Új hozzászólás Aktív témák

  • pmonitor

    aktív tag

    válasz dqdb #17310 üzenetére

    Nem kellene, hogy minden programozó reggeltől estig az atoi-t(itoa-t) optimalizálja. De pl. az alap STL függvények optimalizálására eddig is több évtized állt rendelkezésre. Én mindenesetre büszke vagyok, hogy sikerült optimalizálnom, annak ellenére, hogy tisztában vagyok azzal, hogy ezzel nem váltottam meg a világot. De nagyon könnyű lebecsülni a szerepét. Főleg utólag. Nézzük, hogy mobal(tudomásom szerint az egyetlen, aki felvállalta magát, valamint több régi projektjét is megosztotta a nyilvánossággal) itt ezt írta:

    >Vergődhetünk még itt de az atoi implementációnál 99%, hogy nem csinálsz jobbat

    Nos, az 1% jött be. Én sem tudtam biztosan, hogy meg tudom csinálni, de nem adtam fel. És kovisoft konstruktív kritikáinak a segítségével végül is sikerült. De ezzel rámutattam arra is, hogy az STL függvények nem kőbe vésett, szent és sérthetetlenek. Legalábbis nem lenne szabad, hogy így tekintsünk rájuk. Jobb lenne, ha az STL függvényeit nem lehetne 90% futásidő alá optimalizálni. De ez az optimalizálás sem jelentené azt, hogy nem készülnének szoftverek. Mert az STL optimalizálásával csak pár (rendszer) programozót kötne le. A programozók több mint 99%-a nem ezzel foglalkozik/foglalkozna.
    Egyébként én jobban örülnék, ha ez a "közösség"(ahogy sztanozs nevez titeket) több ilyen diskurzus eredményeképpen létrehozna új dolgokat. Olyanokat, ami szerintetek nem 120-ad rangú téma. Mert a kovisoft-al való diskurzusunk következtében létrejött 1 új dolog(produktum). És az általatok létrehozott(fontosabb témában alkotott) új produktumokat tudná alkalmazni más olvasó is. De sajnos a ti "közösségetek"(is) kódolási impotenciában szenved. Nemhogy új produktumot tudna létrehozni(nem 120-ad rangú témában).
    Egy másik aspektusa a dolognak meg az, hogy ugyan szívesen emlegetitek az én atoi optimalizálásomat lekicsinylően, de pl. a Cutter programomat nem reklámozzátok így(a többi produktumomról nem is beszélve). Szóval jó lenne, ha ez az állítolagos "közösség" megmutatná, hogy nem csak rizsázni tud, hanem képes lenne vmi. új megalkotására. Ha ezt látnám, akkor hidd el, hogy nem hátráltatnám a "közösség" munkáját.

    http://www.bferi.hu/download.php ; http://bferi.hu/egyeb.php

Új hozzászólás Aktív témák