- DIGI internet
- NVIDIA: az AI révén már bárki lehet programozó
- Facebook és Messenger
- Mobilinternet
- Bittorrent topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Windows Insider Program
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
bambano #17061 üzenetére
what? kell egy laptop meg egy internet (starbucks perfekto elég), csinálsz egy ingyenes github accountot nyitsz egy terminált meg egy vscodeot és tied a világ, ha angular app akkor 1 klikkel tolod vercelre és ennyi, nem kell azért tulspilázni, magyarországon pont hogy azokban a cégekben van 0 bizalmam akik itthoni vason tolják a szarjukat és nem cloudban.
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
bambano
titán
válasz
K1nG HuNp #17070 üzenetére
jaja, rakd csak publikus cloudba, majd hirtelen kapsz egy üzenetet, hogy mostantól minden, ami a cloudban van, az a cloud szolgáltatóé.
alapvető kérdés, amit a projekt indításakor el kell dönteni: fontos a projekt vagy nem. ha nem fontos, akkor mehet githubra, cloudba, stb. ha fontos, akkor saját vas, backuppal, stb.
az, hogy neked miben van bizalmad, max. azt mutatja, hogy mennyire vagy tájékozott. másrészt a fejlesztést támogató vas jó eséllyel semmit nem mond a futtatási környezetről.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Ispy
veterán
válasz
bambano #17071 üzenetére
Pont azért mennek a kis cégek, mint mi is a felhőbe, mert semmi kedvünk saját vasat fenntartani, karbantartani, frissíteni, kezelni. mert nem rendszergazdák vagyunk, hanem fejlesztők. Ha meg a Microsoft bezárja a bazárt, akkor egyébként is a fél világ baszhatja.
Egyébként meg ami a felhőben van, az ott van mindenki gépén is...
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dabadab
titán
válasz
bambano #17071 üzenetére
jaja, rakd csak publikus cloudba, majd hirtelen kapsz egy üzenetet, hogy mostantól minden, ami a cloudban van, az a cloud szolgáltatóé.
Ennél röhelyesebb, átlátszóbb, nyilvánvalóan megvalósíthatatlanabb szcenárióval riogató FUD nem jött össze?
ha nem fontos, akkor mehet githubra, cloudba, stb. ha fontos, akkor saját vas, backuppal, stb.
Itt azért azt kellene valahogy demonstrálni, hogy mondjuk a Github az kevésbé megbízható, mint az, amit egy kis- vagy mikrovállalkozás saját erőből össze tud rakni. Sok szerencsét!
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bambano
titán
válasz
dabadab #17075 üzenetére
nem emlékszel a google első felhasználói szerződésére?
abban is ez volt, míg el nem törölte a népharag. abban egyetértünk, hogy ez egy görény történet, csak a probléma, hogy történet és nem fud.a megbízhatósághoz nálam a bizalmasság is hozzá tartozik. elhiszem neked, hogy a github rendelkezésre állása jobb, mint amit átlag wannabe linuxos összehoz, de az csak az egyik paraméter.
teljesen biztos, hogyha én egy olyan programot írnék, ami több, mint egy crud, esetleg lényegi érdeklődésre tarthatna számot, akkor biztos nem tenném cloudba. másrészt az én cuccaimnak a mért rendelkezésre állása jobb, mint a nagy cloud szolgáltatóké, de nem tőlem akarnak githubot rendelni...
szerk: ja, közben jutott eszembe: meltdown. spectre. hajrá mindenki a felhőbe!
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Arról nem is beszélve, hogy egy azure skálázhatósága és tudása messze van attól, amit egy kis cég komplett IT osztály nélkül meg tudna valósítani ésszerű pénzből. Ha több kraft kell, akkor kb. 1 darab csúszkát kell odébb lökni 2 mp alatt és tied a világ. De ha kell akkor csinálsz virtuális gépet magadnak, azure AD-t, web szervert vagy éppen feltolod az API-kat, meg még egy csomó dolog, amiről nem is tudok. Mindezt egy weboldalon kattintgatva. Csak a pénztárcád mélysége szab határt a dolgoknak.
De a gépem mentése is úgy megy, hogy szinkronízálom a nasra, az meg automata küldi fel a felhőbe a fájlokat a blobba, puff, megvan a gép backupja is.
Próbálkoztunk külsös cégekkel is, de a tizedét nem tudják ennek sokkal többért nyújtani.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
bambano
titán
arról nem is beszélve, mert tényleg nem beszéltem róla, hogy a fejlesztői rendszerhez nem kell cloud szintű skálázódás, különös tekintettel arra, hogy a kérdező három felhasználóról beszélt.
azt hittem, ez a mondatom: "másrészt a fejlesztést támogató vas jó eséllyel semmit nem mond a futtatási környezetről." elég világosan jelzi, hogy nem a publikus futtató rendszerről beszélek. de nem.
-
Ispy
veterán
válasz
bambano #17078 üzenetére
Értem, tehát ha eladsz egy szolgáltatást az ügyfeleidnek, ami a felhőben fut, az ok, de a saját kódjaid nehogymár ott legyenek, mert bezár a felhő. Hát nem tudom, kettős mérce?
Ha nem bíznék az MS-ben, akkor nem engedném az ügyfeleimnek, hogy komplett életüket tartalmazó adatbázisokat futtassanak ott, hanem megkérném őket, hogy vegyenek egy saját szervert.
-
Ispy
veterán
válasz
bambano #17079 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, kb semmi. Más az adatbázis linkje, ennyi. Ja meg a filestream kezelés más, mert felhőbe nincsen, de ott alapból valami 300 GB az alap csomag, ha valakinek ennél több kell, akkor meg fizessen érte. Lokálisan ugye az SQL-ben lehet konfigurálni a filestream adatok kezelését. Más különbség nincsen nálunk backend oldalon, frontenden meg semmi különbség.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz
bambano #17082 üzenetére
nincs ezzel semmi baj, mások vagyunk, másképp látjuk, ennyi
mindenki el tudja dönteni magának, én sem nézek hülyének senkit, aki nem felhőben csinálja, az ő dolga
mi sem felhőztünk sokáig, mert majd mi....de nem, inkább nem, köszi, inkább vállalom a kockázatot, hogy bármi szar beüt, de nem fog, ezért nem jóskapista it cégénél vagyunk
én nem fogok 0-24 órás 99.9%-os rendelkezésre állást vállani senki kedvéért, mert nem tudja megfizetni, a kódok meg...ott vannak mindenki gépén, a felhő csak a backup és szinkronizálás miatt van, az sem érdekel, ha valaki megszerzi, mert kb nem tudja használni semmi sem, csak pár millió sor valami számára
ráadásul ha odamegyek egy multihoz, ahol milliárdos éves árbevétel van, egész másképp veszi ki magát, hogy az MS szolgáltatását használjuk, mint az, hogy mi magunk adjuk a hátteret, és úgy értem ez előny, nem hátrány. De egyre több cég követeli meg a külsös szoftverektől is mondjuk az azure ad használatát, mert a világ ebbe az irányba megy, hát akkor mi is.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
a cloudos történetekből szinte mindig kimarad a távközlési költség és a privacy. ez egészen pontosan addig marad így, amíg az eu el nem kezdi rommá büntetni a cloudba települt szolgáltatások szolgáltatóit.
a rendelkezésre állás kérdésében annak ellenére elfogadom a véleményedet, hogy nemrég ment a sírás-rívás, mikor az ostobák kizárták magukat a facebook szerverteremből. akkor se kapcsolt be a vészcsengő senkiben? oké, egy fejlesztő cég tarthat 1-2 napos szünetet, ha lerohadt a cloud vagy a távközlés, nem publikus a szolgáltatása, nem történik semmi.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
bambano #17076 üzenetére
nem emlékszel a google első felhasználói szerződésére?
Szerintem valamivel kevered, de most nem hoz elő semmit a google-fum, mindenesetre az az eset se tudná nagyon alátámasztani azt, amivel riogatsz.
szerk: ja, közben jutott eszembe: meltdown. spectre.
Ennek mi köze a githubhoz?DRM is theft
-
bambano
titán
válasz
dabadab #17085 üzenetére
a google docsnak vagy minek volt az első eula-ja az, hogy amit a google docsba írtál, az a mienk.
a meltdownnak meg az a köze a githubhoz, hogy a githubon levő anyagot szerencsés esetben csak a github üzemeltetője tudja elolvasni, rosszabb esetben ha melléd költözött a szerverre valaki, akkor ő is. de megértettem, hogy nektek, programozótoknak nem fontos a forráskód titkossága.
-
Ispy
veterán
válasz
bambano #17086 üzenetére
nem fontos a forráskód titkossága
nem, nekünk nem. backend nélkül semmit sem ér, de ha meg is van valakinek, kb. nem is tudja majd értelmezni a kód alapján mi miért van úgy, ahogy, mire megfejtené a sajátját is megírhatná
egyébként is az npm korában kód titkosságról beszéni vicces, vagy akkor az a tonnányi kód, amit minden fejlesztő használ 99%-ban ingyen az mi? vagy mindenki lefejleszt mindent 0-ról magának, mert mivan ha szar a kód vagy rosszindulatú? megnézed és ha a heti letöltés 2 millió, akkor install.
de mi meg rettegjünk, mert valaki meglátja a forrást? minek? kitől? vagy csak én nem értem
a munkák nem a kódtól lesz értékes, hanem mert megoldást nyújtunk problémákra, aminek semmi köze sem a kódhoz, sem a programozáshoz, ezek csak az eszközök
[ Szerkesztve ]
-
btraven
senior tag
Nekem nem tetszett egy játékprogram és gondoltam átírok benne valamit. De a program bináris adatfájlja plusz még le volt titkosítva.
Úgy hogy egy táblázat szerint 0x65->0x78 stb. összevissza ki voltak cserélve a bájtok.
Legnagyobb meglepetésemre valaki mégis feltörte és fenn volt a neten a megoldás. -
Hagyjatok mar szegenyt. Nyilvan o tudja a tutit, mig pl. az NHS kifejezetten eloirja, hogy a beszallitok publikus felhot hasznaljanak sajat megoldas helyett.
while (!sleep) sheep++;
-
Voy15
tag
Dolgoztam UK governmentes projekten, és kifejezetten ők kérték, hogy githubot használjunk, illetve a különböző environmentekhez ec2-kat.
A confot ránk bízták, de a finishben ők külön intézték a pen testeket.
Beszéltem az ottani sys adminnal és mondta, hogy szinte mindenhol awst használnak.
Hozzáteszem, hogy ezek azért nem ilyen mi6 titkosságú dolgok voltak
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Computex 2023: Terra, a Fractal miniháza
- ricsi99: Hogyan üzleteljünk a Ph-n...
- BestBuy ruhás topik
- Androidos tablet topic
- Lesz vagy nem lesz S23 FE? Nemsokára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drón topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Ára alatt, Új Dell XPS 9300 ultrabook, üzletből, garanciával i7-1065G7/32GBRAM/2TBSSD/13,3"4K TOUCH
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS érintő i7-1265U MX550 32GB 512GB NVMe WIFI 6 IR kam ujjlolv gar
- Cooler Master 650W 80+Gold Full Moduláris Tápegység / garancia
- MacBook Pro 13 M2 2022 bontatlan 1 év Apple garancia! HU bill!
- Apple Airpods 3 bontatlan 1 év Apple garancia! 100% eredeti!
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest