Armagedown #30 üzenetére
Sokat, 30w körül, 6600xt megoldja 10-ből.
-
plömplöm
őstag
x8...
és talán le vagyok maradva, a multimonitor / túlsokpixel memória órajel problémán már sikerült úrrá lennie az amd-nek?
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
félisten
válasz hahakocka #32 üzenetére
Ez a kártya még akkora előnyt sem tud felmutatni, ár / értékben teljesítményben vagy fogyasztásban a 279 euros 6650XT hez nézve, mint a 4060 TI 399$ áron a 499$ 3070 hez nézve.
Ott legalább 100 dollárral olcsóbb ugyan aza teljesítmény 5 % kal lassabb kisebb fogyi meg van DLSS3 + FG .de itt mi van?
Ennek fényében komolyan mondom már jónak tűnik az a szar kártya is.
Felesleges védeni mert rosszabb kártya alapjaiban véve új generációsként mint a 4060 ti pedig aztán eddig az volt az alja mindennek.
A 6700XT értelmesebb kártya mint ez.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
csendes tag
Jobban tenné az AMD, ha tovább gyártaná 150.000-ért a 6700 XT-t és 130.000-ért a sima 6700 10 GB-ot. Amíg a 6700 kapható, addig saját maga ellen játszik.
Mesélj, milyen érzés?
-
paprobert
senior tag
válasz elder troll #27 üzenetére
A 6nm egy effortless port 7nm-ről. Olcsó váltani, kisebb lapka, tökéletes kihozatal.
Megéri az AMD-nek, nem véletlenül nem jön már semmi új az eredeti 7nm-en.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
opr
veterán
Haaaaat... A konkluzio az lett a fejemben, hogy ez az egesz generacio egy rohadt nagy szegyen piros meg zold oldalon is.
Ha valaki mindenkepp "olcso" (az b+) vga-t akar venni, es mindenkeppen ebbol a generaciobol, kizarolag FHD-ra, es nem is fontos neki a jovoallosag (vagy fontos lenne, de ha ennyi penz van,akkor ennyi penz van) szerintem a legjobb, amit tehet, ha kivarja, mit mutat az NV juliusban a sima 4060-al ennel alig dragabban. Mert mar azonos teljesitmeny mellett is az van, hogy az alacsonyabb fogyasztas, a dlss, meg az altalaban picivel stabilabb/jobb driver 30 dollart szvsz siman er. Felteve persze, hogy a sima 4060 minden egyeb trukk nelkul hozza a 7600 teljesitmenyet, es a polcokon is csak ~30 euro (tehat ~10-15k) felara lesz neki."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nyakdam
aktív tag
Ez gyengébb lett mint gondoltam. Csak picivel erősebb a 6650xt-től, és RT-ben pedig még kevesebbel. Én még a 130 000-et is sokallom érte. Inkább gyűjtsön a vásárló egy 6700- ra.
-
opr
veterán
Generacion belul ertettem termeszetesen. Az, hogy az AMD ugy lovi magat labon, hogy a sajat prevgen GPU-i kiarazzak a sajat uj termekeit a piacrol, az egy kulon viccet is meger, annyira tipikusan nyomi AMD marketing. Nem is lehet mar erre mashogy reagalni, mint egy lemondo/lesajnalo sohajjal es elengedni a dolgot.
Jelenlegi legjobb vetel ar-ertekben maradt az, ami eddig is volt, FHD-t celozva, a teljes piacot nezve: A 6700XT."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
veterán
Pontosan igy. Ha nem ilyen retardok, es kap minimum 12GB ramot, meg 200 euro korul adjak, akkor mammut lo, gol. Igy? Igy meg csak nem is kapufa. Igy, hogy a kedvenc magyar focis idezetemmel eljek: Torghelle, szep loves, bedobas.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
zovifapp111
aktív tag
Ezek a minimum értékek elég érdekesek. Ha az alapján lenne az erősorrend igencsak lennének anomáliák. Amúgy nem rossz. Majd a 7600xt beéri a 6700 xt-t és az Rtx 4060ti- ájt. Ugyanaz lesz, mint eddig.
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
-
MZsoltee
veterán
Ez egy 6655, semmi értelmét nem látom, ha legalább a 6700 (XT) szintjét hozta volna, akkor oké, de így ennek mi értelme? Nem értem.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
paprobert
senior tag
Tehát az AMD hozott nekünk a sokat várt új generációban egy 10 dolláros kedvezményt, és ~5%-nyi extra teljesítményt az előd 6650XT-hez képest.
Ez szégyen, két év távlatában.
Továbbá emlékeztetőül, ez a kártya még mindig egy 100 dollár környéki-alatti kártya utód (RX460 és társai). Inflációval kicsivel $100 felett lenne a helye.De hogy ne csak a jogos fikázás szóljon belőlem, a multimédiás részt szépen a helyére rakták.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RX 6xxx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- Eladó EVGA GeForce RTX 2070 BLACK GAMING 8 GB GDDR6
- NVIDIA 30xx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- Intel Arc580 Asrock Challenger
- Gigabyte RTX 2070 Super 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok, Posta az árban!!!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen