Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz coco2 #17467 üzenetére

    Az AlphaZero egy kutatasi projekt, nem kereskedelmi.

    > Nem árulod el az AI-nak, mi az a ceruza rajz, csak beadsz neki fényképeket, meg ceruzarajzokat, és azt mondod, azok alapján készítsen ceruzarajzot. Ha meg tudja csinálni, az minőségi különbség

    Pont igy tortenik. Sot, azt is meg tudja csinalni, hogy beirod neki angolul, hogy csinalj ceruzarajzot a magyar parlamentrol, es megcsinalja.

    > A felsoroltakon túl van még reálisan főterület, ahol az ML előkerül?

    Persze, rengeteg helyen. Mondok egy peldat: mi most lehet, hogy veszunk olyan rendszert, ami ML alapon elemzi azt, hogy mi tortenik az infrastrukturadban. Tehat van kurvasok szervered, programod, usered, stb., akik mindenfelet csinalnak. Meg szeretned oldani, hogy villogjon egy szirena, ha valaki olyasmit csinal, amit nem kellene neki. Erre van egy olyan megoldas, hogy elkezdesz szabalyokat irogatni. Ez elmeletileg jol hangzik, csak soha nem fogod tudni megcsinalni, mert annyira sok eroforrasra van hozza szukseg. Aztan van egy olyan verzio, hogy megmutatsz mindent egy gepnek, es azt mondod, hogy legyszi szolj, ha valami szokatlan tortenik. O meg majd szolni fog, ha az X Kubernetes pod elkezd hozzanyulni az Y adatbazistablahoz, pedig ilyet meg soha nem csinalt. Egy csomo fejlesztoi orat kivalthatsz ezzel, szoval ha mondjuk egy fejleszto atlag 100e dollarba kerul evente (ami kb. realis itt keletebbre, USA-ban azert ez joval magasabb), akkor maris meger ez egy csomo penzt.

    Aztan pl. a Waze meg a Google Maps is ML alapokon saccolja elore a forgalmat es tervezi az utvonalat. Bankoknal fraud detection szinten. Stb. stb.

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák